-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pincehely
addikt
Sziasztok!
a következő problémával szembesültem. Keletkezett a rendszerparticiómon 15,75gb file, amit nem látok, így nem tudom megállapítani, h mi lehet az.
Biztosan nem hiberfil, és nem is pagefile.
TotalCommanderben minden filet láthatóvá téve, mindent összeadva pont ugyanennyi szabad helyem hiányzik.Ötlet?
-
pincehely
addikt
Sziasztok!
A következő a bibi. Van nekem egy kép mappám a D: meghajtón. Mivel semmiképp sem szerettem volna, hogy valaki törölje ezért megvontam minden jogosultságot magamtól. Azt tudom, hogy aki esetleg törölné, az azt sem tudja, hogy ez mi fán terem. (Mivel kérdezek, lehet én se.)
Ez eddig oké, viszont most elhárult a veszély, de hiába adok jogosultságot magamnak a gyökérmappához, ez a jog nem megy le alsóbb szintekig, magyarul, ahhoz hogy meg tudjam tekinteni a képeket egyenként kell olvasási jogkört adnom nekik.
Ez több ezer db filenál nem is olyan nagy buli.Nincs valami módszer arra, hogy ezt tömegesen hajtsam végre?
-
pincehely
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #33571 üzenetére
"Ha így sem oké, akkor a BIOS-ban van a gond (most nem térek ki rá mik lehetnek, hátha felesleges)"
Kérlek térj ki rá, mert nálam épp ez a gond.
-
pincehely
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #33562 üzenetére
Most elbizonytalanottam....Mert Sikerült GPT-re partícionálni az SSD-t, csak éppen a windows 8 nem települt rá, hanem hibát dobott.
Nálam a Boot menüben csak az eszközök vannak felsorolva, de egyik sincs UEFI előtaggal ellátva.
Azt hiszem itt lesz a hiba. -
pincehely
addikt
Ez a 8.1 akkorát üt, mint egy 10 kilós kalapács.
Nagyon begyün!!
-
pincehely
addikt
-
pincehely
addikt
Sziasztok. Eltűnt az asztal parancsikonom a Modern UI-ból.
Tudom, hogy volt ez már probléma itt a fórumon, de nem találtam rá.Emlékszik valami, hogy hogyan lehet visszaállítani? A kereső nem találja meg.
-
pincehely
addikt
Ha ezt nem tudod, akkor talán jobb ezzel a programmal csinálnod.
-
pincehely
addikt
válasz
Psychonaut #30147 üzenetére
Bújok is elfelé!
-
pincehely
addikt
Igen, de gondolom erre a következtetésre magától is el tud jutni!
Egyébként, ha ilyen szinten turkált a biosban, akkor honnan tudhatjuk, hogy nem változtatott-e esetleg más beállításokon is(amik a magfeloldáshoz kellenek), amik szintén instabilitáshoz vezethettek?
Nem vagyok már otthon AMD fronton.
Mindenesetre abban majd biztos vagyok, hogy nem OS probléma. -
pincehely
addikt
válasz
bgabi1 #29511 üzenetére
Ezt olvasd el, és érteni fogod.
Amikor azt hiszed, hogy hidegen indítod, akkor nem is!Kértem ide egy moderátort!
-
pincehely
addikt
-
pincehely
addikt
Leírom neked, hogy fogyaszt el 4,3 gb memóriát nálam:
A futó programok
A háttérben futó programok
A szolgáltatásokUgyan úgy, mint minden gépen.
A Vista óta, az operációs rendszerek dinamikusan kezelik a memóriát, ez azt jelenti, hogy a gyakran futtatott programokat, és service-eket a windows betölti a ramba, mivel tudva lévő, hogy az a leggyorsabb tároló egység jelenleg.
Mindezt azért teszi, mert szeretné, ha a felhasználó elégedett lenne, és minden gyorsan indulna.
Dinamikus, mert ha mondjuk 4,3 gb memória kihasználtság mellett elindítasz egy videó kodolást, aminek szüksége van. monjuk 7 gb-ra, akkor szépen kidobálja a ramból a gyorsítótárazott dolgokat, és a kódolás fogja megkapni az erőforrásokat.Ennél szájbarágósabban, és érthetőbben nem tudom neked leírni.
Tehát memória managament szempontból: XP=szar, windows 8= jó
-
pincehely
addikt
Nálam sincs semmilyen játék a ramban! Az miért lenne ott?
A programok vannak benne.
Nekem tökéletesen megfelel, hogy ha valamire kattintok, az nem HDD-ről indul(esetemben SSD), hanem ramból.Szeretem, ha minden azonnal fut.
Tudomásom szerint erre való a RAM.
A fogyasztása nem attól függ, legalábbis érdemben nem függ tőle, hogy mennyire van kihasználva.
Akkor mégis milyen hátrányom van abból, hogy a gép idle elhasznál 5, vagy akár 7 gb ramot? -
pincehely
addikt
Ezt nézd meg. Nem fut semmi, csak egy chrome 2 nyitott füllel.
Sok a memória használat?És akkor? Kit érdekel, azért vettem, hogy használjam:Bármit indítok pöccre megy, ha elindítom pl a Tomb Raidert, akkor szépen kidobja a memóriából a cuccot, és megkapja a game.
Ezt hívják erőforrás-menedzsmentnek. Na ez az amit az XP nem ismer.
-
pincehely
addikt
UEFI lap mellett van valami hátrányom abból, hogy a MBR-ben telepítettem a windowst, nem GPT-ben?
Valóban sokkal gyorsabb lehet a boot az utóbbival? -
-
pincehely
addikt
válasz
PlayMax #27456 üzenetére
Én is Chrome-ot használok. Igazából magam sem értem, hogy miért, mert egyrészt az IE10 veszettül gyorsabb, persze nem benchmarkban, de érzésre igen.
Illetve ha akármi nem töltődik be, vagy nem jó a chromeban, akkor az IE-ben gond nélkül megy.
Csak azok a fránya szokások.
-
pincehely
addikt
válasz
Max_218 #24411 üzenetére
Nálam eddig minden játék működött, amit csak feltettem.
Nem hinném, hogy probléma lehet ezzel.
Költözz!!!Sőt! Nálam jobban futnak a játékok. Nem FPS-ben kifejezve, mert azt nem szokásom mérni, hanem folyékonyabbnak tűnnek egy kissé.
Főleg mióta kijött a legújabb beta Nvidia driver. -
pincehely
addikt
-
pincehely
addikt
Valamit félreértelmeztél abban amit írtam.
Tökéletesen működik mind a hardver, mind a Driver.
Attól, hogy a Logitech honlapján nincs win8-as Setpoint, attól még a win 7-es tökéletesen működőképes.
Egyébként a Wave-hez tök szükségtelen feltenni, mert már a win 7 is tudta kezelni az összes gombját.
A 8 is tudja!(Készülj fel, hogy mostantól minden más billentyűzet egy rakás szar lesz csupán. A Wave nagyon ott van, és már 4 éve használom, még egy kopás sincs rajta.)
-
pincehely
addikt
válasz
Snacky #16126 üzenetére
Arra való a gépben a ram, hogy ki legyen használva.....
Én akkor sem sértődnék meg, ha a 8Gb-ból 7-et bekajálna.
Tök mindegy, hogy mennyi folyamat fut mekkora foglalt ram-mennyiséggel, ha marad szabad ram, akkor nem lassulhat a gép.
Miért is tenné?Egyébként meg tudva lévő, hogy a modern PC-ben a leggyorsabb tároló komponens a ram, akkor miért ne azt használjuk a lassú HDD, vagy SSD helyett?
-
pincehely
addikt
Kapcsold vissza az indexelést, kapcsolj vissza minden általad letiltott szolgáltatást.
Hagyd dolgozni a gépet egy éjszakán át, tolj neki pár restartot.Ha mindezzel meg vagy, akkor meg szedd össze az állad.
Hidd el, míg az XP egyre lassabb lesz, addig a win7-win8 egyre gyorsul a friss telepítés után.Olyan előnyöktől szabadítod meg magad, amiket nem is ismersz.
De hogy érdekesebb legyen a dolog, mutatok mindjárt példát neked... -
pincehely
addikt
Sziasztok!
Merre találom a windows beépített háttereit?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest