Hirdetés
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- One mobilszolgáltatások
- Megérkezett Magyarországra a Poco F8 Pro is
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- OnePlus 15 - van plusz energia
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Mobilhasználat külföldön
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi Note 5 Global ( kódnév: whyred ) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
vonyarc
tag
Témákat hogy lehet törölni a telefonról?
-
natë
nagyúr
-
natë
nagyúr
Visszavonom, az új AOSiP állat.
-
minas
aktív tag
-
okmaci
csendes tag
A legtöbben itt az Eustock-tól rendeltük a telefont, aki rendes magyar garanciával adja, a szervizt pedig a Wayteq viszi (ők nyitják majd meg aug. 25-én a Lurdyban a Mi shopot is). Nekem (sajnos) van gariztatással is tapasztalatom, USB portot cseréltek a telefonomon, postázással együtt egy hét volt, hétfőn adtuk fel és a következő hétfőn hozta a megjavított készüléket a futár. Ami azóta is kibontatlanul hever otthon, mivel éppen külföldön vagyok, vasárnap indultam!

-
jUUh
addikt
válasz
hargitomi
üzenetére
Remélem, hogy sikerül majd belőle együttes erővel valami kerek-egészet összehozni.

Egyelőre még nem kerestem meg senki hivatalos admint, moderátort, mert nem tudtam, hogy milyen fogadtatásban fog részesülni az ötlet. A Próba topicban játszadoztam, jelenleg. Véleményem szerint egy kicsit ( nagyon
) reszelgetünk rajta, és ha a többség rábólint, akkor felkeresünk hivatalos személyt is. 
Az még nem világos, hogy ebbe a Próba topicba telespammelhetem a saját szerkesztési hülyeségeimmel, mindenféle lelkiismeretfurdalás nélkül?
Csak mert így vakon kicsit zavaró szerkeszteni. -
-
juve600
nagyúr
Sorry for the long wait, but a new Official build is up!
You can download the build (20180808) from -
https://sourceforge.net/projects/ill.../files/whyred/
https://get.aosiprom.com/whyred/
https://drive.google.com/uc?id=1f4lt...Z5GAWT1FP3qwU5
You can check the changelog here - https://del.dog/aosip-20180809-changelog.diffDevice side, this update includes Derp v1.9 (it was built before the kernel update
)
Tree has been updated with the latest commits from LineageOS
- Line audio device support
- Navbar enabled by default
- MIUI poweroff charging animation
- Import QTI low power whitelist and privileged app permissions from MIUI 9.5.13
- Missing thermalfeature lib has been added, so you shouldn't see it crashing in logs, and camera switching delay should be fixed if you faced it
- If you were on my initial test builds, then clean flashing with goodix will be fine again too
Blobs have been updated to 8.7.26 global -
jUUh
addikt
trebrona: Valóban elrontottam, jobban belegondolva én is a C:\adb-ből telepítettem a recovery-t, köszönöm az észrevételt!

kszthly & Moz: Nah igen, itt nekem hiányos a tudásom, ezek a dummy-s részek nekem kimaradtak sajnos.
hevizms Igen, sajnos fentebb trebrona kollega is írta, hogy elrontottam a leírást.
Bocsi a kellemetlenségekért. -
trebrona
nagyúr
TWRP telepítés hiányos, minimal ADB, vagy Miflash mappája kell ahhoz, hogy fastboot működjön.
Vagy, 15 seconds ADB Installer
-
jUUh
addikt
Elkezdtem valami összefogaló szerűséget, nem tudom, hogy Nektek ez mennyire fekszik, vagy van-e értelme egyáltalán, szóval vessetek 1 pillantást. [link]
Biztos vagyok benne, hogy ennél sokkal-sokkal jobb verziókat lehetne csinálni, de még sosem készítettem ehhez hasonló leírásokat, épp ezért nyugodtan mondjátok, hogy ha inkább hagyjam a francba, mert bevallom őszintén, csak unalomból kezdtem el, szóval ha valaki szeretne csinálni, nyugodtan.

-
minas
aktív tag
Üdv! Vennék egy Redmi Note 5 telefont, de nem tudom, hogy a magyarországi hivatalos forgalmazó/disztributor melyik cég lehet, és az esetleges garancia érvényesítés, hivatalos szerviz korrekten működik-e. Van erre vonatkozó infója valakinek?
-
juve600
nagyúr
van új AOSIP rom is [link]
-
hevizms
addikt
válasz
Trailblazer
üzenetére
-
Trailblazer
veterán
ktommy91 írta is, hogy az 1.7 első (non-MIUI) verziója okozhatott bootloopot, de a javítást is közzétette. Valamint ugye MIUI-hoz a MIUI, AOSP-hez a másik, "sima" verziót alkalmazzuk?

-
jUUh
addikt
válasz
Trailblazer
üzenetére
Viszont cserébe utána lehelletnyit gyorsabb lesz a rendszer. De lehet placebo...

hevizms: Sajnos nincs több ötletem.
-
jUUh
addikt
Egyébként ( így mindenféle ígéret és kötelességtudat nélkül
) ha én most teszem azt elkezdek összedobálni egy összefoglalót, (legalábbis ideiglenes jellegűt), annak lenne értelme, vagy más, nálam nagyobb tudású félre hagyjam? 
(#9656) Trailblazer : Én anno' Note 3 SE-n olvastam ilyesmit, ha jól emlékszem, de akkor lehetséges, hogy rosszul emlékszem.

(#9657) hevizms Biztos, egyébként, hogy bootloopol? Csak azért kérdezem, mert az első boot olyankor (nálam legalábbis) több ideig, körülbelül 1-2 percig tart, és először én is bootloopra gyanakodtam.
-
hevizms
addikt
Hát nem tudom nálam miért nem megy úgy ahogy nálad.Megpróbáltam mégegyszer (előtte mentettem a boot.img-t),aztán pedig úgy csináltam ahogy te is írtad.Mielőtt újraindítottam volna a kernel telepítés után,a bal oldali gombra nyomtam és csak utána a rendszer indítására.Ugyanugy bootloop. Na hagyom egyelőre.
-
jUUh
addikt
válasz
hevizms
üzenetére
Magisk-ot a root miatt alapból is érdemes feltenni, később a Spectrum App-al tudnád szabályozni, hogy melyik módba akarod használni a kernelt. ( Balanced, performance, gaming, battery ) VISZONT, ha jól tudom, akkor egyszerre a Magisk+ custom kernel okozhat bootloopot, tehát külön kellena a kettőt. Először egyiket, utána egy boot után a másikat.
Én Masik 2.2-re simán "Install" TWRP-ből, és amikor végzett nem a Reboot System gombra, hanem wipe cache-ra mentem, a bal oldalira, aztán reboot, és pörgött.
Most, ha megpróbálod mégegyszer, feltétlen ments előtte, arra az esetre, ha véletlen nem tudnál bebootolni..
-
dioka7
senior tag
Szia,
a nillkin jó, ilyen lesz, ha felrakod.
[kép1]
[kép2]
[kép3]Az üveg és a tok közt van 2-3 mm ami védtelen, illetve a kerekítés miatt ha nem vagy ügyes, akkor levegős lehet, sokan emiatt a fekete/fehér szélű üvegeket ajánlják, de kinek a pap, kinek a paplan. Nekem az nem kellene.
Megérkezett a korábban egy kolléga által említett IPAKY tok. Mindenhol méretpontos, kivágások, gombok, minden a helyén. Annyi ami említésre méltó, hogy brutál vastag, kb 2,5-3 mm, tehát ennyit növel a telefonon, de cserébe ha leesik, tutira megvédi a készülék házát. Oldalt a kijelző fölé nyúlik így ha sík felületen pofára rakjuk, a kijelző nem ér le. Hátul a kamera kiemelkedését síkba hozza, talán a kamera fölé is emelkedik 0,5-1mm-el.
[kép1]
[kép2]
[kép3]
[kép4] -
hevizms
addikt
Köszönöm.

Azért kérdezek már szinte nekem is nyilvánvaló dolgokat,mert már félve nyomok bármire
Közben próbáltam rájönni mit is jelent a "dirty flash" és meg is találtam a választ a neten,így azt próbáltam először.
Most úgy néz ki okés.Megy a Masik 2.2Na itt állnék meg szívem szerint,de a kisördög meg cseszeget belülről hogy csakazértis felkellene rakni az a kernelt is
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Most akkor mi is lenne a menete?
Miért nem indult el nekem a rendszer amikor telepitettem TWRP-ből a kernelt?
Mert a végén nem nyomtam törlést?
Vagy amit ktommy91 irt,kellene az a magisk is? -
Narxis
nagyúr
Nagyon kellene már az az összefoglaló, nem lesz ez így jó gyerekek...
-
nullpoint
őstag
-
R a y
senior tag
Sziasztok!
Épp ilyen teló vásárlása előtt állok, ès olvasgattam facebook csoportban hogy gyakori jelenség xiaomiknak a kijelző besárgulása. Ennél a tipusnál is gyakori?
Kicsit meginogtam pedig nagyon tetszik a telefon. -
hevizms
addikt
válasz
ktommy91
üzenetére
Ez magyarul mit jelent?
Trailblazer
Hát ha ezt tudom,akkor úgy teszek.Na ezért lenne jó egy szájbarágós összefoglaló.
Azt látom hogy itt nagyon sokan kenik vágják ezt az egész dolgot,de én nem annyira.
Ahogy olvasgatok itt,azt látom másoknak is probléma hogy csak félszavakból,mondatokból kell kihámozni a dolgokat.
Vagy így utólag,amikor már baj van.
-
hevizms
addikt
Hát még a Global Stable rendszerről csináltam mentést,annak a boot részét visszatudom állitani,de az úgy működhet?
Cache-t nem töröltem.
Illetve azóta próbáltam úgy is a kernel telepitést hogy töröltem,gondolván talán pont az volt a baja előzöleg hogy nem tettem meg.De ugyanaz a szitu
-
hevizms
addikt
Tudtam valami történni fog ha elkezdek variálni

Gondoltam ha már ilyen ügyi vagyok hogy sikerült telepiteni a Masik 2.2-t,akkor már feltelepitem a KangarooX-MIUI-r1.7 kernelt is.
Sikerült is a telepités,viszont nem tud betöltődni a rom
Bejön az INNOVATIONS felirat a 2 hatszöggel,aztán az a lombik a kék folyadékkal és kezdi újra és újra ezt.Mit cseszhettem el,illetve most ilyenkor mit tudok tenni?
TWRP-be betudok lépni -
jUUh
addikt
válasz
WhiteWalker
üzenetére
1 SIM-mel használom.
-
-
jUUh
addikt
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Valamelyik nap fél hatkor vettem le fullon, Balanced Spectrum profil, balanced MIUI beállítás, KangorooX kernel, másnap délután 3kor 10%-on, és 5 óra valahány perc SOT-tal tettem töltőre. Szinte folyamatosan nyomkodtam, maximum fényerő, szinkronizálással, WiFi és / vagy mobilnet folyamatosan ment, e mellett Spotify, Messenger, Facebook, Chrome ment felváltva.
-
natë
nagyúr
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Jobb az üzemidő, mint az eu romnál.
-
hevizms
addikt
Köszönöm a segitséget mindenkinek!

Még egy utolsó kérdés romcserével kapcsolatban.
Innen milyen romra mehetek?
Visszatehetem a Global Stable 9.5.19.0 romot?
Vagy a Global Dev romot?
Az ARB miatt kérdezem. -
natë
nagyúr
Liquid remixet próbáltátok már?
Changelog:
-Official miui camera added
-Cleaned up OP gestures
-Latest fixes from liquid source -
dugo_
veterán
Nem az a probléma, hogy átugorta, hanem, hogy az előző, még működő rom esetén nem lépett ki a Mi fiókból. Onnantól kezdve pedig automatice zár, szinte azonnal.
jUUh leírta az egyik megoldást, a másik pedig, ha gyorsabb vagy, mint az automatikus zár.
Legalább egy pin-kódnyi idő van, onnantól pedig megy a mobilnetes aktiválás is. -
hevizms
addikt
Köszönöm közben sikerült.
Viszont nekem amúgy ilyen lehetőségem nem volt hogy bármilyen beállitásba menjek.Rom telepités után újrainditás és feljött egy fekete ablak ahol 2 lehetőség volt:
-mi fiók aktiválás
-wifi beállitásokNa a wifi beállitások gomb inaktiv volt,
Ami megoldotta,az a következő: kivettem a SIM kártyát és úgy inditottam

-
jUUh
addikt
válasz
WhiteWalker
üzenetére
SOTokat azért kicsit becsapós nézni, mert nagyon máshogy használjuk, más kernellel, más módokba ( balanced / performance ), és alapból másképp nyomogatjuk.

hevizms: Én is belefutottam abba a hibába, hogy nem jelentkeztem ki a MI Account-ból, mielőtt feldobtam más romot. Nem emlékszem, hogy még rajtam kívül ki, de meg lehet úgy is oldani, hogy nyílt WiFi-t keresel, vagy leveszed addig a jelszót a hálózatról, vagy pedig beírod a WiFi jelszavát oda, ahova a Mi Account-hoz kéri, kimásolod, majd megnyitod a hálózati beállításokat, és bemásolod a jelszót oda, majd onnan simán benged a MI Accountodba.
Kicsit macerás, mert van amikor megnyitja a beállításokat, aztán nem, többször kell megnyomni, lassan kell megnyomni, stb...Szóval nekem például volt olyan, hogy rányomtam a WiFi hálózatok megnyitására, és kb 20 másodperc elteltével dobta be. -
hevizms
addikt
Help!
Feltelepült a MASIK rom.
Kéri a MI fiók jelszavamat,de nincs a hálozatra csatlakozva a teló és amig nem enged tovább nem is tudok csatlakozni.Kicsit ördögi körnek tűnik számomra.
-
-
kszthly
senior tag
Ha valakit érdekel, a global dev frissült 8.8.9-re.
-
jUUh
addikt
válasz
WhiteWalker
üzenetére
ROM telepítés után, ha sikeresen bebootolt, és működik, utána dobd fel, ha van rá igényed.
Firmware, más egyéb, GAPPS nem kell.

-
natë
nagyúr
válasz
Viktor0610
üzenetére
Refresh.
-
-
natë
nagyúr
Ez jó alternatíva, ha valaki nem akarja az eu-t, de egy optimalizált global-nak örülne.
@Mikamaka : írtam, hogy nincs benne fw.
-
jUUh
addikt
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Mint minden ROM, ez is rendelkezik kernellel alapból. A gyári kernele is tökéletesen műküdik, de mi itt páran ktommy91 kernelét használjuk. (MIUI verzió kell, TWRP-ből telepíted ha kell)
-
Bossp
addikt
Sziasztok!
Note 4-ről váltottam Note 5 Global 4/64-re. 10 k-t bőven megért.
Érdemes felhúzni rá a Miui 10-et vagy várjak Ota-ra? Mikorra várható egyébként?Esetleg valami Camera mod? Note 4-en sokat dobott a gyári google hdr app.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 3-12. gen.
- Eladó Apple iPhone 13 Mini 128GB / 12 hó jótállás
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 1TB SSD, 4K multitouch + TOLL
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%-3hó gari!
- 170 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)
Bocsi a kellemetlenségekért.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)