- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Mobil flották
- Macrodroid
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
genndy
addikt
válasz
justaview #65733 üzenetére
Igen, pontosan így működik.
Illetve arra figyelj hogy nem lehet olyan meghajtóra csinálni a lemezképet, ami bele van véve a mentendők listájába (tehát te csak a C:-ről tudsz majd a D:-re, vagy mindkettőről valami külső helyre. Választásnál lehet pipálni melyiket akarod belefoglalni). -
szanozs
aktív tag
válasz
justaview #65715 üzenetére
Elkezdtem olvasni az új hozzászólásokat és amikor a hozzászólásodhoz értem akkor kérdeztem. De mikor elküldtem az üzenetet akkor láttam, hogy nem értem a végére. De a lényeg az volt, hogy akkor is feltelepíthetem e a Win10 Insider Preview-t ha már megjelent a végleges verzió.
-
worxland
addikt
válasz
justaview #65707 üzenetére
Porhintésnek.
Volgákat, nem Volvokat. Nem osztogatnak, hanem fosztogatnak. A többi stimmel.
Részletesebben: ha az Insiderben vagy, akkor megkapod az RTM-et, de
- vagy benne maradsz az Insider programban és kapod tovább a bétákat az RTM után is
- vagy kilépsz és nem csinálsz semmit, ekkor egy idő után lejár az RTM-ed aktivációja
- vagy kilépsz és újratelepíted a jogtiszta Win 7/8-at, majd arról frissítesz Win10-re
- vagy traktor (ez utóbbinak a legnagyobb az esélye, mert a fenti 3 "végleges" verziót a májkrémszoftnak kábé 5 nyilatkozat után sikerült összehoznia) -
TBMC
addikt
válasz
justaview #35700 üzenetére
a vaio oldalon merre kerhetek esetleg ilyen segitseget? beszeltem mar ugyfelszolgalatosakkal, de ok se nagyon tudtak segiteni, azt mondtak, menjek fel a vaio oldalara, ami fent van, fent, ami nincs nincs, s itt rovidre is zartak... picit felhaboritonak tartom azert ezt az egeszet :/
raadasul nagyon sok driver hianyzik az oldalukrol is :S -
vlevi
nagyúr
válasz
justaview #34398 üzenetére
Semmi extra. Next-Next-Next Finish
Igaz, telepítés közben kéri a ghostscript letöltését és telepítését, ezt természetesen meg kell tenni, de más egyéb semmi.
Nekem a telepített Windows 8.1-ben sincs semmi különleges (pl UAC) elállítva, úgy van ahogy gyárilag hagyták. -
vlevi
nagyúr
válasz
justaview #34310 üzenetére
Tudom, hogy van rengeteg backup alkalmazás, csak azért vagyok morcos, mert a Win7-ben gyárilag volt egy olyan backup/restore rendszer, ami minden igényemet kielégítette. Volt system image backup és precízen konfigurálható file backup is. És most ezt elveszik tőlem
Igaz, van, aki meg azért lehetett morcos, mert a win7 még lejátszotta a DVD-t, a win8 már (állítólag) nem, és külön progit kellett telepítenie. Ez speciel engem nem zavart, mert nem néztem gépen filmet. -
csusza`
senior tag
válasz
justaview #33664 üzenetére
Akkor úgy írom, hogy skip Metro -> Desktop + Start menü.
Félreértés ne essék, én nem kritizálom vagy szídom magát a rendszert, mert egyébként szerintem jól sikerült, gyors (2008-as EEE PC-n 2GB RAM-mal, vírusírtóval úgy megy, mint a villám), fájlműveletek és a memória kezelése is fasza nagyon.
-
Black Plague
tag
válasz
justaview #33646 üzenetére
legújabb Windows-ban, ha online fiókot hozunk létre, akkor minden egyes indításnál be kell gépelni a Live ID-s emailhez
tartozó jelszavunkat.
Ez még párszor jó móka, de ha egyedül használjuk a gépet, akkor célszerű bekapcsolni az automatikus bejelentkezést.Ehhez csak pár lépés szükséges. Nyomjuk meg a Windows + R billentyűkombinációt, aminek hatására előjön a Futtatás ablak.
Akár az Asztalon, akár a Modern UI-ban vagyunk, megnyílik a Futtatás. Írjuk be: netplwiz, majd OK.A megjelenő ablakban vegyük ki a pipát innen: "A számítógép használatához jelszót és felhasználónevet kell megadni."
Ha kivettük a pipát, kattintsatok az OK gombra, ennek hatására felugrik egy újabb ablak,
ahol kétszer meg kell adni a jelenlegi jelszót, írjuk be és OK. Következő újraindításnál
már automatikusan bejelentkeztet a rendszer. -
rgeorge
addikt
válasz
justaview #32860 üzenetére
Mert csak akkor jár adatvesztéssel, ha más operációs rendszert is használsz mellette, főleg ha úgy, ahogy Te, azaz nem a Windows 8 bootválasztója vált az operációs rendszerek között, hanem a BIOS-ban állítasz be más HDD-t boot eszköznek. Amikor elindítottad a Windows 7-et és chkdsk-t futtatott, akkor előtte a Windows 8-at leállítottad, ami a gyors rendszerindítás miatt csak a kernelt hibernálta, ami a lemezekre nem írta fel a leállítást jelző adatot, így a Windows 7-et indítva az szabálytalan előző leállást észlet és indította is a chkdsk-t. Innen már csak egy lépés, hogy ez adatvesztést eredményezzen.
-
drkbl
őstag
válasz
justaview #32696 üzenetére
Acer i5 laptop Intel grafikával. Sokkal reakcióképesebb, gyorsabb, gyorsabban használatba vehető, noha ugyanúgy SQL Server Express szolgáltatás is fut rajta, pl.
Metro: levelek, hírek, stb. gyors áttekintéséhez nagyon jó, nem 10pt MS Sans Serifet kell bogarászni. Néha szó nélkül elszáll a levelező app egy komplexebb levél megnyitásakor.
Főként billentyűzetről kezelem, Alt+X egy áldás
Felhasználóadminisztráció egy katasztrófa, gépházban felvenni, de vezérlőpulton beállítgatni
UAC szintbeállítással haza lehet vágni a felhasználó beállításait, pl. Visual Studio nem adminként futtatva, Áruház alkalmazások. Ez utóbbin csak a felhasználó újra létrehozása segített. Szóval UAC-ot nem piszkálni, majmoknak enni adni
Modern IE tartalomfogyasztásra nagyon bejött, Flash alkalmazásokat, e-bankot nem próbáltam rajta.
Modern appokat főleg RT-n (Asus Vivo Tab) használok, de a következő laptopom érintőképernyős lesz. A szinkronizáció a két eszköz között nagyon jó.
-
törölt tag
válasz
justaview #32696 üzenetére
Előny: gyorsabb. Stabilabb, *kisebb Hardware igényű.
* abban az esetben ha a procid támogatja PAE/NX/SSE2-t különben a Windows 7 települ csak fel a 8-as nem.
Windows 7-el ellentétben már nem csak a szervizcsomagok után lehet eltávolítani a hátramaradt telepítési fájlokat, melyeknek egyetlen célja, hogy biztonsági másolatként arra az esetre nyújtson megoldást ha a felhasználó elkívánja távolítani a frissítéseket. Általában a felhasználók döntő többsége - nagyon helyesen - nem szokott élni ezzel a módszerrel - igazából csak akkor indokolt ( de ilyen nagyon ritkán fordul elő) ha a frissítés stabilitási gondokat okoz. A közelmúltban volt egy példa rá - Hibás frissítést adott ki a Microsoft. Pont a Windows 7 felhasználókat érintette. Ilyen esetben visszatérhet a felhasználó egy a frissítés előtti állapotba.
Egyéb esetben, az szokott fennállni, hogy a felhasználók azt sem tudják, hogy van ilyen lehetőség, ellenben több száz MB-ot foglalnak ezek a fájlok.
Windows 8-nál már kulturáltabban oldható meg a dolog...
Windows 7 -nél is van mód rá, de azt manuálisan kell elvégezni. Ezen az útvonalon: C:\Windows\SoftwareDistribution\Download megkeresni és törölni. Hátránya még, hogy törlés után a frissítések naplója is törlődik, Windows 8-nál ez sem fordul elő.
-
drkbl
őstag
válasz
justaview #32654 üzenetére
Igen, az a modális előugró ablak hiányzik, Windows RT alatt is. Még nem találtam rá megoldást. Mondjuk jobban szeretem más oldalak (pl. WordPress) linkelési megoldását, mert nem fogja le a lapokat, egyszerűbb átmásolni a linkeket, stb. De ez legyen a RI/OS fejlesztőinek gondja
-
Black Plague
tag
válasz
justaview #32645 üzenetére
Most, hogy kitettem az IE-t, ahogy mondtad, az asztalra
A Mozaikos ugyanaz mint ha az asztaltra kiraknád...ennyi az egész
Megnyitotd az program files ben az onternet expolorert bemész az internet beállításokban és odarakod a pipát..és akkor a kezdőképernyőn lévö metros IE is a hagyományos Internet explorert nyitja meg...
egyébként meg ha megnyitod a metros IE-t akkor meg charm bar setting option az állítja a metros IE-t..De mondom felesleges külön ikonokat csinálni.. -
drkbl
őstag
válasz
justaview #32645 üzenetére
Kiszaladtam a szerkesztési időből...
A csempés programok nem jelennek meg a telepített programok között, mert ezek személyhez kötöttek, ezért is vándorolnak Windows 8 gépek között. Nagyon le van korlátozva, hogy mit érhetnek el a gépen, ezért ezek más programok, mint az asztali verziók, más eszközökkel, más elvekkel készülnek.
Csempés programot uninstallálni úgy lehet, hogy jobb egérgombbal rákattintani, kijelölt lesz,majd alul Alkalmazás törlése.
Le lehet venni a kezdőképernyőről, ekkor az üres területen jobb egérgomb, jobb alsó sarokban Minden alkalmazás nézetben található meg.
Ezen kívül hagyományos asztali alkalmazásokat is ki lehet tűzni, de ezek tényleg parancsikonok, ezek uninstallálása az asztali vezérlőpult programok pontjába dob.
@ptzsm: Én itt ragadtam le, van linked a minden mehet Modern IE alatt témáról?
-
drkbl
őstag
válasz
justaview #32647 üzenetére
Igazából nem, mert a legtöbb beállítása megosztott az asztali verzióéval. A csempés verzió némileg lebutított, pl. nem tölt be ActiveX vezérlőket, ezért aztán a Flash is integrálva van bele, de az is sajátos módon, azt hiszem, pillanatnyilag feketelistával korlátozva.
Telepítés után nem volt egy IE ikonod a tálcán, a Start menü hűlt helyén?
-
Psychonaut
veterán
válasz
justaview #32643 üzenetére
C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe
C:\Program Files (x86)\Internet Explorer\iexplore.exeJobb klikk, parancsikon létrehozása, és oda teszed, ahova szeretnéd. Nyilván csak az egyikről kell, sőt, ha 32 bites rendszered van, akkor a második sorban írt mappa és elérési út nem is létezik.
-
Psychonaut
veterán
válasz
justaview #32603 üzenetére
Elérhető, Windows 8 Enterprise, 90 napig érvényes a trial.
-
válasz
justaview #32548 üzenetére
A Windows 7 esetében is borzalom a skálázás, ugyanilyen a nyolcasban is. 13 col alatt FHD kijelzővel gyakorlatilag használhatatlan a cucc, mert 200%-ra kell rakni a DPI-t, azt meg kb. egy alkalmazás sem kezeli rendesen és szétcsúszik minden. Talán egyedül a Windows desktop, meg az Office ami nem lesz ronda annyira.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest