Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- iPhone topik
- Mobil flották
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi Note 5 Global ( kódnév: whyred ) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
natë
nagyúr
-
kszthly
senior tag
válasz
csiziktomi
üzenetére
Köszi, akkor a dummy már világos, bár egyáltalán nem lényeges megoldás.
Már csak a lazyflashert nem tudom értelmezni, mert arra nem jó amire gondoltam.
trebrona: régóta global dev van fent nálam és mindig bootolt. Ahogy az EU, a Masik és megint csak a global dev. Sosem használtam a lazyflashert. -
csiziktomi
senior tag
válasz
kszthly
üzenetére
Unlocking Fastboot:
This method let you flash twrp or run fastboot commands again
Download fastboot-unlock-anti-4-whyred from attachments or Drive
Flash from fastboot running this command
fastboot flash antirbpass dummy.img
Now flash twrp, run any fastboot commandEzt találtam (XDA) ez kell szerintük a 10-hez
Eredeti Link:
[link] -
kszthly
senior tag
válasz
csiziktomi
üzenetére
De én sosem használtam, és semmi problémám nem volt ebből. Többször telepítettem fastboot romot, aztán boot TWRP, onnan flash TWRP és minden rendben. Frissítésnél pedig az utolsó lépés mindig a TWRP újra flash.
Se dummy, se lazyflasher... Se bootloop.
Akkor mire is jók ezek? -
dévidvilla14
csendes tag
Tonyk, Trailblazer: Köszönöm szépen!

Viszont, most lenne egy újabb problémám. Redmi Note 4-nél ilyennel nem találkoztam...
A telefont nem ismeri fel fastboot mode-ban a gép... Azazhogy felismeri, amikor csatlakoztatom, a tálcán jobb oldalt meg is jelenik a "helyén", viszont, amikor elindítom a Mi Unlock-ot (magát a programot, nem a bootloader nyitást - azzal még várhatok 360 órát), abban a pillanatban úgymond szétkapcsol, mintha már nem is lenne csatlakoztatva a készülék. Kipróbáltam Mi Flash-sel is, ott is hasonló a helyzet: abban a pillanatban, amikor rányomok a "refresh"-re, onnantól olyan, mintha nem lenne a telefon a géphez csatlakoztatva.
A drivereket telepítettem, és mint mondtam is, a programok megnyitása előtt felismeri a gép a telót. A Note 4-emre ma tettem fel Mi Flash-sel a legfrisebb Globál Stabilt, akkor minden gond nélkül ment...
-
kszthly
senior tag
Szóval akkor ha jól ertem:
A dummy arra jó, hogy arb4-en fastboot-tal egy lépésben állandó TWRP települjön.
A lazyflasher pedig azt akadályozza meg, hogy a frissítés felülírja a recoveryt.
Jól gondolom?
Mert ha így van, akkor nem látom akkora előnyét, amiért érdemes megbolygatni a gyári rendszert. -
LadaLord
aktív tag
Sziasztok!
Hétfőn végre kézhez kapom elvileg a telefont, és sikerül nyugdíjazni a Thor E-t. Az egyik fő indok a váltás mellett az volt, hogy tudjak akkor is vállalható képeket lőni, ha nincs nálam a DSLR. A kérdésem is ehhez kapcsolódik. Tudnátok ajánlani olyan kamera app-ot amivel tudok teljesen manuálban fotózni, és minőségben hozza a gyári app szintjét? A gyáriban az ISO és fehéregyensúly állítás kézi módban elég kevéske...
Köszönöm előre is.
Üdv,
TakTom -
jUUh
addikt
válasz
csiziktomi
üzenetére
Köszönjük szépen a leírást!
Kezd körvonalazódni a dolog, de sajnos nálam még mindig nem 100%-os a tudás. Hogy készít az emberfia' dummy.img-t? Mikor van rá szükség? ARB 4 esetén?(#9782) kszthly: Tudtommal a lazyflasher Global Stable-n kell, ha úgy akarsz recoveryt megtartani, de lehet, hogy tévedek.

-
kszthly
senior tag
A dummy TALÁN arra való, hogy fastboot-tal flash-elhető legyen a TWRP. Nem tudom.
A leirt módszer viszont biztosan működik.csiziktomi: Ha a második sor hibátlanul lefut (valoszínüleg a dummy-nek köszönhetően) akkor a harmadik sor és a recoveryből újra flash teljesen felesleges.
A lazyflasher pedig rejtély számomra, de megvagyok nélküle. -
csiziktomi
senior tag
Nekem egy ilyen segítségem van mindenre ISS
:
Tehát ezt:
- dummy.img-t bemásolom abba a mappába ahol a többi cucc van,("C" gyökérbe)
- TWRP.img szintén a C:/Aztán ebben a sorrendben irom a dolgokat:
fastboot flash antirbpass dummy.img (enter)
fastboot flash recovery twrp.img (enter)
fastboot boot twrp.img (enter).Majd amikor elindult a TWRP,akkor az előre a telefon gyökerébe másolt twrp.img fájlt a TWRP-ből telepitem a Recovery particióra.
Ezután a lazyflasher.zip telepítése.
Reboot!
Ha kell ezután lehet TWRP alól telepíteni a Magisk-et.(install zip)
-
törölt tag
Hali.
Ilyen telefonja van havernak: Link, Note 5Milyen üvegfolia jött be nektek? Már a harmadik félét rendeltem és gagyi ez is..
-
natë
nagyúr
A Masik rom hivatalos Telegram csatornájára feliratkoztam, lassan érkezik a 2.3 🤘
-
w333
félisten
Ma este várható Global -ra frissítés vagy nem ?

-
dugo_
veterán
Van rá menüpont, vagy bármilyen hekk, hogy az alapértelmezett beállítás az MTP legyen USB csatlakoztatásnál, ne pedig a sima töltés?
-
jUUh
addikt
Valamennyit próbáltam javítgatni ahogy írtátok, nem tudom mennyire sikerült.

-
kszthly
senior tag
-
jUUh
addikt
(#9755) gghrtz: Nem tudom, hogy ezzel most így mi legyen.

(#9756) ati2 : Köszönöm, beletettem, javítottam.
(#9757) Carline:Neked is köszönöm, módosítottam.
(#9760) kszthly: Tehát, ha jól értem, ARB4-en fastboot boot recovery.img kell először, majd onnan felflashelni mégegyszer a recovery fájlt, hogy megmaradjon, és működjön?
(#9762) ktommy91: Azt hittem, ezt a 6. pontban lefedtem. ( " 6.. A fejlesztői lehetőségeknél a ' Mi Unlock Status ' -nál hozzáadod ugyanazt a fiókot, amelyikkel engedélyt kértél. ") Szerinted hogyan kellene hozzáadni, hogy érthetőbb legyen?
Várom még a kritikát, javaslatot, kutyát macskát mindent.

-
Crvsh3R
senior tag
Sziasztok!
Mai napon megérkezett a feleségem részére a GearBest-ről rendelt piros Redmi Note 5 (4/64, Global). Először a wifivel küzdöttem (hol volt, hol nem az 5GHz-es hálózat), majd aktiváltam a VoLTE-t a Telekomon keresztül és engedélyeztettem a tárcsázós paranccsal a menüpontot is. Viszont arra nem jövök rá, hogy a navbar-on lévő gombok sorrendjét hogyan tudom megváltoztatni. Ahogy olvasom elméletileg van rá menüpont (Mirror buttons), de ott nem található ahol lennie kellene. Ez is esetleg tárcsázós paranccsal engedélyezhető? Előre is köszönöm a segítséget!

Update: Közben megvan, át van helyezve a menüpont máshova (Teljes képernyős megjelenítés)
-
Carline
őstag
TWRP telepítése
6. A fastboot flash recovery.img sorral sikeresen feltetted a TWRP-t.Helyesen a
fastboot flash recovery recovery.imgparanccsal, bár amennyiben csak TWRP-ben bootolásra gondoltál akkorfastboot boot recovery.imga parancs.Rootnál. Nem kell telepíteni a Magis Managert mert a zip fájllal felteszi azt is.
-
ati2
őstag
Elvileg 5-7 kihagyhatók: unlock leírás angol
-
jUUh
addikt
válasz
Viktor0610
üzenetére
Jó ötlet, mindjárt ránézek!

Moz: Akkor az 5-6-7. pontokat ki lehet hagyni, ha jól értem.
-
Trailblazer
veterán
válasz
dévidvilla14
üzenetére
A második kérdéskörhöz annyit, hogy a jól bevált backup appok (MyBackup Pro, Titanium Backup) képesek erre. Én utóbbit vettem meg, és ezzel viszem át rendre az adatokat. Persze root alapfeltétel hozzá.
-
-
jUUh
addikt
Tegnap mondtam, hogy elkezdtem összepakolni egy összefoglaló szerűséget.
ITT lehet megnézni egy picivel bővített verziót.
Hideget-meleget, javaslatot, ezkéne' eznemkéne' dolgokat elfogadnék.

Ami szerintem jó lenne még: ajánlott tokok, tartozékok, töltők, üvegek, fóliák.
-
Tonyk
veterán
válasz
dévidvilla14
üzenetére
9.5.19.0-tól van, igaz?
igaz
"akkor utána nem kell tartanom tőle, mert a firmware nem fog frissülni?"
Ez biztosan nem igaz, max, ha olyan romot tesztel fel amiben nincs fw. Az hogy ha átugrod az adott verziót, és a jövőben ignorálhatod az ARB-t, így nem igaz. Ha az adott romban van fw . és benne egy n szintű ARB és azt rá akarod erőszakolni egy n-1 szintű ARB-re , akkor cummantás van.
-
dévidvilla14
csendes tag
Sziasztok!
A mai napon egy Redmi Note 5 büszke tulajdonosa lettem, Note 4-ről váltottam

A korábbi telóimon is mindig ROM-olgattam, ez alól ez sem lesz kivétel, viszont az ARB miatt parázok kicsit. Úgyhogy először kérdeznék
A telefont Globál Stabil 9.5.13.0-val kaptam meg, ha jól tudom ebben még nincs ARB, az 9.5.19.0-tól van, igaz? Illetve Dev ROM-on 8.7.6-tól.
Na már most, olvastam én itt egy olyat, hogy ha "átugrom" azt a verziót, amelyben bevezették az ARB-t, akkor utána nem kell tartanom tőle, mert a firmware nem fog frissülni? Tehát, pl. ha én váltok Global Stabil 9.5.13.0-ról a legfrissebb eu devre, akkor nem kell később tartanom az ARB-től?
A másik kérdésem pedig az lenne, hogy van-e valamilyen lehetőség a Chrome-ban tárolt könyvjelzőimet, előzményeimet átvinni a MIUI Browser-re? Nagyon megtetszett az utóbbi, és szívesebben használnám azt, de csak akkor, ha a Chrome-os cuccokat át lehet rá pakolni valahogy

-
Normi™
őstag
Még egy hülye kérdés....
A Pro kijelzővédő is jó a sima Note 5-höz?Köszönöm előre is!

-
hevizms
addikt
Help.
Mi lehet a bibi?
Nekem nem tetszik ez a Masik rom,mert egyszerűen a fényerő sokkal kevesebb mint a Global Stable volt.
Gondoltam lecserélem a GlobalDev romra.
Letöltöttem a megfelelő romot,a telóra,majd TWRP telepítés .Látszólag meg is csinálta,majd amikor a "Rendszer újrainditás"-ra nyomtam,akkor kiirta hogy Nincs operációs rendszer!!!!!
Van mentésem a Masik-rol,szóval azt visszatudtam rakni,de nem értem mi a gondja.
Valakinek tipp hogy miképpen tudnék megszabadulni ettől a romtól és felrakni a Global Dev romot?
ui:a bootloop-ba fulladt kernel cserém esetleg okozhat ilyet?
-
Normi™
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Köszönöm szépen!!

-
-
Normi™
őstag
Szia!
Köszönöm a képeket és a kimerítő leírást!

Kár,hogy nem pont akkora mint az üveg,de jobb mint a semmi.
Egy hülye kérdés..tokban jó ehhez a Note 5 Pro tok?Már belekavarodtam,van ahol azt írják,hogy igen,van ahol nem írnak semmit csak,hogy Pro-hoz jó.Elnézést ha volt már róla szó,használnám a keresőt,de erre konkrétan hirtelen nem tudom,hogy hogy keressek rá.Nillkin-t néztem szintén.Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
Szevi
tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Valóban nem írtam azt hittem elég a Globál.
Amúgy "Stabil" és köszi! -
-
Szevi
tag
Üdv mindenki, van már valami dátum a Global OTA-s MIUI 10-ről? Köszi!
-
natë
nagyúr
Srácok, van lehetőség AOSP alatt 60fps fhd videó felvételére? Lehet csak az én figyelmem kerülte el.
-
juve600
nagyúr
feltettem fastboot a 8.8.9 globalt és szándékosan lezártam a BL-t
jó egypár app máshogy van mint amikor nyitva marad a BL:
-gmail nem állítható az alkalmazások között,aksi beállításoknál sem,de rájöttem ,alapértelmezett meg rendszer app-ként kezeli a teló,ez személy szerint nekem jó mert azt használom,ha mail jön akkor a zárképernyőn lehet olvasni a tartalmát és lehet archiválni a mailt
-google app szintén zenész
-nem telepíti a skype -t alapból
-a word,excel,publisher appokat sem telepíti alapból mint nyitva maradó BL-nél
egyenlőre ennyit találtamcsak érdekességként írtam,nálam marad zárva a BL,jó ez a glob dev 10,hetente javítják
-
hevizms
addikt
Ugye ez a TWRP-ből telepithető global dev rom ami mehet a telefonunkra?
[link] -
hevizms
addikt
Jó reggelt.
Ez a Masik rom csak nekem tűnik úgy hogy a fényerő azonos csúszka állásnál sokkal rosszabb mint a Global Stable alatt?
Annál éppcsak elhuztam kissé (kb 20%) és megfelelt,ennél meg ugyanott a feléig vagy inkább kb 60%-ig elkell húznom. -
veen
csendes tag
Akkor ez most víz álló? https://www.youtube.com/watch?v=LuIsBWcL6z8
-
-
csabi0805
senior tag
Srácok!
Van ez a trending apps a telefonon.Ez mi akar lenni,mert nekem nem akar működni.
Új hozzászólás Aktív témák
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- Okos Otthon / Smart Home
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Arc Raiders
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)