Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mini tri-fold koncepciót mutatott az Infinix
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Zenés mobilokkal készülhet a HMD
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Soundcore Liberty 4 Pro - basszus!
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Medical #69144 üzenetére
KMSpico
Ezt itt nem nagyon említeném meg. Ha meg úgyis regisztrálva vagy az Insider programban, minek a warez aktiváció? A részvétel július 29. után is folytatódik, az újdonságokat továbbra is tesztelni kell. Sajnos azonban Insider kulccsal csak a frissítés ingyenes, tiszta telepítés nem aktiválható az így szerzett kulccsal.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
westlake #67836 üzenetére
Szerintem meg az nem természetes, ha valakinek ez a természetes. Ha ilyen agresszívan tolja a felhasználóknak a frissítést a Microsoft, az minden, csak nem szimpatikus. Ezt már ahhoz tudnám hasonlítani, mintha az utcán jönnének oda hozzám, hogy de vegyem már meg, amit árulnak, mert higgyem el, hogy az jó nekem. Még akkor is, ha a frissítés - egyelőre - ingyenes. Szóval a direkt marketinget inkább hanyagoljuk már az operációs rendszer üzletágban...
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
#46372352 #67756 üzenetére
A Windows frissítései között is van Visual C++ update - ezeket nevezi KB update-eknek -, amiket nem látsz a telepített programok között. Ezeket csak a telepített frissítésekből közül lehet kibogarászni és eltávolítani (jól meg kell majd nézned a frissítések leírásait, hogy biztosan csak Visual update-eket távolíts el).
-
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
quailstorm #67249 üzenetére
Akkor helyesbítek: mindenki másnak elérhető ez a megoldás - valószínűleg - Microsoft Vista operációs rendszertől fölfelé
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Norbi095HUN #67175 üzenetére
Készíts bootolható pendrive-ot a telepítő lemezképből Rufus segítségével, az lesz a legegyszerűbb. Egyéni telepítést így is kiválaszthatod.
[ Szerkesztve ]
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
szabonagyur #57480 üzenetére
Igen, van...Az az a topik, ahol ugyanezen problémámon nekem sem segítettek.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
szabonagyur #51757 üzenetére
+1
-
Taifa Díaz
őstag
-
Taifa Díaz
őstag
Nem a karbantartás, hanem egy solve.exe nevű bitcoin bányász alkalmazás a ludas, amit a windows beépített Defender-e nem óhajt látni
Körülbelül azóta dolgozik üresjáratban, mióta a Watch Dogs telepítve lett a gépre. Szóval nagyon úgy tűnik, meg is van a forrás
Ezek után már csak egy kérdésem van: ha eltávolítom a játékszoftvert, az megoldja a gondomat? Vagy ezt már csak úgy abszolválhatom, ha beszerzek egy hivatásos víruskergetőt is?Mindenesetre ez nagyon antireklám a Windows Defender-nek, mert a web szerint a létező víruskeresők 71 százaléka megtalálja ezt a kórokozót.
[ Szerkesztve ]
-
Taifa Díaz
őstag
Üdv!
Valami nagyon tekeri a cpu-t, mert iszonyatosan melegszik. A toronyhűtő nem mozdult el, mert hamar vissza is tudja hűteni a processzort.
Az utóbbi pár napban üresjáratban kezdte el valami használni a procit. Arra figyeltem fel, hogy a ventilátor egyre hangosabban forog rajta, de amikor leülök, és megnyitom az Aida64-et, látom, hogy elkezdett visszahűlni 57 fokról - de volt már, hogy 65-öt is láttam- a cpu. Tehát amint érzékeli ez a folyamat, hogy aktív a felhasználó -
-, visszaadja a vezérlést, így nem tudom elkapni, hogy mi az.
Vírusirtó nem jelzett semmit teljes rendszerátvizsgálással se.
Windows 8.1.1-ben hol tudom megnézni utólag, vagy monitorozni az utolsó percekben futó folyamatok listáját?Előre is köszönöm.
-
Taifa Díaz
őstag
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Bálint306 #50590 üzenetére
Abba ne menjünk bele inkább, hogy milyen céllal van szükséged dll fájlok másolgatására a tiszta rendszerben, mert elég gyanús, hogy warez lenne a vége...
...de talán valamilyen rendszerfolyamat tekeri üresjáratban a vinyót. Nézted már a Feladatkezelőben, hogy mit használ mi ilyenkor? -
Taifa Díaz
őstag
válasz
szabonagyur #50587 üzenetére
Tudtam én
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
szabonagyur #50580 üzenetére
Ne haragudj, ha félreértettem valamit, de ez olyan volt, mintha nekem szólna, holott én alapvetően a 8-as pártján állok, és nem a tuningén, szóval egyetértünk.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
szabonagyur #50578 üzenetére
Azt azért nem mondanám ilyen határozottan, hogy magonként 300 MHz az semmi, mert ez leginkább alkalmazásfüggő szerintem. Van, ahol már az alapórajel is túlméretezett, és van - persze zömében szarul optimalizált játékszoftverek -, ahol 50% túlhajtással se menne semmire az ember.
Tapasztalataim szerint a Windows8 olyan, mint a márkás, drága parfüm: a kevesebb a több -
Taifa Díaz
őstag
válasz
szabonagyur #50040 üzenetére
Az meg a te hibád, hogy minden xart beengedsz az operációs rendszeredbe egy ingyenes 3rd party alkalmazással
-
Taifa Díaz
őstag
-
Taifa Díaz
őstag
+1 Fire/Soul/CD és CirrMee tanácsaira, de:
Új Windows, új tuning: ha van bármilyen órajelemelés, egy frissen telepített Windows igényelheti az újbóli kitesztelését. Lehet, hogy ugyanazok a feszültség és frekvencia értékek, amiket OC gyanánt korábban beállítottál, most már - lehet, épp csak egy picit, de - magasak lesznek. Pláne 8-as Windows-nál, Intel rendszereken láttam ezt gyakorta.
2-3 év használat utáni operációs rendszer cserénél fokozottan érvényesül a fentebb leírt jelenség, hiszen az eltelt 2-3 év alatt a hardverek pont öregedtek annyit, hogy az új Windows már ne szeresse az addig stabil tuningot.[ Szerkesztve ]
-
Taifa Díaz
őstag
Sziasztok. Windows 8.1 Pro-t használok. Jött egy 17 frissítésből álló csomag, aminek a telepítése után a rendszer az Asztalra bootolt. Bejött ugyan ez a modern Metro UI, de automatikusan továbblépett egy pici idő után a desktopra.
Más is tapasztalta ezt? Ez már a nagy nyári upgrade előszele lehet nyilván. -
Taifa Díaz
őstag
válasz
Grande Ale #42007 üzenetére
Jellemzően igen, mennek.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
szabonagyur #41509 üzenetére
Kösz, akkor a legjobb, ha letöltöm még most a telepítőt.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
szabonagyur #41503 üzenetére
Nem tudod véletlenül, hogy ez jövőre is működni fog még ugyanúgy 90 napig a telepítés után?
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Katumoto712 #41163 üzenetére
32 bitre megírt exe file van hozzá, azért. Egyre több játékmappában lehet látni mostanában 32 és 64 bites végrehajtható állományt is, azt hiszem, a Crysis 2 vagy 3-nál fedeztem fel talán először...?
A 32 bites programok mappája ez: Program Files (x86). Én még nem láttam olyan játékot, ami ne ebbe a mappába települt volna alapértelmezésben. -
Taifa Díaz
őstag
válasz
Mr.Skyline #41119 üzenetére
Meg nekem, mert én még mindig a Win8.1 Pro 9431-es verzióját használom, ami egy úgynevezett preview. Sajnos január 15-ig tart a támogatottsága, ha jól tudom.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Máté94 #40971 üzenetére
Valószínűleg használatban levő alkalmazások, programok regisztrációs bejegyzései lettek törölve...Ha buheráltad a Windows registry-t szándékosan, akkor megérdemled. Ha nem, akkor még az is okozhatott ilyet, ha ráeresztettél egy registry cleaner programot nem megfelelő beállításokkal, vagy áthelyeztél file-okat egyik meghajtóról egy másikra (persze, ha van több meghajtód).
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
L_YKing #40435 üzenetére
Nincs gond, ez a topik ugyan a Microsoft új operációs rendszeréről szól, de hogy segítsünk is neked:
KATTINTS IDE -
Taifa Díaz
őstag
válasz
pushalias #40352 üzenetére
Yep.
Srácok, amúgy én szeretem a 8.1-et, mert gyors, és egyébként is jó nekem, réti usernek.
De miért van az, hogy amikor ajánlást kérnek tőlem, és természetesen ezt az operációs rendszert említem elsőnek - általában azt említem, amit épp használok, mert nem is használnám, ha nem tetszene -, akkor mindenki vág egy fintort, és ilyeneket mond, hogy: "áááá, láttam, hogy néz ki, mi már ez a sok színes kocka, nekem rendes Windows kell, desktoppal és parancsikonokkal."És ezek között akadnak olyanok is, akik nem mennek át rögtön a szomszédba, ha valamit nem találnak az operációs rendszerben, veszik a fáradságot, hogy utánanézzenek.
[ Szerkesztve ]
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
daimonion #40344 üzenetére
Tényleg, miért nem?
De természetesen vannak enyhén szólva buta felhasználók - na és????? 2013-at írunk, és a világ, de különösen Magyarország élenjár az analfabéta diplomások számában.
És nyilván vannak olyan felhasználók is, akik szándékosan hagynak figyelmen kívül funkcióbeli hiányosságokat, amire pedig külön felhívják a figyelmüket. Ezek még rosszabbak, mint az előző kategória egyébként...
De ugyanúgy vannak gátlástalan Microsoft bérencek is, akik az inkvizíció szent tüzén égve sem ismernék el, hogy a gazdájuk rendszere nem lett tökéletes.[ Szerkesztve ]
-
Taifa Díaz
őstag
A harmadik helyen meg az elvakult, fanatikus Microsoft bérenckedés.
-
Taifa Díaz
őstag
Hali! 8.1 Pro Preview-ban hol tudom megváltoztatni a Start képernyő - alias Metro UI - háttérszínét? Egyszerűen sehol nem találom
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
H.Ezredes #38409 üzenetére
Ha 8.1 telepítése előtt volt bármilyen tuning a vason, lehet, nem szereti. Az a korábbi oprendszereddel lett kitesztelve. Most újra végig kell menned a procedúrán, és lehet, hogy végül jók lesznek ugyanazok a beállítások, mint korábban, de sajnos alapról kell felépíteni újra. Tapasztalatból mondom, főleg Intel alapú rendszeren tapasztaltam ilyet win7 és win8 közötti váltásnál.
Most látom, 5 GHz-en megy a cpuGratula hozzá, de tuti ott lesz a gond
[ Szerkesztve ]
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Kezdő Balázs #36805 üzenetére
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Kezdő Balázs #36800 üzenetére
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
pushalias #36577 üzenetére
Pffffffff...Nem kicsi zakkantság kell ám ahhoz, hogy valaki azt gondolja, mindenki az ő péniszére irigykedik
Persze lehet, hogy ez inkább egyfajta langyi beállítottság, ami egy vérbeli WinMagazin szerkesztő ismérve...?
Miért nem kérsz már inkább egy saját avatárt a váltogatás helyett? (Mellesleg ez is erősíti a pszichiátriai eset gyanúját.) Vagy ehhez még neked se elég nagy a péniszed[ Szerkesztve ]
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
pushalias #36532 üzenetére
Kellemes töprengést. Nem mindenkinek dohog 2013-as überkonfig a szobájában. Nekem is van ilyenem, és még működik is, képzeld csak, és érdekes módon a legújabb Biostar lapomon is van véletlenül pci csatlakozó, csak hogy beletehessem, ha kedvem szottyan rá.
Köszönjük az újabb értékes kommentárt, azon kívül, hogy újabb hsz-t gyűjtöttél, sok értelme nem volt. Ülj le fiam egyes alá -
Taifa Díaz
őstag
válasz
kisbrekes100 #36530 üzenetére
Audio alaplapi vagy pci kártya? Még egy kitöltetlen adatlap
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
pushalias #36405 üzenetére
Isten őrizz, hogy moderátorkodjak, de ha már ilyen gyorsan gépelsz, nem férne bele hozzászólás-szerkesztéssel a hsz-ek közötti 5 perc betartása? Kicsit már szúrja a szemem, mert te már feltűnően nem tartod be.
Ha ezek a szabályok itt rád nem vonatkoznak, akkor elnézést, nem szóltam, de vállalom haragodat és a következményeket a többiek nevében is, akik nem mernek szólni, pedig ők is lehetnének már - hozzám hasonlóan - őstagok, ha ők is így csinálnák, és ilyen módon a hsz-ek számát sok fórumtársnál meg lehetne szorozni 1.5-el, netán 2-vel is, aki következetesen betartotta/betartja ezt. -
Taifa Díaz
őstag
válasz
kalap12 #36280 üzenetére
Ha egy alkalmazás hozzá van társítva egy fájltípushoz az adott operációs rendszerben, akkor azzal is fogja elindítani. Ha nem, akkor te csak egy adott lejátszás alkalmával választottad ki azt az alkalmazást, és nem tetted egyúttal alapértelmezetté is - mert vagy szimplán vak vagy, vagy nem tudod, hogy az mit jelent -, ergo ha legközelebb rákattintasz egy másik ugyanolyan kiterjesztésű fájlra, persze hogy megint a saját lejátszó fog indulni...
Tovább kell mennem az előző kérésnél: te ne csak Windows 8-at ne használj, te inkább be se kapcsold a számítógépet.
És nem vagy hülye. Csupán a szellemi képességeid nem érik el az emberek nagy átlagának megadatott szintet...
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
kalap12 #36269 üzenetére
Ez például konkrét probléma, amit írtál a video lejátszóról. Az oka: user error. A bezárás menete: Alt + F4 billentyűkombináció. Kérdés: nem működött-e ez ugyanígy már a Windows 7 rendszer alatt is? A válasz: Igen, de. Hogy miért is az alapból az operációs rendszerhez tartozó video lejátszó indul, amikor rákattintasz egy video fájlra? Mert nem társítottad hozzá az utólag általad telepített video lejátszó alkalmazást. Kérdés: nem volt-e szükség ugyanerre már a Windows 7 rendszer alatt is? Válasz: dehogynem, ha nem akartad, hogy mindent a Windows Media Center játsszon le.
Az összes általad kreált problémát ilyen egyszerűen meg lehet oldani, ha jól gondolom, mert mind user errorra vezethető vissza, ha jól gondolomUgyanazt tudom tanácsolni neked, mint a 60 év körüli szüleimnek: NE használjátok a Windows 8-at, mert nem méltó ennek a topiknak a színvonalához, hogy itt egyesével oldjuk meg ezeket a "problémákat", amiket egy kicsit is találékony, gyakorlott felhasználó lazán kitapasztal idővel egymaga.
Most pedig nincs más hátra, mint hogy mi, ezen topik lakói egyesült erővel felszólítunk, hogy TÁVOZZ!
Majd akkor gyere vissza, ha te is Microsoft bérenc droiddá váltál
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Deus Ex Human Revolution Directos Cut- PC GOG Kód
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows, Ubisoft+ Classics 6 hónap előfizetés
- F-Secure Internet Security 1 év / 1 és 5 eszköz Előfizetés hosszabbításra is alkalmas licenc
- Perplexity Pro 3/6hó / 1 év kuponkód
- F-Secure VPN 1 év / 3 eszköz Elektronikus, egyszer használható licenc