- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Magisk
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
pete_21 #55242 üzenetére
Meg kéne nézni, energiagazdálkodásnál mi van beállítva, ha nem a leállítás, akkor arra kéne átrakni [link].
Illetve okozhatja akár a Fast Startup is, amit ki is lehet kapcsolni [link].
Aztán végső esetben lehet parancssoból is: shutdown /s /full , akár még asztali parancsikont, v metrós ikont is lehet utóbbinak kreálni. -
-
válasz
pete_21 #51448 üzenetére
Köszi, hogy írtál a témához. Sajnos az utasításkészlet okozza a problémát, szóval erre a processzorra soha nem is fog feltelepedni a rendszer. Mindegy, legalább megtudtam, mi a baj, így nem agyalok rajta tovább.
Ez a memóriakezeléses sztori érdekes, mert két információ is kering a neten. Az egyik, hogy a 32 bites (desktop) rendszer max 3GB-ot tud megcímezni, a másik, hogy - amit te írtál - 4GB-ot, de ebből lejönnek az "egyéb" címzések. Nem tudom, melyik igaz, de rám nézve mindkettő verzió "rossz", mert van 4GB memóriám, és egy 512MB-os videokártyám, szóval ha a 4GB reális is 32 biten, akkor ebből csak 3,5GB-ot tudok használni a VGA miatt, szóval majdnem ugyanott vagyok, mintha felmenne a 64 bites.
Igazából nem is szabadna ezen az ~500 megán vacakolnom, de valahogy úgy vagyok vele, hogy szeretem, ha 100%-ban kihasználhatom a memóriát, ha már benne van az a 4GB.
Egyelőre maradok az XP x64-nél, azzal minden frankó, kivéve, hogy valamiért belassul a rendszer. Megpróbálkozom majd SSD-re telepítéssel, hátha...Mégegyszer köszi az infókat!
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
pete_21 #51448 üzenetére
Általánosságban igaz amit írsz, de hogy egy kis szakmát is vigyek a dologba, vannak 32 bites op rendszerek melyek 4 GiB-nél nagyobb memóriát tudnak kezelni. A Linux is ilyen például, de a Windows is tudja:
Nagyméretű memória támogatása Windows Server 2003 és Windows 2000 rendszerben
De ez ne zavarjon meg senkit, a mezei desktop oprendszerek úgy működnek ahogy leírtad.
-
Taifa Díaz
őstag
-
szabonagyur
félisten
válasz
pete_21 #51373 üzenetére
Nem fogja felrakni, mivel neki csak az van meg "eredetiben". Fél napja ezt mondom neki, de látod, hogy hiába...
Az a laptop amúgy sem igazán Win8-hoz való, driverek sem lesznek hozzá, sőt ahogy néztem nvidia chipset van rajta ami főleg szívás lehet neki.
DreamSpark meg nem hiszem, hogy neki van.... mivel először azt írta MS oldalról töltötte le.
De átadom neked a kollégát, hátha több szerencsével jársz.
-
szabonagyur
félisten
-
Sharkweb
aktív tag
válasz
pete_21 #51303 üzenetére
Hitelesítőalkalmazás okos telefonra. De ahhoz be kell kapcsolni a kétlépéses ellenőrzést. Kétlépéses ellenőrzés
-
-
rgeorge
addikt
válasz
pete_21 #51286 üzenetére
A boot menü kezeli a gyors indítást, amikor a windows 8 leállítása után váltasz a boot menüből másik oprendszerre, újra is indítja a gépet. Ha a Vista-t nem fogod elindítani, akkor jó lesz így, pontosabban csak arra kell figyelni, hogy ha a Windows 8-at állítottad le, akkor csak azt indíthatod el legközelebb. A hibernálással ugyanez a helyzet, mindig is fontos volt a hibernálás után azt az oprendszert elindítani, amit hibernáltál.
A Windows 8-hoz (szerintem) elengedhetetlen a Microsoft fiók, amit most Te létre is hoztál, a jelszó ahhoz kötelező, tehát az autologin lesz a jó megoldás, amit linkeltél, az jó is. -
rgeorge
addikt
válasz
pete_21 #51271 üzenetére
Biztos az kavart be. Ha nem gond, akkor telepítsd újra. Ha később is be szeretnél bootolni a Vista-ba, akkor a Windows 8-ban tiltsd le a gyors rendszerindítást. Ha úgy telepíted, hogy a a telepítő látja a Vista-t, akkor bootmenüt kreál a Windows 8, azzal nem lesz gondod akkor sem, ha bekapcsolva hagyod a gyors rendszerindítást, mert a bootmenüből indítva a Vista-t helyrerázza a fájlrendszert.
-
rgeorge
addikt
válasz
pete_21 #51267 üzenetére
A Windows 8-ban be van kapcsolva a gyors rendszerindítás, ezért leállításkor csak hibernálja a kernelt, a fájlrendszerek is köztes állapotban maradnak. Ha ilyenkor másik operációs rendszert indítasz, az checkdisk-elni fog emiatt, rossz esetben szét is veri a fájlokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Windows 11
- Subaru topik
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Magisk
- Milyen légkondit a lakásba?
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Erő és sebesség? Most az Öné lehet! Ráadásul kamatmentes rèszletre is!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest