- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Clemi
veterán
válasz
Zotya84 #65365 üzenetére
Köszi, van process explorerem. A memória kipucolásra egyébként van valami értelmes program, hogy ne nekem kelljen túrkálni a memóriában futó szálak között?
Ami érdekes, hogy a rendszer hibernálása után, reggel ébresztéskor kipucolódott a memória. Na ezt megint nem értem, hogy akkor ha így igen, akkor menet közben miért nem? -
Gery1987
őstag
válasz
Zotya84 #65229 üzenetére
Megy bizony!
Nem is tudom, azt hiszem amikor kijött a 8-as az hivatalos forrásból lett megerősítve hogy Vista-ig driver szinte kompatibilis lesz. És ez a 8.1-el sem lett másképp. Az összes driver-em kivétel nélkül Vista. És mind ment Vista, Win7 HP, Prof és Ultimate 32/64 bites verziókkal és Win 8.1 32 biten. Hiba nélkül megy. Semmi baja. Sőt! Atom stabil eddig,
-
Gery1987
őstag
válasz
Zotya84 #65224 üzenetére
Szia!
Vista driver. Ráadásul még olyan is ami 32/64 bitre is jó. Win7/Win8/Win8.1 is megy vele, utóbbi ugye meg kompatibilis is lefelé driver szinten Vista-ig. Simán megy. Csont nélkül.
gb4400
Köszönöm! Ez volt a tippem hogy nem komázza. Na sebaj, majd a FIFA10-el szétverek mindekit a Juventus-al
-
Ezkijez
csendes tag
válasz
Zotya84 #64142 üzenetére
Úgy érted, hogy konvertáljam át GPT-be? Arra nekem nem is engedi telepíteni a Win-t. Sajnálom, ha nem így gondoltad, nem vagyok tisztában ezzel a dologgal. Esetleg tudnál adni egy forrást, ahol ennek konkrétan utánaolvashatok, vagy utasításokat találok a telepítésre?
Köszönöm szépen a gyors segítségedet.edit: Ha clean után hozok létre partíciót a telepítővel, annak típusa Elsődleges, és a továbbra kattintva írja, hogy nem tud létrehozni rendszerpartíciót.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Zotya84 #62905 üzenetére
Hadd legyek már én a mai láma.
Az egyik gépemen is előtelepített 8 volt, hátulján a matrica még mindig. Idő közben volt rajta hetes, de most megint 8.1 van fent (mindkettő eredeti volt). Ettől függetlenül vajon ott lehet még az előtelepített verzió kulcsa az UEFI-ben?Ba cy lus - Próbáld ki magad élesben.
-
Toxicano
tag
válasz
Zotya84 #62818 üzenetére
Na, mégsem volt szükség e bonyolult műveletre. Haverom 2.0-ás pendriveja már tetszett a gépnek. Win 7 usb toolssal nem engedte formázni, total commanderrel is csak fat32be, majd megcsináltam Rufussal ntfs, aminek a végén failedet írt, de csodák csodájára mégis sikerült
Azért köszi még egyszer a helpet. -
Toxicano
tag
válasz
Zotya84 #48112 üzenetére
Szia Zotya84!
Beirkáltam lépésről lépésre a parancsokat, de még mindig ugyan azt írja ki: ,,Nem sikerült új rendszerpartíciót létrehozni, sem meglévőt találni...."
Csinált ugyan egy 100mb-os partíciót (ami eddig nem volt), de nem enged tovább.
Újraindítottam a gépet is és csak az ssd van bedugva. achi-ra is át tettem, mert IDE-en volt, ha ez számít.Mi is pontosan az a Legacy mód? Ott lehet a gond?
Köszi előre is!
-
TRob1
veterán
válasz
Zotya84 #48537 üzenetére
Kvára mindegy, mert az eredeti felvetésed az volt hogy az átlaembernek parancssort kell erre megtanulnia... hát nem kell.
Azért mert nem VEZÉRLŐPULTBÓL éri el, attól még eléri szintén pár kattintással. Csak akarni kell... Tudod, néha nem árt szabadulni a rögeszméktől, szebbé válhat az élet...(start menü, aero, vezérlőpult.. eszem-faxom megáll, hehehe
Ezek nélkl már nem is létezik normális élet
)
-
King Unique
titán
válasz
Zotya84 #48505 üzenetére
Lehet, h jobb lenne, ha nem kéne 3 rd party cuccokkal szórakozni, de sok más helyi programot is azzal váltanak ki sokan, szal...de mint mondtam ez a fajta Linux-szerű belső helyi tákolhatóság eddig se volt jellemző Windows-okra.
Teljes értékű Vezérlőpult, ott a desktopon a szokott helyen, a Gépház meg nyilván nem tartalmaz minden funkciót, de ami Metrós UI + néhány egyéb állítgatására lehetőséget ad, szerintem ott bőven elég. Sőt alul már elérhető onnan is a hagyományos Vezérlőpult, ha vkinek mégse lenne elég előbbi.
Parancssoros részt nem értem, mért kéne használni 8.1 alatt alap esetben Wifi állítgatására?(#48509) worxland : +1
-
worxland
addikt
válasz
Zotya84 #48505 üzenetére
Mire a felháborodás?
Beépített médialejátszót használod?
Beépített tömörítőt?
Beépített vírusirtót, tűzfalat?
Beépített fájlkezelőt?
Beépített böngészőt?
Beépített CD/DVD-író programot?
Ha a válasz ezek jó részére az, hogy nem, akkor miért probléma, hogy fel kell tenni még 2-3 jól működő, megbízható programot?Én is utáltam az új kinézetet már az első bétától kezdve, aztán felraktam a Classic Shellt meg az 8GadgetPack-et (az Aero Glass az én gépemen a 8.1 Update-el nem megy, 8-on még jó volt), és nincs több gond. A Metro UI-t csak akkor látom, ha én akarom (nagyon ritkán), a minialkalmazások működnek, van egy, a Win7-es start menünél jobb menürendszerem. A vezérlőpultos dolgot én se értem, én mindig mindent a hagyományos Control Panelben intézek.
Végeredmény: van egy felturbózott Win 7-em, ami gond nélkül működik.
-
TRob1
veterán
válasz
Zotya84 #48505 üzenetére
Ezeket kifejthetnéd, mert van rendes Vezérlőpult, és a wifis dolgot sem értem... me' használom néhány gépen a wifit, de parancssort "megtanulni" még nem kellett ez miatt.
Az a kcsg startmenü meg pl. engem egyenesen idegesítene, nekem így jó ahogy van (sőt, már az utolsó update se tetszik annyira) Én nagyon nem örülnék ha addig "updatelnének" míg visszakapok egy win7et...
-
-
King Unique
titán
válasz
Zotya84 #48115 üzenetére
10 az semmi, amikor tavaly szűzen felraktam másik gépre sima 8.1-et, ahhoz több volt. De ezek szerint, akkor java már bele van integrálva isoba, ami jó
, mert a az MS féle update: frissítés--->frissítésének a frissétése + restartok féle megoldás, néha elég fárasztó...
-
szabonagyur
félisten
-
-
törölt tag
válasz
Zotya84 #47994 üzenetére
Hát végül is ez is kevesebb:
mint ez:
Mind a két kép tegnapra vonatkozik.
Személy szerint én úgy veszem észre, hogy csak az utolsó havit hagyja meg, a többit a lemezkarbantartó kivágja.
Amúgy megvan a harmadik tálcára rögzítendő alkalmazás:
A Modern UI-s Skype
Valaki írta, hogy zavarja az, hogy már nem jelenik meg a kis kéz amikor egy modern UI-s alkalmazást be akar zárni. Szerintem nagyon jó lett az új megoldás, hogy már nem kell lehúzni, majd lent tartani az egérrel 2 másodpercig, hogy bezáródjon, hanem megjelenik egy sáv fent, és mint a hagymányos asztali programok esetében egyszerűen bezárható az X-re kattintva.
-
törölt tag
válasz
Zotya84 #47974 üzenetére
Majd ma megnézem Windows 7 alatt (ott ugye SP1 óta rengeteg frissítés jött), hogy mekkora a könyvtár, csak hozzá kell majd ahhoz a géphez férnem, mert éppen valami latin-amerikai x@rt néz mamám és ha bekapcsolnám a gépet, akkor a DVI jel elnyomná a TV BOX-ét és lenne nagy palota forradalom :XD
Tegnap kiadta az adoba is a frissítését: verziószám ugrás nem gyenge :XD
-
törölt tag
válasz
Zotya84 #47930 üzenetére
Ennyike, per pill.
Valamiért nekem úgy rémlett, hogy a lemezkarbantartó már azt is elintézi, a frissítések véglegesítésével együtt.
Ha létrehozás szerint listázom a mappákat a legrégebbi is max 2-3 hónapos, tehát volt pucolás vagy a lemezkarbantartó által, vagy automatikusan (én nem töröltem manuálisan). Amúgy ez még mindig a 2012-es telepítésű Windows 8.x
A másik dolog, hogy kitűzték a tálcára az Áruházat, oké nem akadok én fent azon, hogy egyáltalán nem illik a többi hagyományos ikon mellé, de akkor már mellé, vagy helyette a Postát nem lett volna célszerű még? Mindegy manuálisan megtettem
-
zetecR
addikt
válasz
Zotya84 #47667 üzenetére
A táp egy Modu87+, tehát tuti nem gyenge, max halódik
, a HD sentinel szreint minden tökéletes (felpörgési hiba sincs). Az errorokat csak gép induláskor (sleepből vissza) adja, menet közben viszont nem.
Ha jól értelmezem, ezek amúgy is removable drive-ok, asszem talán az előlapi kártyaolvasó meghajtói.micafighter: ijedtemben feltettem a legfrisebb Catalystot is; nincs különösebb változás, talán annyi, hogy előfordul olyan eset is, hogy Sleep gombra lekapcsolja a monitort, viszont nem megy el aludni, csak a Shut down segít.
Valami tuti nem engedi aludni, csak nem tudom, hogy hogyan tudnám kideríteni, hogy mi... -
Azharel
aktív tag
válasz
Zotya84 #47667 üzenetére
(#47667) Zotya84
(#47674) micafighterA rendszer ssd-ről fut, átlagosan 1,5-2 havonta mindig újra húzom az egész rendszert, tehát a sérült profilt kizárnám mivel már 1,5 éve legalább fenn áll ez a jelenség. Nincs BSOD, se újraindulás, semmi egyéb hiba sem. Bármiféle tuning nélkül is jelentkezik a probléma. Fastboot kikapcsolása esetén minden tökéletes.
+ 1 hiba ami eszembe jutott, friss windows telepítés után ha be van kapcsolva a fastboot, akkor a gép első leállítása soha nem jön össze. Tehát mikor ténylegesen leállna a gép, akkor újraindul helyette. Ezután már soha többször nem jelentkezik a probléma. -
jeni
félisten
válasz
Zotya84 #46924 üzenetére
gondolom ezen lehet segíteni ha direkt módon elrontom a Windows fájlokat és DOS-ban újra telepítem a rendszert,mert ebben az esetben már nem Win alól menne a telepítés.
A Windows.old mappában abból kitakaríthatóak, igen ezt olvastam korábban,hogy azok eltávolíthatóak utólag,hátránya,hogy helyett foglal el addig. -
micafighter
nagyúr
válasz
Zotya84 #46729 üzenetére
Emet = Enhanced Mitigation Experience Toolkit. A java és az adobe reader nagyon elterjedt programok, ezért sok kártevő épít a sérülékenységeikre. Ha használod őket, nem jelenti azt, hogy feltétlen bekapsz egy vírust. Ha használod őket, akkor csupán nagyobb a kockázat. Az adobe readert könnyen ki lehet egyébként váltani másik pdf olvasóval, pl sumatra pdf. Én ezt használom már jó ideje, és nagyszerű. Kisebb is és gyorsabb is mint az adobe.
-
törölt tag
válasz
Zotya84 #46643 üzenetére
Ha megjelenik az a bizonyos 90 körüli frissítés, látom ezt az azonosítót is ott valahol a windows update ablakban, hogy azt engedélyezzem neki?
Közben új helyzet állt elő ghostolás tekintetében. Nincs matrica a gépeken, se akku alatt (Thinkpadek), talán a dobozokon sem volt. Ez esetben hogy aktiválom be a ghostolt gépet? Hiszen az tükrözi a forrás gép licence kódját is. Valahonnan ki tudom nyerni ghostolás előtt a kódokat? Nagyon nem akarok egyesével updatelni, főleg hogy nem tudom bárhonnan updatelni proxy miatt.
-
samgar
őstag
válasz
Zotya84 #46129 üzenetére
Szia!
Ezt szeretném, csak nem találok hozzá. Freecom Databar III 64 GB USB 3.0 az a gondom, hogy ezen az egy eszközömön nem kapcsolható be a bitlocker, csak más gépen. Saját notimon sehogy és ezzel kínlódom két hete. Biztos, hogy a driver a nem megfelelő, de egyszerűen nem találok rá megoldást.
-
törölt tag
válasz
Zotya84 #45800 üzenetére
Az érdekes.
Bal oldalon is látszik, hogy az ez a gépnél Music a mappa neve a könyvtáraknál pedig Zene
Hogyan lehetne megoldani, hogy mind a két helyen Zene legyen? Átnevezni nem engedi. Azután lett Music a neve miután áthelyeztem SSD-ről HDD-re, majd rájöttem, hogy másik nevet akarok adni a HDD-n a mappának, így visszahelyeztem az átnevezést lehetővé téve SSD-re. Miután ez megvolt, ismét HDD-re helyeztem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen digitális videókamerát?
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- PlayStation 5
- Medence topik
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Házimozi belépő szinten
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest