- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kengyel
nagyúr
válasz
#41133696 #66078 üzenetére
Meg is találta, csak telepíteni nem tudom. Kicsit érdekes
-
-
-
-
Syl
nagyúr
válasz
#41133696 #65181 üzenetére
A Microsoft igazán csinálhatna egy OSX Time Machine-hez hasonló faék egyszerű automatikus rendszermentőt. (A háttérben, észrevétlenül végzi a mentést a NAS-ra és ha gebasz van, akár a teljes rendszert két kattintással, pen drive vacakolás nélkül vissza lehet állítani) De ők inkább a Win7-ben jól működő backupot a 8.1-ben elcseszték - legalábbis én nem tudok vele rendszert menteni, külső appot kell használnom.
-
válasz
#41133696 #65184 üzenetére
Még nem bízom a 10esben, majd ha kijön az őszi nagy frissítőcsomagja, azután. Most muszáj lesz egyet telepíteni, mert új SSD-t teszek a laposba (a régin meg win7 van), a júli közepét-végét, amikorra lesz RTM sem akarom megvárni, de még RTM állapotban se vok biztos, hogy minden driver, stb rendben legyen. A win7-tel anno eljátszottam, hogy RC2-től kezdve dolgoztam rajta - az egy nagyon pöpecül összerakott rendszer volt. A 10-zel kapcsolatban nem ez jön le a fórumokból, nagyon kell neki a csiszolás.
-
King Unique
titán
válasz
#41133696 #65177 üzenetére
Ehhez meg lusta vagyok, hogy folyamatosan lemezképet készítgessek, körülményes, macerás. De azt elismerem, hogy valóban ez a legésszerűbb.
Viszont inkább az lenne a tuti, ha MS nem hibázva frissítések terén, de ilyen vsz nem nagyon lesz...
Illetve az lenne még a jó, ha a frissítéséket külön kategóriákba sorolnák stabilitás, "veszélyességi" fokozat alapján, mint ahogy pl. egy másik platform Mint nevű rendszere esetében is teszik 1-5-ig. 1-3 még ok, 4-5 már rizikós. -
King Unique
titán
válasz
#41133696 #65172 üzenetére
Jó, értem, de ez csak az SFC része. Viszont azt mondtad, hogy mki nyugodtan nyomja fel mindegyiket, mert nem okoz problémát. Lehet az SFC-ben nem, de attól még másban előfordulhat. Ezért érdemes ugye pár napot várni, hátha előkerül vmi hibás frissítéssel kapcsolatos hír. Vagy netán rosszul gondolom?
(#65173) Ermac: hát ez jó kérdés...ami volt hibás update, azt általában vagy visszavonták és nem ajánlja már fel a WU, vagy kiadtak rá egy javító frissítést. Illetve az azóta kijött 18x, vagy hány db-ból kiszűrni melyik ok, az macerás, illetve korántsem mindenkinél okozott gondot.
WU-t meg célszerű manuálisra állítani, csak az értesítést és letöltést engedélyezni neki, a telepítést meg te engedélyezheted. -
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
#41133696 #65160 üzenetére
Igazán törhetnék magukat egy kicsit jobban, ahelyett hogy szúnyogokra vadásznak....
-
-
válasz
#41133696 #65105 üzenetére
Régóta http://portableapps.com/ -os verziót használom, már fel se telepítem a gépre.
-
-
King Unique
titán
válasz
#41133696 #65043 üzenetére
És most lefutott rendesen az SFC?
Azért várok vele pár napot, biztos, ami biztos.(#65042) szabonagyur: igen, olvastam, durva...
Ha full külsőként akarja használni, akkor más lehetősége nagyon nincs és USB 3.0 azért nem nevezhető lassúnak, SATA 2-t akár még übereli is simán megfelelő rackben és vezérlővel.(#65053) zoltan6: látom MSO 2013 kapcsán minden maradt a régiben, havi 0,5 - 1 GB+ update pakkok....szerencsére MSO 365 alatt nincs ilyen "probléma".
-
-
zolee0307
őstag
válasz
#41133696 #64764 üzenetére
Ez volt az a frissítés, ami nem akart települni, csak egy korábbi frissítés eltávolítása után lehetett feltenni. Nekem sem volt jó az sfc. A frissítés eltávolítása után jó lett az sfc, nem talált semmi hibát.
Ezek alapján várni fogok pár napot a frissítések telepítésével, mostanában van egy két gond.
-
-
törölt tag
válasz
#41133696 #64173 üzenetére
Windows 7-en is volt vele gond. Szerencsére reflexből tudtam, hogy ez lesz
-
-
westlake
félisten
-
atti1985
csendes tag
válasz
#41133696 #64292 üzenetére
Most vettem észre,hogy nem hiába nem jelez mikor nem is keress frissítéseket.Tegnapi időt írja ki utoljára amikor manuálisan kerestettem..Hogy van ez? Naponta 1x keress és mikor vagy milyen időközönként? Defenderhez pedig nem is 1x adnak ki frissítéseket,legalábbis mióta használom a 8.1-et azóta volt,hogy 2-3 is volt hozzá.
-
törölt tag
válasz
#41133696 #64200 üzenetére
Az első indítás utáni gond megoldódott:
Azért volt ma mit elhárítani, sokáig piszmogtamaz SFC-vel, mert relatíve ritkán kell futtatnom (automatikusan) reset után szoktam, lemezképet meg általában mindig csak a foltozó kedd után, de igyekszem havonta kétszer csinálni. Eredetileg azért piszmogtam sokat, mert a legutóbbi lemezképem, 2015.04.24-einek számít, ami már nálam kicsit réginek számít, mert azóta programok frissültek tömegével, beállítások változtak meg stb. Aztán a visszaállítás után megborult az IE faviconja PH-nál, azt is helyre kellett kalapálnom, TeamViewerben, a másik gépenél nem fogadta el a belépési adatokat, az meg tőlem kb 1,5 KM-re van, így majd holnap elbiciklizek megcsinálni a Windows 7-en is a Windows Update-et, meg a TW-t helyre pofozom
Aztán volt egy kis gondom a (Invitel STB-sza kavart be) AverMedia H727-tel is.
Most majd mindjárt elindítom az Acronis True Image HD-vel az új lemezkép mentést. Komolyan már ezért a programért megérte megvásárolnom a Kingston SSDNow V100-at, mert ahhoz adták, és még a kis SSD mindig bírja másik gépben
(#64209) kengyel :
-
Dumi86
senior tag
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
#41133696 #64171 üzenetére
Pontosítás: az április 24-ei lemezét visszaállítás valóban helyre hozta az SFC eszközt, ám volt két opcionális frissítés azóta, az egyik a WU-n található Skype asztali verziójának 7.3-as verziója, a másik pedig egy KB 594 Kg-os frissítés, és ez utóbbi lehet ami betette neki a kaput azóta az SFC megint használhatatlan. Az egész előtt a biztonság kedvéért csináltam egy mai lemezképet, így azt állítottam vissza legutóbb az Acronis programjával.
CHKDSK természetesen futott. Most várhatom a Windows 10-re mint anno a Windows 8.1-re tettem, hogy rendbe hozza, vagy választható megint a 4.24-ei képet, de ma úgyis fotó kedd lesz, szóval, vagy megint elcseszik, vagy éppen megjavítják. -
katt777
félisten
válasz
#41133696 #63720 üzenetére
Na, lelőttem, kitöröltem, nemnek annyi lett. IE szerencsére kiírta, mi lehet a gond, proxy-ra állította a hálózatot, azt kitöröltem, auto-ra vissza, most működik.
Jó pár vírusvédelmet kipróbáltam már, de egyik sem volt tökéletes. Win tűzfal meg rákérdezés nélkül mindent aut. kienged.woland_y2k: Valamelyik "ellenőrzött" appal jött, talán rendszerkarbantartóval. De mindegy, annyira szar volt a teló (de főleg a hozzá használható appok), a hangminőséggel az élen, hogy elállással (+ némi ráfizetéssel) ment vissza a boltba.
-
katt777
félisten
válasz
#41133696 #63720 üzenetére
Önvizsgálat OK. Virustotalra nem volt időm még, de az sem ismer fel mindent. Szerintem viszont nem OK, ha egy biszbasz kis program nélkül, amelyet nem akarok netre engedni, nem működnek a böngészők és a böngésző alapú mail fiókok sem.
Na, VT szerint: WS.Reputation.1 (Symantec) egyébként hivatalos InstSh programnak látja.
A DLL-jéhez viszont 30 találatot jelez!
AVG nem érzékel semmit. Most mit tegyek? Tegyem vissza wint, és ne frissítsek? Csak mert épp egy kész partícióra eresztettem rá kizárólag a win update-et, amikor ide került. Vagy töröljem, hátha? Asszem ezt mindenképp.Lumia telón 1 nap alatt, Store-ból kaptam vírust, még csak nem is böngésztem.
-
katt777
félisten
válasz
#41133696 #63695 üzenetére
Kösz a hasznos választ.
Mivel már láttam pár hasonló mód a windowsba épülő vírust, ez meg eddig nem b.szakodott (különben a tűzfal jelezte volna), gondoltam, megkérdem, hátha valaki tudja, micsoda. Mondjuk ahány használható választ itt kaptam bármilyen kérdésre, nem csodálkozom.
-
King Unique
titán
válasz
#41133696 #63676 üzenetére
Bár azért elég sokat késtek vele... nálam nem ajánlott Skype frissítést, mert miután felpakolta korábban a 7.0-t, utána manuálisan a programból frissítettem tovább.
(#63677) Ba cy lus: nálam (szerintem másnál se), csak úgy nem szokott megjelenni, max ha vmi miatt szükséges. Pl. tegnap kipróbáltam a chromiumot, amire azonnal ugrott hogy ismeretlen és blokkolta a telepítőt....próbáld ki te is, ha neked is ugrik rá, akkor nincs semmi gond, működik az.
-
-
-
Gyick
őstag
válasz
#41133696 #63382 üzenetére
Az miért van hogy bootlás után a win majd 10 percig tekeri a vinyót?Most nézem feladtkezelőben szolgáltatásgazda:helyi rendszer(15) lemez 100% érdekes win alól a vinyónak olyan a hangja mint egy traktornak sokszor netezés közben is hallom hogy teker vmit,linux alatt meg szinte hangtalan az egész
-
w333
félisten
válasz
#41133696 #62723 üzenetére
Nálam csak a 4.5MB frissítés jött, frissült majd újraindítottam aztán mikor újra rákerestem a frissítésre azt írta ki hogy nincs elérhető frissítés
Szóval ami a második képen van (frissítés), na nekem az nem jelent meg !
Jah és nálam fent van az Áruházból gyárilag a Skype (metro) alkalmazás !
-
válasz
#41133696 #62266 üzenetére
Értelmes válasz volt...
Időközben felpakoltam és olybá tűnik benne van a KB3000850 alapból(friss telepítést követően ~300MB-t frissítést talál(fontost), de ezek közt igazából a Defender, Kártevőeltávolító, meg a .NetFrameWork komponensek méretese(bbe)k(első kettőt sosem telepítem, azzal is ~100MB-al kevesebb)
-
törölt tag
válasz
#41133696 #62263 üzenetére
Hivatalos válasz:
"A Windows 8.1-ről letölthető .iso fájl magát az operációs rendszert tartalmazza, illetve néhány rendszer-frissítést, melyet már beépített a Microsoft a rendszerbe. A frissítéseket azonban továbbra is a Vezérlőpult és frissítési lehetőségen tudja kezelni. Nem lesz minden frissítés beépítve az .iso fájlba, ezeket külön kell majd telepíteni.
Amennyiben nem jelenik meg ez a frissítés szám a Telepítendő frissítések között, akkor a rendszer már tartalmazza ezt. Ugyanez érvényes a rendszer-fájlok frissítésénél is, ezért is lehet a méretbeni különbség a két fájl között.
A telepítendő frissítéseket ellenőrizni tudja a Vezérlőpult és Windows Update menüpont alatt, ha a frissítések keresése menüpontra kattint, majd a talált frissítésekre. Itt ellenőrizni tudja a speciális KB számot is, mellyel a frissítések el vannak látva.
"
oké... -
-
szabonagyur
félisten
válasz
#41133696 #62228 üzenetére
Dehogy hajtok, eszembe sincs gazda lenni. Csak vannak dolgok amiket feleslegesnek érzek, ezért is írtam, hogy a frissítéseid listája is félig hasznos félig nem, mivel utána az a téma fél napig, hogy kinek hány db van közben meg tök más dolgokat használunk..
(#62229) AMD Power: értem, hogy este van de nem derült ki még mindig milyen szöveg. Sejtésem szerint arra gondolsz, hogy megújul a Java és a biztonsági szintet nem lehet levenni, egyes oldalakat meg hozzá kell adni a kivétel listához. Ez nem Win8.1 sajátosság.
(#62228) GoodSpeed: a Java sokmindenhez kell azért, nem csak ennyiben merül ki még átlag usernek sem. pl elektronikusan intézhető ügyek, egyes streamek stb megköveteli.
(#62232) GoodSpeed: csak ha van 50 hozzászólás mondjuk arról, hogy kinek hány frissítése van nehéz csak úgy átugrani a dolgokat, el kell olvasni. Illetve sosem szűrtem csak felhasználóra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Könyvajánló
- Facebook és Messenger
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Windows 11
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Interactive Brokers társalgó
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- EAFC 25
- CPU léghűtés kibeszélő
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest