Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- iPhone topik
- Mobil flották
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi Note 5 Global ( kódnév: whyred ) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aki hozzá van szokva és olyan appokat használ, annak tényleg szenvedés!
PL: én ezt végett (Root és TWRP) voltam kénytelen eladni a Nokia 7+ omat pedig brutálisan jó kis teló, de én is így vagyok vele, ha nincs Root megvagyok halva!
Most is alig bírom kivárni hogy végre normálisan tudjam használni ezt a telót, pedig csak másod telefon lesz!
-
Próbálta valaki a Mi A2 kamera portot? Jobb, mint a Gcam?
-
beller
aktív tag
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy ha engem viberen hívnak jelenjen meg a telefon felvételéhez szükséges zöld telefon jel, aminek elhúzásával le tudom bonyolítani a beszélgetést. Jelenleg az történik, hogy a lezárt képernyő kb 3 másodpercre kivilágosodik, majd szép lassan kialszik. Így ha később nézem a még csengő (kb 20 másodperc) telefont, azt sem látom rajta, hogy hívnak, bár a hívóhang szól. Jelenleg felvenni is csak úgy tudom, hogy kioldom a lezárt telefont és utána már fel tudom venni a viber hívást. Nem tom mennyire érthető, de remélem azért valamennyire. Az eredeti, mókolás mentes stabil 9.5.19.0 van a telcsin. Köszönöm a segítséget előre is.
-
madrac
senior tag
Szerintem a redmi Note 5 nagyságrenddel jobbat lő. Távolra, jó fényviszonyok mellett nem rossz, de kb ennyi. Komoly fókuszálási problémái vannak. De mint telefon, semmit nem ér. Ennyi memóriával akadozik az egész rendszer rajta mint az állat. Sajnos én többet használtam, használom.
-
Narxis
nagyúr
Megőrülök root nélkül.
-
Nem vagyok otthon a romolgatásban,meg nekem a jelenlegivel sincs semmi bajom.
-
válasz
DroiDMester
üzenetére
Én nem mókolgatok,majd ki jön a végleges változat.
-
-
-
madrac
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Ne szivass!
Van nálam Samsung J5 (2016) is, és nagyon gáz a kamerája (is)! -
Nekem globál van de még a régebbi verzió a launcherből
-
válasz
kszthly
üzenetére
a Glogal stabilban valóban csak
a Fejlesztőiben valóban 9.6.1.12

Pityu :
De nem hinném hogy olyan nagy probléma lenne hogy nem épp a legfrissebb van, ha nagyon régi verzió van valamiből a Rendszer alkalmazás frissítőt elindítva leszedi magának ha talál frissebbet, ha meg nem talál nincs kritikus hiba a fent lévővel, így nincs szükség frissíteni -
válasz
Viktor0610
üzenetére
Na de ha azt nézem nem rég volt rom frissítés és a február környéki üzenet app van nekem legalábbis közben meg van áprilisi verzió is.
-
-
válasz
Viktor0610
üzenetére
Apk fájlból
Pl az üzenetek jelenlegi verziója 9.1.2.19 de van egy új április 20. kiadás 9.5.0.57 -
-
batai15
félisten
Utolsó eu rom olyat csinál hogy restart után elszall a camera 2 API támogatás
-
Az előre telepített programok,hogy frissítik magukat? Például üzenetek,vagy galéria,mert most nézem az üzenet app se a legfrissebb verzió,anno a galériát is én frissítettem be.
-
R a y
senior tag
Köszönöm, akkor szerintem beleugrok, és a barátnőmet is meglepem egy ilyennel, ő is iphone se-t használ, de annyira ő sem szereti, de igazáből ő azért nem mert hamar lemerül, és az egyik dolog ami miatt tetszik ez a telo a 4000mah aksi.
Még egy kérdés, hogy normál töltéssel, 20%ról 80%ra mennyi idő alatt tölt fel, mert én már évek óta így töltök mindent, nem meríten csurig meg nem mindig töltöm 100ra.
-
ktommy91
addikt
válasz
Trailblazer
üzenetére
Ha esetleg van módosítási javaslatod a profilokkal kapcsolatban, akkor ne tartsd magadban. A masik 2.1 hasít vele, de TG-n laggolásra panaszkodott egy srác.
-
vicces
addikt
válasz
DroiDMester
üzenetére
aludtam egyet ebéd után és most hogy felkeltem ez ugrott be az agyamnak, hogy vajon miért irod, hogy a gyári töltő és kábel gagyi, nem jó

én csak gyári töltőket használtam eddig és teljesen elégedett vagyok. van 2 powerbankom azok nem gyáriak.Henker2:
mindenképp gyorsabban tölt. én is meglepődtem, hogy kb másfél óra alatt feltölti a szinte 0-ra lemerült telefont. viszont jobban melegiti a telefont, mint a gyári töltő. hogy mennyire azt most fogjuk - én legalábbis - publikálni itt. de ahhoz még 2x le kell merülni a telefonnak, ami akér napokig is eltarthat
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
baitsee23
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Tudom. A Redmi Note 3 SE fórumban is pörögtél már ezen.

-
-
Henker2
addikt
Üdv srácok!
Érdemes a telóhoz QC3-as töltőfejet rendelnem? Gyorsabb lesz a töltés a mellé tett töltőhöz képest? -
R a y
senior tag
Sziasztok!
Olvasgattam visszafelé a topicot, de olyan kérdésem lenne hogy van-e itt olyan aki iPhoneról váltott erre a telóra?
Én 10 éve vagyok iPhone használó, de úgy érzem hogy most picit ráuntam.
Nem vagyok telefonon játszós, tartalomfogyasztásra és emailezésre, chatelésre használnám.
Mediamarktba megnéztem és megtapogattam, ott elsőre nagyon megtetszett. Egy dologtól féleke, mert iPhoneon (SE) nem zárok be semmit, se alkalmazást, se a böngészőben a tabokat.
Szóval ha esetleg chromeba megnyitva hagyok 10-20-30 tabot, akkor van újratöltés?
Köszönöm!
-
natë
nagyúr
válasz
Viktor0610
üzenetére
A gyári algoritmus egyre gyengébb...
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
DroiDMester
üzenetére
De , vitatkozunk. Miért állítod ezt? Megfelelő AWG-s anyagból van, amper feszko átmegy, funkcióját betölti.
-
-
natë
nagyúr
válasz
DroiDMester
üzenetére
Te figyeljmá'...szedsz valamit? Ha nem miért nem?
-
válasz
baitsee23
üzenetére
És #8139 wwenigma-nak is : az ÖSSZES TELEFON(nem csak Xiaomi, lehet az 300.e res samu, vagy 500.e res alma) a gyári tartozékai(kábel és töltőfej) HULLADÉK 300.Ft os kategória! Szóval én semminek nem használom a gyári töltőjét/kábelét.
Ezen kár vitatkozni, és nem is szeretnék!
-
-
ktommy91
addikt
válasz
Trailblazer
üzenetére
Nagyon szívesen. Van, hogy nem állítja be a balanced Spectrum profilt, szóval érdemes átváltani valamelyik másikra és vissza a balanced-ra.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
DroiDMester
üzenetére
Teljesen jó, normális minőségűek a gyári cuccai. Ami meg tölt, folyik az áram az melegedni fog. A veszettül melegedés és forró enyhe túlzás, vagy inkább kevésbé enyhe... gyári nem mókolt MIUI rom?
--------
Nem tudtok valami hasonló kaliberű telót mint ez, ilyesmi áron? Kamera rész lényeges, meg legyen ugyanilyen kijelzője és akkuja.
-
törölt tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Minél gyorsabb a töltés annál jobban melegíti az akkumulátort és a meleg csökkenti az akku élettartamát.
Ha nem kell sietni, akkor érdemesebb, a gyári, lassabb töltőt használni.Én például asztali töltőnek a gyári, lassabbat használom és van egy QC 3.0-ás powerbankom, mert utazásnál fontos a gyorsabb töltés. De a powerbankon van lassú kimenet is, arra az esetre, ha mégsem akarom kínozni az akkut.
-
baitsee23
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Ha most bontottad ki, miért gondoltad, hogy gagyi?

-
ktommy91
addikt
Tölthető a KangarooX kernel r1.3 Készült MIUI verzió is és nem égeti ki a retinád.
Changelog:
Better performance, battery life, network speed
-MIUI version released with brightness fix by shekhawat2
-Added some optimization flags
-Disabled msm performance, sched boost
-added Agile-SD TCP algorithm (the default is still the westwood)
...Letöltés:[link]
-
Hupsz.... a gyári töltője csak sima 5.Volt 2.Amper, most vettem csak ki a dobozból, nem is gondoltam hogy sima töltőt adnak hozzá
ha már a teló tudja a QC3.0 töltést.Én se fogom erőltetni ezt a QC3.at, csak kíváncsiságból tesztelem hogy mégis hogy viselkedik! a Mix2S.t is Qi töltővel töltőm, az meg szép komótosan ~6-7.Watt körül tölti ráér éjjel van ideje feltölteni.
A hátlap melegedést meg jó hogy említetted, el is felejtettem hogy megmérhettem volna a lézeres infra hőmérőmmel hogy hány fokos? Majd következő töltésnél megnézem!
-
válasz
DroiDMester
üzenetére
Milyen furcsa, hogy egy sokkal drágább készüléken valami jobban működik? 🤔
És mondd, a kamera, rendszersebesség is jobb a Mix 2s-nél?
-
vicces
addikt
válasz
DroiDMester
üzenetére
én eddig 1x töltöttem qc 3-as töltőve és ez volt az első ami meglepett, mert a gyári töltővel ugy emlékszem nem volt meleg. igaz tokban volt. legközelebb megnézem tok nélkül is töltve és le is tudom mérni, hogy hány fokosra melegszik.
ez a töltő nekem ugy látszik vész esetén lesz bevetve, mert tegnap nap közben kb 50%ot merült csak a szokásos felhasználási szokásaim mellett. itthon meg maradok a gyári töltőnél, mert az kimélő lassú
-
gghrtz
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
A kerámia anyagnak hőszigetelő tulajdonsága van, viszont a fém az igencsak fel szeret felmelegedni. Főleg ha ilyen vékony.
-
batai15
félisten
Moz! Xiaomi eu 8.7.26 alatt mit raktál fel hogy megy a gcam? Mert amit eddig használtam, arra fct dob az összes kamera.
-
Tesztelgettem kicsit a teló töltését... Kikapcsolásig merítettem, majd kikapcsolt állapotban töltőre tettem(nem a gyári kábel és nem a gyári töltővel, mert azok elég gagyi minőségűek)
Másnál is ennyire veszettül felmelegszik a egész hátlapja QC3.0 töltésnél a telónak? Mert nálam elég rendesen fel forrósodott!
pedig csak kb ~12.Wattal tölt
1.óra 8.perc alatt ment bele az aksi kapacitás fele 2000.mAh, de már töltés megkezdése után 5.percel lehetett érezni hogy melegedik a hátlap!
A Mix2S telóm az 18.Wattal tölt, de ott nincs ilyen felforrósodás éppen hogy langyos töltés közben, pedig az 1,5X gyorsabban tölti nem hinném hogy ott a kerámia hátlap ennyire el nyelné a meleget hogy nem érezni a forróságot.
-
B2man2
aktív tag
Úgy néz ki megoldották a hard brick problémát.
link -
baitsee23
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Jól van! Nem feszegetem a témát.

-
válasz
Viktor0610
üzenetére
Mint írtam ha hivatalos márkaszervizben(Wayteq Europe Kft.) javítják ~35.e Ft a csere, mivel a készülék fizikailag sérülést szenvedett, így a telefonra a garancia megszűnt!
A szerviz kizárólag az általuk beépített kijelzőre fog garanciát vállalni, és azt is csak 6.hónapot, én már intéztem náluk így pár éve Redmi Note 3 Pro SE telónál egy LCD cserét, csak onnan tudom.Szóval jobban jár a kolléga ha rendel kínából egy komplett LCD.t kb ~8500.Ft meg keres valakit aki kicserélni (sz.tem az is megvan kb ~5.e ből, mármint a munkadíj a cserére)
-
válasz
Potyka03
üzenetére
Hozott anyagból a szerviz nem dolgozik.
Én megkérdezném tőlük, hogy ha velük cserélteted ki, akkor megmarad-e a garancia. Amennyiben igen (és szánnál rá ennyit), végeztesd el velük, ha viszont nem marad meg a gari így sem, akkor nyugodtan keress mást, mert akkor már kb. tök mindegy. -
Potyka03
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Köszi.S ha veszek LCD-t hozzá akkor csak 10 000 Ft?
Ha LCD nélkül viszem 35 000?
Helyben is megtudják csinálni vajon?Tehát hogy megvárom...vagy mindenféleképpen be kell adnom? -
schawo
titán
válasz
Viktor0610
üzenetére
a 19.0 4-es
-
-
baitsee23
őstag
Stabil 9.5.19.0-ra fel lehet dobni az utolsó stabil eu-s (9.5.14.0) ROM-ot? Írtátok, hogy az eu-sokban nincs fw, és így nincs gond (ARB). Vagy ez csak a developer ROM-okra vonatkozik?!

Szerintem nem számít (de mit lehet tudni már) Red Wollf, Magisk van fent. -
-
Potyka03
senior tag
Sziasztok.Tegnap ugye írtam hogy leejtettem a telót s karcok lettek a kijelzőn,s írtátok hogy gari vesztést okoz ha kicseréltetem... oké,no problem. Bevállalom.
Eustockon keresztül vásároltam a készüléket. Akkor hol is tudom kicseréltetni?
WayteQ-t írták,rendben,ez a Budapest, Gubacsi út 6?
Hol tudom még kicseréltetni? -
natë
nagyúr
-
batai15
félisten
válasz
Viktor0610
üzenetére
Mert az nem 18:9 re van optimalizálva
-
-
natë
nagyúr
válasz
Trailblazer
üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Lexus, Toyota topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Apple asztali gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3685
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15Pro 128GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, beépített S Pen, Galaxy AI 12/256 GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

ha már a teló tudja a QC3.0 töltést.