Hirdetés
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Zenés mobilokkal készülhet a HMD
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- 10x-es zoomkamerát visz a Realme Barcelonába ultravalónak
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Pontosan ekkor érkezik a One UI 7
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cocka
veterán
válasz
King Unique #71398 üzenetére
Igen és általában az az extra probléma, hogy nincs BIOS frissítés.
-
cocka
veterán
válasz
King Unique #71394 üzenetére
Ha az adott PC-n a Windows 8/8.1 elfut, akkor a CPU felőli támogatást (PAE/NX/SSE2) illetően a Windows 10-nek is kellene,
Ez nem ilyen egyszerű. Nekem van egy régi laptopom van benne 4 giga DDR2-es ram, de csak a 2016-os Windóz 10 verziói futnak rajta. Ha 2020-asra akarja funkciófrissíteni, akkor elkezdi, de befejezni nem tudja és visszaállítja a régi verzióra.
Ha pedig egyből a frissebbeket akarom telepíteni, első bootoláskor critical process died és ennyi volt.
Érdekes módon a Windóz 8.1-gyel semmi baja.
11-ből is csak a régi verzió települt fel, de ott meg nem volt se hálózati kártya, se wifi driver.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
King Unique #71394 üzenetére
Sima Windows 8 van a laptop-on, ami egy ismerősömé, de ezért nem fogom külön faggatni őt, hogy miért, csak átnézésre, helyrepofozásra van nálam... Elég régi és gyengécske gép amúgy, a Win 10 nem hiszem, hogy rámenne.
A Windows 8.1-es megoldás tehát nem működik...
[ Szerkesztve ]
-
cigam
titán
válasz
King Unique #71385 üzenetére
Mint ahogy Te is csak annyi érvet tudtál felhozni, hogy még fejlesztik. Ez pontosan minben mutatkozik meg a program használata közben?
Kéretlenül? Szóval tőled kell engedélyt kérni?
-
cocka
veterán
válasz
King Unique #71385 üzenetére
az aktívan fejlesztett Open-Shell helyett miért a már 7 éve nem fejlesztett Classic Shell programot ajánljuk.
Van ismert bugja, ami a usereknek problémát okozhat? Ha nincs, vagy nem tudsz róla, akkor nincs több kérdésem. Miért? Mert működik, meg mert újabb frissítés elbaszni biztos nem fogja.
eleve nincs és nem is lehet igazad
Aha, szóval ezért Unique a neved. Unikálisan tudod kiosztani az embereket arról, hogy csak neked lehet igazad.
-
cocka
veterán
válasz
King Unique #71377 üzenetére
És akkor mi van? Ez olyan program, amit egyszer megírtak működik és ennyi. A legfrissebb 8.1-gyel is működik és ugyanazt kell tudnia, amit 7 éve is tudott.
Ilyen szempontból semmi jelentősége, hogy ez a program elavult-e vagy sem.
-
cigam
titán
válasz
King Unique #71382 üzenetére
Hogyan lehet "erővel" ajánlani valamit? Hamár erővel való ajánlás... Pont te vagy az, hiszen már a második hozzászólásodban probálod bizonygatni, hogy az általad ajánlott program mennyivel jobb erre a feladatra. És erre csak azt azérvet hoztad fel, hogy még fejlesztik. Na bumm! Sokkal meggyőzőbb lenne ha az egyik hibáit emelted volna ki a másik szolgáltatásaival/stabilitásával szemben.
pont ezért nincs is miről diskurálni
Ja. Azért is kontráztál rá, hogy tied legyen az utolsó szó. Amelyik topikba belefészkelsz, csakis a te mondandód/véleményed lehet az irányadó, és egy poénnak szánt bejegyzésbe is beleállsz.[ Szerkesztve ]
-
cigam
titán
válasz
Mert maga W8 nem fújt ki? Attól hogy régi, nem fejlesztik tovább, még teszi a dolgát.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
King Unique #71379 üzenetére
Remek, thx!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
De telepítéskor gondlom ez sem kérdezi meg, hogy miket állítson át? Nem annyira szeretném utólag az összes felesleges opciót külön kikapcsolgatni.
-
cocka
veterán
válasz
King Unique #71359 üzenetére
Ugyanezt írtam kb. Erre utalt a júliusig.
De itt jobb volt megkérdezni, mert rajtunk kívül ezt a topicot mindenki letojja.
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #71355 üzenetére
"Félreraktam vész esetére a gyári hdd-t, mert vannak rajta adatbázisok és egy speciális célszoftver, szükség esetén visszarakom, hátha abból több infót lehet kinyerni."
Csak a HDD —► SSD csere miatt nem feltétlen kell clean install a 0-ról, mivel adott a klónozás lehetősége is. Na meg akkor a kiadás fejtegetése és az aktiválás sem lenne téma, ott lehetne folytatni a rendszer használatát, ahol abba lett hagyva.
-
elder troll
őstag
válasz
King Unique #71355 üzenetére
Basszus, nincs net*, és nem aktiválja... Amúgy mindent jól csináltam...
* valamiért nem jó a wifi kártya drivere (5-6 éve sz0pt@m vele 8-8.1 frissítésnél), le is akartam menteni pendrive-ra hdd-ssd csere előtt, de most külső usb-s házba rakva megoldottam...
Hiába mutatja a wifi ikont, hiába max a "térerő", böngészőt nem indítottam el, mert mindenáron aktiválni akartam előtte a windows-t.
Úgyhogy köszi a segítséget és türelmet[ Szerkesztve ]
-
elder troll
őstag
válasz
King Unique #71353 üzenetére
8.1 telepítéshez nem kellett kód gyártó honlapjáról leszedett telepítővel, szerintem a core (home) verziót rakta fel, mert félreértettem a mondókád, és a témaösszefoglalóban szereplő kulcsokkal próbálkoztam aktiválni ideiglenesen, és a pro-nál nem megfelelő verzióra panaszkodott, a core kulcsot beírva ez fogad:
"Alapértelmezett termékkulcsot írt be, Az ilyen kulcsok aktiválásra nem használhatók"
Szóval nekem ebből annyi jött le, hogy a core (home) verziót telepítette, de aktiválni nem tudom, hiába gyári kulcsos a gép. De akkor megpróbálom az nmag-ról szedett őskori telepítőt és az összefoglalóban szereplő kulcsot.Szerk.: őskori telepítővel (msdn "N"-es verzió) nem is enged tovább:
"a megadott termékkulcs telepítésre elérhető windows-lemezképek egyikéhez sem illik. Adjon meg másik termékkulcsot"
De másik kulcs beírására nincs lehetőségLe tudnád írni szájbarágósan úgy, hogy egy enyhén értelmi fogyatékos is megértse?
Ssd-t raktam a gépbe, szeretnék új rendszert húzni, és a gyári (oem bios key) kulccsal aktiválni. 8-at nem tudok telepíteni, csak 8.1-et tudtam idáig összehozni.
Félreraktam vész esetére a gyári hdd-t, mert vannak rajta adatbázisok és egy speciális célszoftver, szükség esetén visszarakom, hátha abból több infót lehet kinyerni.Sry, szerintem olyan vagyok, mint a 80-as szeg, hiába töltök 10 perc alatt 140 vagy afölötti iq teszteket, sajnos a handicap hatványozott. Amíg nem értem valaminek a logikáját, addig vannak gondok
Kisgyerekként 95 kódját fejből tudtam, 98-at is, ME már necces, szóval nem ma kezdtem, de minden eddig tapasztalt logikát nélkülöz ez a 8-8.1-es témakör.[ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
válasz
King Unique #71346 üzenetére
Nem is rossz ötlet, írok az MS-nek. 🙂 Bár nem nehéz kitalálni mi az oka a 10, 11-re terelésnek, de érdekel a hivatalos válasz., mert így értelmetlen a kivételezès.
-
cocka
veterán
válasz
King Unique #71327 üzenetére
Engem pedig mindig is az ablakkezelő módosítása érdekelt volna, hogy afféle XP-s retro stílusra átszínezhessem, de rá kellett jönnöm, hogy ez esélytelen. Még kontrasztos nézettel sem megy. Az ablakkezelőt a 8-ban már úgy átvaritálták, hogy teljesen nonszensz területeket vesz összetartozónak és azokat csak egyféle színnel lehet átszínezni.
Mutatom mit szeretnék:
Van egy ClassicTheme.exe nevezetű fájlom, de már a helpjénél is leírták, hogy a nézetet ugyan visszaállítja erre a retro classicra vagy legalábbis közel azonosra, ugyanakkor tönkreteszi az oprendszer működését. Nekem konkrétan az elején, mikor 8.1-et kezdtem használni, egy újraindulás után csak fekete kép fogadott. Na mondom akkor vissza az egész, ez nem mehet a működés rovására.
Azóta nem néztem, hogy mi újság ezügyben, de van itt pár kis litánia a témához:
https://phorofor.github.io/The-Windows-Classic-Theme/
https://forum.thinkpads.com/viewtopic.php?t=113024
https://winclassic.boards.net/board/3/classic-theme-general -
cocka
veterán
válasz
King Unique #71315 üzenetére
Viszont nekem van egy százéves laptopom még DDR2-es ramokkal és 8.1 fut, win 10 el se indul. Szóval az bőven elhamarkodott kijelentés, hogy amin a 8.1 fut, azon a 10 is fog. Hát korántsem biztos!
[ Szerkesztve ]
-
válasz
King Unique #71301 üzenetére
3rd party AV programok kínos voltak kapcsolva . Kulcs az a csekély 88 darab DDL hiánya.
Lehet egyszerűbb és gyorsabb lett volna kapásból egy 8.1 clean install.
- De abban mi lett volna a kihívás ?
Amúgy már elő volt készítve a dolog . Pendriveon már rajta volt, csak közben meglett a megoldás . -
válasz
King Unique #71298 üzenetére
"antivírus szoftver is, amit a frissítés idejére lehet nem ártana kikapcsolni/eltávolítani."
- Ez kipróbáltam ,mert van ilyen előre telepített dolgok. De sajnos a hiba ugyan az."Az in-place upgrade-et már próbáltad W8.1 ISO-val, vagy az sem megy? "
Ezt majd holnap megpróbálom,"hibakód specifikus megoldásokat"
Végig ezen a nyomon mentem, hát csak a hibakódok változtak. De hiába is változnak de a hiba leírása azonosak lesznek.- -
válasz
King Unique #71296 üzenetére
-
Anulu79
addikt
válasz
King Unique #71288 üzenetére
Rákattintasz valamire aztán vársz, hogy történjen valami. Majd megint vársz egy kicsit aztán történik valami.
Nem az én gépem volt. Én elmondtam a véleményt sztá a tulaj így döntött. 😊
-
Anulu79
addikt
válasz
King Unique #71286 üzenetére
A 8.1 frissítésnél elvolt egy darabig.
De amúgy a 10 a legfrissebb volt ami felment és az is iszonyat lassú volt. De már mindegy is.
-
Anulu79
addikt
válasz
King Unique #71284 üzenetére
Megoldódott az a lényeg.
Amúgy a frissen rakott 10 is nagyon lassú volt a gépen.
-
Anulu79
addikt
válasz
King Unique #71280 üzenetére
8.1 lett a "nyerő" rendszer. Jelenleg gyorsabb mint a win10 volt. Tudom én is, hogy nem kell csodát várni a géptől. Előbb-utóbb csere lett azt az infót kaptam. De most gyorsabb lett mint a 10-el volt korábban.
Amúgy meg igen feltettem a kérdést mert a másik topikban mert az még régebbi rendszer és érdekelt ott is a vélemény.[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
válasz
King Unique #71280 üzenetére
Csodákat azért nem kell várni az SSD-től sem.
Nekem van egy használt ezeréves laptopom, aminek még a SATA portja is 1-es. Plusz hiába vettem bele DDR2-es (ez megy bele csak LOL) ramokat, a 2×2-ből csak 3-mat lát. BIOS szinten is. Proci meg valami egymagos hulladék fos max. 2 GHzcel. LOL
Na hát egy ilyennél az SSD is köhög rendesen, pedig a ram miatt csak 32 bites win 8.1 van rajta.
-
Szomby
csendes tag
válasz
King Unique #71230 üzenetére
Nem írtam, hogy az N-verziót én vettem és telepítettem, így került hozzám
.
Marad a gyalu és az új telepítés.
Köszöntem még egyszer.
Ha további nyomorom lesz jövök ismét felzaklatni a kedélyeket.
-
Szomby
csendes tag
válasz
King Unique #71226 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Viszont ismét szükségem lenne rá. Egyszerűen nem találok Pro N - hez aktiváló kulcs vásárlási lehetőség.
Tudnál egy linket adni hol tudnék venni? A Google nem a barátom most.
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz
King Unique #71187 üzenetére
Köszi.
-
Sotho
őstag
válasz
King Unique #71110 üzenetére
Köszönöm a Bing verzió jó lett! Beemelte a BIOS-ból a szériaszámot utána a neten aktiválta magát.
-
Technoman
őstag
válasz
King Unique #71120 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ.
Ráhibáztál, pont az NTFS/ExFAT lehet a "hiba" forrása -
cigam
titán
válasz
King Unique #71117 üzenetére
Szerintem az eredeti magyar nyelvű verzió volt, szóval ilyen szempontból egyedi volt (plusz rajta volt az összes hozzávaló driver, és a recovery készítés lehetősége).
Hogy ez a letöltött rendszer mennyire sértetlen, talán sose derül ki. -
cigam
titán
válasz
King Unique #71110 üzenetére
Sikerült a végére járnom. Ez a fajta tablet 3 féle rendszerrel került forgalomba:
- WIN8.1 W BING LT9 TABLET
- WIN8.1 W BING LT9 TABLET/OFF365PERS
- WIN8.1 W BING SKYVagyis mindenik a Bing-es verzión alapszik. 9000+ÁFA áron ráhúzzák a szervizben, amit kicsit sokallok, hiszen maga a készülék sem ér sokkal többet (nincs HDMI kimenet, csak 1GB RAM,..)
Bevallom őszintén az internet archive-os link nem győzőtt meg róla, hogy nincs benne valami "ajándék". Ugyanakkor máshol nem is találtam... -
Sotho
őstag
válasz
King Unique #71112 üzenetére
Ez pontosan így van.
Az ms oldaláról letöltött 8.1-ből az N verziót is próbáltam az se volt neki jó. Sok opció nincs...
Ha a telepítés elején beemelné a kulcsot akkor a nem megfelelő verziót fel sem kínálja.[ Szerkesztve ]
-
Sotho
őstag
válasz
King Unique #71104 üzenetére
Ja ehhez én is így álltam hozzá de nem fogadja el a kulcsot ( nem gépeltem el
). De ezt már írtam fentebb.
Viszont most feltettem a win10-et amit előtte a ms oldaláról töltöttem le és csont nélkül beaktiválta, de nem ugyanaz a kulcs mint a biosban. -
cigam
titán
válasz
King Unique #71108 üzenetére
Igen, a telepítéskor kérte, hogy írjam be a szériaszámomat. Majd már a telepített rendszeren nem fogadta el a BIOS-ból kiolvasott kulcsot.
Az nem lehet hogy nem home verzió volt rajt, hanem valamelyik egyedi kiadás? pl. Windows 8 Single Language, vagy Windows 8.1 with Bing,...Már csak azért is gondolom, hogy valami egyedi cuccos lehet rajt, mert még a support oldalon sincs PDW0AE modell:
[ Szerkesztve ]
-
cigam
titán
válasz
King Unique #71106 üzenetére
Pedig nem megy. Az általános kulcsa telepítettem, és amit kiolvasott a nirsoft programja a BIOS-ból, azt nem fogadja el. A hibakód szerint blokkolva van. Mondjuk az érdekes, hogy a kulcs mellett nincs product ID-t.
Ha van ötleted, szívesen fogadom hogyan tudnék továbblépni.[ Szerkesztve ]
-
cigam
titán
válasz
King Unique #71104 üzenetére
Elméletben ez jól hangzik, de nekem sem sikerült downgradelnem egy Toshiba Encore2-t. Már úgy vettem hogy W10-re frissítették, de sehogy nem sikerült visszatáncolnom W8.1-re.
-
Sotho
őstag
válasz
King Unique #71100 üzenetére
Így van korábban történt az upgrade, az a kulcsról pontosan nem tudom hogy mihez tartozik lehet hogy 8.0-ás azt is kipróbálom, eredetileg ezen 8.1-es volt ami persze egy upgrade eredménye is lehet. köszönöm
-
Joker88
őstag
válasz
King Unique #71052 üzenetére
tuti újra kell dobnom,mert az alaplap BIOS-ról UEFI-re fog változni..
Amúgy OEM a licenc, max az üfsz segít.. Ha nem tud,akkor meg elkezdek a Linux erdejében mászkálni.. Nem játékos gép,szokásos otthoni dolgos gép.. szövegszerk,net,zene, FB,YouTube, stb..Köszönöm neked is #71051 bobalazs
-
mzso
veterán
válasz
King Unique #70996 üzenetére
A Partition Wizard-ből volt portable. Pikk pakk megnövelte amennyivel akartam.
Kösz![ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
válasz
King Unique #70996 üzenetére
Kösz a javaslatot.
Melyik a legegyszerűbb? Lehetőleg ingyenes. -
stefi68
addikt
válasz
King Unique #70983 üzenetére
OK, köszönöm!
Megpróbáljuk így is, úgy is, majd kiderül... -
stefi68
addikt
válasz
King Unique #70981 üzenetére
Nincs kulcsunk a Win8-hoz. Elmondás szerint az aktiválás a hardwer azonosítók alapján történne.
Viszont ezt nem tudjuk megtenni, mert nincs fellelhető Win 8 telepítő.
Tehát a Win8 csak az aktiválás miatt kellene nem másért. Azután menne rá a Win 10.És igen Windows 8 matrica van rajta, nem Windows 8.1
-
minek?:S
őstag
válasz
King Unique #70889 üzenetére
Az volt a bajom mindiigs az MS oldaláról történő letöltéssel, hogy 2GB-ig faszán jött, de onnantól meg gyök2-vel és nem egyszer próbáltam. Ráadásul az ncore régebbóta bevállt és jó is volt, csak most furán néztem rá. Ez a TechBench viszont jó volt, leszedte hamar. Köszönöm.
illetve (#70887) PitLee és (#70888) legelek
Nektek is köszönöm a felvilágosítást
-
ArthurShelby
addikt
válasz
King Unique #70889 üzenetére
Mondjuk a win7-et végül én sem a MS-tól töltöttem le, mert beszólt, hogy OEM a kulcs, amit megadtam...
-
ArthurShelby
addikt
válasz
King Unique #70873 üzenetére
Nálam is gyorsabb kicsit a 8.1 mint a 10, de ezt nem tudom/lehet bizonyítani, de érzésre minden estre gyorsabb.
-
odani2000
csendes tag
válasz
King Unique #70840 üzenetére
Egy régebbi laptopot szeretnék újra beüzemelni, hogy ne porosodjon itthon. Nem tudom miért, de Windows 7 és 8.1 alatt a videokártya Driver-e nem működött. 8.1-nél nem telepítette fel, Windows 7-nél pedig kékhalálozott. Sima 8-on viszont gond nélkül ment minden anno, ezért akarnám azt visszarakni.
A Windows 8.0 telepítőt viszont végül megtaláltam. A magyar ISO csak torrenten van fent, senki sem seedeli, viszont az EN-US verziót megtaláltam. Majd megoldom Magyar nyelvi csomaggal, de az sem baj, ha angolul marad.
Ha valakinek esetleg szintén ezt keresné, akkor itt a link: [link]
-
szabonagyur
félisten
válasz
King Unique #70806 üzenetére
Köszi, kicsit szétszórt vagyok
-
törölt tag
válasz
King Unique #70801 üzenetére
Nem letiltani akarom, csak ne frissítsen kénye kedve szerint. Hétvégén ha van időm rá akkor mindig felküldöm.
Az XP az egyre biztonságosabb lesz ahogy telik az idő, mert elfelejtik azt is, hogy létezik.
Van még 1 év 3 hónapom, lehet ennyi idő alatt a W10 is barátságosabb lesz. -
törölt tag
válasz
King Unique #70799 üzenetére
Nekem nem kell áruház, ahogy száz éve rászoktunk a Google programkeresésre, úgy itt sem lesz ez másképp. Hacsak nem módosítottak valamit a programtelepítéssel.
A W10 a telepítés után rendszeresen zaklatott, hogy jelentkezzek be a Microsoft fiókkal, mert úgy lesz nekem a marha jó. Szerinte. Aztán valami eldugott alalal-menüben ki tudtam kapcsolni, mert persze a beállítások is ezerfelé lettek szétszórva. Vagy csak túlzottan XP és 7 agyú vagyok, de nekem a W10 annyira irritáló, hogy még Linuxra is előbb térnék át. De közben eszembe jutott, hogy van a kettő között egy nyolcas is, adok neki egy esélyt. Az egy jó pont, hogy nem frissít agyhalál szerűen önállóan. Ez az egyik fő kritérium. A másik, hogy ne zaklasson a hülyeségeivel, hogy szerinte a Microsoft fiókkal jobb lesz az életem. Ilyeneket az XP és a 7 nem csinált.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
King Unique #70787 üzenetére
Végül a linkelt MS oldalról leszedett iso-val minden jól ment.
Így is volt 152+18 frissítés, de így már felment.
Kösz![ Szerkesztve ]
-
válasz
King Unique #70787 üzenetére
Oks, kossz, kiprobalom.
-
válasz
King Unique #70785 üzenetére
Koszonom!
Ket kerdesem lenne:
- mi az az U1/U3?
- a linkelt integralt telepitok mennyire megbizhatoak (hibak, esetleg rossz szandeku modositasok)?
Munkahelyi gepen lenne ceges melora.Kossz
[ Szerkesztve ]
-
válasz
King Unique #70768 üzenetére
1 - Ezt a registry trukkot kiprobalom, mert van ket sata rack, amihez jol jon a hot swap.
Koszonom! -
idegen lény
őstag
válasz
King Unique #70722 üzenetére
Az a vicc, hogy a Windows 10 startmenüs logója megjelent, de utána már nem történt semmi.
-
idegen lény
őstag
válasz
King Unique #70720 üzenetére
Hu, lehet, hogy már a Windows 10-et is csak azért nem sikerült feltennem rá, mert NTFS-ben tettem rá? Azt hittem, hogy abban kell.
kory24 Úgy emlékszem, mintha már a W7-es gépekhez sem kellett volna Rufus, én meg W10-en másolom a pendrive-ot. Ott a Lemezkép írása nem ugyanazt csinálja, mint a Rufus? De lehet, hogy az csak lemezekhez jó.
[ Szerkesztve ]
-
szabonagyur
félisten
válasz
King Unique #70681 üzenetére
Persze, tudom hogy másnál nem feltétlenül ennyi, a lényeg az, hogy hamar megtalálja újra.
-
szabonagyur
félisten
válasz
King Unique #70679 üzenetére
Ahogy írtam tapasztalat, friss 8.1-et ma is felraktam, driverek majd netre ki és mindenféle babrálás nélkül megjelentek a frissítések kevesebb, mint 5 perc alatt, telepítés pedig fél óra kb. Eléggé jó gép, gigabites net, nvme egyik leggyorsabb ssd-vel.
Régen tényleg kellett egy ideig a leírás mindenképpen.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
King Unique #70676 üzenetére
WSUS Offline-al telepítettem teljesen frissre -ssdre, 1 óra alatt megvan a frissítések telepítése. Jó net, ssd, azért elkél.
-
szabonagyur
félisten
válasz
King Unique #70676 üzenetére
A trükk egy ideje újra nem szükséges, ez tapasztalat
-
szabonagyur
félisten
válasz
King Unique #70674 üzenetére
A frissítés nekem nem gond, fél óra alatt fel szokott menni minden Win7/8-ra egyaránt
Tudom lehet készíteni máshogy is, csak ez kényelmes volt
Azóta már kész a rufus telepítő, lassan indul is a telepítése.
-
szabonagyur
félisten
válasz
King Unique #70672 üzenetére
Nekem a 8.1 kellene most és az MCT kényelmes volt
Szedtem le egy másik oldalról MCT-t a 8.1-hez, de az valamiért hibára fut.
-
Drachoo
senior tag
válasz
King Unique #70660 üzenetére
Köszönöm a válaszod, természetesen 8.1-es MCT-ről van szó, hiszen abba a fórumba írtam.
Hibakód nincs, amikor elkezdené letölteni az adatokat egyszerűen megszakad amikor kiválasztom az USB eszközt amire létrehoznám a telepítőt. Több gépen is ugyanez az eredmény, valami központi probléma lehet a Microsoft-nál.
"Letöltés sikertelen.
Letöltési feladat megszakadt.
A paraméter nem megfelelő."[ Szerkesztve ]
-
Norbi887
aktív tag
válasz
King Unique #70640 üzenetére
Megnyilni nekem is megnyilik, a gond onnantól van ha pl. Rámegyek az alkalmazásfrissitések menüpontra, nem tölt be semmit és ezt irja ki amit kitettem képet.
-
takjoe
tag
-
takjoe
tag
válasz
King Unique #70631 üzenetére
Kösz,megpróbálok egy-két dolgot+a visszaállítást is.
A korábbi időpontra való visszaállításnál a Windows frissítések is elvesznek ?[ Szerkesztve ]
-
takjoe
tag
válasz
King Unique #70629 üzenetére
Igen,igazad van.Valóban a Classic Shell-t használom már régóta és valahogy átállt vagy átállítottam az olasz nyelvre.
Viszont lenne egy másik kérdésem:egy pár hónapja ha belépek a 8,1 csempés kezdő képernyőre,csak a régebbi alkalmazásokat tudom megnyitni, pl.Office vagy amit én töltöttem le pl. VLC,Aimp,Irfan View stb.
Amelyek a 8,1 -el települtek (Naptár,Hírek ,Fényképek stb. vagy amiket a Windows áruházból töltöttem le megnyitáskor egy pillanatra felvillannak és leülnek a tálcára, nem tudok megnyitni őket.Ugyanígy nem tudom megnyitni a jobb oldali begördülő menünél a beállításoknál a gépházat.Mit próbáljak?
[ Szerkesztve ]
-
cigam
titán
válasz
King Unique #70582 üzenetére
Oh, ez a szervíz (le)állítgatás, ez kimaradt. Köszi, így már jó időt mutat!
Igen, ez nekem is feltűnt, hogy van amelyik (az újabb kiadások?) jó időt mutatnak helyi BIOS idővel is, de 16.04 LTS xubuntu pl. nem.
-
Technoman
őstag
válasz
King Unique #70550 üzenetére
-
sharpner
csendes tag
válasz
King Unique #70510 üzenetére
Köszönöm! A fenti oldalakról/programról tudtam már, de onnan már nem beszerezhető a két lemezképfájl. Ezért is érdeklődtem itt, hátha tud valaki....
-
cocka
veterán
válasz
King Unique #70508 üzenetére
https://www.microsoft.com/hu-hu/software-download/windows8
Erről a bizonyos oldalról az isot is le lehet tölteni, ha nem windóz 7-8-10 valamelyikével töltöd be, hanem más oprendszerről. Pl. Linuxról, XP-ről, BSD-ről stb..
-
C. s.
addikt
válasz
King Unique #70500 üzenetére
Értem, köszi szépen!
Hasznos link, megjegyzem. -
C. s.
addikt
válasz
King Unique #70495 üzenetére
Köszönöm szépen a részletes választ! Közben ma megérkezett a CIS-hez a várt frissítés, utána már a Windows-ra is települt. A KB4056895-öset kaptam meg. A másik is várható lesz? Illetve, ha jól értem, ez már tartalmazza a KB4056898-asat.
"...böngésző meg nyilván alap..."
Igen, azt tudom, hogy fontos naprakészen tartani mindent. Akkor ennyi erővel minden programra egyformán érvényes ez a biztonsági hiba, nem? Mégis úgy tűnik a válaszodból, hogy kiemelten fontos a böngésző. Miért?
Sajnos a pcforum.hu már évek óta nem elérhető számomra valamiért. Még az XP idején kezdődött, akkoriban az Avastot használtam, most meg a CIS-t. A gép is másik volt. Ma 2 böngészővel is próbáltam, de csak ennyit láttam belőle, pedig mindent megtettem, amit kért.
Megpróbálok máshol utánanézni.
[ Szerkesztve ]
-
C. s.
addikt
válasz
King Unique #70492 üzenetére
King Unique és vibra:
Mindkettőtöknek köszönöm a választ. A kettő közül egyik sem szerepel a telepített frissítések között. Valószínűleg a CIS miatt.
Az antivírus mellett a böngésző és az UEFI frissítése is szükséges? Van rá ajánlott sorrend? (Főleg az UEFI miatt kérdezem, nekem az teljesen ismeretlen terület.)
vibra:
Szoktam grafikai programokat használni (3D-set is), remélem, egyiknél sem okoz kellemetlenséget.
-
ph2012
senior tag
válasz
King Unique #70446 üzenetére
Jó Sony Vaio laptopot használok. Nem szeretném 5 év múlva lecserélni. Csak internetezésre használom.
-
ph2012
senior tag
válasz
King Unique #70432 üzenetére
Ha 2023-ban lejár a Windows 8.1 támogatása akkor mit fogtok csinálni a számítógépetekkel? Én mit csinálhatok a laptopommal ekkor?
Ha a laptopon van Internet Security az meg fogja védeni a Windows 8.1-et?
Köszi a választ.
-
válasz
King Unique #70439 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz
King Unique #70432 üzenetére
Itt azt írják, hogy a 10 támogatásának is lesz vége. Nem akarják már OS X módon a végtelenségig ezt a rendszert frissítve tolni? Vagy a dátumok folyamatosan megújulnak?
[ Szerkesztve ]
-
válasz
King Unique #70412 üzenetére
Igen, végigcsináltam a leírás mindkét verzióját, de önmagában nem használt.
Kiderült, hogy az volt a gond, hogy a dvd író nem tud ahci módot, 3s a sata felét ide-re kellett állítani, vagyis jó a leírás.Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
válasz
King Unique #70409 üzenetére
KOszi, de sajnos nem muxik.
Nalam alapbol 0-n van a registry bejegyzes, es megsem indul AHCI modban.
-
válasz
King Unique #70401 üzenetére
Ne érts félre, nem szemrehányásként írtam, hogy akkor erre nem adtál választ, csak arra akartam válaszolni, hogy írtad, hogy már kaptam választ a kérdésemre.
Sajnos mindenképpen szükség van a két külön lemezre, mert nem fér el egy SSD-n a kettő. Nem tudnék windows-ra nagyobb progikat telepíteni. (2db 60GB-os SSD)
Így akkor mindkét lemezen kell lennie EFI partíciónak? Melyikre kell raknom akkor a grub-ot? Nem vagyok gyakorlott windows-linux dual boot témában, ezért értetlenkedek.mod: már látom a szerkesztés utáni változatot, így már értem. Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
válasz
King Unique #70399 üzenetére
Köszi!
Emlékszem a korábbi válaszra, és értem, hogy szükségesek ezek, és azt is, hogy a linux tudja használni a Win ilyen partícióit.
Arra viszont pont nem adott választ, hogy lehet-e másik lemezre rakni ezeket.
A mostani hsz-ed már közelebb vitt a megvilágosodáshoz.Az még hiányzik a teljes képhez, hogy az egy windows specialitás, hogy a rendszer lemezen kell lennie ezeknek a partícióknak? Mert ha jól tudom, a linux műxik más lemezen lévő efi particióval is.
Illetve akkor az lenne az igazi, ha felrekom egyik lemezre a windows-t, és amikor a másikra telepítem a linuxot, akkor a windows-os lemezen lévő efi particiót mountolom fel /boot/efi-re?
-
cocka
veterán
válasz
King Unique #70391 üzenetére
Inkább úgy mondanám, hogy az MBR és a GPT mindkettő egy-egy séma, ami alapján a partíciós tábla létrejön. Szóval igazából egyik sem maga a partíciós tábla. De ez csak afféle zárójeles megjegyzés.
-
törölt tag
válasz
King Unique #70391 üzenetére
Köszönöm, sikerült!!!
-
törölt tag
válasz
King Unique #70389 üzenetére
De, ha nem UEFI módban, akkor nem indul a telepítő el...gpt az vmi file rendszer? Konvertálni kell az ssd-t?
Így?
"Amikor eljut a telepítő a particionálás részhez, akkor törölj minden partíciót a lemezről Ezután erre az üres területre irányítsd a telepítést. Ha minden rendben van, akkor a telepítő létre fogja hozni a szükséges partíciótípust és a rendszer telepítése számára a megfelelő lemezstruktúrát (partíciókat) is kialakítja.
Ha így nem menne, akkor a partícionálás részben nyomd meg a Shift+F10-et.
Ezután a parancssorba pötyögd be a következő parancsokat, természetesen soronként, parancsonként entert ne felejtsd el megnyomni.diskpart
list disk
select DISK 0
clean
convert gpt
exitA DISK 0 az a lemez, amelyikre telepíteni szeretnél. Erre ügyelj, mert a clean parancs ennek a lemeznek a tartalmát fogja törölni a következő parancs pedig ennek az MBR szektorát alakítja át GPT partíciós táblává. "
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
King Unique #70385 üzenetére
"A Windows nem telepíthető erre a lemezre. A kijelölt lemez MBR partíciós táblát tartalmaz. Az EFI alapú rendszerekben a Windows csak a GPT lemezekre telepíthető."
Ez egy 60gigás SSD lenne....
-
Directors
senior tag
válasz
King Unique #70378 üzenetére
Nincs semmi fontos adat rajta.
Akkor megcsinálom a formázást a DiskPart-al.Köszi!
-
intensa_man
tag
válasz
King Unique #70363 üzenetére
Igen, én is a HDS-t próbálom most. Beállítottam az alvás tiltását. Most teszt időszak van.
(#70362) cocka
Természetesen ott kezdtem. -
szabonagyur
félisten
válasz
King Unique #70286 üzenetére
Jaja, telón elnyomtam.
-
P.mini
aktív tag
válasz
King Unique #70275 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
P.mini
aktív tag
válasz
King Unique #70273 üzenetére
Nincs semmi olyan, ami kéne. Tehát akkor mindnet törölhetek?
-
válasz
King Unique #70200 üzenetére
Win 8.1
Megpróbálom
-
törölt tag
válasz
King Unique #70208 üzenetére
A net be volt dugva nálam, de nem futott a WU.
-
törölt tag
válasz
King Unique #70205 üzenetére
Mint mondtam, egyik sem települt fel. Malmozott órákig, mint az update. Nem fejeződött be a folyamat.
-
törölt tag
válasz
King Unique #70203 üzenetére
Úgy csináltam volna, ha történt volna bármilyen reakció is. Vártam az elsőre 3 órát, leállítottam, elindítottam a másodikat. Arra is vártam, és a harmadikra is.
Majd a linkelt folyamatok segítettek. Több modullal is probléma volt, nem jegyeztem meg őket.
Gőzöm sincs, hogy miért akadt be ennyire.Most már telepíti a frissítéseket.
Köszönöm a segítségeteket.
-
törölt tag
válasz
King Unique #70200 üzenetére
cigam-nak is:
Igen azt a 3 önálló frissítési eszközt letöltöttem a kiadásomnak megfelelően. Mindegyiknek hagytam legalább 3órát futni, de mind 3 csak kereste a telepített frissítéseket a gépen.Többször restartoltam a gépet, majd megint elkezdtem telepíteni őket, közben a sima update-vel is próbálkoztam, egészen ma délelőttig. Ma elkezdtem kutatni megint, és az alábbi két folyamatot végig csináltam.1:
[link]2:
[link]Most itt figyel 131 fontos és 5 választható frissítés, gyakorlatilag egy percen belül itt volt, amikor végeztem az utolsó lépéssel.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
King Unique #70190 üzenetére
Köszönöm szépen a segítségeteket!
-
mufi
senior tag
válasz
King Unique #70169 üzenetére
Semmiképpen nem tolnám le az egész lemezt mert több partíció van rajta és igen, win7 telepítő egyáltlán nem látja a lemezt...azárt szerintem nem töltök le linux live telepítőt meg nem tolom usb-re, inkább külső meghajtóval...
Köszönöm a választ!
A gond az, hogy nem én telepítettem a win8-at és már régebben vásárolt gép szóval...gyorsabb lesz szerelni.... -
ArthurShelby
addikt
válasz
King Unique #70132 üzenetére
A felülete tényleg szép (nekem a vékony káva tetszik az ablakoknál), de ez megoldható mókolással, mint a sötét téma is. Ha jól emlékszem mikor alt+tab-bal váltok a lehetőségek között nincs ott az asztal, ezt nagyon utáltam (bár lehet ezt be lehet állítani valahol).
A virtuális asztal meg nem mindig vált be nálam (bár ha jól emlékszem a végére már talán javították). Mivel én csak arra használtam, hogy játékról váltottam másik asztalra. És itt a képernyő felbontás bezavart. Szóval ez kicsit hektikusan működött nálam, nem mindig ment a billentyű kombináció, vagy egy asztalra tette (vagy jól működött).[ Szerkesztve ]
-
szabonagyur
félisten
válasz
King Unique #70130 üzenetére
Ahogy írtam folyamatosan váltunk, de rengeteg amatőr hiba van benne amivel egyelőre nem tudunk mit kezdeni.
De mindegy ez 8.1 téma, a 10-re van másik, egyelőre kihagyom.
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Bitcoin topic
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Leleplezte az új Radeon generációt az AMD
- Sapka nélküli processzorok garanciával
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpársportok
- Milyen széket vegyek?
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcs BAZÁR! STEAM/ORIGIN/BATTLE.NET/PS5/XBOX/EPIC/GOG/EA/UPLAY
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows, Ubisoft+ Classics 6 hónap előfizetés
- F-Secure Internet Security 1 év / 1 és 5 eszköz Előfizetés hosszabbításra is alkalmas licenc
- Perplexity Pro 3/6hó / 1 év kuponkód
- F-Secure VPN 1 év / 3 eszköz Elektronikus, egyszer használható licenc
- Like a Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii (Steam)