- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
havri1 #66563 üzenetére
Vezeték nélküli bill van, már évek óta, eddig nem volt ilyen probléma. Másrészt le van tiltva, hogy a billentyűzet vagy az egér felébreszthesse a gépet. Hálókártya pontosan úgy van beállítva, ahogy az általad linkelt képen, be van jelölve, hogy csak magic csomag ébresztheti fel a gépet. Ez amiatt kell, mert szoktam használni, ez is évek óta így van beállítva, a hiba pedig csak 2 napja jelentkezett.
donmackó: sajnos nem oldotta meg..
-
zoltan6
addikt
válasz
havri1 #66526 üzenetére
talán az első hozzászólásban? a témaösszefoglalóban?
A rendszer minden egyes bejelentkezéskor jelszót kér, hogyan tudom ezt kikapcsolni?
Nyisd meg a futtatást és írd be, hogy "netplwiz", a megjelenő ablakban vedd ki a pipát a "A számítógép használatához jelszót és felhasználónevet kell megadni" jelölőnégyzetből majd kattints az OK gombra és add meg a bejelentkezéshez használt felhasználónevet/e-mail címet és jelszót. -
-
-
válasz
havri1 #63879 üzenetére
Jogos, vírusirtóm van (avira), annyira észrevétlen teszi a dolgát, hogy el is feledkeztem róla
Régen használtam comodo tűzfalat, de nagyon belassította a gépet, úgyhogy száműztem. Ha a vmelyik 3betűs szervezet meg akarja szerezni a gépemen lévő xxx képeket, akkor úgyis megteszi, a mezei rosszfiúk ellen meg elég a friss rendszer, jól belőtt böngésző + józan ész.
-
quailstorm
félisten
válasz
havri1 #63817 üzenetére
Igen, abban van RDP.
Ezt nézd meg. -
quailstorm
félisten
válasz
havri1 #63814 üzenetére
Na ilyenhez nem elég a Core verzió. Enterprise elvileg tudja, én szoktam hasonlót csinálni.
(#63815) A_ScHuLcZ: na csak megvan, hogy user error. Lapozófájlt sose szabad letiltani, egyrészt szarul megírt appok miatt, másrészt mert nem számolnak vele, hogy nincs.
Sajna nem találtam meg másodjára, de valamelyik Win topicban egyik komának irdatlan RAM-ja volt, ilyen 8GB+, és app indításnál kiírta, hogy kuss, nincs RAM. Lapozófájlba akart dolgozni a hülye, az meg le volt tiltva.
Hibernálásnál elvileg nem a lapozófájlba írja a RAM tartalmát, de sose néztem utána mit csinál.
Azzal egyetértek, hogy érdemes a gyártó oldaláról az összes szart felpakolni, azért van. Lehet, hogy beépített is megy, de az kényelmi funkció. Van, hogy nem kezel dolgokat. Pl Atheros egybe Wi-Fi BT nem lát adhocot meg Bluetooth--t, de fel tudsz vele menni az otthoni Wifire azonnal.
-
mr.nagy
tag
válasz
havri1 #54624 üzenetére
Jobb klikk a fájlon és "Futtatás rendszergazdaként".
De arra figyelj, hogy ha megkérdezi, hogy hova csomagolja ki a fájlokat, akkor a kicsomagolás helyéről kell a kibontott telepítőt rendszegazdaként futtani! Engem egy párszor megszívatott ezzel, mert az enyémhez készült is egy önkicsomagolós tömörítés, ami kicsomagolás után automatikusan futtja a benne lévő telepítőt de ez már nem rendszergazda folyamat ként fut le. -
mr.nagy
tag
válasz
havri1 #54622 üzenetére
A driver telepítést rendszergazda ként futtattad? Nekem még Vista driver van és ezzel is működik. Arra az egy dologra kell figyelnem, hogy a telepítés az előbb említett módon történjen egyébként nekem sem jó!
Bár nem biztos, hogy nálad ez a gond mivel az Lenovo, az enyém meg HP, de hátha.
-
mr.nagy
tag
válasz
havri1 #54609 üzenetére
Nekem HP - NC6400 laptopon kifogástalanul működik 8.1 alatt az ujjlenyomat olvasó. Ilyen ablakkal még nem találkoztam. Szerintem nem a Windows a ludas a problémában!
Nem tudom milyen gépen használnád, de nekem semmit nem kell bűvészkedni. Elsőnek telepítem a driver-t, majd a szoftvert hozzá és kész.
-
-
-
PapaMaci
őstag
válasz
havri1 #45740 üzenetére
Sajnos sok gépnél az első indításkor történik a telepítés reejtett pertícióról, és a telepítés végeztével felajánlja, hogy mentsd el DVD-re a telepítőt. Ha ezt akkor nem tetted, és nem is adtak hozzá lemezt, akkor marad a saját kezű telepítés, és lehet, hogy el fogja fogadni a gép alján található számot.
-
-
vigyori78
őstag
válasz
havri1 #45497 üzenetére
Szia.
Nekem is volt ilyen problémám a megoldás az volt,hogy hiába csináltam meg a meghajtón jobb klikk biztonság engedélyek teljes hozzáférést a meghajtón beléptem az adott mappán megnéztem ott már nem volt teljes hozzáférésem.
Próbáld ki azt a mappát megcsinálni amiben a fájl van,és a rendszergazdák és felhasználók-nál állíts teljes hozzáférést.Vagy mentés másként
-
goldnarmz
aktív tag
válasz
havri1 #41049 üzenetére
Ezen mappák nem véletlenül egy másik rendszer alatt lettek létrehozva? Lehet, hülyeség, de nálam ez volt, amikor 7-ről 8-ra váltottam. Próbaként megteheted, hogy egy problémás mappán jobb gomb - Tulajdonságok, aztán Biztonság fülön - Speciális. Itt megnézed, hogy felül a "Tulajdonos" résznél mit ír. Ha nem a te usered van odaírva, akkor saját tulajdonba tudod venni a "Módosítás" gombbal. Nálam így működött.
-
micafighter
nagyúr
válasz
havri1 #41049 üzenetére
Próbáld meg ezeket a programokat jobb klikk, futtatás rendszergazdaként indítani, és ugy konvertálni stb. Úgy müködnek?
(#41050) Gazsi00: Ez elött stardock tetszett a legjobban, de ClassicShell 4.x verziója nagyon jó lett, szerintem már jobb mint a stardock ugyhogy váltottam. Szerintem próbáld ki
-
arcitec
addikt
válasz
havri1 #37138 üzenetére
Megoldódott a probléma, ellenben ha valaki tudja hol kell azt állítani amit most alant írok megköszönném
Pontosan 20 pec ha nem használtam a netet kiloggolt, ez gáz, ha pl skyp-on hívást vársz valakitől mondjuk 1-2 órán belül valamikor .. nem tud elérni az illető ... vagy bármi ami használná a netet csak épp nem most ...
Kifigyeltem(nem tudok-tudtam jobbat) és pont 20 perc után dobta a csatolt képen az ablakot, na ezen beállítottam ne kapcsoljon ki auto. A tuti most már csak az lenne, hol lehet ezt kapcsolgatni, mert visszakapcsolni már nem tudom ügye ...Ha már ennyire belemerültem itt köszönném ha valaki csak tudja hol lehet ezt állítani
Hozzászólónak köszönöm én is a Digi dokumentációt ....
WIN8 az op rendszer
És a bejelentkezés aki még nem látta
-
AtHoS
nagyúr
válasz
havri1 #37136 üzenetére
Digi net pppoe rendszerű felhasználói azonosítást igényel, tehát telepítéskor kap az ember egy név/jelszó párost és létre kell hozni egy nevet és jelszót igénylő szélessávú kapcsolatot winen.
Így kell beállítani az ilyen típusú hozzáféréseket: [link]
Emiatt minden win start után indítani kell egy kapcsolat felépítést, ahová szükséges a név/jelszó
-
arcitec
addikt
válasz
havri1 #37131 üzenetére
Digi szélessávú, van egy kütyü a padláson abba jön be az üvegszál ennyi ...
De most sem jó, nem ment semmi csak épp felépült a win indítás után bejelentkeztem a hálózatra kb 1 óra után
a net-es login ablak fogadott, tehát ha nem használom bont ...
De eddig jó volt igaz tegnap egy régebbi mentést töltöttem vissza , de még az is jó volt annó ...
max visszatölthetem az előzőt -próbára - de ennek is jónak kellene lenni, csak tudnám hol kell a win8-ba belepiszkálni ..
most van 16 36 kb 20 sec mulva megpiszkálom az egeret úgy hogy addig nem használom a hálózatot ..
2 varia lehet,
1. nem használom a gépet és bont. 2. nem használom a netet és bont .. -
Black Plague
tag
válasz
havri1 #35079 üzenetére
Ebben igazad van teljesen ezek a kezdőképernyő "sajátossága" de azért halkan megkérdem az az MS hibája hogy nincs pl csempés FF ???? pl az IE igen jól használtó csempés változatban és sokkal biztonságosabb is a böngészsés de ez egy másik téma...
Igen vannak a csempés felületnek "gyermekbetegségei" de ha jobba belegondolunk mi is az a kezdőképernyö ?? Leegyszerúsítve egy teljes képernyős Start menű ..Jó jó sokaknak rossz hogy nem egyböl az asztal nyilik meg de a 8.1 ben lehet orvosolni a hibát..Egyébként meg csempés progi igen sok van am használható is..Pl időjárás, Facebook Posta metro Media player Névnap, Mini radio player stb stb--Nem rossza csempe csak sok embernek szokatlan meg ugye mást használ mindig mindenkinek más az izlése mások a hsználati szokásai nehéz igazságot tenni csempe úgyben
remélem nem sértettelek meg az előző HSZ -emel..ha igen bocs nem szándékos volt -
Black Plague
tag
válasz
havri1 #35074 üzenetére
Én nem hasznalom a csempés felületet, így meg üres az asztal. Óra, időjárás, árfolyam gadgetre pedig (valamilyen formában) szükségem van.
Nem bántásbó csak tájékoztatás képpen ilyenkor érzem azt hogy valaki divat win8 felhasználó mert ha egy kicsit is ismernéd azt a hülye rendszert amit használsz és alapból nem szaroznád le utasítanád el / de nem csak TE vagy ezzel így hanem nbagyon sokan/ a csempés cuccot akkor bizony bekotornál az áruházba és onnan mindenzeket amelyektre szükséged van letöltöd..pl időjárás van egy qrva jó időjárás csempe BING alapon és idáig megbíthatóan müködik van óra alkalmazás ha hiszed ha nem ÉBRESZTŐ funkcióval ás bizony van valutaváltó árfolyan csempés cucc is akkor miröl beszélünk ?? Divat szarozni a csempés felületet csak egyszer az jönne divatba hogy az áruházba is szétnézzen az ember a szarozás helyett.
-
pushalias
addikt
válasz
havri1 #35091 üzenetére
A megszokást hadd egészítsem ki azzal, hogy a megszokásból eredő figyelmetlenség és rugalmatlanság.
Lásd pl. a felvetésed, hogy nem tudod, hol keresd az eszközkezelőt a metrós felületen. Holott egyszerűen elkezded beírni, hogy számítógép, megjelenik a képernyőn a hozzá tartozó bigyó, jobbklikk, és nédd már, hát nem ott van? Ha megszokod, ugyanolyan egyszerű, mint az egerészés. Ráadásul a bepötyögve programkeresés nem mai találmány.
Felmerül a kérdés, miért nem tudja ezt a felhasználó, hogy kellene kezelnie az új rendszert. Az egyik lehetőség az lenne, hogy mert a gonosz Microsoft, a másik pedig az, hogy azért, mert az a véleménye, hogy szaracsempe, és ezért nem hajlandó a minimális erőfeszítéseket sem tenni azért, hogy megértse, mi is az, amit ő annyira utál, és hogyan hozhatná ki belőle saját magának a legjobbat. A többség esetében inkább ez a valószínű.
2014 az orbitális orálszex éve lesz, előre szólok. Kicsit a Linuxé is (értsük ez alatt bármelyik disztribúciót is), ugyanis teljesen nyilvánvaló módon az XP hívők (akik nem kis részben volt XP gyűlölők, és öt éve még az XP miatt volt sátán az MS) tetemes hányada fog ilyen-olyan (főleg XP-re hajazó kinézetű) Linuxra váltani, és inkább elviseli a rendszer támogatás hiányát,és megszokja a másik rendszert, mint azt, hogy úristen, nincs Start menü a hagyományos formájában. Vagyis inkább fog ötször annyit orlszexelni, mint hogy bevallja, mégsem ördögtől való az új rendszer.
-
pushalias
addikt
válasz
havri1 #35079 üzenetére
A Windows 8 kettőssége sajnos valóban nem tartozik az erényei közé, nagyon érződik rajta, hogy kényszermegoldás, márpedig a kényszermegoldásokat nem véletlenül hívjuk így, nem azért születnek, hogy boldoggá tegyék az embereket. Volt időm gondolkodni azon, miért lett ez a furcsa skizofréniája. Nyilván ez leginkább egyfajta backward compatibility issue, hogy az angol kifejezésektől hátast dobó uraknak is adjak fincsi gumicsontot.
Valamint a saját maguk által kőbe vésett határidők betarthatatlanságának következménye. Utóbbi szinte egyértelművé vált számomra (és úgy tűnik, ezzel nem vagyok egyedül), amikor kipróbáltam a 8.1-es verziót, és az első napokban folyamatosan az „ennek eleve így kellett volna lenni” érzés fogott el újra és újra. Értem én, hogy a Vista kudarcát részben a folyamatosa messzebb és messzebb tologatott, a végére egyre bizonytalanabb határidő okozta. A határidő betartása vagy be nem tartása egyértelmű hatással van a cég imázsára, oké. Ugyanakkor láthatóan ilyen buta hibákhoz tud vezetni, amik miatt a Microsoft magának köszönheti a negatív fogadtatás egy részét.
Több olyan módosítás, hibajavítás és fejlesztés van a 8.1-ben, amely ha már indulásakor része lett volna a rendszernek, akkor (szerintem) csökkentette volna az ellenérzéseket. Sok esetben az új megoldás a logikusabb, és elég nehéz felfogni, elsőre miért a kevésbé magától értetődő megoldást valósították meg. Nem is beszélve olyan fícsörökről, amelyek egyszerűen érthetetlen módon maradtak ki tavaly, mint például a beállításaink jóval következetesebb felhőbe mentése. Egy orbitális vicc, hogy a Startképernyő semmilyen rendszeren belüli módszerrel nem menthető. Bár eleve nem volt túl nyerő, ahogyan a telepítések során az eredetileg a Start menübe szánt elemeket a rendszer rendezetlenül a Kezdőképernyőre szórta, bár ez ugye megint backward compatibility issue.
Azt mondjuk nem értem, miért ad plusz munkát, ha a Firefox megnyitásakor a rendszer átnavigál a klasszikus asztalra. Amikor visszanavigálsz a Kezdőképernyőre, szerintem nem végzel több munkát, mint amikor az eddigi megszokásoknak megfelelően a Start menüt használtad a következő akármit indításához. Aki pedig már eleve a Superbar használatához szokott, annak alkalmazásonként egyszer van plusz munkája, amikor az alkalmazás ikonját kitűzi a Superbarra – csakhogy azt eddig is meg kellett tennie.
Nekem nyilvánvalónak tűnik, hogy a „lázadozók” többségének valójában csak a kinézettel van problémája, hiszen ha félretenné az ellenszenvét, sok esetben rájöhetne, hogy semmivel sem kerül több munkájába ugyanazt a feladatot elvégezni, csak a dolgok logikája módosult.
-
pushalias
addikt
válasz
havri1 #35074 üzenetére
Látod, pedig a „csempék” pont erre jók, ráadásul nem kellő őket 3rd party forrásból összeszedegetni, és jóval nagyobb a választék, mint bármely 3d party gadget gyűjteményben. Természetesen nem kötelező használni, isten őrizzen, hogy úgy érezd, rád akarom erőltetni, de talán megérne egy próbát.
Nekem speciel tök jó, hogy elindul a rendszer, bejelentkezem, és a fontosabb dolgokról (e-mailek, időjárás, RSS-en jövő hírek, Facebook értesítések, stb.) anélkül tudomást szerzek, hogy ehhez meg kellene nyitnom bármit is, vagy mondjuk gadgetekkel kellene szórakoznom. És ha bővebben érdekel valami, katt a „csempére”, nem kell egy másik alkalmazást indítanom.
Persze ez én vagyok, és másoknak mások az igényei.
-
vlevi
nagyúr
válasz
havri1 #35002 üzenetére
"már nem annyira zavaró valóban,"
Na, mostmár pont olyan, mint amilyennek én is látom. De ez a látvány engem nem győz meg. Én igenis elvárom egy operációs rendszertől, hogy semmilyen téren ne legyen visszalépés az előző verzióhoz képest.
Most nem a fícsörök megszüntetéséről beszélek (mint pl. startmenü, backup,... mert az megmagyarázható), hanem arról, hogy a betűk így néznek ki. Ezt lehet hímezni, hámozni, meg hümmögni rajta, hogy nem is annyira ronda, én azonban azt mondom, hogy DE! Ronda.
Aki azt állítja, hogy nem is annyira zavaró, pl. a PH fórum oldalán a ragyás szélű, szálkás, egymásba folyó betűk, az menyyyeeen szemészetre -
pushalias
addikt
válasz
havri1 #34972 üzenetére
Ezek szerint Paintben be van állítva, hogy ez a default képméret. Ilyenkor ennek a közepébe dobja, ilyen egyszerű. Fájl fülön Properties ([Kép] Tulajdonságok), érdemes átírni valami kis méretre, nekem 50×50px.
(#34979) rgeorge Paintnek valamiért a mai napig van default képmérete, az a ludas, ld. feljebb amit írtam. W8 Paintje már tud cropolni amúgy.
-
vlevi
nagyúr
válasz
havri1 #34966 üzenetére
Ez a windows8 egyik tulajdonsága, én hibának nevezném, sajnos hozzá kell szoknia annak, aki win8-t használ. Már épp kezdtem hozzászokni a Windows XP-ben megjelent, és azóta sokat finomított Cleartype-ot, amikor elkezdik kidobni
Több fórumot végigolvasgattam, és nekem az a válasz jött le az egészből, hogy a cleartype-ot próbálják száműzni, ahonnan lehet, mert az elforgatható kijelzőkkel nem tud mit kezdeni a CT. Ez ugyanis színes pixelekkel operálva végzi a betűk élsimítását.
A Win8-ban megjelenő (Metro felületen, Internet explorerben, Office2013-ban, illetve a windows intéző címsorában is) betű élsimítás viszont csak szürke pixeleket használ.
A gond ezzel csak az, hogy nagy pixelsűrűségnél (ami mondjuk egy 10"-s tábla, 1366x768 felbontás, 150dpi körül) ez nem észrevehető, és szépnek néz ki. De egy 24" FullHD monitor csak 92dpi-t jelent, és ott már igencsak látszik.Sajnos ez is egy olyan dolog, hogy beáldozták az öszvér (táblagép+asztali) felület miatt a hagyományos asztalt.
Azokban az alkalmazásokban, amik még nincsenek felkészítve a win8 új betű megjelenítésére, ott "még" olvashatóak a betűk. -
pushalias
addikt
válasz
havri1 #32095 üzenetére
Nem HD, ennek ellenére (számomra) hatalmas a különbség. Valószínű, hogy a „gyári” scart kábel is belejátszik, de most nagyobb gondom is van, mint venni egy másikat.
Persze ebben az is benne van, hogy én nagyon érzékeny vagyok ezekre. Nagyon sokadik eset, amikor látom, hogy a zemberek a 4:3-as adást vígan nézik 16:9-re széthúzva, és nem érdekli őket, amikor szólok, simán legyintenek, hogy jó az úgy. Miközben nekem már attól az égnek áll a hajam, ha 16:10-est kell nézni 16:9-en (volt már ilyen).
-
AtHoS
nagyúr
válasz
havri1 #32021 üzenetére
Ramdrive van már létrehozva?
Ha igen, akkor vezérlőpult-rendszer-baloldalt speciális rendszerbeállítások-speciális fülön alul Környezeti változók, majd felül átírod a ramdrive útvonalára a TEMP és TMP változók útvonalát (pl: A:\TEMP)
Ha nincs még ramdrive, akkor előbb telepíts egyet és utána állítsd át az útvonalakat.
Én softperfect 3.3.3. verziót használom, viszont van akinél nem működik megfelelően.
Softperfect telepítését követően, mivel a TEMP tartalmát nem szükséges menteni így egy ideiglenes minden rendszerinduláskor üresen létrehozott ramdiszket készítesz a nagy zöld plusz gombra kattintva, ahol valami hasonlót állíts be:Ha ezzel megvagy, akkor az eszközök menüben a Windows temp mappa beállítás... menüpontban is el tudod végezni az útvonal megadást
Ha maradandó adatokat is szeretnél tárolni ramdrive-on, akkor [link1], [link2]
-
bzoley
veterán
válasz
havri1 #30990 üzenetére
A letöltöt exe-t csomagold ki(pl.: TC-ben ctrl+pgdown), majd a benne lévő meghajtót kézzel telepítsd az eszközkezelőn keresztül. Azt semmiképp ne engedd, hogy a windows próbálkozzon drivert keresni, abból csak a baj van. Az sem baj, ha előtte eltávolítod, amit telepítettél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged