- Telekom mobilszolgáltatások
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabonagyur
félisten
válasz
worxland #66375 üzenetére
Miért is ON topik? Csak mert a WU-t elindítod és ott van? Ez nagyon nem ide tartozik, főleg napi több száz kommenttel. Akkor minek van a frissítésről cikk és ott is tele offolva, hogy hát de nem megy a frissítés mi van most...stb.
(#66370) gb4400 : mindenkinek szántam, hogy felesleges 3 témát + a cikkeket telenyomni a hülyeséggel.
Amikor megjelenik megjelenik és letöltődik.
-
t72killer
titán
válasz
worxland #65850 üzenetére
Igen, a csiganetemen azokat nem is húztam le, inkább a cégtől hazaviszek egy friss telepítőt. Az o2013 nevetséges tárhelykezelési szempontból....
#65856: ezt elég meredek trükközéssel csinálja (külön partíciót tesz a pendrivera ntfs driverekkel), én ha nem végképp muszáj, nem forszíroznám az ntfs-t. Ha túl nagyra sikeredett az install.wim, lehet esd-vé tömöríteni. Csak akkor kell ntfs ha vmi nagyon spéci mega-image-et akarsz feltenni.
-
justaview
senior tag
válasz
worxland #65710 üzenetére
vagy kilépsz és nem csinálsz semmit
Információim szerint amíg használod, nem léphetsz ki. A törlés nálam nem kilépés.
De nem ez a lényeg, én csak azt állítottam, hogy így tudsz jogtiszta windows-hoz jutni, és ez most is megállja a helyét.
Amit kapsz, az jogtiszta, (és a legolcsóbb, bár nem 8.1
) és ez volt a kérdés.
Sziasztok
Mi a legolcsóbb módja egy jogtiszta windows(8.1) beszerzésének?(Az tény, hogy ezért némi áldozatot kell hozni, cserébe nem kell megvenni.)
-
justaview
senior tag
válasz
worxland #65701 üzenetére
Biztos igazad van, de akkor kifejtenéd, hogy az alábbi MS kijelentés az ingyenes végső változatra minek számít?
Link
Will I be able to upgrade from the Windows 10 Insider Preview to the final release?Yes, you will be able to upgrade from the Windows Insider Preview to the RTM build for free.
Company officials have noted though if you join the Windows Insider Program you will qualify for the free upgrade to the final release. -
GEPESZ66
veterán
válasz
worxland #65671 üzenetére
Köszönöm!
Lenne még egy kérdédem.
A másik, saját gépem szintén 6-7 éves. Ezen WIN8.1 32bit-et használok, 2GB RAM-al netezésre, egy-egy video konvertálásra.
Ilyen felhasználás mellett érdemes-e törekednem 4GB RAM-ra való bővítésre.
A CSX RAM-al már megjártam, próbáltam bővíteni, de kompatibilitási gond volt.Szerencsére visszaadta a bolt a pénzt. -
-
Zotya84
őstag
válasz
worxland #63783 üzenetére
Egyetértek veled.
Én 2010 márciusában raktam össze egy ilyet: Intel D510MO, 2*2G RAM, egy nagy vinyó, meg egy Feel 202 ház. A táphibát két éve, a tavalyi vinyó elhalálozást (menthető volt az összes adat), meg a nyaralásokat leszámítva az is megy 24/7-ben. Win7-tel - mondjuk ősz óta 8-cal...
-
-
Feanor1031
tag
válasz
worxland #61670 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszodat!
1. Nincs húzva, soha nem is volt, kímélgetek mindent...
2. chkdsk mind a rendszerSSD-n, mind az adat HDD-n hibatalálat nélkül lefutott.
3. Memtest nem talált hibát, és a hard disk sentinel szerint sincs szükség beavatkozásra...Akkor clean install?...
-
-
mmdms
addikt
válasz
worxland #61258 üzenetére
Hasonló átméretezéseket szeretnék eszközölni, jelenleg van egy 40-es, és két 217 gb-os partícióm egy 500-as vinyón.
Namost a 40-es maradna jóideig a win8-nak, de szeretnék még egy hasonló méretű (? nem tudom még mekkora kellene a win10-nek, sztem ugyanekkora elég) partíciót létrehozni másik oprendszernek, lehetőleg a vinyó végére (elméletileg így nem kis mértékben óvható a lemez, ha nem mindig ugyanott van a win) a második 217 gb-os E: kötetből.
Ez maradna később a rendszerpartíció, és a win8-as partíciót (C: ) ha már nincs rá szükség formázni, majd hozzáfűzni a D: és E: kötethez úgy, hogy ismét két azonos méretű partícióm maradjon a rendszerpartíción kívül. Remélem érthető mit szeretnék.
Tisztában vagyok vele ez elég kókány munka, jobb lenne mindent formázni, és utána megadni a köteteket, de van állandó 70-80 giga adatom amit nem törölhetek.
Véleményetek szerint ez kivitelezhető, működőképes elképzelés, vagy várjak egy kicsit és szerezzek valami hordozható adattárolót, majd formázás után csináljam amit szeretnék? -
törölt tag
válasz
worxland #61142 üzenetére
Mióta a pool.ntp.org-ot állítottam be, azóta teljesen jó. A régi elemet meg potyára cseréltem.
Hogy miért volt ez a jelenség, azt persze még mindig nem értem. Kezdem úgy érezni, hogy a windows minden napra ad nekem egy feladványt, amit házi feladat gyanánt meg kell oldanom. -
törölt tag
válasz
worxland #61140 üzenetére
Újabb fejlemény: a w32time szolgáltatással van kapcsolatban a hiba. Nem szinkronizáltam az időt, csak az időszervert állítottam át egy másikra, utána a szolgáltatás magától automatikusan elindult (előtte nem futott, direkt néztem), azóta megint durván késik az óra. Ha nem fut, akkor meg rendben van. Hihetetlen.
-
tomp
félisten
válasz
worxland #60803 üzenetére
De azért egy szimpla nem újraindítást kérő frissítéstől aminek semmi köze az áruházhoz, ne blokkolódjon már le. Ez már vicc. Az is, hogy az áruház hibára kitalált program látja, hogy baj van de nem hozza fel az újraindítást mint hibamegoldást. Csak kiírja, hogy nem tudja kijavítani.
A windows update konfigurációjának egyeznie kell az áruház konfigurációjával. Ha nem kér az update újraindítást akkor is kell mert az áruház összeborul ameddig nem lesz azonos az update-el. Ha látja, miért nem hozza fel a "Windows Update frissítés telepítése lett észlelve! Az Áruház használatához indítsa újra a rendszert!" üzenetet... -
törölt tag
válasz
worxland #58837 üzenetére
Elsőnek én is, de mivel úgyis felrakja amint lesz újabb verzió a Logitech Gaming Software-ből, így szélmalom harc
(#58898) kraftxld : PRo verzióm van.
How to Add "Take Ownership" to Context Menu in Windows 8 and 8.1
-
törölt tag
válasz
worxland #58837 üzenetére
Korábban szinte mindenre gondoltam, csak erre nem
Lehet azért, a G15-ön van USB Hub, igaz 1.1-es de nyomtatóhoz pont elég. Viszont ki az aki erre köti a nyomtatót ? Mert egyébként sok köze nincs a Logitechnek a nyomtatók világához
A 8.57-et meg le is frissítettem gyorsan...
-
creedszl
senior tag
válasz
worxland #57487 üzenetére
szerintem se viszont lenne még itt valami.már jó ideje ugyan arra a partícióra telepítem a rendszereket és szintén már jó ideje ha új rendszert rakok fel úgy hogy előtte gyorsformázva van az adott kiosztás akkor a telepítés utána bootmenü folyton előjön hiába csak egy rendszer van fenn.van valami mód hogy a teljesen kipucoljam a bootot hogy ne jöjjön elő a menü?három merevlemez van (500,320,200) és a 320-as van szédszedve egy 60/260 részre, a 60-on pedig a rendszer.
-
mzso
veterán
válasz
worxland #55631 üzenetére
Jó de ez indulásnál van éppen amikor szinkronizál. Valamikor a leállításra kattintás és következő bejelentkezés között történik. A KFKI szervere eddig megbízható volt.
Most nézem, hogy a windows is szinkornizálni akar (time.windows.com) meg az óra progi is. Kikapcsolom a windowsosat.
Ha nem javul lehet, hogy az alaplap eleme merül vagy valami...(#55630) dokee78
Az amit zoltan6 mondott. -
vaakuum
addikt
válasz
worxland #55079 üzenetére
Köszönöm, kipróbáltam, és érdekes jelenségbe botlottam.
Hogy a módosítást engedélyezze/felajánlja, ahhoz be kellett írnom ismét kézzel a régi jelszót. Ezek után természetesen nem engedte ugyan azt megadni még egyszer.Beadtam neki egy gagyibbat, gondolván, hogy akkor két lépésben megcsinálom, és másodjára majd visszaadom neki a tuti erős jelszavamat. Erre a próbára azt mondta, hogy régebbi jelszó nem használható újra. Most van egy jóval gyengébb jelszavam.
Elfelejti ez a mocsokság egy idő után, hogy mik voltak a régebbi jelszavak, vagy soha a büdös életben nem lehet újra használni a korábbi jelszavakat akkor sem, ha csak néhány napig élt korábban?
A hotmail fiókon keresztül sem engedi ezt a változtatást. -
coolpet
senior tag
válasz
worxland #53514 üzenetére
Van az alabbiak kozul olyan progi, ami bugos/nem kompatibilis win 8.1 alatt tapasztalatok alapjan?
Steam
firefox/chrome/opera
total commander
gimp
7zip
filezilla server
foxit reader
GO2bot
imgburn
notepad++
Radmin server/client
VLC MediaplayerKb ennyi amit hasznalok, a tobbi MS cucc gondolom kompatibilis
-
King Unique
titán
válasz
worxland #53364 üzenetére
Itt pusztán arról van szó, h bekerült a köztudatba a sok fals Windows mendemonda/ mítosz közé a "xaracsempén" túl a "nincs start menü a win nyócccban" állítás is. Ami csak részben igaz, mivel ugyanúgy lehet tenni bele, legalább 8-10 ingyenes alternatíva közül egyet, ha vkinek nagyon hiányozna.
Vagy ennyi erővel azt is lehetne mondani, h xar a Windows (7/ 8/ 8.1), mert képszerkesztésre elég gyér a Paint, nem játszik le néhány formátumot a Windows Média Player, DVD/ BD írásra nem a legjobb a beépített Windows DVD-készítő stb...DE amig ott a lehetőség, h felrakhass csomó, javarészt ingyenes alternatívát (Paint.net, Gimp, VLC, MPC-HD, Imgburn), addig egyáltalán nem jelent akkora problémát. Érdekes módon ezekért senki nem problémázik, holott akár emiatt is lehetne ekézni a rendszert...
Start menünél szerintem a start gomb jobb klikkes menüje majdnem hogy több mindent tud, megjelenít (eszközkezelő, lemezkezelés, futtatás, akár powershell, eseménynapló, kikapcsolás is van stb.), mint a sima Win7 féle start menü, a program, fájl, mappa, weblap ikonok meg ugyanúgy kipakolhatóak kezdőképernyőre.
DE vkinek mégse jön be, OK, de akkor mi gátolja meg abban, h felrakjon egy Classic Shellt és letudja a start menü témát 2 perc alattEnnyi erővel Win7-ben sincs beépített Skype kliens/ alkalmazás, mégis annak letöltése, telepítése, konfigurálása érdekes módon nem okoz senkinek se problémát...
AZÉRT, mert az átlagusernek az van beültetve a fejébe, h a Win8 csak csempékből áll és nincs és nem is lehet bele start menüt tenni...köszönhetően sok okos hsz-nek és a különféle szakbarbár netes cikkek íróinak, akik odabökik a "Rossz a W8, mert nem olyan, mint a W7 és nincs benne start menü", vagy "Azért lesz jó a W9, mert olyan lesz, mint a W7 és lesz benne start menü"...és bizony az átlagos r=1 felhasználóhoz csak ennyi jut el, mert a cikket nem olvassa végig, de a cikk írója sem említi meg, h van alternatív megoldás...
És ezen mítoszok alapján, akik nem használják, v nem akarnák rá váltani, azok egy része ki sem próbálja, h maga meggyőződjön néhány dologról.
Másik dolog meg a user error...mert amíg nagyon sok átlag felhasználó olyan dolgokkal nincs tisztában, mi az a vezérlőpult, alapvető billentyűkombinációk (Alt+F4, Alt+Tab, Win+E/ D stb.), egy programot nem tud telepíteni normálisan, addig kár mindenért csak a rendszert hibáztatni...szerintem. -
nbware
senior tag
válasz
worxland #53364 üzenetére
az, hogy a sok marha, hozzászokott a jóhoz és sír, ha leveszik tőle, amiatt ne a többiekkel basszanak már ki. Akinek nem tetszik, használjon win7et. Linuxnál már régen elmentek ebbe az irányba, érdekes módon ott senki nem sírt, mivel a linuxot az értelmes használja és nem a gyökerek... de hát kinek mi a véleménye. nekem tetszik így, ez van. Kénytelen az MS meghajolni a gyökerek előtt, mivel azok is megveszik a terméket és a pénz az nagy úr
mivel a linux ingyen van, leszarják mi a véleményed, nem tetszik, majd letöltesz valamit azt jól van. -
-
quailstorm
félisten
-
Воланд
titán
válasz
worxland #53076 üzenetére
nem ertem, hogy most mit is akarsz pontosan ebbol kihozni? az eredeti kerdes az volt, hogy van-e asztali valtozat onedrive-bol, ugy, mint skype eseteben? a valasz meg az, hogy nincs, mert mar a rendszer resze es nem kell semmit telepiteni. amugy meg de, tobbet tudott. pl be lehetett jelolni a szinkronizalni kivant mappakat. igaz, 8.1-nel erre sincs szukseg...
-
TheProb
veterán
válasz
worxland #53012 üzenetére
valószínű, hogy nem 10éves kártyákról beszélek, ennyire ne akarjatok már mindeképpen bele kötni abba amit mondok az isten áldjon már meg...
Előző dell gépemben 8850 volt ami 1 éves modell kb. gyári driver mai napig nincs hozzá ami jó lenne (és az, hogy jő-e a driver nem abban fog megmutatkozni, hogy van-e kép vagy nincs...), csak rengeteg keresgélés és tesztelgetés után találtunk rá olyan módon a dell topicban ami használható volt és az is pimpelt driverrel... Jelenleg 760GTX van a laposomban, ez se 1 régi kártya. akkor miről beszélünk? Újabb driver meg első sorban az újabb játékokhoz kellenek és az újabb modellekhez. De nem egészen értem, hogy miért kellett enyire elkeveredni attól, hogy én megmertem jegyezni (voltam olyan bátor), hogy májusi a legújabb nvidia driver...
-
Bjørgersson
félisten
válasz
worxland #52684 üzenetére
Ez a Classic Shell nagyon igénytelennek tűnik, az Aero Glasstól eddig kétszer halt meg a rendszer (szerencsére csak virtuális gépen próbáltam ki), a minialkalmazások meg nem érdekelnek. Engem maga a kezelőfelület érdekel, tálca, ablakkeretek, gombok, stb. Mindenesetre köszönöm
(#52685) kemotox: Huaehuaheuahaeueaha. Kabbe!
-
worxland
addikt
válasz
worxland #51588 üzenetére
Mondom, lehet, csak szívás. Akkor már kell egy host + 2 virtuális gép, osztva, hogy melyik milyen hardverhez (bill+egér+monitor) fér hozzá, biztosítani, hogy a hosthoz egyik se férjen hozzá - de akkor a host kezeléséhez kell egy harmadik szett beviteli eszköz. Mire ezt mind beállítja, rájön, mennyivel eccerűbb lenne 2 külön gépen intézni az egészet.
-
King Unique
titán
válasz
worxland #51585 üzenetére
Egyik honi számtechlap friss számában van Win9-ről, illetve megjelenéséről egy "menetrend", miszerint a Preview verzió elvileg idén év végén (november-december) lesz elérhető. Erre rá meg 4-5 hónappal jönne a végleges, nem tudom...lehet lesz ebből a szokásos október-novemberi megjelenés is...
-
pete_21
addikt
válasz
worxland #51266 üzenetére
Nincsen.
Kiegészítem az előző hsz-em, lehet, hogy így könnyebben megfejtitek:
telepítésnél még az elején kiírt valami hibát, valami device disconnected, vagy hasonló hibára hivatkozva. Nem jegyeztem meg. Reseteltem a gépet, utána már egyből működött.
Ami még fontos, hogy 3 HDD-t szoktam használni. A telepítés idejére csak azt hagytam bent, amire akartam telepíteni.
Feltettem, használtam, nem is volt semmi gond.
Utána kellettek az adatok, bekötöttem a 2 másik HDD-t. Amin a Win8 van, az a SATA3 portba van kötve, mert a kábel csak így fért el. Lényegtelen, mert a boot sorrendnél ezt adtam meg első helyen.
Viszont ahogy visszakötöttem a 2 másik HDD-t, egy másik HDD-ről bootolt be, amin pedig Vista van, de ezt már nagyon rég nem használtam. Ahogy töltött a Vista, bejött a checkdisk, és ellenőrzött néhány partíciót. De nem talált hibát (látszólag).
Utána betöltött a Vista, újraindítottam, beléptem BIOS-ba, de a boot sorrend nem volt elbabrálva, a Win8-as HDD-ről kellett volna indulnia. Kiléptem biosból, és már a Win8-as hdd-ről indult, nem volt gond. Jól működött, amikor egyszer észrevettem, hogy nem nyit meg egy képet sem, ezért akartam restartolni. Restart után pedig BSOD. A többit az előző hsz-ben leírtam.
Lehet ennek köze ahhoz, hogy a Vista chechdiskje lefutott? De ha igen, akkor először miért indult be a Win8, és miért csak egy restart után omlott össze?
Illetve a legfontosabb: szerintetek ez előjöhet újra, vagy a telepítőlemez javított valamit, és most valószínűleg jó lesz?
Nem szeretnék találgatni, hogy melyik nap omlik össze véglegesen a rendszerem...
Köszönöm a válaszokat! -
Angelotti
tag
-
maestro87
őstag
válasz
worxland #48817 üzenetére
Rám minden mást lehet mondani de azt hogy szemellenzős vagyok azt igazán nem. De mi a fenének szemeteljem a gépemet egy olyan appal amire pár hónap múlva alapból képes lesz majd a win? Meg a tököm tele van már azzal hogy minden szir-szar hasznos funkcióra külön programot telepítsek fel mert az egyik program nem tudja ezt, a másik meg azt....
Meg egyébként is ha más programot használsz akkor jobban fennáll a veszélye annak, hogy: "A program működése váratlanul leállt..."
Vagy a gép bekapcsolása után nem vennék rá mérget, hogy előbb a start menü alkalmazás töltődne be majd utána a többi app. Persze tudom használjak prioritásos indítást mert hogy erre is van egy külön app.De egyáltalán nem kértem vélemény nyilvánítást ez ügyben, meg egyébként sincs kedvem magyarázkodni hogy miért nem tetszik ez meg az. Nem tetszik és kész! Ezt miért nem lehet elfogadni soha semmilyen topicban, hogy nem értünk egyet? És nem, nem teszem vissza a Win7-et (mert tudom, hogy most ezt akartad írni). Ez a topic és a többi is arra való, hogy másoknak segítsünk és nem egymásról kellene véleményt nyilvánítani és még ezt le is írni. Nyugodtan ajánld fel azt az 1-2 programot és lehetőségeket ami szerinted megoldja a másik problémáját de az hogy használni fogja-e vagy nem az már nem a te dolgod. És mindig ez van ha valaki feltesz egy kérdést, hogy saját magatokhoz szeretnétek igazítani őt is és erővel is rávezetni hogy az nem jó.
Én ha válaszolok valakinek sohasem vonom kérdőre az illetőt hogy miért ezt használja és miért nem azt, legfeljebb halkan megsúgom neki hogy van ilyen lehetőség is. Ehhez hasonló sértő véleményt meg pláne nem alkotok róla, ha mégis akkor sem én kezdem!
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NBA és kosárlabda topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- Xbox tulajok OFF topicja
- Bittorrent topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest