- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
King Unique
titán
Nem egyedi, de mint mondtam nem 8.1 specifikus, mert én tapasztaltam WIn7 alatt is. Win10-et meg annyira sűrűn nem használgatom, de gyanítom ott is előfordulhat.
Ja, nyilván úgyis lehet bootolni. Én F2-t nyomok és átállítom UEFI-ben a boot sorrendet.Amúgy vsz hardverfüggő is szerintem a dolog. Sokan panaszkodtak korábban, de manapság is arra, hogy náluk USB3 portról nem lehet Windows telepíteni, csak 2.0-ba dugva működik pendrive-ról a telepítés. Meg, hogy a Win7-et nem is lehet 3.0-ról telepíteni, de 3.0 portról futtatni az OS-t biztosan nem, mert nem tartalmazza natívan a 3.0 drivert, mint a 8.x+. Neten vannak leírások, hogyan kell a telepítőbe integrálni a 3.0 drivert és akkor elvileg működik a telepítés és a telepített rendszer bootolása. Viszont nálam 3.0 pendrive-ról 3.0 portban simán telepíthető a Win7, sőt 3.0 külső vinyóra is felrakható és onnan futtatható, anélkül, hogy bármilyen drivert is integráltam volna a telepítőbe. És természetesen a Win8/ 8.1/ 10 is. Mert elvileg a port ilyenkor működik 2.0 üzemmódban is és működnie kéne így a rá csatlakoztatott eszköznek is.
Szal, ha nálam és másnál működik, akkor a többieknél mért nem?? Vsz az adott hardvergyártók és BIOS/ UEFi beállítások hiányossága, hibája. De a pontos okát azt nem tudom...(#67164) qqcqqc: "néha nem érzékeli az usb3 az usb3-as eszközöket. Ha usb2-est dugok rá nincs gond, de a 3-as külső lemezeket néha nem ismeri fel" - ennek is a hátterében lehet vmi hardveres dolog áll, vagy xy beállítások. Persze maga a Windows is érzékeny rá, ha pl. nincs megfelelően leválasztva.
-
Nálam is random belassul az usb3.
Van egy kis gép ( AM1-es platform), ott egy fix usb3-as vinyó van (samsung/seagate), nem mozgatom és néha halál a sebesség.
Persze a fő funkciót (gyerek rajzfilmjei) el látja, de ha rakom rá a friss szerzeményeket néha baromi lassú.
És a gép csak akkor van újra indítva, ha a frissítések kérik, különben 7/24 megy, transmission, ftp, samba miatt.
Ja és a másik gépen (FM2) néha nem érzékeli az usb3 az usb3-as eszközöket. Ha usb2-est dugok rá nincs gond, de a 3-as külső lemezeket néha nem ismeri fel.... -
King Unique
titán
Nem tudom mi okozhatta...
Nekem már az is rejtély volt, hogy 3.0 port mért vált nálam is 2.0 üzemmódba csak úgy. Live-ról bootolva gondolom BIOS/UEFI-ben beállítottad sorrendet, aztán az vmit csinált, vagy fene tudja...? Vannak olyan verziók, ahol ott lehet az USB portok működését is babrálni, 3.0 módot be-ki kapcsolni.
Nálam is imént a bekapcsolásnál elkezdett lemez konzisztenciát ellenőrizgetni a CHKDSK, mert szerinte vmi nem ok, aztán végén nem talált semmi hibát és HD Sentinel szerint is tökéletes a merevlemez. Multi-boot megoldás van, de a fast startup ki van kapcsolva Win8.1-en is, így elvileg nem szabadna problémát okoznia.
De néha mégis becsúsznak ilyen X-akták.... -
King Unique
titán
Hát akkor a dokkoló vsz rendben van és 8.1 alatt "állítódott" el vmi, de ha újraindítás és kikapcsolás nem oldja meg, a szintetikus méréseknél is csak 2.0 módban megy, akkor passzolom. Innen távolról nehéz kibogozni, illetve normális esetben simán működnie kéne.
A fenti topikot tudom ajánlani, több szem, többet lát alapon."Na, linux kellett ennek a gépnek! Most már a Win is 80-nal másol"
Ezt meg eleve nem értem, mi köze hozzá...? De vannak ilyen rejtélyek. -
King Unique
titán
Ez így elég fura, mert ha nem változott a gép, driverek és más sem lett megbabrálva, akkor egy sima restartnak ilyet nem kéne okoznia. Meg itt eleve az is látszik, hogy nem szimpla lassulás van töredezés miatt, hanem alapból csak 2.0 sebességen működik. Ha lefuttatsz egy szintetikus tesztet (HD Tune / Atto), akkor is csak ennyit tud, illetve sima fájlkezelőből másolva is?
Milyen vezérlő van ebben a dokkolóban (JMicron JMSxxx), más rendszeren is csak ennyit tud, Linux Live alól is? Csak mert előfordulhat, hogy az USB vezérlés hibázik, az száll el, de ha máshol ok, akkor ez kizárható. Ha valóban a 8.1 alatt jelentkezik csak, úgy hogy semmi nem volt babrálva, akkor nem tudok rá mit mondai, nehéz kibogozni. Szokták még eszközillesztőből a Intel USB 3.0 eXtensible Host Controllert letiltani / eltávolítani, majd restart után újraengedélyezni, ha semmi nem használ, de csak saját felelősségre érdemes piszkálni. HDD probléma (nem adatmentés) topikot tudom még javasolni.
-
King Unique
titán
Nálam eddig restart, leállítás és újbóli indítás mindig megoldotta. De amúgy nálad natívan fut a 8.1, mert olvasgattam vhol, hogy VirtualBox-ból is futtatgatod? Ha utóbbi, akkor nem csoda, hogy gikszer van.
Ott se annyira bezzeg, nekem van olyan külső vinyóm, aminél 3.0-ban az UASP kezelés nem tökéletes eme OS-en és 3.0 portba dugva még leállítani se lehet normálisan, mert egyből újracsatolja és felpörgeti, ami kész szívás...Windows alatt meg nincsenek ilyen gondjaim.
-
King Unique
titán
Azért nyilván nem végleges ez az állapot és érdemes másik portban is megnézni, vagy egy restartot nyomni neki. Illetve, ha nagyon szarakodik, ilyenkor szoktam én gépház --> gép és eszközök ---> eszközöknél eltávolítani, ami leszedi az eszközillesztőt is, majd restart után újra felismertetni.
Amúgy USB 3.0 terén nem rossz a 8.x+, mert az támogatja a turbó módot (UASP), míg Win7 alatt BOT adatátvitelt tudnak, igaz sima HDD-hez utóbbi is elég. -
King Unique
titán
Akkor indítsd újra még egyszer, vagy kapcsold ki és be a gépet.
Illetve próbáld másik 3.0 portban.
Amúgy ez nem csak Win8.1-nél fordul elő, hanem nálam ugyanazon a gépen Win7 is produkálja. Az USB 3.0 portok hirtelen csak 2.0 sebességen hajlandóak működni és a fenti két művelet valamelyike kell neki, hogy helyrerázódjon... nálam notin a 2 db 3.0 portból csak az egyik játssza el néha, a másik meg teljesen ok. Hardveres, driveres hiba, a fene tudja...Amúgy meg rengeted dolog befolyásolja az adatátviteli sebességet, NTFS-nél, ha töredezett, vagy tele van a meghajtó, az is csökkenti. Pontosan milyen külső ház egyébként?
-
-
FoLey-v
addikt
Én is elhittem,hogy gyorsabb meg fürgébb,de a francot!
Memóriahasználat rosszabb mint a 8.1-é,maga az ui rondább(kis méret,bezárás,előző méret gombok hányinger). Elsőnek döcögösen indult el meg a vezérlőpultban jól el vannak dugva a fontos beállításaim.
Mást nem akarok felsorolni. Meg olyat olvastam másik oldalon,hogy több fps-t hoz és kevesebbet eszik. 7,8.1-nél. -
King Unique
titán
Tudom.
Csak azért kérdeztem, mert hasonlót, még talán OS X-nél írtál, hogy ott szoktad így átvizsgálni komolyabb AV híján. De ugye Windowsnál, ahol egy rakás, ezt is megoldó komplett védelem van, ott szerintem nem feltétlen kéne vele p*csölni. De persze mki maga dönti el, ő hogyan szereti csinálni. -
Az utólagos átnézés későn érkezhet, olvastam pár ransomware-es sztorit a vírusirtós topicban. Ha tényleg óvatos vagy, akkor ez az együttes (defender+MBAM) elég lehet, ha a böngésző rendesen fel van vértezve ad+scriptblock-kal, ill a group policy-ban ki van lőve az autorun (ja, és az ember nem nézi a p0rn tube-ot és nem warezol)
-
King Unique
titán
"ha valamit letöltök, akkor feltolom virustotalra, meg átnézetem Mallwarebytes-szal."
Nem macerás és kényelmetlen ez egy kicsit állandó jelleggel?? A legtöbb AV alapból átvizsgálja, illetve nálam Win7-en Baidu van, ami fel is dobja az ablakot és auto átvizsgálja a letöltött fájlokat, majd kiírja, hogy ok-e. De még az USB-s kütyüket is átvizsgálja villámgyorsan rácsatlakoztatáskor. Csípem.
Win8.1 meg ESS 8 van, teszi a dolgát, ahogy kell, nincs vele probléma. -
King Unique
titán
"Ők egy ideje ingyen adják az OS-t"
Ja, mert mintha nekik az lenne a fő bevételi forrásuk és nem a pofátlanul túlárazott hardware...ők megtehetik lazán, hogy ingyen dobálják, a hw-es korlát miatt úgysem rakható fel akármilyen gépre és aki igazi almás élményt akar, az kénytelen vassal együtt megvenni.
-
King Unique
titán
Mert az hülyén hangzana és zavaró lenne bizonyos helyzetekben.
Én viszont azt nem értem, ha ez lesz az utolsó Windows, akkor milyen 10 éves terméktámogatásról beszélnek? Ennyi erővel nem folyamatos támogatásnak kéne lenni, amíg lesz Windows -
nucky30
tag
Üdv!
Nemrég panaszkodtam, hogy a windows update 80070003-as hibát írt ki, és nem telepített egy frissítést. Akkor linkeltek nekem egy Microsoft által ajánlott megoldást, amit megcsináltam, utána települt a frissítés. Sajnos ma megint ugyanezt a hibát kaptam, megcsináltam megint a Microsoftos megoldást, de most már az sem segít, ugyanúgy 80070003 .... találkozott már valaki ezzel ?
-
kungzi
veterán
-
Syz
senior tag
Hova jutottunk az alap kérdéstől, én 8.1-et szeretnék legálisan beszerezni ha érdemes, jelenleg Win 7 fut a gépen, már elég régóta.Erre mondtam hogy engem elkerültek eddig a driveres problémák, az alalapi illetve vga driverek pedig valóban minden rendszerre el kell hogy készüljenek, a többi komponens meg nem biztos hogy igényel drivert még akkor sem ha amúgy van hozzá. A Corsair H100i-hez is van mégsem használja a kutya sem.A lényeg hogy én nem ösztönöztem senkit arra hogy másik OS-t pakoljon fel, a többi egyénileg dől el.Mivel nem volt soha Soundblasterem ezért nem tudom megmondani hogy milyen a driveres támogatottsága de ha nincs hozzá és ezt tudom akkor én nem veszem meg és ennyi, vagy választok mást. Egyébként meg szoktam fogadni a tanácsokat it a PH-en, egy hete sem vagyok ebben a topicban de már elment a kedvem a felfelé váltástól.Térjünk akkor vissza a topic rendes témájához és akkor megkérdem hogy milyen a Win 8.1 driveres támogatottsága illetve hogy nagy váltás lenne e a Win 7-hez képest?
-
Gergosz2
veterán
+1
Eddig egyszer sikerült W7 és W8 között megosztanom valamit. Azóta semmit. Hiába csináltam otthoni csoportot és állítottam be mindent de semmi. Inkább fogom és ha másolni kell akkor megy pendrivera vagy külső HDD-re.
Azért jó látni, hogy nem csak én érzem tragikusnak ezt az egészet. Kb úgy kéne mennie az egésznek mint google drive-on egy fájl vagy egy mappa megosztásnak.
-
King Unique
titán
Külön program nélkül nem fog menni, max vmi nem túl elegáns, mély rendszerbuhera.
Ha vkit ez zavar, akkor vsz régi Start menühöz is ragaszkodik és egy füst alatt megoldhat mindent. Vagy upgrade-el majd a 10-esre, amiben már van Start, meg "nincs előjövő izé", hisz ezt akarta annyira a nép...Támogatottsága miatt a Windowst sok esetben nem lehet megkerülni és a VB és társai valóban nem az igaziak. Aztán az is lehet, hogy újra megtetszik és nem csak munka miatt lesz majd fent, bár erre nem mernék fogadni.
-
King Unique
titán
-
King Unique
titán
-
King Unique
titán
Ha még SSD van benne, akkor hagyján, de ha HDD, akkor hiába van sleepben, parkolja le a fejet elvileg, de én azért így nem hurcolnám ide-oda, mert ki tudja... Komolyabb utaztatások alkalmával inkább jobb teljesen kikapcsolni, az a biztos.
A nap végén meg alapból ki szoktam én is, mint a fórumtárs, az elosztót is lekapcsolom, amiben a TV és társai is vannak. Mert ugye stanby-ban is van fogyasztás, notinál is kissé merül az akksi.
De almáéknál ez a divat, tudjuk. -
King Unique
titán
Igaz én hibernálni nem szoktam, de alvó módból indítva nem nagyon volt még ilyen sebességesés, 2.0 módba váltás gondom. Ha meg utóbbi előfordul, akkor azt ugyanúgy csinálja Win7 alatt is.
Illetve a 8.x+ natívan támogatja az USB 3.0 UASP módot, ami nagyobb sebességet tesz lehetővé bizonyos körülmények között, míg a Win7 nem, az csak a sima BOT módot tud alapértelmezetten. Többi OS-nél nem tudom, de gyártói oldalakon láttam, hogy pl. külső SSD-knél a max tempó (300-4xx MB/s) csak OS X és Win8.x+ alatt érhető el. -
worxland
addikt
-
B4ndiBuild3r
tag
Rendben van, minden érhető köszönöm a két válaszolónak, kivéve azt, hogy a licensz kód, akkor bármeddig használható?
Megveszem holnap, telepítem a gépemre, a telepítéskor megadom a szériaszámot, az internetkor való csatlakozáskor gondolom regisztrálódik a Microsoftnál. Ha ugyanannak a gépnek a Windows partícióját megformázom 4 hét múlva bármilyen oknál fogva és újra felakarom telepíteni a Windowst, akkor ugyanazzal a kóddal, amit megvásároltam akárhányszor megtehetem ezt? Vagy számolja valamilyen timer, hogy ha például 10 alkalommal telepítve lett, akkor ne fogadja el többet a kódot? Vagy ilyen nincsen?
-
B4ndiBuild3r
tag
A kettő között annyi a különbség, hogy az első az a Professional változat és az OEM, a második az a "sima" 8.1 viszont az dobozos? Mert mindkettőnél "1 felhasználósat" ír, hiába OEM vagy BOX a megnevezése.
A telepítési kódot hányszor használhatom fel? Tegyük fel egyszerre csak egy gép lehet aktiválva egyidejűleg (OEM), ami mondjuk a fő számítógépem, vagy több gép a fő számítógépem és a laptopom (BOX), viszont ha azt/azokat bármi indok végett (lassulás/vírus/új hardver, ami nem alaplap) újra akarom telepíteni, akkor azt akárhányszor megtehetem vagy van egy limitált szám, hogy a kód, csak 5, x darab telepítésig érvényes?
-
bon
őstag
Ha a PAE módra gondolsz azt ne keverd ide, mert az más.
"A fizikaicím-kiterjesztés (PAE X86) az AWE (Address Windowing Extension – címtartomány-leképezési bővítmény) API-t használó és Intel Pentium Pro vagy későbbi processzorral, és több mint 4 gigabájt (GB) fizikai memóriával rendelkező számítógépen futó szoftverek számára lehetővé teszi, hogy több fizikai memóriát képezzenek le az alkalmazás virtuális címtartományába."
-
///Krisz\\\
senior tag
Kicsit utána olvastam a dolognak, de nem talált a windows ilyen lemezképet. Visszavettem a rendszervédelem lemezterületet 10%-ra (5.99GB) és töröltem ami volt (így eltűnt a felkiáltójeles szöveg). Szépen fel is szabadította amit itt írt, most megvárom ezt a pár hónapot h felzabálja-e, mert okosabb nem jut eszembe.
Egyébként nem is értem ezt, mert laptopomon is Win8.1 van, csak abba SSD van, de ott 1 bájtot nem nő a foglalt lemezterület, ha nem másolok fel vagy töltök le rá valamit.
Amióta Win8, Win8.1 van ezen a gépen, mindig felzabálta a teljes partíciót, csak pár hónappal ezelőttig elég volt neki ha lemezkarbantartóval legyalultam. -
-
Nos ez még eszembe sem jutott. Köszi az ötletet, megpróbálom úgy.
Hozzá teszem nem egyedi a problémám ahogy nézem. Egy külföldi oldalon 4-5 napja indított egy hasonló thred-et egy user.
Ez a megoldás használható is lenne, ha az án kincsem nem beépített aksis lenne, és nem ugrana a gari, ha leveszem az egybe "hátlapját" az aljáról.....
1- Turn off computer, disconnect the power cord, remove the battery.
2- Press the Power On button for 10 seconds
3- Replace battery and/or connect power cord.
4- Turn On computer + immediately press F2 key repeatedly
5- Press F9 then press Enter
6- Press F10 then press Enter
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged