Hirdetés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ez a Huawei Pura X, az első szélesvásznú kagylótelefon
- Google Pixel topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
7Heads Drago #71443 üzenetére
Amúgy is el kellene engedni, sőt bele sem kellett volna fogni, mert az ilyen lejárt szavatosságú Windowsok éles telepítésének és használatának már nem sok értelme van manapság. Nemcsak a további Windows-frissítések hiánya miatt, hanem egyre több program, beleértve népszerű böngészők, stb. sem támogatják már a Windows 7, 8.1 rendszereket.
Ha megoldható, akkor eleve Windows 10/11-et kellene telepíteni, ha nem, akkor meg valamilyen Linuxot. Netezni stb. nyilván az utóbbi is megfelelhet, meg ha nem cél Windows only programok használata.
-
King Unique
titán
A Windows 10-nél az már régóta tudatosan úgy van, konkrétan a 20H2 verzió óta, szóval nem véletlen.
-
King Unique
titán
válasz
Armagedown #71441 üzenetére
Az az egyenként kiválogatom a havi csomagból a nekem kellő frissítéseket módszer már rég értelmét vesztette, mert már rég kumulatív (összesítő) frissítések vannak, amiket a Windows 7 és a Windows 8.1 is rég megkapott.
A "hibás frissítések" meg olyan, hogy nagyban hardver- és szoftverkörnyezet függvénye is hogy kinél okoz problémát, pont ezért a felhasználók egy jó részénél semmilyet nem szokott egy-egy ilyennek kikiáltott frissítés.
A 7 nap halasztás nem feltétlen mindig megoldás az előbbire, mert ha a 2. héten kiadott havi "B" kumulatív frissítésben (CU) hiba van, akkor azt vagy a 4. héten kiadott "D" kumulatív frissítésben, vagy csak a következő havi "B" kumulatív frissítésben szoktak javítani. Bár ha nagyon kényes probléma, akkor soron kívül ki szoktak adni "Out of Box" kumulatív frissítést, de ilyen már jó ideje nem volt a Windows 10/11-nél.
A funkciófrissítéseket első körben eleve csak választható frissítésként ajánlja fel a Windows Update és csak akkor telepíti automatikusan, amikor az adott Windows-verzió a támogatása végéhez közeledik. Vagyis azt külön halasztani sem feltétlen muszáj.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #71435 üzenetére
Köszi a segítséget. Sehogy se ment fel. Elengedtem a win 8-at. Amúgy eredeti win telepítőt használok, nincs semmi se integrálva. Win7-et raktám rá vissza. Ez meg így kezdett: a telepítő nem tudott új rendszerpartíciót létrehozni. De a 8-as win-el megcsináltattam a particiókat aztán már boldogult vele a 7-es telepítő... bonyodalom nélkül.
-
cocka
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #71440 üzenetére
a windows update még normális volt.
Én mai napig ezt használom: még működik a wuapp, nem úgy, mint a 10-ben.
A 10-nél az a vicces, ha a régi vezérlőpultban akarod betölteni a rendszerinfókat, csak úgy jön be, ha fent a Minden vezérlőpultelem\ után kézzel beírod (vagy bemásolod) a Rendszer szót. Mert kattintással megint az új felületre dob.Én dönthettem el, hogy mikor keresek frissítést, a letöltött listából külön-külön kijelölhettem, hogy mit telepítsen és mit nem, ha valamelyik frissítést egyáltalán nem akartam telepíteni, akkor egy jobb egér/frissítés elrejtése módszer és többet nem töltötte le és nem cseszegetett, hogy telepítsem...
Mintha a 10-ben is meglenne a régi GUI, csak elrejtve. Gondolom ott még lehet is ezt állítgatni vagy nem tudom, annyira nem ismerem mélyebben a 10-et.
-
Armagedown
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #71440 üzenetére
A csoportházirendben most is részletesen be lehet állítani a Windows Update működését, ugyanott, minden Windows verzióban, amióta ez megjelent.
Sajnos így sem lehet egyenként kiválasztani, hogy melyik frissítés települjön.
Én pl mindig halasztom 7 nappal a frissítések telepítését az esetre, ha hibás frissítést adnának ki, így már a kijavítottat kapom meg.
A feature updateket pedig 1 évvel halasztom. -
Azért nem adtak ki ilyet (legalábbis szerintem), mert mindenképpen W10-re kellett terelni az embereket. MS nem megszüntette a W8.1-t, hanem kvázi "lemészárolta", amihez az AMD, Nvidia és még pár ismert cég segítsége kellett, hisz minden W8.x-s szoftvert eltávolítottak (chipset (W7-hez mai napig van), vga driver-k, MS szándékosan hack-elte meg a W8.1 update mechanizmusát, hogy Ryzen cpu-sokat szívassa stb stb)
Hozzáteszem, nekem nagy kedvencem volt a w8.1, mert mindent meg lehetett találni és -és ez volt a legfontosabb számomra- a windows update még normális volt.
Én dönthettem el, hogy mikor keresek frissítést, a letöltött listából külön-külön kijelölhettem, hogy mit telepítsen és mit nem, ha valamelyik frissítést egyáltalán nem akartam telepíteni, akkor egy jobb egér/frissítés elrejtése módszer és többet nem töltötte le és nem cseszegetett, hogy telepítsem...W10 óta meg a Windows update az Orosz rulett kategória, minden 2. kedden (ami ilyen véresvizelethozó kedd) a szakma csak szív miatta, halasztják a frissítést, mert kivárnak, hogy mit xar el megint az MS, rendszermentést kell előtte csinálni stb stb.
Ha lehet hinni a pletykáknak, akkor az egyetlen értelmes dolgot/örökséget, a vezérlőpultot is ki fogják irtani a W11-ből is, remek, gratula... -
cocka
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #71438 üzenetére
Aztán ilyet miért nem adtak ki 8.1-hez? Ha már ebben a topic-ban vagyunk?
-
Készséggel elhiszem, amit írsz, bele lehet szaladni ilyenbe is, de ez is ritkább esetek közé tartozik. Ha meg amúgy sem tudja felpakolni a 8.1-t, akkor nem lesz más választása, hisz W7-től szeretne szabadulni.
Armagedown alternatívája se rossz, Én ezt szoktam telepíteni ezeréves gépekre (esetleg ha nagyon muszáj, akkor a 2019-s verziót)
Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021
Az IOT változat pehelysúlyúbb verzió, sok felesleges alkalmazás nincs alapból benne, hosszú támogatási idővel rendelkezik ez is. 7Heads Drago topiktárs laptopjánál ( Dell Inspiron m5010) régebbi/kisebb teljesítményű laposokra is feltettem már, azóta is mennek és frissülnek... Persze itt is bele lehet futni, hogy nem lehet valamiért telepíteni, de egy próbát megér. -
cocka
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #71435 üzenetére
Nem tudom, hogy miért pont W8.1 kell, de ha ez az OS elfut, akkor a W10 is, ergo Én egy W10-l próbálkoznék.
Erre azért ne vegyél mérget! Nálam azért maradt a 8.1 a laptopon, mert az teljesen jól fut.
A Windóz 10-ből felmegy kb. a 2019-esIG, amit utána örökké funkciófrissíteni akar a 2020-asra, de az már nem települ fel, mert a frissítési folyamat megakad, csinál egy rollbacket és kiírja, hogy a telepítés nem sikerült. Visszadob megint a régi 10-be és mivel a frissítéseket nem lehet letiltani, megint elkezdené feltelepíteni a 2020-ast, de megint nem jön össze és ha hagyod, ennek sosincs vége.
Ha pedig alapból bármelyiket feltenném, ami a 2020-as vagy az azutáni, akkor kék képernyő és CRITICAL_PROCESS_DIED. -
válasz
7Heads Drago #71434 üzenetére
1. Az eszközfrissítésnél van az, hogy próbálja beazonosítani a hardvereket, az azonosítás során a BIOS által (is) szolgáltatott infókra is támaszkodik... Én kapásból legújabb BIOS-ra frissítek ilyen régi masinákat, pláne ha hivatalosan nem támogatott OS-t kell rávarázsolni (említett gépnél W7 támogatott hivatalosan)
2. Nem tudom milyen telepítőt használsz, eredeti vagy valamilyen integrált dolgokkal teletűzdeltet. Utóbbi esetben chipset-, USB, AHCI és még ki tudja miket integrálnak bele, ami lehet, hogy 10-ből 9 gépnél nem okoz gondot, de ennél az 1-nél meg igen.
3. Nem tudom, hogy miért pont W8.1 kell, de ha ez az OS elfut, akkor a W10 is, ergo Én egy W10-l próbálkoznék. Ha a laposban esetleg 4GB RAM van, akkor is 32 bites OS-t szoktam felpakolni, gyorsabban szalad, mint az x64 társa, az hogy pár száz megával kevesebb RAM-t fog kezelni/elérni, az ilyen esetben lényegtelen.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #71433 üzenetére
Ezt csak azért nem értem mert a telepítés elindul rajta. Felmásolja a fájlokat és restart után kiírja hogy eszköz frissítés és ott fagy le fekete képernyővel. A vinyó mutat a háttérben aktivitást 2-5 mp-enként és ennyi inne nem lép tovább.
Most azt próbáltam hogy mindent letiltottam a biosban ami nem fontos. De ez sem segített.
Én ahol eddig találkoztam bios problémával ott a telepítő el sem indult. Viszont ott meg másik bios-t sem találtam és ott segített nekem az hogy egy másik gépen indítottam el a telepítést. És menet közben átraktam a gépbe a vinyót, az eszköz frissítést már ebben a gépben végezte el. Sajnos most ezt se jött be.
Köszike a tippet. -
válasz
7Heads Drago #71432 üzenetére
Lehet, hogy egy BIOS frissítés segítene rajta, ellenőrizd, hogy nem-e valami ezeréves BIOS van rajta. (Rufus-l FreeDos pendrive-t hozz létre, arra másold az exe fájlt (bios frissítés fájlt) bebootolsz a pen-ről és futtatod az exe-t)
Arra figyelj, ha esetleg nagyon régi BIOS lenne rajta, akkor nem biztos, hogy 1 lépésben lehet a legújabbra frissíteni, ennek -ha ez lenne a szitu- előtte olvass utána, hogy melyik bios-ra kell első lépésben frissíteni, hogy utána a legújabb bios is felmenjen. -
7Heads Drago
veterán
válasz
Armagedown #71431 üzenetére
Sajnos nincs hiba.
De köszi a tippet. -
Armagedown
őstag
válasz
7Heads Drago #71430 üzenetére
Teszteld le a memóriát bootolható memtest86+al, a hibás memória is okozhat ilyen hibát.
Jobb esetben attól is helyrejöhet, ha kiszeded a memóriát és visszarakod. -
7Heads Drago
veterán
Üdv
Van egy inspiron m5010 gép. Valamiért folymatosan kifagy, megáll a win 8.1 telepítő vele. Mindegy hogy usb vagy dvd-ről próbálom. Sőt máskor volt már hogy egy másik gépen telepítettem egy wint. És az első indítás után átraktam a meghajtót a rossz gépbe és minden ment rajta csak csökkentett módban indítottam elöszőr. Mindig ugyanott fagy ki win betöltés közben. Sajnos nincs már több ötletem. Előtte win7 volt rajta, sajnos az lassú volt rajta. Viszonylag új ssd van benne. Valami ötlet mit próbáljak?
2-300 gépre azért már raktam fel win 8-at, de ez kifog rajtam. -
cocka
veterán
válasz
Szirtimorc #71428 üzenetére
Igen de már csak 64 biteshez.
Nekem meg véletlenül 7-ből másik gépen pont 32 bites van.
-
Szirtimorc
senior tag
Én se értem, pedig jó rendszer, csak a bevezetését cseszték el azzal az idióta csempés baromsággal. Meg itt találták ki a Gépház+Vezérlőpult párost, amit teljesen érthetetlen, és ragaszkodnak hozzá, még W11-ben is van állítólag.
W7-hez valami POS terminál kiadáshoz még most is jön frissítés. Az XP-nél is volt ilyen, azt föl lehetett varázsolni rá -
cocka
veterán
válasz
Szirtimorc #71426 üzenetére
Jaa én régebb óta, most számoltattam ki a date to date calculatorral, kb. 7 éve és 7 hónapja használok 8.1-et, mert én XP után nem 7-re, hanem 8.1-re váltottam.
Hát a classic shell az alap.
Szerintem is, viszont arra nem tudtam rájönni, hogy a maradék "ESU" update-et, ami kb. 6 hónapnyi adag hogy lehetett telepíteni.
Mondjuk az is érdekes, hogy a 7-et tavaly decemberig támogatták (ESU cuccal), a 8.1 nem értem, hogy ennyit miért nem érdemelt.
-
cocka
veterán
válasz
Szirtimorc #71424 üzenetére
Mióta használsz Windows 8.1-et? (gondolom 8.1, mert a 8 tényleg agyrém!)
-
válasz
Szirtimorc #71419 üzenetére
No és ha elöbb - szintén a boot CD-ről indítva - a lemezellenörzést végzed el?
Esetleg egy Live rendszerrel még lementheted a fontos adatokat újraformázás elött. -
MeroM
senior tag
válasz
SunMount3r #71409 üzenetére
win8.1 helyett win10 LTSC t rakjál fel . azzal jobban jársz sajnos a 8.1 et nagyon nem támogatja már semmi.
-
válasz
Szirtimorc #71417 üzenetére
BIOS-ban ellenőrizted, hogy a jó boot mód van beállítva? (Pl. lemerült az elem, és resetelte a beállításokat?) a dátum jó?
Indítsd a gépet BootCD-ről, és válaszd a javítást/újratelepítést az adatok megtartásával. -
Szirtimorc
senior tag
Annyit csinál, hogy boot-nál (még induláskor a logo-nál) kiírja, hogy hibát érzékelt, majd megpróbálja kijavítani, és kiírja, hogy nem sikerült. Olyan érzés, mintha nem is találná a rendszert. Próbáltam a telepítő CD-ről mindenféle javításokat, de szerinte zárolva van a rendszermeghajtó, és innentől semmit se hajlandó. Ami képet fölraktam, azt Command promptból sikerült. Legacy-ban lett fölrakva. Amikor egyszer valamiért uefi-ként akart bootolni, akkor volt hasonló a jelenség.
Csökkentett módban is ugyan ez a helyzet. -
válasz
Szirtimorc #71415 üzenetére
Csökkentett módban indítva hol akad el? Van konkrét hibaüzenet?
-
Szirtimorc
senior tag
Igen, az jó
-
válasz
Szirtimorc #71413 üzenetére
Na de maga a lemez jó, a fájlrendszer hibátlan?
pl. chkdsk rendben talált mindent? -
Szirtimorc
senior tag
Sziasztok!
Tegnap restart óta nem indul a windowsom. Jó lenne újratelepítés nélkül megúszni.
Azt írja, hogy megpróbálja kijavítani a hibát, de nem sikerül. Ha bootcd-ről próbálom meg javítani, nem hajlandó semmit csinálni, mert szerinte a lemez zárolva van. A fájlok úgy ránézésre rendben vannak, másolni-törölni tudok a meghajtóról.
Ezt is próbáltam, nem megy: -
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #71411 üzenetére
Oké megtaláltam a BIOS-ban, bekapcsolva már a Coreinfo is támogatottnak jelzi.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
jimmy399 #71410 üzenetére
Execute Disable Bit-> Ugye ez lenne az? Mert akkor nem értem a Coreinfo miért azt jelzi, hogy nem támogatott? Van valami más módja a csekkolásnak?
(Esetleg a BIOS-ban lehet kikapcsolva? De hát miért is lenne? Meg nagyon alap BIOS, nem hiszem, hogy van benne külön ilyen "kapcsoló").
-
jimmy399
senior tag
válasz
SunMount3r #71409 üzenetére
Az intel oldalán azt írja, hogy támogatja az NX-et.
[link] -
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Van egy T4300-as procis laptop-om, amin most win 7 van, de szeretnék rá 8.1-et. De akkor erre semmiképp sem lehet Windows 8.1-et rakni?
A Coreinfo szerint hiányzik az NX utasításkészlet, de a PAE és az SSE2 megvan:Vagy mégis van valami módja?
Köszi!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Armagedown #71407 üzenetére
Vicces: a Supermium több helyen is említve van a linkelt oldalon... Közös téma megvan
-
Armagedown
őstag
válasz
ledgeri #71404 üzenetére
A Thorium is fut Windows 8.1 alatt, persze csak a Windows 7hez kiadott verzió.
-
-
ledgeri
nagyúr
OS-t még mindig használóknak újabb böngészős infó:
Ha valakinek kellene friss chrome alapú böngésző, elméletileg a yandex(csak cikk róla) felmegy, és van még egy github-projekt is [supermium] : . Nem néztem rájuk, nem állandónak szánt telepítésre ajánlom "felpróbálni" őket beszámolóért!
Véletlenszerűen találtam a cikkre, de eléggé megbízható az oldal (cikk oldala), hogy kíváncsiaknak megérje rájuk próbálni!
(persze eredeteket figyelembe véve) -
-
Üdv!
Tudom nem teljesen idevágó kérdés, de Win8.1-et szeretnék SSD-re klonozni.
A Macriummal eddig ( Win10) teljesen jól ment, de a 8.1-nel már indulásnál dob egy 0xc0000225 hibát...
Nem tudom mi "romlik" el.
Hivatalos Win8.1-gyel jött a gép.
( Dell Inspiron 15)
Vissza rakom a HDD-t gond nélkül indul, klonozott SSD-nel elszáll ezzel a hibával..
Fizikai klónozót nem tudom bevetni, mert 1TB-ról 256-ra klonoznék... Nagy kört nem futnék vele , marmint ezért nem venném ki az 1TB-os SSD-t az asztali gépembol...
-
King Unique
titán
Igen, laptopoknál vagy egyes laptopoknál valóban nem túl sűrűn adnak ki BIOS-frissítéseket, az igaz. Viszont azt is hozzá kell tenni, hogy amit példaként írtam, annál a laptopnál 2012 / 2013 évjáratú BIOS van, meg a CPU még csak nem is Intel i3 hanem valami B960, aztán mégis gond nélkül fut rajta a legújabb Windows 10 és telepítési trükközéssel a Windows 11 is, sőt mivel még a POPCNT utasítást is támogatja, ezért majd a Windows 11 24H2 verzió is fog. Vagyis ehhez viszonyítva el lehet képzeni hogy milyen muzeális vackok lehetnek azok az asztali PC-k és laptopok, amiken egyáltalán nem futnak az említett újabb Windowsok.
-
cocka
veterán
válasz
King Unique #71398 üzenetére
Igen és általában az az extra probléma, hogy nincs BIOS frissítés.
-
King Unique
titán
Ez csak egy példa, ez alapján még nem feltétlen lehet általánosítani. Meg akkor ennyi erővel nekem van olyan 10+ éves még eredetileg Windows 7-tel forgalmazott laptopom, amin vígan futnak a Windows 10 22H2 és a Windows 11 23H2 verziók is, mindenhez van driver, igaz a Windows 11-et trükközéssel lehetett csak telepíteni, mivel nincsen TPM 2.0 és a CPU sem támogatott hivatalosan.
Általánosan viszont továbbra is elmondható, hogy amelyik PC-n a Windows 8/8.1 működik, azon ha nem minden esetben, de gyakran a Windows 10 is szokott, meg ha adott CPU felül a PAE/NX/SSE2 támogatás. Bár van külön támogatott CPU lista is, ahol ha az újabb Windows-verziónál nem szerepel támogatottként az adott CPU, akkor az elvileg magyarázhatja hogy miért nem működik, de oda a Windows 10 esetében már inkább muzeális CPU kell.
Vagy másik ok a régi verziójú BIOS is lehet, amit a BIOS frissítése megoldhat. -
cocka
veterán
válasz
King Unique #71394 üzenetére
Ha az adott PC-n a Windows 8/8.1 elfut, akkor a CPU felőli támogatást (PAE/NX/SSE2) illetően a Windows 10-nek is kellene,
Ez nem ilyen egyszerű. Nekem van egy régi laptopom van benne 4 giga DDR2-es ram, de csak a 2016-os Windóz 10 verziói futnak rajta. Ha 2020-asra akarja funkciófrissíteni, akkor elkezdi, de befejezni nem tudja és visszaállítja a régi verzióra.
Ha pedig egyből a frissebbeket akarom telepíteni, első bootoláskor critical process died és ennyi volt.
Érdekes módon a Windóz 8.1-gyel semmi baja.
11-ből is csak a régi verzió települt fel, de ott meg nem volt se hálózati kártya, se wifi driver.
-
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #71395 üzenetére
A sima Windows 8-ról eleve váltani kellett volna Windows 8.1-re, az előbbi támogatása már 2016-ban megszűnt...
Eleve megoldható / megoldható Windows 8-nál is többféleképpen az asztalra bootolás, de a Kezdőképernyőről az asztalra váltás is csak 1 kattintás / gombnyomás, stb.
Most csak hiszed vagy tudod és kipróbáltad, hogy nem menne rajta a Windows 10? Ha gyárilag Windows 8-cal előtelepített laptop, akkor azon jó eséllyel eleve futna a Windows 10 is.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
King Unique #71394 üzenetére
Sima Windows 8 van a laptop-on, ami egy ismerősömé, de ezért nem fogom külön faggatni őt, hogy miért, csak átnézésre, helyrepofozásra van nálam... Elég régi és gyengécske gép amúgy, a Win 10 nem hiszem, hogy rámenne.
A Windows 8.1-es megoldás tehát nem működik...
-
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #71389 üzenetére
How to boot directly to the desktop in Windows 8.1
Tehát eleve beállítható 3rd party program nélkül is, de amúgy a Windows 8.1 az Update 1 frissítéssel már eleve az asztalra bootol, a Kezdőképernyőre bootolás Windows 8-nál és az Update 1 nélküli Windows 8.1-nél volt / van, vagyis ezek szerint még nem frissítetted az utóbbit, vagy Update 1 nélküli ISO-val történt a telepítés. Vagy netán "sima" Windows 8 lett telepítve?
Egyébként miért pont Windows 8/8.1, miért nem Windows 10?
Ha az adott PC-n a Windows 8/8.1 elfut, akkor a CPU felőli támogatást (PAE/NX/SSE2) illetően a Windows 10-nek is kellene, ha van legalább 4 GB RAM és lassú HDD helyett gyors SSD - ami Windows 8/8.1 alá sem árt - akkor szintúgy, illesztőprogramokat (drivereket) alapesetben automatikusan letölti és telepíti a Windows Update de szükség esetén némelyik Windows 8.x driver akár Windows 10-hez is jó lehet, + a Windows 10-ben alapból van Start menü és eleve az asztalra bootol, stb.
Na meg az sem elhanyagolható, hogy a Windows 8.1 ugye már EOL / EOS vagyis nem támogatott ellenben a Windows 10 még igen, sőt utóbbihoz lesz a magánszemélyeknek is megvásárolható +3 év kiterjesztett támogatás (ESU) amivel egészen 2028-ig használható aktív támogatással, a Windows 7, 8, 8.1 rendszereket már a népszerű böngészők, egyéb programok, egyes játékok, azok újabb verziói sem támogatják egy ideje (példa), stb.
-
cocka
veterán
Gyakorlatilag a Windóz frissítéseknél is alig derül ki, hogy valójában mit is telepítenek a háttérben.
Ahogy sok esetben pl. az Amazon sem kommunikálja, hogy a Kindle olvasóira kiadott frissítések konkrétan miket tartalmaznak. Többnyire csak ennyi az "infó":
minor bugfixes and improvements... Na hát ebből sokat tudtunk meg.
-
cocka
veterán
válasz
SunMount3r #71389 üzenetére
Hát tulajdonképpen ez a program lényege.
-
Úgy tűnik, hogy az openshell / classic shell vitában már nem tudtok érdemben mást hozzátenni, a parttalan vitát érdemes lenne befejezni, mielőtt elfajulna a dolog, és átcsapna például személyeskedésbe vagy ilyesmi.
Ha valamelyik fél folytatni akarja, akkor arra a legjobb mód az lenne, ha ez privátban menne tovább a fórumbéke érdekében. -
válasz
King Unique #71385 üzenetére
Mint ahogy Te is csak annyi érvet tudtál felhozni, hogy még fejlesztik. Ez pontosan minben mutatkozik meg a program használata közben?
Kéretlenül? Szóval tőled kell engedélyt kérni?
-
SunMount3r
nagyúr
És akkor már még egy kérdés: azt meg lehet csinálni valahogy, hogy bejelentkezés után egyből a "hagyományos" Desktop fogadjon, ne pedig a csempés képernyő?
-
King Unique
titán
Miért, fel tudsz hozni bármilyen észérvet, hogy miért a már nem fejlesztett Classic Shell programot használjuk az aktívan fejlesztett Open-Shell helyett, ha nem, akkor meg miért is firtatod?
Abban a hozzászólásban azt az állítást meg tudod cáfolni, mármint hogy a Classic Shell programot 7 éve nem fejlesztik? Ha nem, akkor miért is firtatod?
Oké, ajánlod és használod a Classic Shell programot, én pedig az Open-Shell programot, amely utóbbi mellett szól az, hogy azt még aktívan fejlesztik és a changelog alapján számos újítás és bugfix is helyett kapott benne, ami az előbbiben már nincsen. Aztán a kérdező majd eldönti, hogy melyiket használja, de ugye az észérvek eleve az utóbbi mellett szólnak.(#71387) cocka:
Tényleg ennyire nem vagy tisztában azzal, hogy nyilván előnyös ha egy programot tovább fejlesztenek, amit a changelog is világosan szemléltet, vagy csak direkt trollkodsz itt?Ez nem "csak neked lehet igazad" alapon megy, hanem itt eleve tények és ismert információk vannak, amiket én leírtam és igazolják az állításomat, ellenben neked nem sikerült cocka a neved, amiből logikusan következik hogy itt most kinek is van igaza, ennyi röviden a történet.
-
cocka
veterán
válasz
King Unique #71385 üzenetére
az aktívan fejlesztett Open-Shell helyett miért a már 7 éve nem fejlesztett Classic Shell programot ajánljuk.
Van ismert bugja, ami a usereknek problémát okozhat? Ha nincs, vagy nem tudsz róla, akkor nincs több kérdésem. Miért? Mert működik, meg mert újabb frissítés elbaszni biztos nem fogja.
eleve nincs és nem is lehet igazad
Aha, szóval ezért Unique a neved. Unikálisan tudod kiosztani az embereket arról, hogy csak neked lehet igazad.
-
cocka
veterán
Ami meg a frissítési mániát illeti... kb. 2010 óta fokozatosan tapasztalható, hogy egy-egy windóz vagy program frissítése nem feltétlenül előnyös.
Csak azért átírni egy esetleg jól működő rendszert vagy programot, hogy a programozóknak legyen munkája... hát nem tudom.
Vajon hány user küldte már el őket a jó qr.. -ba, hogy mit variáltak már megint? Aztán nagy sokára megtanulod mi merre van, mi hogyan működik és mire beleszoksz tanulhatod az egészet újra, mert valami idiótának viszket a tenyere.
-
King Unique
titán
Tehát akkor az offoláson kívül láthatóan nem tudtál semmilyen észérvet felhozni arra, hogy az aktívan fejlesztett Open-Shell helyett miért a már 7 éve nem fejlesztett Classic Shell programot ajánljuk.
Igen, valóban meggyőzőbb lenne, ha elismernéd a tévedésed és nem írogatnál feleslegesen egy olyan témában, amiben eleve nincs és nem is lehet igazad a leírt okok miatt.Mivel te fűztél kéretlenül megjegyzést a leírtakhoz, ezért nem meglepő, ha arra válasz érkezett, aki meg láthatóan erőlködik és magyarázza a bizonyítványt, azt pont te vagy.
Bocsi, arról nem tehetek, hogy a jelen esetnél neked eleve nincs igazad és még a program hivatalos weboldalán leírtakat sem olvasod el és úgy ajánlasz egy elavult programot, ez a saját hibád, nem másra kell itt mutogatni és ráfogni mindenfélét a saját hiányosságaid palástolásához.A viccrovat meg arrébb van, ott kell poénkodni és nem itt.
-
cocka
veterán
válasz
King Unique #71377 üzenetére
És akkor mi van? Ez olyan program, amit egyszer megírtak működik és ennyi. A legfrissebb 8.1-gyel is működik és ugyanazt kell tudnia, amit 7 éve is tudott.
Ilyen szempontból semmi jelentősége, hogy ez a program elavult-e vagy sem.
-
válasz
King Unique #71382 üzenetére
Hogyan lehet "erővel" ajánlani valamit? Hamár erővel való ajánlás... Pont te vagy az, hiszen már a második hozzászólásodban probálod bizonygatni, hogy az általad ajánlott program mennyivel jobb erre a feladatra. És erre csak azt azérvet hoztad fel, hogy még fejlesztik. Na bumm! Sokkal meggyőzőbb lenne ha az egyik hibáit emelted volna ki a másik szolgáltatásaival/stabilitásával szemben.
pont ezért nincs is miről diskurálni
Ja. Azért is kontráztál rá, hogy tied legyen az utolsó szó. Amelyik topikba belefészkelsz, csakis a te mondandód/véleményed lehet az irányadó, és egy poénnak szánt bejegyzésbe is beleállsz. -
King Unique
titán
Ha van a már nem fejlesztett Classic Shell programnak továbbfejlesztett változata Open-Shell néven, amire az előbbi weboldalán is piros betűkkel felhívják a figyelmet, akkor miért is erővel az előbbit ajánljuk és miért nem az utóbbit, van bármilyen észérv a már közel 7 éve nem fejlesztett program ajánlása és használata mellett az aktívan fejlesztett változat ellenében?
Ja, nyilván nincsen, pont ezért nincs is miről diskurálni. -
válasz
Mert maga W8 nem fújt ki? Attól hogy régi, nem fejlesztik tovább, még teszi a dolgát.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
King Unique #71379 üzenetére
Remek, thx!
-
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #71378 üzenetére
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
De telepítéskor gondlom ez sem kérdezi meg, hogy miket állítson át? Nem annyira szeretném utólag az összes felesleges opciót külön kikapcsolgatni.
-
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #71373 üzenetére
Például Open-Shell, mert ugye a Classic Shell már közel 7 éve kifújt.
Vagy Win+X menü és Kezdőképernyő kombó, nekem Windows 8/8.1 alatt elég volt ez és egyáltalán nem hiányzott a klasszikus Start menü.
-
cocka
veterán
válasz
SunMount3r #71375 üzenetére
Kb. külön-külön programjai vannak.
Mutatom:
Azt írsz át, amit akarsz.
-
válasz
SunMount3r #71373 üzenetére
Tálcára startmenüt? Amúgy ClassicShell.
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Mi a legjobb módja annak, hogy a Win 8-nak a tálcájára is lehessen rendes Start Menu-t varázsolni?
THX!
-
-
pegassec
friss újonc
sziasztok!
5156 és 5158-as evenet megállás nélkül spammelődik az event viewerben. nem kapcsoltam be külön a naplózását és eddig nem is naplózta ezeket az eseményeket. Sima mezei laptop, semmi távoli asztal kapcsolat vagy bármi ilyesmi. mitől lehet ez?
-
cocka
veterán
válasz
Soma01 #71368 üzenetére
Nekem ez a hiba inkább arra utal, hogy sérülhettek a rendszerfájlok. Vagy a registry, mert olyat is láttam már, hogy nekiállt a fájlokra panaszkodni, de csak a registry volt elcseszve.
Amúgy discről bebootolva a parancssorban az sfc.exe /scannow-t indítva mi újság?
Meg ha beparaméterezed, ahogy a help írja:
/OFFBOOTDIR=d:\ /OFFWINDIR=d:\windows
Ha mondjuk például a bootolhatatlan windóz a D:-re kerül.
-
cocka
veterán
válasz
Soma01 #71366 üzenetére
azóta nem indul a rendszer.
És ezen belül mi történik? Újraindul magától vagy kék képernyő? Ez MBR-es kialakítás vagy GPT-s?
MBR-hez használtam már ezt a leírást:
Egyik esetben működött, másik esetben nem. A másik esetet nálam az mentette meg, hogy volt Macrium mentésem a wines partícióról... vagy inkább úgy mondom, hogy partícióegyüttesről.
GPT/UEFI-s történethez meg ezt a videót találtam:
Az automatikus javítás nem tud segíteni
Az tudott bármiben is segíteni valaha?
-
Soma01
veterán
Msconfigban a szelektív indítást átállítottam Normál indítasra és azóta nem indul a rendszer. Indítólemezzel indul a telepítő, parancssort elő tudom venni de itt megáll a tudományom. Chkdsk hibátlanul lefut.
C partícióról indult a rendszer, de a Windows fájlok az F meghajtón vannak. Illetve az ssd másik partícióján. Az automatikus javítás nem tud segíteni. Ti tudtok? -
Soma01
veterán
Sziasztok!
A Windows 8.1 telepítő alkalmas a telepített 8-as rendszer javítására is? Mert pontosan nem tudom, milyen rendszer van most a gépen, csak azt tudom, hogy "8" és hogy nem indul, telepítő lemezt kér. Mit töltsék le a javításhoz? -
jobesz
tag
Valami chrome canary vagy chromium támogatja még?
Mit lehet még évekig használni?
Új procikhoz wufuc vagy más megoldás ?
Ryzen de driver azóta sincs? -
ledgeri
nagyúr
A még kitartóknak ajánlom: a firefox még támogatja az OS-t.
-
cocka
veterán
válasz
King Unique #71359 üzenetére
Ugyanezt írtam kb. Erre utalt a júliusig.
De itt jobb volt megkérdezni, mert rajtunk kívül ezt a topicot mindenki letojja.
-
King Unique
titán
Még ha lenne is, akkor sem itt kellene kitárgyalni azt...
Meg amúgy sok értelme sincs már, mert a natúr Windows 8.1-hez képest a Windows Embedded 8.1 Industry csak fél évvel tovább, 2023. július 11-ig támogatott, az pedig hamarosan lejár. -
cocka
veterán
Sziasztok!
Ehhez nincs valami embedded crack, mint a Windóz 7-hez? Bár úgy látom, csak júliusig van support, tehát nem tudom lenne-e értelme ezt a félévnyi frissítést letölteni. (már ha van ilyen crack egyáltalán)
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #71355 üzenetére
"Félreraktam vész esetére a gyári hdd-t, mert vannak rajta adatbázisok és egy speciális célszoftver, szükség esetén visszarakom, hátha abból több infót lehet kinyerni."
Csak a HDD —► SSD csere miatt nem feltétlen kell clean install a 0-ról, mivel adott a klónozás lehetősége is. Na meg akkor a kiadás fejtegetése és az aktiválás sem lenne téma, ott lehetne folytatni a rendszer használatát, ahol abba lett hagyva.
-
elder troll
őstag
válasz
King Unique #71355 üzenetére
Basszus, nincs net*, és nem aktiválja... Amúgy mindent jól csináltam...
* valamiért nem jó a wifi kártya drivere (5-6 éve sz0pt@m vele 8-8.1 frissítésnél), le is akartam menteni pendrive-ra hdd-ssd csere előtt, de most külső usb-s házba rakva megoldottam...
Hiába mutatja a wifi ikont, hiába max a "térerő", böngészőt nem indítottam el, mert mindenáron aktiválni akartam előtte a windows-t.
Úgyhogy köszi a segítséget és türelmet -
King Unique
titán
válasz
elder troll #71354 üzenetére
Ha BIOS OEM Key van, akkor normál esetben persze hogy nem, ha van ahhoz passzoló kiadás az W8/8.1 ISO-ban, akkor olyankor meg sem jelenik a kiadásválasztó és aktiválás ablak, hanem automatikusan az OEM termékkulcshoz passzoló kiadás kerül telepítésre és aktiválásra.
Az általános termékkulcs meg ugye csak telepítéshez jó, aktiváláshoz nem, ami a téma összefoglalóban is világosan le van írva:
"Fontos: ezek csak telepítésre alkalmasak, nem aktiválják a rendszert!"
A N külön SKU, az külön kiadásnak számít és a Core/Pro ≠ Core/Pro N, az N-es ISO-nál nem meglepő ha nem megy a telepítés és aktiválás a nyilván nem N-es BIOS OEM Key esetén. Na meg N-es kiadást amúgy sem javasolt telepíteni, mivel azzal rendszerint csak a szívás van és a normális használathoz amúgy is szükséges utólag az MFP telepítése, vagyis kb. zéró értelme van otthonra az N-esnek.A laptop gyártójáról vagy a Microsofttól letöltött Windows 8.1-et kellene telepíteni, ha kér a telepítéskor termékkulcsot akkor a kiadáshoz passzoló általánosat beírni, ha nem akkor továbblépni és telepíteni, ennyi. Ha megfelelő, a BIOS OEM Key-hez passzoló kiadás - megnézhető jelenleg/gyárilag milyen van rajta és a laptopon lévő matrica is utalhat rá - lett telepítve, akkor annak utána automatikusan aktiválódni kell.
-
elder troll
őstag
válasz
King Unique #71353 üzenetére
8.1 telepítéshez nem kellett kód gyártó honlapjáról leszedett telepítővel, szerintem a core (home) verziót rakta fel, mert félreértettem a mondókád, és a témaösszefoglalóban szereplő kulcsokkal próbálkoztam aktiválni ideiglenesen, és a pro-nál nem megfelelő verzióra panaszkodott, a core kulcsot beírva ez fogad:
"Alapértelmezett termékkulcsot írt be, Az ilyen kulcsok aktiválásra nem használhatók"
Szóval nekem ebből annyi jött le, hogy a core (home) verziót telepítette, de aktiválni nem tudom, hiába gyári kulcsos a gép. De akkor megpróbálom az nmag-ról szedett őskori telepítőt és az összefoglalóban szereplő kulcsot.Szerk.: őskori telepítővel (msdn "N"-es verzió) nem is enged tovább:
"a megadott termékkulcs telepítésre elérhető windows-lemezképek egyikéhez sem illik. Adjon meg másik termékkulcsot"
De másik kulcs beírására nincs lehetőségLe tudnád írni szájbarágósan úgy, hogy egy enyhén értelmi fogyatékos is megértse?
Ssd-t raktam a gépbe, szeretnék új rendszert húzni, és a gyári (oem bios key) kulccsal aktiválni. 8-at nem tudok telepíteni, csak 8.1-et tudtam idáig összehozni.
Félreraktam vész esetére a gyári hdd-t, mert vannak rajta adatbázisok és egy speciális célszoftver, szükség esetén visszarakom, hátha abból több infót lehet kinyerni.Sry, szerintem olyan vagyok, mint a 80-as szeg, hiába töltök 10 perc alatt 140 vagy afölötti iq teszteket, sajnos a handicap hatványozott. Amíg nem értem valaminek a logikáját, addig vannak gondok
Kisgyerekként 95 kódját fejből tudtam, 98-at is, ME már necces, szóval nem ma kezdtem, de minden eddig tapasztalt logikát nélkülöz ez a 8-8.1-es témakör. -
King Unique
titán
válasz
elder troll #71352 üzenetére
Ha gyárilag Windows 8-cal előtelepített a laptop, akkor eleve a BIOS-ban van az OEM termékkulcs (BIOS OEM Key) és normál esetben nem kell semmit kiolvasni, ugyanazon kiadás [pl. Core (Home) / Pro] újratelepítésénél automatikusan aktiválódni fog. Ahol elvileg ilyen alapon a Windows 8.1-nek is aktiválódni* kellene automatikusan, ha megfelelő kiadás lett telepítve, ha nem, akkor viszont nem meglepő ha nem aktiválódik (példa).
* A Windows 8.1 telepítésnél nem fogadja el a Windows 8 termékkulcsot, ott lehet szükség egy általános termékkulcsra, ellenben telepítés után a gépházban már aktiválható a Windows 8 termékkulcsával.
-
elder troll
őstag
Sziasztok!
Újratelepítenék egy win8-as notebook-ot, csak windows logós matrica van a gépen, szóval nem coa matricás. Jelenleg csak 8.1-es telepítő van a gyártó honapján, azzal nem aktiválta "magát". Nmag-ról szedtem le régi msdn 8 telepítőt, és nem telepít "kulcs"-ra hivatkozva.
Ilyenkor mi van?Nem sűrűn találkoztam win8-as géppel, 7 után 10-re váltottam, és főleg coa matricás gépekkel foglalkoztam.
Régebben olvastam valamilyen programról, amivel ki lehet nyerni a gyári kulcsot a "bios"-ból, az komoly, hogy legális windows esetén is mókolni kell?!
-
válasz
Szirtimorc #71349 üzenetére
Időnként W11-en is tapasztalok hasonlót, a legváltozatosabb mappák esetén.
Esetleg próbáld meg ki/be kapcsolni az indexelést. Ilyenkor nem írkál valamit az eseménynaplóba? Esetleg egy fájlrendszer ellenőrzés? Az SSD állapota rendben van? -
Szirtimorc
senior tag
Sziasztok!
Megvadult a 8.1-em. Mikor a Letöltések vagy Képek mappára megyek, az alapértelmezés a dátum szerinti listázás, bő fél percig molyol minden alkalommal ahányszor megnyitom, hogy sorrendbe rakja őket. Szépen megy a zöld csík a felső részen. Egy hete kezdte kb., addig tökéletes volt. 400-500 file van bennük, és SSD természetesen.
-
Krystal_s
addikt
válasz
King Unique #71346 üzenetére
Nem is rossz ötlet, írok az MS-nek. 🙂 Bár nem nehéz kitalálni mi az oka a 10, 11-re terelésnek, de érdekel a hivatalos válasz., mert így értelmetlen a kivételezès.
-
King Unique
titán
válasz
Krystal_s #71345 üzenetére
Ha eleve köztudott évek óta és itt is leírták világosan, hogy ingyenes frissítési lehetőség a Windows 10 és Windows 11 rendszereknél volt és van, azok aktiválhatók Windows 7 és Windows 8.x termékkulcsokkal is, akkor miért kérdés továbbra is, hogy a Windows 8.1-nél miért nincs ilyen lehetőség amikor annál soha nem is volt ilyen tervben - max. a Windows 8.1 aktiválható Windows 8 termékkulccsal is, mivel a 8.1 a 8-ra egy ingyenes frissítés - , meg ha annyira érdekel, akkor miért nem a Microsofttól kérdezed?
A Windows 8.1 meg még kb. 1 évig lesz használható aktív támogatással, nem pár évig, mivel 2023 januárjában végét ér a támogatása. -
Krystal_s
addikt
válasz
Armagedown #71344 üzenetére
Igen, de vajon miért lehet 10, 11-re ingyen frissíteni és 8.1-re miért nem? Ugyanaz a cég... 7-et már nem telepítenék, a 8.1 még pár évig használható lesz, de azon a gépen a 7-hez van gyári kulcs.
-
-
cocka
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #71341 üzenetére
Küldök egy összesítő hardverlapot AIDA64-ről. Gondolom az jó lesz.
-
-
cocka
veterán
válasz
Krystal_s #71339 üzenetére
Nekem van olyan ezer éves laptopom, amin csak a 8.1 fut rendesen. A 10 el se indul, de ha esetleg wintousb-vel sikerül rátrollkodni a 10-et a belső SSD-jére, aztán elindítanám, akkor is bukó van. Ugyanez van akkor is, ha telepíteni akarom, belefagy a telepítésbe. LOL A 11 meg elindul, de nincsenek hálózati driverek, ha usb-s tp-link wifi adaptert feltelepítem CD-ről, akkor ha hirtelen kap netet felismeri hogy milyen hálókártya driverek kellenek, fel is rakja, de az eszközkezelőben azt írja: az eszköz nem működik, indoklás: az eszköz nem létezik. LOL Ja és persze videokártya drivert se tud felrakni, tehát gondolom ezért nem futott rajta a 10 se, mert a hardverfelismerés közben fagy le. 11 meg csak egy standard szart rak fel, és az update-ek is basznak felismerni a videokártyát.
Úgyhogy igen, vannak gépek, amiken csak a 8.1 fut rendesen, meg nyilván annak elődei.
-
Krystal_s
addikt
Egy netbookon próbáltam a 8.1-et és azon agyaltam, hogy a Win 10 és 11 is aktiválható Win 7 és 8.x kulcsokkal, de akkor a 8.x miért nem aktiválható 7, vagy 10 kulccsal még most sem? Miért lóg ki ennyire a sorból? (költői kérdés) Vannak olyan gépek, amin jól fut a 8.1 pl egy HDD miatt, de a 10-et nem támogatja és lassú lenne... Hiába van hozzá W7 kulcs, nem lehet hivatalosan frissíteni 8.x-re.
-
Joker88
őstag
Windows 8.1-re (64bit) hol találnék én ehhez a VGA kártyához illesztőt? Van,mert működik,régebben raktam fel drivert hozzá,csak nem mentettem le a telepítőt..
-
válasz
bacsis #71334 üzenetére
Eseménynaplót átnézni telepítéskor, vagy más esetben nem panaszkodik valamire? Esetleg konkrét hibakód a telepítéskor, és az alapján? Előtte egy fájlrendszer ellenörzés.
Ha parancssorból indítod a telepítőt, add meg neki a /log naplo.txt paramétert, hátha abból kiderül valami.
Ja és a játék készítőinek oldalán/fórumán is érdeklődnék. -
válasz
bacsis #71332 üzenetére
Egy db admin fiókból kezel mindent, nincs is más fiókja? Hozz létre egy másik fiókot, és onnan próbáld meg frissíteni/telepíteni a 2015-ös runtime-ot. Tudom furán hangzik, de találkoztam már olyan profil sérüléssel/beállítási hibával volt ami működött, volt ami nem.
Esetleg egy tiszta telepítés? -
bacsis
Közösségépítő
Sziasztok!
Egy ismerősöm kért meg hogy segítsek neki.. De én már kezdem feladni.. Egy online játékkal szeretne játszani... Solaris2... Kliens letöltve elindul az alkalmazás de a játék elindításakor kiírja hogy hiányzik api-ms-win-crt-convert-l1-1-0.dll file. Rákerestem oké ez a Microsoft Visual C++ keretrendszer rakja fel.. Felmegy 2008-tól mindegyik, kivéve a 2015-ös... Mert ez nem megy fel. Próbáltam uninstalálni majd újból megpróbálni de a telepítés végén "beazonosíthataltan" hibával elszáll...
Win8.1 Windows update-k letolva... kb a neten sem taláéltam semmi okosat erre... Esetleg valakinek lenne rá tippje?
Köszi előre is -
cocka
veterán
válasz
King Unique #71327 üzenetére
Engem pedig mindig is az ablakkezelő módosítása érdekelt volna, hogy afféle XP-s retro stílusra átszínezhessem, de rá kellett jönnöm, hogy ez esélytelen. Még kontrasztos nézettel sem megy. Az ablakkezelőt a 8-ban már úgy átvaritálták, hogy teljesen nonszensz területeket vesz összetartozónak és azokat csak egyféle színnel lehet átszínezni.
Mutatom mit szeretnék:
Van egy ClassicTheme.exe nevezetű fájlom, de már a helpjénél is leírták, hogy a nézetet ugyan visszaállítja erre a retro classicra vagy legalábbis közel azonosra, ugyanakkor tönkreteszi az oprendszer működését. Nekem konkrétan az elején, mikor 8.1-et kezdtem használni, egy újraindulás után csak fekete kép fogadott. Na mondom akkor vissza az egész, ez nem mehet a működés rovására.
Azóta nem néztem, hogy mi újság ezügyben, de van itt pár kis litánia a témához:
https://phorofor.github.io/The-Windows-Classic-Theme/
https://forum.thinkpads.com/viewtopic.php?t=113024
https://winclassic.boards.net/board/3/classic-theme-general -
-
helgi
aktív tag
Köszi az infókat, nézegetem, de ez a ViStart8 mintha régi lenne. Ezt biztos hogy még fejlesztik? Nem találtam új verzsiönt.
Eddig ami tetszik az a Open Shell, start menü8, vistart, startisback. -
King Unique
titán
A Classic Shell mondjuk már nem fejlesztett, helyette az Open-Shell van, az utóbbit javasolt használni vagy ezeket / ezeket az egyéb alternatívákat. Vagy másik lehetőség a WinX menü + Kezdőképernyő kombó.
-
helgi
aktív tag
Sziasztok, olvastam, hogy win8-ra start menühöz használják az iobit-ot és classic shell-t, megelégedettséggel. Jelenleg mi a helyzet? Win7 start menü érdekelne, tovább butított változatok nem (98, xp). Az más, ha az alkalmazás annyira de annyira okos, hogy mindent tud. Na ez sem..
-
cocka
veterán
válasz
Szirtimorc #71323 üzenetére
igen de ha más méreteket állítasz defaultra azokat nem "törli". Persze csak azzal van baja, amit mindenki használ(na)
-
cocka
veterán
válasz
Szirtimorc #71321 üzenetére
Hmm.. nem is tudtam, hogy maximalizálja is.
Megoldás:
Vezérlőpult\Minden vezérlőpultelem\Kezeléstechnikai központ\Az egér használatának megkönnyítése
Az ablakok automatikus elrendezésének tiltása a képernyő szélére helyezésükkor (pipa be)
Nálam a nagyobb szívás, hogy hosszas netes kutatás és registryben túrás után sem sikerült rájönnöm, hogy egy beloginolás után ha kijelentkezek és másik felhasználóval vissza, mi a rákért tünteti el a parancssori ablakból a 8×12-es raszteres megjelenítést.
-
Szirtimorc
senior tag
Sziasztok!
Hol a fenében lehet kikapcsolni azt az idegesítő funkciót, hogy ha egy kisebb ablakot tologatok, és véletlenül a képernyő tetejéig viszem, abban a pillanatban maximalizálja azt?
Köszönöm!
-
cocka
veterán
válasz
SunMount3r #71318 üzenetére
Hát mivel sokkal több régi eszközhöz van legalább 8-as driver, mint 10-es. Így ilyen esetekben szerintem igen.
Tehát úgy mondanám, hogy ha olyan régi a hardver, hogy a win10 nem fut rajta, de mondjuk van a támogatás oldalán 8.1-hez is driver, akkor miért ne futna?
Ráadásul ha mondjuk eleve 8.1-et telepítesz, akkor van egy pár offline frissítés, amit le kell futtatni, utána a normál frissítések fixen fognak jönni és nagyjából minden gépre ugyanazok. A windows 10-zel ellentétben, amiből már vagy 6 verzió (funkciófrissítés) volt és ezerrel ment összevissza a varia. Úgy nehezebb is átlátni, hogy mi miért nem műxik.
-
SunMount3r
nagyúr
Én a fordítottjára gondoltam, hogy amin a W10 nem indul el, azon a 8.1 még lehet, hogy igen?
King Unique: Egen, sajnos az NX hiányzik:
Pentium(R) Dual-Core CPU T4300 @ 2.10GHz
Intel64 Family 6 Model 23 Stepping 10, GenuineIntel
Microcode signature: 00000A07
HTT * Hyperthreading enabled
HYPERVISOR - Hypervisor is present
VMX - Supports Intel hardware-assisted virtualization
SVM - Supports AMD hardware-assisted virtualization
X64 * Supports 64-bit mode
SMX - Supports Intel trusted execution
SKINIT - Supports AMD SKINIT
NX - Supports no-execute page protection
SMEP - Supports Supervisor Mode Execution Prevention
SMAP - Supports Supervisor Mode Access Prevention
PAGE1GB - Supports 1 GB large pages
PAE * Supports > 32-bit physical addresses
PAT * Supports Page Attribute Table
PSE * Supports 4 MB pages
PSE36 * Supports > 32-bit address 4 MB pages
PGE * Supports global bit in page tables
SS * Supports bus snooping for cache operations
VME * Supports Virtual-8086 mode
RDWRFSGSBASE - Supports direct GS/FS base access
FPU * Implements i387 floating point instructions
MMX * Supports MMX instruction set
MMXEXT - Implements AMD MMX extensions
3DNOW - Supports 3DNow! instructions
3DNOWEXT - Supports 3DNow! extension instructions
SSE * Supports Streaming SIMD Extensions
SSE2 * Supports Streaming SIMD Extensions 2
SSE3 * Supports Streaming SIMD Extensions 3
SSSE3 * Supports Supplemental SIMD Extensions 3
SSE4a - Supports Streaming SIMDR Extensions 4a
SSE4.1 - Supports Streaming SIMD Extensions 4.1
SSE4.2 - Supports Streaming SIMD Extensions 4.2
AES - Supports AES extensions
AVX - Supports AVX intruction extensions
FMA - Supports FMA extensions using YMM state
MSR * Implements RDMSR/WRMSR instructions
MTRR * Supports Memory Type Range Registers
XSAVE * Supports XSAVE/XRSTOR instructions
OSXSAVE * Supports XSETBV/XGETBV instructions
RDRAND - Supports RDRAND instruction
RDSEED - Supports RDSEED instruction
CMOV * Supports CMOVcc instruction
CLFSH * Supports CLFLUSH instruction
CX8 * Supports compare and exchange 8-byte instructions
CX16 * Supports CMPXCHG16B instruction
BMI1 - Supports bit manipulation extensions 1
BMI2 - Supports bit manipulation extensions 2
ADX - Supports ADCX/ADOX instructions
DCA - Supports prefetch from memory-mapped device
F16C - Supports half-precision instruction
FXSR * Supports FXSAVE/FXSTOR instructions
FFXSR - Supports optimized FXSAVE/FSRSTOR instruction
MONITOR * Supports MONITOR and MWAIT instructions
MOVBE - Supports MOVBE instruction
ERMSB - Supports Enhanced REP MOVSB/STOSB
PCLMULDQ - Supports PCLMULDQ instruction
POPCNT - Supports POPCNT instruction
LZCNT - Supports LZCNT instruction
SEP * Supports fast system call instructions
LAHF-SAHF * Supports LAHF/SAHF instructions in 64-bit mode
HLE - Supports Hardware Lock Elision instructions
RTM - Supports Restricted Transactional Memory instructions
DE * Supports I/O breakpoints including CR4.DE
DTES64 * Can write history of 64-bit branch addresses
DS * Implements memory-resident debug buffer
DS-CPL * Supports Debug Store feature with CPL
PCID - Supports PCIDs and settable CR4.PCIDE
INVPCID - Supports INVPCID instruction
PDCM * Supports Performance Capabilities MSR
RDTSCP - Supports RDTSCP instruction
TSC * Supports RDTSC instruction
TSC-DEADLINE - Local APIC supports one-shot deadline timer
TSC-INVARIANT - TSC runs at constant rate
xTPR * Supports disabling task priority messages
EIST * Supports Enhanced Intel Speedstep
ACPI * Implements MSR for power management
TM * Implements thermal monitor circuitry
TM2 * Implements Thermal Monitor 2 control
APIC * Implements software-accessible local APIC
x2APIC - Supports x2APIC
CNXT-ID - L1 data cache mode adaptive or BIOS
MCE * Supports Machine Check, INT18 and CR4.MCE
MCA * Implements Machine Check Architecture
PBE * Supports use of FERR#/PBE# pin
PSN - Implements 96-bit processor serial number
PREFETCHW * Supports PREFETCHW instruction
Maximum implemented CPUID leaves: 0000000D (Basic), 80000008 (Extended). -
King Unique
titán
Itt most a PAE/NX/SSE2 támogatásról volt szó, ami ugyanúgy követelmény W8.1-nél is. Az hogy abban a blogbejegyzésben mit írtak kísérőszövegként, az egy dolog, amivel amúgy a nem legjobb megfogalmazás ellenére olyan nagyon azért nem lőtt mellé, mert amelyik hardverkonfiguráción elfut a W8.1, azon gyakran általában a W10 is szokott, még ha nem is feltétlen minden esetben a-tól z-ig.
-
cocka
veterán
válasz
King Unique #71315 üzenetére
Viszont nekem van egy százéves laptopom még DDR2-es ramokkal és 8.1 fut, win 10 el se indul. Szóval az bőven elhamarkodott kijelentés, hogy amin a 8.1 fut, azon a 10 is fog. Hát korántsem biztos!
-
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #71312 üzenetére
Egyrészt a főbb rendszerkövetelmények eleve megegyeznek W7, W8.1 és W10 esetén is, vagyis ilyen alapon nem kell annyival kisebb erőforrásigényre számítani 8.1 esetén sem, meg nagyban függ az adott szoftverkörnyezettől is, stb.
Másrészt a CPU felől a PAE/NX/SSE2 utasítások támogatása W8/8.1 óta feltétel, vagyis ha ezeket nem támogatja a CPU, akkor nemhogy a W10, de a W8.1 sem fog települni. -
válasz
SunMount3r #71312 üzenetére
Előtte mentsd el a jelenlegi rendszered, hogy legyen hova visszatérni, ha mégsem jön be a W8.1. Milyen programokat használsz? Egy Linux nem lenne jobb(biztonságosabb) megoldás?
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
2.1GHz Core2Duo (Pentium) proci, 4GB RAM-os noti, ezzel megérné Win 8.1-el próbálkozni? Jelenleg Win 7 van rajta, de csak mert sok helyen olvasom, hogy a 8.1-nek kevesebb az erőforrásigénye, mint a 7-nek volt, így lehet gyorsabban is futna rajta? Már ha persze egyálralán felmegy rá, mert elvileg a Win 10 már nem menne fel rá, mert a proci-ból hiányzik egy utasításkészlet ami kellene hozzá.
Köszi!
-
icewatch
újonc
Sziasztok! Lenne egy olyan problémám, hogy feltelepítettem a számítógépemre a Windows 8.1-et a Windows 10 helyett, mivel a gépem nem olyan erőteljes. Azt vettem észre, hogy sok emoji nem jelenik meg weboldalakon, és a Discord alkalmazásban sem. Mi tévő legyek? Nincs erre valamilyen megoldás? Minden frissítve van.
-
thoger
csendes tag
Természetesen nem
.
Bootol, megjelenik a kék winfos logó, és úgy is maradt órákon keresztül.Mivel media center lesz belőle (igen, Win 8.1 metrócsempés, kodi-s stremio-s, böngészőből stream szolgáltatós, retroarch-os, Isten nyila) alapból is vezetéken használtam volna... de minden más esetben eret vágnék.
Egyébként az eredeti terv android lett volna, de sok sok alkalmazás (HBOGO NETFLIX HORIZONGO RTLMOST) nem működik teljesen vagy csak nem teljeskörűen a x86-arhitektúra miatt... úgy voltam hogy maradok a jó öreg de rommá kusztomizált winfosnál. A csempés mutatvány miatt pedig a Win 8.1 lehet a befutó...) -
thoger
csendes tag
Üdvözletem!
Egy jól működő laptopra (HP Probook 4330s 4GB-RAM i5-PROC 128-SSD) szeretnék Windows 8.1(x64)-et telepíteni de nem sikerül.
Előélet:
A lapos tényleg jól kell hogy működjön. Windows 10 Pro(x64) felment rá. Android-x86 felment rá. Annó valami Linux is került rá, ott sem tapasztaltam problémát. Utoljára a Win10(x64) futott rajta.Probléma:
A telepítő ugyanazon pendrive-ről bootol, amin a tegnapi nap frissen próbatelepítettem a Win10(x64)-et.
A boot sikeres, az egyéni telepítőt választva és SSD-t ledúrva indítom az installt. Az install szépen fut probléma nélkül, majd újraindítja a gépet, a kék windows logó alatt elindul a százalék számítás "Eszközök előkészítése" vagy valami hasonló kiírásnál elszáll a telepítő kék-képernyővel:
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
Amit próbáltam eddig:
-Próbáltam több Windows 8.1 verzióval. Enterprise N, Industry Pro úgy látom nem segít a váltás.
-Volt telepítő pendrive csere
-Volt usb port cserebere
Mi lehet a baj? Soha életemben nem találkoztam teljesen szűz telepítés esetén ilyen problémával. És fura hogy egyébként minden más felmegy rá.
MEGOLDÁS:
Mire megírtam a szép hosszú hozzászólásom meg lett a probléma. A wifi kártya okozza a bajt. Kiszereltem, nulláról újraindítottam a telepítőt, és hála Istennek elindult a Win8.1. Megpróbálom majd visszaszerelni, hátha elindul vele a Win és gyorsan felrakni a megfelelő driver-t.
Költői kérdés:
Hogy lehet ekkora fatális hiba a Win 8.1 telepítőben? Hány csillió laptopnál képes elszállni a telepítő mert olyan kártya van benne ami neki nem tetszik?????!!!!!! -
válasz
King Unique #71301 üzenetére
3rd party AV programok kínos voltak kapcsolva . Kulcs az a csekély 88 darab DDL hiánya.
Lehet egyszerűbb és gyorsabb lett volna kapásból egy 8.1 clean install.
- De abban mi lett volna a kihívás ?
Amúgy már elő volt készítve a dolog . Pendriveon már rajta volt, csak közben meglett a megoldás . -
King Unique
titán
válasz
Luck Dragon #71300 üzenetére
Előzőleg még arról volt szó, hogy a korábbi javaslat után ki lett kapcsolva / el lett távolítva a 3rd party AV, de akkor ezek szerint mégsem teljesen, ha amiatt továbbra sem működött az áruház, frissítés. A DLL probléma pedig megint érdekes, bár az ilyen gyárilag előtelepített, gyártói + egyéb programokkal megszórt, ki tudja esetlegesen hogyan módosított rendszernél az sem annyira meglepő...
Lehet egyszerűbb és gyorsabb lett volna kapásból egy 8.1 clean install.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Huawei P Smart 32GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest