Hirdetés
- OnePlus Watch 4 néven újráz az Oppo Watch X3
- Yettel topik
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- iPhone topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Aktív témák
-
sch_a
addikt
Sziasztok!
Rengeteg oldal reklamál, hogy töltsek le egy bővítményt, a media player 11-t a megfelelő megjelenítéshez. De ugye alapból a 12-es van fent. Létezik erre valami megoldás? -
Clemi
veterán
Sziasztok!
Csak egy kérdés! Most vettem észre, hogy a win7 furcsa, nulla hosszúságú fájlokat készít azokba a könyvtárakba, amik be vannak csatolva a media library-ba. Minden könyvtárban van egy könyvtárnév.event nevű fájl. Szerintetek ez mi a jó francnak készül?
-
eziskamu
addikt
Leszedtem a drivert is, de úgy sem. Welcome, oszt csókolom.
-
eziskamu
addikt
Adott egy Win7 Enterprise x64, rendesen megy látszólag, viszont csökkentett módba nem tudok lépni, mert eljut a GUI indulásához (karika megjelenik) és újraindul a gép. Ez mitől lehet, és hogy javítható?
-
Laccoss
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nekem csak a tápot vitte el, mikor az usb kivezetések összeértek
Azóta is az az alaplapom van, úgy 5 éve
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nekem olyan 4 darabos van és simán össze lehet ett rakni.
Igaz oda már nem egy egyszerű usernak kellett lenni, mert egyik felirat sem passzolt a könyvhöz, így izgi volt.
De sikerült. 
-
válasz
Steelmanus
üzenetére
Hali!
Hidd el van olyan emberke, aki képes olyanra...

Arról nem is beszélve, ha rosszul dugja valaki rá az USB csatikat, akkor az rendesen odavág(hat) az alaplapnak(ahogy írják is pl az alaplap kiskönyvében)
Persze ez tipikusan akkor fordul(hat) elő, ha olyan szg háza van a usernek, amihez az előlapi USB kivezetések még nem egyben, hanem 4 darabban "lobognak"
Fire.
-
Steelmanus
addikt
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Akkor ez nem sokat segitett hiszen szerintem senki nem dugdos bekaocsolt tap mellett semmit a gepeben. Nekem is van elolapi kivezetes igaz nem ilyen osszetett, az elektronika a kartyaolvasok miatt van benne, nekem kuldo van az jol mukodik. Viszont talan az meg lehet megoldas hogy a BIOS-ban a Legacy USB storage Disable-en van.
-
válasz
Steelmanus
üzenetére
Az usb bigyót úgy kell "telepíteni" hogy kikapcsolod a gépet, kihúzod a tápkábelt, nehogy sérüljön a cucc.
Valami ilyesmit ír. De aki jobb angolból az majd leírja. -
Steelmanus
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Megneztem a Manual-t arra a csatlakozora ezt irja.
Prior to installing the USB bracket, be sure to turn off your computer and unplug the
power cord from the power outlet to prevent damage to the USB bracket.
Ezt Tudnad ertelmezni Nekem/Neki? -
válasz
V.Stryker
üzenetére
Hali!
Tudom, fura megoldásnak tűnik, de gy próbát tegyél vele. Kapcsold ki a gépet és az alaplap összes hátsó usb portjáról húzz le minden usb eszközt illetve ezt az USB hub-ot is.
Kapcsold be a gépet, várd meg amíg a W7 teljesen feláll, majd kapcsold ki megint. Mosta csak az USB hub-ot dugd rá és megint gép bekapcs. Elméletben el szokott így múlni ez a probléma(természetesen a hátsó usb egységeket dugdosd vissza egy leállítást követően ezután)
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Fire.
-
válasz
V.Stryker
üzenetére
Neten néztem róla képet, és azon van chip. Szerintem neten keres hozzá drivert. Az eszközkezelőnél rámész, hogy driver frissítés. Ha már próbáltad, és nincs hozzá neten akkor nem tudom mit kellene csinálni. Szerintem az a chip támogatás vagy mi kimaradt a win7ből. Vagy valami hasonló lehet, de lehet hogy hülyeséget mondtam most.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Ez egy 5,25-ös helyre szerelhető kártyaolvasó (amit most lehúztam), van hang, stb része, de az mind mind külön kábel. Az usb bekötése tök ilyen, tehát mint mondtam semmi chip, semmi ellenállás, mint a képen. és XP alatt simán megy. (Egyébként egy Medion Flash XL V1.0-ról van szó)

Valami általános usb driver csomag kéne, hátha abba talál valamit. Tudtok linkelni? Én állandóan valami átb@xós oldalba botlottam.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Olyan problémám van,hogy el sem hiszem. A gép elején van egy USB Hubom, végülis egy sima usb kivezetés amely az alaplapi usb-hez van rádugva, ahogy a nagy könyvben megvan írva. A probléma az, hogy Windows 7 alatt bármit bedugok, akkor "Az usb eszközt nem lehet felismerni" üzenetet kapom.

Még egy P3-as géppel is mükszik ez az előlapi sz@r, ezzel a géppel XP alatt is, csak Win7 alatt csinálja. Íme képen.
Ötlet?

-
hackeeeee
Jómunkásember
Nem főként az miatt kérdezem, hanem azért, hogy pl. 2D-ben az alaplapi mennyen, terhelve meg a nagy.. Ugye a fogyasztás miatt, feleslegesen nem zabálna a 4870..Vagy ilyet nem lehet? CF totyikban kérdeztem, ott ezt nem nagyon tudták... Gondoltam rákérdezek itt, féligmeddig úgyis érinti a win7-et.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Win7 alatt valaki használ-e hybrid CF-et, mármint pl. alaplapi HD-s kártya valami féle másik vga-val. Mert ami lesz valszeg lapom, azon van egy HD4200, és ugye mellé rakom majd a HD4870-et, és hogy lehet-e köztük CF-et csinálni, vagy felejtős a téma...
Előre is kösz.

Amúgy mi a helyzet errefelé? Régen jártam erre.

-
Használ valaki win 7 alatt Cannon smartbase mp190-es multifunkcionális nyomtatót?
-
dunc
nagyúr
válasz
basaharc502
üzenetére
Dugd át a zöldre,és akkor alapba jó lesz ha nem akkor hátsó,vagy első hagszoróra állitsd.
-
válasz
basaharc502
üzenetére
Mondjuk az első hangszoróra.
-
dunc
nagyúr
válasz
basaharc502
üzenetére
Oldalsó hangszoróra van állitva !!! Így nem is fog szólni.
És rossz helyre is van dugva. -
peehee
csendes tag
Üdv!
Volna egy problémám. Van egy 5.1es hangfalam, amit remekül be is tudtam állítani. Viszont ventrillot feltelepeítve azt veszem észre, hogy fülessel nem szól csak az 5.1en. Ha átállítom win-ben az 5.1et sztereóra akkor működik a füles.
Nincs erre valami megoldás, hogy ne kelljen átkapcsolgatnom?Kösz
-
Lenry
félisten
válasz
basaharc502
üzenetére
hülye kérdés lesz, de biztos be van kapcsolva a hangszóró? fel van hangosítva? jó helyre van dugva?
(3 hétig nyaggatott egy ismerősöm, hogy nincs hang a gépén, amikor elmentem hozzá, mindössze annyit kellett csinálnom, hogy feljebb tekertem a hangfalat)
-
dunc
nagyúr
válasz
basaharc502
üzenetére
Konfiguráld a realtek vezérlőt(jobb oldalon lent ikon) nézd meg nem-e a hd audio van beállitva lejtászóeszköznek,és nézd meg mi a rádugott jack ,míre van állitva elöfordul,hogy pl a hangfalat alapba vonalbementre rakja.
-
Laccoss
addikt
válasz
basaharc502
üzenetére
Eszközkezelőben minden rendben van? Tehát nincs sárga felkiáltójeles háromszög?
Realtek oldaláról töltötted le a drivert, HD audióhoz?
-
Laccoss
addikt
válasz
basaharc502
üzenetére
Óra melletti hangszórón jobb egérgomb - lejátszóeszközök - kiválasztod a hangszórók-at és alapértelmezetté teszed. Vagyis annál legyen kis zöld pipa.
-
basaharc502
aktív tag
Hali!
Volna egy kérdésem: A mai napon úgy döntötem kipróbálom a windows 7-et 32 bites verziót raktam fel. Nincs is semmi problem egy dolgot kivéve...mégpedig az, hogy nincs hang...az alaplapom gigabyte GMA 770 ds3, és a rajta lévő integrált hangkarit használom. XP alatt nem volt gond vele, felraktam a drivert és már volt is hang...de itt most nemtudom mi lehet a baj, kerestem a neten direkt realtek win 7-hez való drivert, fel is teszi..de akkor sincs hang...mindkét hangszóró ikon ottvan a bal alsó sarokban (a fehér és a realtekes piros is). Ha kihúzom a hangfalat akkor ki is írja, hogy kihúztam, ha bedugom akkor beadja a realtek kezelőfelületet, illetve ha elindítok egy filmet, vagy zenét akkor "látom hogy szól...mmint a zöld csík ugrál le-föl" csak egyszerűen hang nem akar jönni

Kérem segítsen valaki, mit lehetne tenni mert én tanácstalan vok!Előre is köszi

-
Colos1
őstag
Sziasztok!
Tegnapelőtt lecseréltem a videokarimat, 9600GT-> HD5850. Azóta ilyet látok induláskor az eseménynaplóba
:"A teljesítményszámláló magyarázószövege a beállításjegyzékben helytelenül van formázva. A helytelen karakterlánc: 8�� 璢. A helytelen karakterlánc indexértéke a Data rész első DWORD-je, a Data szakasz második és harmadik DWORD-je pedig az utolsó érvényes indexértékek." (3002)
Ez az üzenet az illesztőprogram telepítése után után jelent meg, de előtte is volt ilyen:
"A Performance beállításazonosítóhoz tartozó teljesítmény-karakterláncok megsérültek, miközben a bővítményszámláló-szolgáltató folyamat (Performance) feldolgozta őket. A Performance beállításkulcs BaseIndex értéke a Data szakasz első DWORD-je, a LastCounter érték a Data szakasz második DWORD-je, és a LastHelp érték a Data szakasz harmadik DWORD-je." (3012)
Ez utóbbi akkor jött, amikor az új VGA -val indítottam a gépet, másodszorra, mert elsőre egyszer csak elment a kép, és resetelni kellett.
Valakinek ötlete, hogy mi ez?
Előre is kösz!
-
Salvador20
őstag
Hello!
Van egy olyan gondom, hogy a windows 7 pro (MSDNAA-s)-ra szeretném aktiválni a játékokat (pasziánsz, mahjong, póker stb..), ezért bementem a prog. telepítése-törlése részbe, ott be is jelöltem a telepíteni kívánt játékokat, ki is írja, hogy várjon amig a win telepíti az összetevőket, aztán egy hibaüzenettel ( Hiba! a szolgáltatás indítása sikertelen volt) visszavonja a telepítést és újraindítást kér. Újra is indítottam, de változatlan a helyzet.
-
legiaap
félisten
-
legiaap
félisten
Halihó!
Windows 7 Professional 32 bites operációs rendszer van fenn a notimon és a mostanság sokszor előjött a kékhalál.
Csináltam a probléma üzenetéről egy képet: [link]Szerintetek ez miért lehet?
-
csákány.
aktív tag
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Köszönöm a válaszod!
De sajnos én szeretném a legjobban ha ilyen egyszerű lenne, ugyanis már kb fél éve van W7 a gépemen, és azóta mindegyik Nvidia driverrel csinálta, XP-nél nem volt ilyen probléma!
Mindegyik driver meg nem valószínü hogy rossz, ráadásul akkor sok embernél jelentkezne ez a probléma! -
csákány.
aktív tag
Tud arra valaki megoldást, hogy a 64 bites W7-em tálcája(automatikus elrejtésen van), alvó állapotból való ébredés után vagy automatikus képernyő kikapcsolás után van úgy hogy fél percig sem hajlandó előjönni? Sőt már olyan is előfordult, hogy alvó állapotból való visszatérésnél a monitorom nem volt hajlandó bekapcsolni!
Ezeket nem mindig, csak néha csinálja-de sajnos csinálja

-
Laccoss
addikt
válasz
McKane
üzenetére
Hopp, lehet hogy egyszerű regedittel is megoldható lásd: [link]
zodo: Memória 60%? Az még jó is, attól hogy a gép üresjáratban van a win még dolgozik, érdemes lenne utána olvasnotok a win7 újdonságainak.
A fagyás lehet kompatibilitási gond, vagy memóriahiba. Tesztelje a memóriákat.
-
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Egy ismerősnek kellene segítenem, de nem vagyok biztos a válaszomban, így megkérdezném.
Adott egy konfig + win 7 32bit:
Asus a8n-e
AMD Athlon 64 3500+
Asus 6600 gt
2 x 512mbProblémája:
(I)" A Mozilla csomószor összeomlik, sokszor lassú az egész.
Alapon (nem csinálok épp semmit) 5-10%-os processzorhasználat mellett,
60%-os a memóriahasználat! "(/I)Memóriát bővítene ( + 2 x 1 Gb-ot venne a 2 x 512mb mellé ) az ismerős, hogy orvosolja a gondjait.
Szerintetek is ez a megoldás vagy máshol kell keresni a hiba okait ?
Javaslat ?(#18724) Laccoss
Mire gondolsz az újdonságok alatt ?
-
bobsys
veterán
válasz
A_ScHuLcZ
üzenetére
az ms-nek a windows 7 kodjat kell megmondani miutan jelezted, hogy downgradelni akarsz es ok adnak vissza egy windows xp kulcsot amit telepiteskor betudsz irni es aktivalodik is a neten automatikusan
(downgrade jog 2009 oktober 22-tol el 18 honapig vagy a windows 7 SP1 megjeleneseig, ertelemszeruen amelyik hamarabb bekovetkezik) -
sube
aktív tag
válasz
Laccoss
üzenetére
Azlesz az igen, kösz!
Windows Intéző = Windows Explorer
Nem használok magyarosítást... nemegészséges az oprendszernek
Szerk.: hamár itt tartunk, amiből lenyitottad a menüt, azt meglehet szüntetni valahogy? Azon kívül hogy onnan lehetett eltüntetni az előzőt azt is feleslegesnek tartom, bill kombóval és jobb klikk menüvel mindent meglehet csinálni azok közül...
-
A_ScHuLcZ
addikt
Liszensz-el kapcsolatos kérdést vajon hol tehetek fel?
Probléma a következő:
Sajnos az ügyfélszolgálatos csajtól 10 perc beszélgetés után sem lettem okosabb, egyszer ezt mondta, 2 perccel utána pedig az ellentétjét, úgyhogy feladtam..
A cégünk eddig mindig XP Prof OEM oprendszereket vásárolt a gépeihez, de nem mennyiségi liszeszet, hanem külön-külön serialt kaptunk mindhez. Tudtommal ezesetben a telepítést bármelyik CD-ről lehet végezni, csak annyi a kitétel, hogy azt a serialt írjuk be telepítéskor, amelyik a géphez tartozik. Ez eddig rendben is van.
De mostanában az új laposokhoz már win7-et adnak, mi viszont maradnánk az xp-nél, mi a helyzet a downgrade-el? Automata menürendszerében nincs olyan lehetőség, hogy downgrade, ezért próbáltam meg beszélni az ügyfélszolgálatos csajjal, de sajnos nem lettem okosabb.
Eddig kb 3-4 gépet telepítettem, amihez már win7-et (prof OEM) adtak, és főnököm javaslatára eddig úgy csináltuk, hogy feltettük az xp-t egy másik gép serial-al, majd az aktiváláskor azt választottam, hogy az ügyintézővel szeretném aktiváltatni, neki jeleztem, hogy downgrade-ről van szó, bediktáltam az azonosítót, visszakaptam amit kellet, beírtam és aktiválódott, majd mondta, hogy ragasszam fel a win7-es matricát a gép aljára, és rendben vagyunk. (többedszeri aktiválás után már úgy tűnt, hogy ez is csak hagyományos aktiválás, nem igazán foglalkoztak azzal, hogy én win7-es downgraddel szeretném használni, hiszen akkor legalább a win7 serialt elkérték volna szvsz..)
Ehhez képest most a legutóbbi híváskor azt a választ kaptam, hogy ezt így nem lehet csinálni.. ráadásul amit bediktáltam azt sem fogadta el náluk a gép, mondták biztos rosszul telepítettem vagy valami... Úgy csináltam mint eddig, másik gép seriallal és win7es matricát ragasztanék rá majd. Automatával még nem próbáltam ezt most aktiváltatni, hiszen akkor náluk semmi nyoma nem lesz a downgrade-nek..Kérdésem, hogy akkor most ez hogy működik? Tényleg így kell csinálni, ahogy akartam, vagy ennek más módja van-e vajon?
-
norbszt
tag
Sziasztok
Egy olyan kérdésem lenne hogy lehet azt megcsinálni a win 7 be hogy az ablakok ne logjanok bele a minialkalmazásokba, ugy mint a vistánál hogy oldalt legyen egy sáv a gadget-eknek
-
qwerty123
tag
Sziasztok!
Valamiért nem tudok elmenteni semmilyen szöveges fájlt az egyik meghajtómra, mert nem engedi a rendszer, pedig eddig ment. Valaki esetleg nem tudja mi lehet a probléma oka?
Bocsi, ha már kérdezték előttem, de most nem tudok 18000 hozzászólást végigolvasni.
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Csináltam W7 alatt IIS-vel egy FTP szerót a gépemből. 21-es port az FTP portja. Ezt kiengedtem routeren keresztül. A TCP és az UDP protokollt is engedélyeztem neki. De kívülről mégse lehet élérni. Mitől lehet ez?
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Magyar nyelvű volt eredetileg, vagy rátetted?
-
szabonagyur
félisten
Sziasztok!
A következő hibára lettem figyelmes!

Az eszközök és nyomtatók, valamint az alapértelmezett programok szövege nincs meg teljesen, és emlékeim szerint ez megvolt eddig

Eredeti windows 7 x86 pro msdnaa
Valakinek vmi tipp erre?? -
potyi23
senior tag
hi.Tudom h nem ide valo,de van egy cd m ami levan vedve,eredeti.Azt szeretnem attegetni,de sajna sehogy sem sikerul.Ilyeneket mindig alcohollal szoktam atvinni kepfileba majd kiegetni.De nemsikerul,hibakat ir ki.Mivel tudnam kicselezni?
-
Lord Myn
őstag
Sziasztok,
Most lehet, hogy baromságot kérdezek, de az XP mode alá is kell valami vírusirtó (mert jelzi a kis piros pajzs) vagy ha az ottani virtuális környezetben benyelek egy virnyákot az nem tudja megfertőzni a gazdagépet? (XP módban ugye fel vannak mappelve a fizikai meghajtók is...
) -
Rebirth II.
tag
Kínomba újrapakoltam a win7-et és már jó is a net

Aktív témák
Hirdetés
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- OnePlus Watch 4 néven újráz az Oppo Watch X3
- Heroes of Might & Magic: Olden Era
- Yettel topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Gurulunk, WAZE?!
- Hálózati / IP kamera
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Cam I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- 27% - LG 75NANO756QA 190CM NANOLED 4K UHD 100HZ SMART TV ! BeszámítOK !
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 14 M1 Pro (2021) 16GB/500GB karcmentes 85% akku 353 ciklus
- Corsair iCUE ELITE CPU Cooler LCD Display Upgrade Kit
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Közben még a meghajtótömörítést is megpróbálom megszüntetni, hátha az nem tetszik neki.
Igaz oda már nem egy egyszerű usernak kellett lenni, mert egyik felirat sem passzolt a könyvhöz, így izgi volt.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Hasznaljuk csendesen a hetest, meg valaszolgatunk par kerdesre, na meg varjuk a win 8at(manapsag ugyis nagy divat lett a "varas").