- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
pincehely #33555 üzenetére
"A cél, hogy uefi-vel rendelkező lapon pendrive-al telepíts windows 8-at, vagy szeretnéd ha a rendszerpartíció GPT-ben lenne?"
A 2 dolog együtt jár, mert UEFI install indításakor kötelezően GPT partíció stílust lehet alkalmazni."Mert ha megfelel az MBR is, akkor az nem ügy, de nekem a GPT sehogy sem jött össze...."
Igen, pont ezért készítettem ezt a bejegyzést: Windows 7 - UEFI InstallPeachMan - lásd a linket.
-
vlevi
nagyúr
válasz
pincehely #33430 üzenetére
Nemtudom. Nekem a bosszantó apróságok nem jönnek be rajta. Például van a billentyűzetemen böngésző és email gomb. Hogy a rákba tudom rávenni, hogy ne a metros Firefox jöjjön be vele, hanem a desktopos?
Másik dolog, (de ez csak megszokás kérdése), hogy amiket eddig szinte azonnal elértem, azt most keresni kell. -
-
niof
veterán
válasz
pincehely #31833 üzenetére
Ma jött egy újabb update a MS-től, és csodák csodája, rendbe jött! Jelenleg már csak egy probléma maradt, de ezt később is vettem észre, hogy a minialkalmazás pack, amit leszedtem a win8-hoz, az induláskor leáll (lefagy?)... A windows megoldást keres a problémára üzenettel bezárja az összeset...
Reméljük ezt is megoldják majd... -
athomi
veterán
-
Dilikutya
félisten
válasz
pincehely #29916 üzenetére
Proci vissza, és BIOS reset helyből. Simán lehet. Nekem anno hónapokba telt, mire rájöttem, hogy elállítottam valamit a Speedfanban, emiatt ugrált 100%-ra a CPU, hetente telepítettem újra, de a programok konfig fájljait mindig vittem magammal, a Speedfanét is, ezért gyanakodtam hardverhibára. Véletlen tűnt fel egyszer, hogy a Speedfan betöltése utáni része a bootnak gyorsabb, mint amíg azt töltötte.
Könnyen el lehet állítani kevésbé szakértőknek, mint ami én voltam 10 éve.
A 4. mag sem mindig véletlenül van letiltva - persze lehet jó is, de a csekély árkülönbségek miatt aligha a sok el nem adott 4 magosban tiltják le a 4. magot. -
bgabi1
aktív tag
válasz
pincehely #29533 üzenetére
Ezek szerint jó helyen kapisgáltam és ráéreztem annak a hiányára, amit kipróbáltál, mert nálam is működik.
Újra 9.56 a részidő bootoláskor.
Hálás köszönetem, egyébként pincehelyi vagy, vagy csak poénból írtad?
Itt van a közelemben, mert én szekszárdi vagyok.
Köszi a fáradozást még egyszer.El is mentem magamnak ezt a parancssort.
-
bgabi1
aktív tag
válasz
pincehely #29522 üzenetére
Elolvastam a linkelt oldalt, amit köszönök. Kezdek kapisgálni valamit.
Szerintem engedélyezve van ez a dolog, mert különben miért indulna ilyen rövid idő alatt a Windowsom?
Ha a Shutdown gombbal történő lekapcsolás hosszabb bootidőt eredményez, akkor meg arra gondolok, hogy
a shutdownnak nem a teljes kikapcsolási parancsot kellene megadni, hanem azt, ami kell, de azt én nem tudom, hogy micsoda. Amúgy megnézném, hogy engedélyezve van-e ez a hibrid dolog. Gondolom Biosba kell bemennem ehhez. -
bgabi1
aktív tag
válasz
pincehely #29495 üzenetére
Nem tudom , hogy engedélyezve van-e. Én mindig hidegen indítom a Windowst. Sosem tettem még alvásba, ha erre gondolsz, persze lehet, hogy nem erre. Nekem hideg indítással 9.5 mp. Olyankor is a teljes kikapcsolást választom előtte. Viszont ha ezzel a shutdownal állítom le, akkor jóval több.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
pincehely #28477 üzenetére
En nem azt mondom, hogy az gyorsabb. Irtam ezt? Nem.
Csak nekem a rendszer akkor sokkal gyorsabb volt, valamint most neha indokolatlan nagy akadasokat produkal (app talcarol valo megnyitasa, ablakok bezarasa, elore-vissza navigalas file explorerben stb)N annyival masabb, hogy nincs medi player benne, a Zunet pl nem tudod feltelpiteni es nehany mas program sem indul el rajta
-
bb.bocs
őstag
válasz
pincehely #27484 üzenetére
aha. hát 8 ból használ 7.80at aszem. hát vicces. gyorsan indul ez tény. eléggé
de a leállás fél perces művelet miután megnyomom a gombot.mondjuk ráérek
csak win7ben meg nem tapasztaltam, söt elözö win8bansem ami fent volt nekem. és ez a doloog ki be kapcsolható elvileg? ( lehet jobb ha be van kapcsolva )
-
vlevi
nagyúr
válasz
pincehely #17622 üzenetére
Na, akkor végleg nem váltok Win8-ra
Úton van felém egy Logi Wave billentyűzet, ha nincs hozzá rendes driver, nem kell a windóz
Ezek szerint a Logi Setpoint nem megy?Viccet félretéve, valahogy kicsit tényleg furcsa a dolog, a Win7 megelenésekor nem emlékszem ilyen dolgokra. Mármint, hogy a több, mint fél éves béta, rc, ... teszidőszak alatt a nagy gyártók nem készítették el a drivereket. Vagy csak azért nem tűnt fel akkor, mert nekem nem volt gondom vele? Bánat se tudja.
Arra emlékszem, hogy a Win8 CP-vel nem tudtam nyomtatni, és a kormányommal is voltak bajok, nem ment a FFB. RP-re megjavult, de nem azért, mert jött javított driver, hanem mert a CP utáni RP-ben már működött. -
-
nicu71
addikt
válasz
pincehely #15642 üzenetére
nah..hát nekem még nem frissültek ezek,csak a skydrive/nameg a 160 MB winupdate/
úgyhogy nekem továbbra is MAIL/ez volt az eredeti neve,magyarul használom a win8-t/szerkesztés:Ahogy ezt kimondtam/leírtam ránéztem a startképernyőre,az áruház jelzi hogy van frissités!úgyhogy megjött nekem is szuppper....
-
mexel
veterán
válasz
pincehely #15500 üzenetére
Hagyjuk már ezt az xp témát. Én csak kérdezek valamit, és írtam is, hogy ez nem a rendeltetésszerű "munka" amit végez a gép. Az több olvasással jár, tudom mire gondol mindenki. Éppen azért írtam hogy azokat a folyamatokat amik ezt szokták okozni, ideiglenesen lekapcsoltam. minden futó processt végigböngésztem, de egyiknél sem találok lemeztevékenységre utaló jelet. Éppen ezért érdeklődöm itt a win 8 topikjában, hogy más is találkozott -e ilyesmivel. És amint írtam, nem indexelés, swap, vagy rendszervisszaállítás, stb, mert megyek sorra a folyamatokon.
Egyszerűen olyan illetőt keresek aki találkozott ilyennel és rájött arra hogy mi ez. De inkább lényegtelen, köszönöm. -
mexel
veterán
válasz
pincehely #15467 üzenetére
Mi az amit nem tud az xp? Nyilván lassabb a boot, de ha egy ssd-t rakok bele az is gyorsabb lenne, most egy F3-as samu dolgozik ott. Amit nem tud még: a csics vagy inkább csúnya csempéket, és az áruházat ami nekem inkább már iphone-ra hajaz mint asztali pc-re. Az összehasonlítás úgy lenne értelmes ha ugyanazon a vason tesztelnénk. De engem nem a boot sebessége érdekel, és nem az hogy az arckönyv és a fotók feltöltése 1 gombnyomással megy egy csempéről.
Meggyőző a videó, és nem azt mondom hogy nem jó a 8 vagy a 7, mert egyértelműen sok mindenben jobb mint egy ősrégi rendszer, de sokmindenre mind a mai napig elég az xp szerintem. (kivéve amire nem) De nehogy azt hidd hogy xp fan vagyok, mert sokat bosszankodok egy két maradiságán, csak az zavar az új rendszerekben, hogy túlcsicsázták, egy-egy funkció elérését megnehezíteték több egérkattintással, stb. Ennek ellenére én is a 8-at fogom használni, mert muszáj lesz. Most éppen azon vagyok hogy megoldjam azt, hogy teljesen én uraljam a rendszert és ne az irányítson azzal hogy mit enged nekem és mit nem.
Szépek ezek az új rendszerek, de nekem ez kevéssé fontos, bár így jobban eladható olyanoknak is akiknek lövésük sincs arról hogyan kell kezelni egy pc-t. De tényleg ne rugózzunk ezen, nem ez a topic témája.
Így hogy van startmenü a 8 alatt így már kezd tetszeni -
pzstm
titán
válasz
pincehely #12657 üzenetére
azért nem csak ilyenek vanank ott, de akkor idézek:
Try resetting the windows update components and check if you are able to install.You can reset the windows update components by referring to the article:
How do I reset Windows Update components? <<http://support.microsoft.com/kb/971058/en-us>>
Download and save the Fix it 50202 from the above page.
Close all open programs and browsers prior to running the Fix it.
Since the downloads are failing, when you run the Fix it choose it's Default mode when you run it the first time.
When it has finished running, check to see if updates download now.
If updates still fail to download after running it, then run it again and choose it's Aggressive mode.
Restart afterwards and see if the updates download now.
Ezt nézted?
-
vlevi
nagyúr
válasz
pincehely #9309 üzenetére
A metros appokkal desktopon egy kicsit fenntartasaim vannak. Valami nagyonnagy csodat kell ahh egy metros appnak tudnia, hogy hasznalhatobb legyen egy hagyomanyos desktop alkalmazasnal. Persze tablan megint mas a dolog, de pc-rol volt szo.
A metro, mint felulet megint egy erdekes dolog. Tablan biztos jo, meg nem probaltam, de asztali gepen, nagy monitorral nehezkes. -
-
HZoli87
veterán
válasz
pincehely #8152 üzenetére
Nem rossz, de egy SSD-vel majdnem mindegyik gép tudja ezt. Lassan 3 éves notebookom is letudja 22 másodperc alatt a műveletet (bekapcsoló gomb benyomásától, míg áramot kap és a bioson túllendül az 12-14 másodperc). Kétségtelenül rövidebb idő kell hozzá, mint W7 esetén.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Műszaki rajz készítés
- Műszaki rajzok készítését vállalom (autocad, inventor, solid edge)
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Óra topik
- Építő/felújító topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest