Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- iOS alkalmazások
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Zenés mobilokkal készülhet a HMD
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Bemutatta eddigi legkomolyabb fotós mobilját a Xiaomi
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FіkuszKukіsz
őstag
Joe Bemutatja a win10-et.
[ Szerkesztve ]
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
zsolt200 #52239 üzenetére
Ha a számítógépen telepített fizikai memória megegyezik a lapkakészlet által támogatott címtartománnyal, az operációs rendszer számára elérhető teljes rendszermemória mindig kevesebb a telepített fizikai RAM memóriánál. Egy 8 gigabájtos címtartományt támogató Intel 975X lapkakészlettel rendelkező számítógép esetén például ha 8 GB RAM memóriát telepít, az operációs rendszerhez rendelkezésre álló rendszermemória a PCI konfigurációs követelmények szerint csökken. Ebben az esetben a PCI konfigurációs követelmények az operációs rendszerhez rendelkezésre álló rendszermemóriát megközelítőleg 200 MB és 1 GB közötti mennyiséggel csökkentik. A csökkentés a konfigurációtól függ.
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
pana0017 #52228 üzenetére
Általában egér, hálózati kártya vagy valamelyik app. Egérnél és a hálózati kártyánál tiltsd le az ébresztést. Az appot meg nézd meg a feladatütemezőben.(lehet vírnyák is) Lehet még a Windows Update is, ha jól emlékszem default hajnali órákra van belőve a keresés és frissítés.
-
FіkuszKukіsz
őstag
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
CirrMee #51900 üzenetére
irásodból úgy látom az IT területen dolgozol. Nálunk sokáig nem dolgoznál az biztos. Aki informatikus létére az IT biztonsággal nem foglalkozik az szakbarbár. Mindenki aki sajnálja azt 1 kattintást az UAC-ra mert fél, hogy inhüvely gyulladást kap, ajánlom próbálgasson valamilyen linux disztrót. Az még a jelszavát is gyakoroltatja vele.
[ Szerkesztve ]
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
szabonagyur #51753 üzenetére
Elméletileg egy lépcsőben tudsz frissíteni:
Ha a számítógépén Windows 8.1 fut, akkor a Windows 8.1 Pro csomag megvásárlásával maradéktalanul élvezheti a Windows 8.1 Pro és a Windows Media Center valamennyi szolgáltatását 159.99 € becsült kiskereskedelmi áron
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
szabonagyur #51750 üzenetére
VLSC-ben sincs.
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
szabonagyur #51739 üzenetére
Nézd meg, hogy a win7-en és a win 8-on milyen kodeket használ a program a lejátszáshoz. Valszeg ebben lesz a bibi.
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
Milestone2 #51732 üzenetére
Lesz RSS feed, az EA-sok meg szerintem továbbra is megfogják kapni a magyar MS -tól. Nálunk eddig is mindenki inkább a netet használta.
[ Szerkesztve ]
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
szabonagyur #51697 üzenetére
Nálam DVB-C van. Én nem látok különbséget a kettő közt. Sőt. A win7-nél még kellett kódeket telepítenem ,hogy menjen, a Win8-on default megy. A kép minősége még lehet, hogy jobb is. Bár én egy fizetős alkalmazást használok (DVBViewer)
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #51613 üzenetére
Ezzel csak kikapcsolja az ellenörzést, de a probléma nem lesz megoldva... Fontos lenne, hogy mit ír ki a chkdsk után, Sikerül-e neki javítani vagy hibára fut és javíthatalan bejegyzésket talált a fájlrendszerben. --> ekkor minden alkalommal le fog futni és ha kikapcsolod attól még a probléma nem oldódik meg.
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
janisjoplin1 #51466 üzenetére
Nem írom le mert ha ezt ha megnézed akkor biztos menni fog.
[ Szerkesztve ]
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
szabonagyur #51458 üzenetére
Nem ismerem a TC lelkivilágát.Én nem szeretem, tudom sokan azt használják, de nekem már a Norton sem jött be anno. A windows intézőben ezt kell bekapcsolni, hogy lásd, a rejtett nem elég.
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
pete_21 #51448 üzenetére
Általánosságban igaz amit írsz, de hogy egy kis szakmát is vigyek a dologba, vannak 32 bites op rendszerek melyek 4 GiB-nél nagyobb memóriát tudnak kezelni. A Linux is ilyen például, de a Windows is tudja:
Nagyméretű memória támogatása Windows Server 2003 és Windows 2000 rendszerben
De ez ne zavarjon meg senkit, a mezei desktop oprendszerek úgy működnek ahogy leírtad.
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
Misi1980 #50533 üzenetére
MIért nem guglizod meg? 10 mp alatt megtaláltam. Nevezd át fájl kiterjesztését cmd-re és futtasd rendszergazdaként. Ha így sem menne kapcsold ki a viruskergetőt. Ha mégse menne keress megoldást a mobil topikjában. Mert ez nem op. rendszer hiba, hanem gányul van megírva a progi. Egyébként meg vicces az user neved, lehet sok progi nem fogja szeretni.
[ Szerkesztve ]
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
Lalikiraly #49777 üzenetére
Hogy azt higgyék az emberek, hogy milyen qrva gyorsan bootol az új win.
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
Játékos #49361 üzenetére
Ha nem éred el akkor nem ugyanazok a beállítások. Ellenőrizd a szerveren, hogy a távoli asztal engedélyezve van-e és a felhasználó amivel csatlakoznál hozzá az asztal távoli használói csoportban benn van-e. Ha defaultként admin vagy akkor nem kell mert az admin csoport automatikusan benne van.
A megosztott mappán ellenőrizd az NTFS jogosultságokat és örököltesd le a FILMEKBŐL. Ellenőrizd a megosztás!! engedélyein, hogy a felhasználónak amivel elakarod érni be van-e állítva a sharejog.
Ellenőrizd a szerveren a tűzfalat és ha be van kapcsolva engedélyezd a távoli asztalt.
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
szabonagyur #49332 üzenetére
Érdekes, mert elvileg a 8 kisebb erőforrásigényű mint a 7-es. Mondjuk a 2013-as Officeról sok problémát hallottam, több informatikus kolléga is ugyanilyen lassulásról panaszkodott. Volt aki inkább visszaállt a 2010-re.
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
CirrMee #49315 üzenetére
Cégecskék? Az MS bevételének nagy részét a vállalati ügyfelek teszik ki. Ez nem csak abból áll, hogy megveszik az op. rendszereket azt csókolom. Nagy részük Premier Supportot is köt, ami nem kis lóvé. Az átlag felhasználók nagy része OEM-ként jut hozzá az op. rendszerhez. Nagyon kis töredékük az aki megveszi külön. A virágboltos verziókról meg még nem is beszéltem. Általában ezek szoktak fanyalogni.
-
FіkuszKukіsz
őstag
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
vaakuum #49243 üzenetére
Nekem az otthonin van ugyanilyen gondom. Már harmadszor fordul elő velem. Valszeg újra kell húznom. És mindig ugyanaz a hiba!! A frissítések nem mennek fel.Én az ATI Catalystra gyanakszom. Az sfc és a dism sem segített. Sőt valszeg a .net-et is telibeverte. Az mmc bármelyik snap-innél elszáll.
Csókoltatom a redmondi srácokat.
[ Szerkesztve ]
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
Rimuru #48944 üzenetére
Nálam is volt ilyen. Nekem csak egy reinstall segített. Hátha nálad müxik az amit próbáltam:
parancssorba:
sfc /scannow
Ez megnézi a system fájlokat, hogy nem-e sérültek és kicseréli a jóra.
ha ez sem müxik:
http://support.microsoft.com/kb/957310. Ezeket is próbáld meg.
Nálam nem jött össze. Freshinstall kellett.
Ja most látom ezt már belinkelték.
[ Szerkesztve ]
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
szabonagyur #48900 üzenetére
Bocs, hogy belepofizok, de az Enterprise-t lehet MAK-kal is aktiválni.Persze ha ismered a kulcsot.
[ Szerkesztve ]
-
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #44830 üzenetére
Ok. Én a pc-s változatból indultam ki, ahol default ki van kapcsolva. Most olvastam csak el az idevágó technet részt. Tényleg így van, hogy alapesetben élesítve van és amint egy adminisztrátor jogkörű felhasználó belép, a skydrive-ba szinkronizálódik a recovery key.
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #44827 üzenetére
Az RT-ben nincs bitlocker.
olvasgasd:
Pontosobban nem egy teljes értékű bitlocker van benne:
Device Encryption in Windows RT does not provide the full functionality of BitLocker. Some of the features that are specific to BitLocker and not included in Windows RT Device Encryption include:
An extended set of protectors (for example, network, PIN, TPM, password).
Management capabilities enabled through Active Directory, such as recovery key escrow and support for Microsoft BitLocker Administration and Monitoring (MBAM).Note that Device Encryption is not FIPS-compliant due to the storage of a non-compliant recovery key on SkyDrive.
BitLocker To GoAlthough Windows RT 8.1 cannot create encrypted BitLocker To Go USB drives or SD cards, it is able to use these drives or cards once they have been encrypted from Windows 8 Pro or Windows 8 Enterprise (or even Windows 7) computers. When inserting the BitLocker To Go USB drive or SD card, the user will be prompted to provide the required password before they can access or update the data on the USB drive or SD card.
Ha meg be van kapcsolva drive titkosítás annak oka van.Az Rt-ben is.Az, hogy nem tudja eléggé gyanús.
[ Szerkesztve ]
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
szabonagyur #43947 üzenetére
Ez azért akart poén lenni,mert normális cégnél nem a felhasználó dönti el, hogy milyen op. rendszer fut a gépén.Ennek nem kívánságműsornak kéne lennie, mert ha tényleg így van, az nagy gond. Egy ilyen döntés mögött szakmai érveknek kellene lennie nem az átlagfelhasználó szubjektív választásának, aki (tisztelet a kivételnek) a gépet betudja kapcsolni, meg a munkájához szükséges ikonokra rátud klikkelni, meg tudja merre találja a pasziánszt és az admirálist.
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
szabonagyur #43942 üzenetére
SAP usered azért nincs, mert a licenc userszámhoz kötött. Nálunk sincs annak SAP accountja akinek nincs szüksége hozzá. A "kiherélt" wineket ne mutasd be, mert láttam eleget, de mint írtam ez cége válogatja. Mi a policy az alapján lesz meghatározva a telepítőkészlet. Elárulom, van olyan hely ahol gyakorlatilag nincs semmilyen alkalmazás telepítve a gépeden, ha nem egy ún. alkalmazás virtualizációs technika segítéségével kapod meg egy szerverről a munkádhoz szükséges appokat. Ennek előnye, hogy átülsz egy másik géphez ugyanúgy tudod a munkádat folytatni, kevesebb erőforrást igényel, nagyobb biztonság stb.
Ja és a több mint kétezer felhasználó szerinted kis vállalat?
[ Szerkesztve ]
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
zsírsámán #43940 üzenetére
Nekem nem kell megkérnem az admint, mert egyelőre még saját magammal nem beszélgetek.
Egyébként attól függ mi a céges policy. Meg aztán tapasztalatból írom, hogy vannak a sima felhasználók akikre vonatkoznak a szabályok és vannak egyesek (pl VIP) akikre nem. Ez kérem szépen: Magyarország.Nálunk ilyen az informatikai kultúra.
[ Szerkesztve ]
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
szabonagyur #43938 üzenetére
Egyeseknek nagyon alacsony a humorfaktora.
Tudom, hogy alapértelmezetten nem települ. De ha megkéred az admint, akkor egy kattintás és ott van. Míg a win8-nál kell az Internet és nem vagyok biztos, de úgy emlékszem be kell lépni az áruházba, hogy letöltsd.
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
q13579 #43615 üzenetére
Eltévesztetted a házszámot -->megfelelő forum
Egyébként pedig a felsoroltakat tudja
[ Szerkesztve ]
-
FіkuszKukіsz
őstag
EasyBCD-t feltelepíted. Ott hozzáadod azt a meghajtót amin az XP van (nálad D) és kijelölöd az NT/XP-t. Adhatsz neki más nevet is. Bejelölheted a default op.rendszert +sorrendet is válthatsz. Timeout optionnál ne felejtsd el a várakozási időt bejelölni. Mentés. Reboot és lesz op.rendszer választó.
[ Szerkesztve ]
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
kalozhun100 #43304 üzenetére
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
sz.balazs.95 #43248 üzenetére
Az SD kártya gyökerében létre kell hozni egy mappát. A leírás szerint pl. WinApps. Ezt neked kell manuálisan megcsinálni, mert az app lehet nem tudja. Ha kész: reboot.
[ Szerkesztve ]
-
FіkuszKukіsz
őstag
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
Rocko66 #43166 üzenetére
Ha figyelmesen elolvastad volna mit írtam, akkor láthattad volna nem azt írtam, hogy hardver hiba, hanem driver vagy hardver beállítás az oka. Vedd elő azt a
qrvamanualt amit a kártyához adtak és nézd át, hogy nem-e kell a BIOSban vagy a Catalystban állítani valamit. Itt van például egy Gigabytos 7950 manualja. Elég sok mindent ír, nem csak beteszem és tolom a gémet.Egyébként szerintem itt kérjél segítséget, mert ez valszeg nem op.rendszerrel kapcsolatos hiba, hanem a hardver konfigjával.
[ Szerkesztve ]
-
FіkuszKukіsz
őstag
Bocs de az ATI HD 7950 2012-es megjelenésű, nem egy szar kártya és a 8.1-nek illene támogatnia.
(#43129) Rocko66
Mekkora a tápod?
ja látom 650 W annak elégnek kéne lennie. Lehet driver hiba, de lehet, hogy a BIOSban kéne matatni. Nincs a kártyához manual, hogy mit kéne beállítani a BIOSban?
[ Szerkesztve ]
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
Darko_addict #42968 üzenetére
passz. nem próbáltam még. Én ezt ajánlanám. Legutoljára win 7-et migráltam vele. Tökéletesen csinálta. Persze fizetős, de biztos létezik "ingyenes" alternativája.
[ Szerkesztve ]
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
Darko_addict #42960 üzenetére
részletes leírás:
-
FіkuszKukіsz
őstag
[ Szerkesztve ]
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
Játékos #42651 üzenetére
A kérdés az, hogy mit mentettél az Acronissal. Klónoztad a particiót? Mert az a legbiztosabb. Recoverynél a cél meghajtónak legalább akkora méretűnek kell lenni, mint a forrásnak. Az mbr visszaállításhoz kelhet a win7 telepítő, helyreállító módban ez a két parancs kell
Bootrec.exe /fixMBR
Bootrec.exe /fixBootAz SSDvel kapcsolatosan itt találsz infót.
[ Szerkesztve ]
-
FіkuszKukіsz
őstag
Amit tanácsoltak azzal nem fog menni. A serialt nem ilyen egyszerű kiolvasni.
Advanced Tokens Manager 3.4 / 3.5 RC 5
Ingyen letölthető Win7, Win8 és Win 8.1 -en használható. Office -ra is jó.
[ Szerkesztve ]
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
800.henrik #42510 üzenetére
Created by kori?
Ez valami virágboltos iso. Valszeg az alsó kép alapján 8-on belüli upgrade-re nem alkalmas. Win8 melyik változata van?
[ Szerkesztve ]
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
800.henrik #42505 üzenetére
Akkor szar a telepítő, mert neked valszeg 64 bites az op rendszered és a 32 a default amit indít. Azért kéri a 64 bites telepítőt.Honnan van az iso??
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
800.henrik #42499 üzenetére
Miért nem csatolod fel az iso-t és úgy frissítesz? Pikk-pakk lemegy.
-
FіkuszKukіsz
őstag
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
killer095 #42148 üzenetére
Na akkor elmesélem mit szívtam ezzel a .net-tel.
64 bites rendszeren a számítógép kezelés nem akart megnyílni. Próbáltam közvetlenül az mmc konzolba snap -inelni, de az mmc leállt.Megnéztem az eseménynaplót ami egy .net-es dll hibát írt. Próbáltam az mmc-t 32 biten futtatni, de például a házirend snap-in-nél ugyanúgy elszállt.
A .Net 4.5 -öt ami a rendszer része Catalyst telibeverte.
A technet és a többi tudásbázis alapján a .net 4.5 a rendszer része, ezért csak egy reinstall oldotta volna meg a problémát. Abból nem kértem, inkább egy korábbi 7-es vhd-ből visszaállítottam a win 7-et.Innentől kezdve elég nekem a melóhelyi 8.1 meg Server 2012. Otthonra nem kell a metro.
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
Kezdő Balázs #41957 üzenetére
Meggugliztam a Hp Compaq 615 -öt. Azt írja a net, hogy AMD procis. Innentől felejtős, még virtuálisan sem fogod tudni futtatni az OS X-et, mert az csak Inteles procikat támogat. A dmg-t egyébként pl. ezzel tudnád iso-ba konvertálni.
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.