Hirdetés
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem maradt titok a Galaxy A26, A36 és A56 kapcsán
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Zenés mobilokkal készülhet a HMD
- OnePlus 9 Pro - gyorsulási futam
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vaakuum
addikt
Tegnap este érdekes dolgoba futottam bele: eltűnt az egyik vinyóról egy 1+ tera méretű könyvtáram, ami filmek és mesesorozatokból állt, tehát viszonyklag nagydarab fájlok.
Először valamelyik gyerekre gyanakodtam, hogy véleltenül letörölte, de recuva semmit nem talált és a naplóban NTFS-el kapcsolatos hibák voltak.
Scandisk ráengedés elég sok corrupt bejegyzést talált. /f kapcsolóval ma reggel úgy tűnt, rendbe szedte, de a könyvtárszerkezetet újra kell majd rendeznem.
Lényeg a lényeg, a kérdés:
Mi okozhat ilyen hibát? A Hard disk sentinel ingyenes része szerint a vinyó 100%-os, nincs nyoma hibának. Oprendszerhez köthető ez a jelenség? A win8 majd később 8.1-re upgradelve már lassan 2 éves a gépen.[ Szerkesztve ]
-
vaakuum
addikt
A win8.1 alatt van valami funkció elvileg, ami valamiféle újratelepítést jelent, de nem kell telepítőzni, hanem valahogy alapra hozza vissza az oprendszert. Most hirtelen nem ugrik be a neve. Viszont érdekelne, hogy az az egész partíciót legyalulja, amin az oprendszer van, vagy csak windows könyvtárszerkezeten és azon belül heggeszt valamit? Ilyenkor mi lesz a telepített programokkal? Elveszik minden, vagy ott maradnak a könyvtárukban, csak éppen lehet elölről kezdeni a telepítésüket?
szerk:
Más: ha eom verzióm van win8-ból, akkor abból tudok olyan verziót csinálni, amit szabadon rakhatok bármilyen gépre hardvercsere után is? Akár némi ráfizetéssel is esetleg? Vagy akkor ha kapok win10-et majd én is valamikor, akkor csak hasonló oem verzió lesz belőle, és nincs lehetőség "felupgradelni"?[ Szerkesztve ]
-
vaakuum
addikt
válasz
szabonagyur #56576 üzenetére
Igen, egy tuningosabbat szeretnék alá rakni, de ugyan attól a gyártótól.
Asrock pro3 -> extreme 4[ Szerkesztve ]
-
vaakuum
addikt
Ha a gépemben alaplapot cserélek, azt mennyire kultiválja a windows 8.1 update?
Kell újrahúzni az egészet, vagy az első bootoláskor rendbeszedi magát? -
vaakuum
addikt
válasz
worxland #55079 üzenetére
Köszönöm, kipróbáltam, és érdekes jelenségbe botlottam.
Hogy a módosítást engedélyezze/felajánlja, ahhoz be kellett írnom ismét kézzel a régi jelszót. Ezek után természetesen nem engedte ugyan azt megadni még egyszer.Beadtam neki egy gagyibbat, gondolván, hogy akkor két lépésben megcsinálom, és másodjára majd visszaadom neki a tuti erős jelszavamat. Erre a próbára azt mondta, hogy régebbi jelszó nem használható újra. Most van egy jóval gyengébb jelszavam.
Elfelejti ez a mocsokság egy idő után, hogy mik voltak a régebbi jelszavak, vagy soha a büdös életben nem lehet újra használni a korábbi jelszavakat akkor sem, ha csak néhány napig élt korábban?
A hotmail fiókon keresztül sem engedi ezt a változtatást. -
vaakuum
addikt
Help pls!
Kérdés 1)
Az oprendszerhez regisztrált outlookos címemen a jelszót nemrég megváltoztattam. Azóta az oprendszer bootoláskor állandóan pampog, hogy nem jó a jelszó, és kézzel kell begépelni, holott eddig simán belépett magától. Hol tudom átállítani neki, hogy az új jelszóval próbáljon belépni bootoláskor?Kérdés 2)
Sapphire Trix volt/van telepítve, ami bootolás után indult. A VGA kikerült a gépből, de a Trix próbál indulni továbbra is. Aztán rájön, hogy nincs ilyen hardver a gépben, ezért hibaüzenetet hagy kint egy ablakban, hogy nem tud futni.
Ezt hogyan lehetne kikapcsolni úgy, hogy a VGA-t már nem fogom tudni bele visszarakni, mert elvitték?[ Szerkesztve ]
-
vaakuum
addikt
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, win8.1 update alatt nem akarja a virtuális meghajtóba kirakni az iso képfájlt.
Ha norton kommander alatt rákattintok, akkor egy windows ablakban belép a könyvtárba, és látom, hogy
AUDIO_TS meg VIDEO_TS alkönyvtárak vannak benne.
Hogyan lehet egy ilyen iso fájlt önálló virtuális maghajtóba kirakni? Régebben mintha tudott volna ilyet az oprendszer, de most valamiért nem akaródzik neki.[ Szerkesztve ]
-
vaakuum
addikt
Help pls!
A windows 8.1-hez regisztrált hotmail fiókom jelszavát megváltoztattam, és utána a windows bootoláskor nem engedett be automatikusan. Gondolom a fiókjelszó váltása után is a Win a régivel próbálkozott, ezért hibára futott, tehát kézzel kellett pötyögni néhány napig. Próbáltam a felhasználói fiókok felügyeleténél beállítani új jelszót (Windowson keresztül módosítani a fiókjelszót), de így sem lép be magától, hanem várja, hogy én gépeljem be minden indításnál.
Hogyan tudom beállítani neki, hogy egyből lépjen fel a hotmail fiókra, és ne kérjen külön jelszót. Otthoni gép, a jelszavazás totál értelmetlen.szerk: csak egy rendszergazdai fiók van rajta, a vendég fiók letiltva.
[ Szerkesztve ]
-
vaakuum
addikt
Youtube lejátszásnál a kép rendszeresen megakad.
Van valami ötletetek, hogy hol és milyen beállítás lehet az oka? -
vaakuum
addikt
Ha esetleg más is szív még az Update telepítésével[itt is azt vesézik] Nekem viszont nincs visszaállítási pontom, úgyhogy cumi
(viszont már van bootolós win8.1+update install dvd-m ... csak rá kell szánni magam az elkerülhetetlenre.)
-
vaakuum
addikt
válasz
FіkuszKukіsz #49248 üzenetére
Nekem is ati kártyám van, tehát ha annak a drivere a ludas, akkor erősen benne van a pakliban, hogy újrahúzás után is jön a cumi
-
vaakuum
addikt
Miután nálam továbbra sem akar települni az update, elkezdtem a kevésbé potenciális megoldások irányába is tekintgetni a hétvégén. Többek között a mindenféle dll javító programok is képbe jöttek, de ezek jellemzően olyanok, hogy ingyen megmutatják, hogy 32x hibás dll van a gépemen, de csak a fizetős verzióban lehet kérni a javításukat.
NAmost a kérdésem: Win8 és 8.1 alatt tényleg nincs ilyen opció? Ez úgy tűnik, egy teljesen szokásos feladat, és a kiscégek fizetős megoldásokat kínálnak a Windows saját szutyok működésére, a Kicsipuha meg nem rendelkezik rá saját javító-alkalmazással?
-
vaakuum
addikt
Azt meg tudnátok mondani, ha sima 8-as telepítőm és kulcsom van, akkor meg lehet-e csinálni azt, hogy a legújabb patchekkel és updatekkel megpakolt telepítővel toljam újra a rendszert?
Félek, hogy ha megint 8-ast kell telepíteni, amiből valahogy utána csinál 8.1-et, akkor megint nem fog felmenni az update, és akkor csak fölöslegesen elcsesztem megint egy csomó időt...
-
vaakuum
addikt
válasz
Воланд #49090 üzenetére
A dism .... /restorehealth ezt adja eredménynek:
The restore operation failed. Either the repair source was not found or the component store cannot be repaired
Error: 0x800f081f
DISM failed. No operation performed.+ hogy a logban van a többi.
Ezzel mit lehet kezdeni?
[ Szerkesztve ]
-
vaakuum
addikt
válasz
Воланд #49087 üzenetére
Együtt nem megy a kettő, kezdésnek a /verifyonlyval próbálom.
szerk: lefutott, aszongya: Windows resource Protection did not find any integrity violations.
Menjen mégis a /scannow is? Elvileg az valamit javítgatni is próbál.Egyébként a dism ... /scanhealth azt mondja, hogy van hiba, javítható, a Restorehealth meg azt írja, hogy nem tudja javítani. Pontosan most nincs a fejemben, milyen szöveget dobott, de nekem nem volt egyértelmű, hogy 1) tényleg hibás, de nem tudja javítani,
vagy
2) mivel már korábban is futtattam, akkor kijavította, és ezért nem tud javítani most[ Szerkesztve ]
-
vaakuum
addikt
válasz
vigyori78 #49079 üzenetére
Frissítési segéd szerint:
"A Windows 8.1 már telepítve van (ez nagy lóméretű betűkkel)
Minden megvan, ami kell" (ez meg kisebb betűkkel)Ha a kapott linken lévő setupot indítom, akkor beadja megint a Windows 8.1 telepítőt, ahol
be van pöttyözve a Frissítések letöltése és telepítése lehetőség. ( a másik opció a Nem, köszönöm, de az most nem játszik)
Ha a tovább gombra nyomok, akkor keres, és kiírja, hogy a telepítőnek újra kell indulnia, újraindulás után ott folytatja, ahol abbahagyta. És újraindul.É kiírja nagy lóbetűkkel, hogy ez a számítógép nem alkalmas a Windows 8.1 futtatására, az okokról lentebb tájékozódhat. -> Nem sikerült frissíteni a rendszer számára fenntartott partíciót.
Innen már csak a Mégse gomb aktívA rendszer egy 120 gigás SSD-n van, amiből 52.6 Giga szabad. Eddig nem tapasztaltam hibát a működésével, csak ez a nyomorult update nem akar felmenni.
-
vaakuum
addikt
válasz
Воланд #49071 üzenetére
A(z) "Frissítés a Windows rendszerhez (KB2919355)" Windows-frissítést egy hiba miatt nem lehetett telepíteni: 2147956498, A komponenstároló megsérült. (Parancssor: "C:\WINDOWS\system32\wusa.exe" "E:\temp\Windows8.1-KB2919355-x64.msu" )
Emiatt túrom a netet éppen, de nem találtam eddig használhatót. -
vaakuum
addikt
Erre szeretnék rájönni...
Úgy csinál, hogy telepít, de aztán kiírja, hogy nem lett telepítve.
Valamiért nem akar települni.
Most letöltöttem fájlba a 64 biteset is, elindul a telepítő, csomagokat másol a windows update gyorsítótárba,
utána kiírja, hogy folyamatban van, inicializálása kész,
frissítés telepítése (1/1) ... villogó kurzorral a végén,
de a telepítés állapotát jelző zöld státuszcsík sem indul el.
és végül nem települ.
Eseménynaplóban a hibakód:
2147956498[ Szerkesztve ]
-
vaakuum
addikt
köszönöm!
Lassan hatodik órája túrom a netet, és nem sikerül felraknom az update 1-et.
Sok helyen azt olvasom, hogy először egy 8.1 isoról kellene frissítenem a rendszert, és utána próbálkozni újra.
[EZZEL a megoldással] próbálkoztam, ami szerint [INNEN kellene leszedni az iso-t]Ha az Intall windows 8 gombbal próbálkozom, a termékkulcs (az eredeti win 8, ami a csomagoláson van) beírása után azt mondja a telepítő, hogy
"ezzel a termékkulccsal nem telepíthető a Windows 8 kereskedelmi változata"Ha az install windows 8.1 gombbal próbálkozok, akkor meg azt írja, hogy:
"ez a termékkulcs téves. Ellenőrizze, hogy jól írta-e be, és próbálkozzon újra."Hogyan tovább???
-
vaakuum
addikt
help pls
Honnan tudom kideríteni hogy milyen Windows verzióm van? A telepítő csomagjára az van írva, hogy:
Win 8 64 bit HU 1pk DSP OEI DVD
Ez most a sima Windows, Rt, Enterprise kategóriák közül melyikbe tartozik? -
vaakuum
addikt
Help pls!
Önálló Windows 8-at vettem annó az asztali gépemhez (a legolcsóbbat, amit lehetett külön venni, kb. 24 eFt volt). A 8.1-es frissítés rendben fel is ment rá. Az update 1 viszont sehogyan sem akar.
Ha a windows saját frissítőjére bízom, akkor a kiegészítő frissítések között megtalálja ugyan, de nem telepíti...igazából le sem tölti.
Ha a Microsoft honlapon keresem meg, akkor megtalálja, de írja, hogy meghatározott sorrendben kell felrakni őket. A gond az, hogy már a legelső, KB2919442-est nem is hozza fel a listába, csak a maradék 6-ot.
Ha ezt az egyet külön akarom letölteni, akkor a telepítés leáll azzal a hibaüzenettel, hogy "a frissítés
nem érvényes erre a számítógépre". És innentől hiába próbálom a maradék hat frissítést feltolni, egyik sem megy fel.Ilyenkor mit lehet csinálni?
-
vaakuum
addikt
Sziasztok!
Lemez tükrözési kérdésem lenne, most frissítette magát a rendszer a 8.1-re, de továbbra is hiányzik a tükrözés menüpontom a lemezkezelőből. Szerintem ott kellene lenni, legalább is a youtube vidiken másnak ott van...nekem meg totál hiányzik.
Itt látszik
Az M meghajtót szeretném tükrözni az N meghajtóra, és ezt az állapotot folyamatosan fenntartani. Az a fotó és videótárolóm, és jó lenne, ha nem kellene kétszer másolgatni mindent.
Hogyan tudnám ezt megoldani?(a képen éppen az N van kijelölve, de minden mehgajtó ugyan így néz ki, sehol nincs tükrözés lehetőség.)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- retro PC játékok
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows, Ubisoft+ Classics 6 hónap előfizetés
- F-Secure Internet Security 1 év / 1 és 5 eszköz Előfizetés hosszabbításra is alkalmas licenc
- Perplexity Pro 3/6hó / 1 év kuponkód
- F-Secure VPN 1 év / 3 eszköz Elektronikus, egyszer használható licenc