Hirdetés
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Apple iPhone 17 - alap
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Aktív témák
-
z0d1AK
nagyúr
-
7Heads Drago
veterán
válasz
Windsurfer
üzenetére
DaemonTLite4355-0068
Nekem ez Win7-tel teljesen király. Kb 10 gépen fut eddig. És a 32 illetve a 64 bites verzión is megy.
De mint látom mások már írták.
-
megema
őstag
Hello!
Valaki meg tudná nekem mondani, hogy hogy tudnám az asztali ikonok szélességét növelni? Néhány szöveg hülyén van elválasztva és zavar

-
bpx
őstag
válasz
Black-core
üzenetére
Personalize - Window color and appearance - Advanced appearance settings
-
Snowy_owl
őstag
dudasj Skyer negyedes köszönöm a segítséget. Bár egyikőtök ötlete sem oldotta meg a problémám én mégis megtaláltam az okát. Az Adobe CS3 tehetett róla. Letöröltem és most már jó. Miben játszhatott közre a jelenléte azt nem tudom de a lényeg hogy megy.
-
Skyer
senior tag
Csak nem tudom kilőni ezt a szar memory remap ot, mindjárt a májkroszoftnak irok levelet. :S Ha ez valoban ilyen, akkor minek rakják az alaplapba bele ésha mégis benne van akkor mérnem rakják bele hogy kikapcsolhassam ha kb leszarom?
-
apollo12
veterán
heló mitől van az hogy a ventrilo csúszik???
-
Black-core
aktív tag
Sziasztok!
Hogyan lehet a win7 betűtípusát megváltoztatni? Köszi.
-
Morden24
nagyúr
Az nem dx10, hanem általános DirectX frissítés.
Egyébként szerintem kérdezz rá a játék topikjában, mert valszeg a Crysis a szar, vagy az 5870-es driver. Biztosan semmi köze a Windows 7-hez ebben a formában.Esetleg próbáld a Crysis-t Vista kompatibilitási módban futtatni, de azért azt nem hiszem, hogy ennyire szarul lenne megírva az a program.
Megjegyzem, élénken él bennem, hogy a Crysis esetében külön lehetett indítani dx9 és dx10 módban a játékot, mégpedig a Games menübe helyezett ikonján egy jobb kattintás segítségével.
-
ToBeY
nagyúr
Az aktuális háttérképet hol tárolja a win7?
-
Blizz
őstag
Mért van az h a directx 11-et is kezeli a kártyám és felrakom a 10-t,de a crysis nem ismeri fel.Nem tudom nagyon magas beállításra venni.Nem engedi. (win7 x86)
-
Bengio
tag
Sziasztok!
Régi gépemen win xp volt, és 4 csatornás (kvadrofon) módban voltak erősítők kötve az alaplapra (2 erősítő - 4 hangfal), és tökéletesen működött. Most összeraktam egy s775-ös konfigot egy ASUS P5KPL-AM EPU alaplappal, ami integrált 6 csatornás hangkártyával rendelkezik. Feltettem rá a Win7-et, és sehogy sem tudom a 2 erősítőt (hátsó hangfalakat) megszólaltatni. Az első kettő tökéletesen szól, de a hátsók nem. Win7-hez annyira nem értek, amióta xp létezik, én szinte csak azt használtam.
Szeretnék ezzel kapcsolatban egy kis segítséget kérni, hogy hogyan állítsam be a hangeszközöket... jaah, és elvileg BIOS-ban az AC97 van beállítva HD audio helyett....

-
McBJani
tag
Sziasztok!
Hogy telepítsam a win7-et, hogy felajánlja bekapcsoláskor, hogy melyik op rendszert szeretném használni?
3 felé osztom a winyót, az egyiken az adatokat tárolnám a másikra felteszem az xp-t elsőnek, aztán pedig a win7-et, de az xp-n belül indítsam vagy lemezről bootoljak és úgy fogja majd bekapcsolskor felajánlani a választható op rendszert?
-
Clemi
veterán
válasz
Kvazár
üzenetére
de sajna win7 alatt nem találom a megoldást arra, hogy teljesen elhasalt rendszeren hogyan is lehetne a telepítőt megint lefuttatni, hogy a rendszerfájlokat rendbe tegye, de azon kívül semmi se változzon.
Ismered azt a parancsot, hogy sfc /scannow ? Na ez való arra, hogy az eredeti rendszerfájlokat ellenőrízze, és visszaállítsa a telepítő lemezről. (Megsúgom, hogy ősrégi "dos" parancs, és működik, nekem nem egy rendszert sikerült ezzel alaphelyzetbe hozni, még vírussal szétbarmoltat is)
-
Kvazár
őstag
válasz
dudasj
üzenetére
Köszönöm a válaszokat, de nem xp-t, hanem win7-et használok. Bocsi, ha nem derült ki. Xp alatt tuti megoldottam volna már.
Köszönöm a másik topic ajánlást, de már ott is feltettem. És egy korábbi hsz-ben ők irányítottak oda ahonnan kérdeztem.
Bár teljesen részlet kérdés, de raid1 a cél most, azután meg raid5.
Az xp-t csak mintaként kérdezem, mert azzal tudnám hogyan kéne, de sajna win7 alatt nem találom a megoldást arra, hogy teljesen elhasalt rendszeren hogyan is lehetne a telepítőt megint lefuttatni, hogy a rendszerfájlokat rendbe tegye, de azon kívül semmi se változzon.
-
AMD X2
senior tag
Feltettem ismerősöm gépére az oprendszert, minden tökéletesen működik , de hang nincs.
Sajnos nem talál drivert az integrált audiora a win7. Keresgéltem de sehol nem találtam a rendes megoldást.
Ilyen a lap, és sajnos tudom , hogy zűrös a Sundmax csip támogatottsága win7-re.
Esetleg ha valaki talált valami megoldást akkor kérem jelezze.
Próbáltam Xp módban is telepíteni de nem jó. -
polonic
félisten
válasz
Windsurfer
üzenetére
Egyébként a daemon-tools is megy rajta gond nélkül. A régi verziókkal voltak gondok, nem is azzal, hanem az sptd.sys-el. Az újat tedd fel, ha ezt választod.
-
pzstm
titán
válasz
Windsurfer
üzenetére
Virtual Clone Drive tökéletes (mint azt Morden24 is mondta, én is jelenleg azt használom, ha nagy ritkán épp szükségem van rá), de a legújabb daemon is tökéletesen megy már Win7 alatt, akár x64 alatt is

-
AMD X2
senior tag
válasz
redhunter
üzenetére
Nekem ezzel a progival sikerült.
Más programok nem voltak jók , vagy nem jól csináltam. -
redhunter
senior tag
Sziasztok érdeklődnék hogy a már feltelepitett rendszer partitiohoz lehet hozzá adni , van erre v.milyen partitionáló program?
-
Morden24
nagyúr
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Amik Vistán nem futottak, általában Win7-en sem túlzottan oroszlánok.
-
Morden24
nagyúr
válasz
Windsurfer
üzenetére
Virtual Clone Drive
-
Windsurfer
tag
Win7 (Ultimate 32bit) milyen ISO olvasót ajánl? olvastam még itt régebben, hog a Daemon Tools-t nem nagyon szereti, de arra már nem emlékszem, hogy mit ajánlottatok helyette...vissza is olvastam, de nem találtam :S
Köszi!
-
7Heads Drago
veterán
válasz
Kvazár
üzenetére
Megjegyzem nekem még nem volt raid-es rendszerem.
De szerintem csak akkor működhet az Op. ha eleve raid-re telepíted. És mivel az XP lemezek nagy része nem tartalmaz sata drivereket érdemes floppy-t beszerezni megfelelő satas driver-rel.
Nincs is értelme egy vinyóra telepíteni, majd átkötni raid-re. Mert gondolom raid 0-t akartál összehozni.
Én ide tettem volna fel a kérdést. -
Kvazár
őstag
Valaki tudja erre a kérdésemre a választ: [link]
Én pl még azt sem, hogy mi lenne a kérdésnek a legmegfelelőbb topic, ezért minden válsz nagy segítség lenne.
A válaszokat előre is köszönöm.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Mindent használtam, amit előtte XP-n...

-
7Heads Drago
veterán
válasz
hackeeeee
üzenetére
A Vista hogy neked mennyire jött be erősen függ a a progiktól amit használtál. Sajnos nem egy progi nem volt hajlandó elindulni a Vista alatt.
Viszont, mint írtad is, a Win7 semmivel sem rosszabb, mint az XP. Sőt nekem megbízhatóbbnak is tűnik. (szeptember óta használom)
Menet közben Őstag-á avanzsáltam magamat.

-
hackeeeee
Jómunkásember
Hát, nem tom... (Mondjuk én megjegyzem nem vennék semmi pénzért MSI lapot, ha ingyen adnák eladnám...Sajna ami a környezetemben volt mind megdöglött, v vmi nyűg volt vele, 3 haverom kivételével, ők istenítik...Nha meg a notijaik, nah mindegy.. Bár aláírom vannak jó termékeik...)
Én max javasolnék egy olyat, hogy írj a magyar supportnak, ha van, hogy mondjanak neked valami okosat, mert ez így kicsit gáz. Mondjuk ez más lap, mert neo-s de ezt találtam.. [link] Ez szerint nem lehet kikapcsolni...Szal ez sikeresen az MSI sara, nem az MS-é...
-
< CyberBob >
őstag
"Ennek az opnak még mindig csak a füstje nagyobb mint a lángja."
Akkor téged szívat a hetes.
Nálam kb. másfél éve van fent és pöcre indul, mindent felismer és gyorsabb mint az xp (bár azzal sem volt gond) főleg játékokban és fájlkezeléssel kapcsolatos dolgokban. Ismerősöknél sincs gond legyen hordozható gép vagy asztali. -
Skyer
senior tag
válasz
hackeeeee
üzenetére
Gond? Lehet ebbe is van csak valami idióta kódnévvel van ellátve. Utánnanéztem sőt feltettem a legujabb biost is de semmi sem történt. Maradt minden ugyanúgy nem volt plusz opció. Lehet ez valahol fizikálisan is rajta van az alaplapon de kitudja hol. Amúgy ez az egész mire jó? Ez a memory hole remap.
-
lolll3
tag
JAJJJJ skyer 10000000000000000000000000000000000 köszönet most megpróbáltam ahogy mondtad és jólett nagyon köszi

-
Skyer
senior tag
válasz
lolll3
üzenetére
Nyugodtan tedd fel a 64 bitest, lefele kompantibilis, van X86 os programfiles a. Mind2 disztribuciót képes kezelni. Sőt már inkább a 64 bites ajánlott mint a 32. Abba két programfiles van és senki sem panaszkodott hogy nem viszi a 32 bites cuccait. És hogy őszinte legyek már vannak 64 bites progik is, pl Winrar,Adobe csomag és még miegymás.
-
lolll3
tag
most épp letöröltem realtek drivert most digitális,alap win7el se volt hang de,32bites előtt kipróbáltam 64biteset ott volt hang...csak tudod programok meg játékok 32bitre vannak aza bajj ezért raktam fel 32biteset..jah és frisíteni is próbáltam azt írja hogy a "Windows megállapította hogy a szoftver naprakész".
-
Skyer
senior tag
válasz
hackeeeee
üzenetére
Nem drága konfig egy MSI p43T-C51 es lap. Nagyjábol a gigabyte szintjén van (talán). Nekem nincs drága konfigom, a legdrágább lapom is egy Asus p5K volt még anno illetve AMD alatt az ASUS ma785TD-V EVO. Bár vennék valami ütősebb lapot csak arra most nincs fedezetem. Az XFX geforce 9300 at nagyon szerettem csak rossz volt az atx csatlakozoja és erre lett cserélve. Nem igazán örültem neki!!! Sőt inkább egyáltalán nem
-
Skyer
senior tag
válasz
lolll3
üzenetére
Az a "piros hangszoro" is megejelnik amit a realtek feltesz? Alap windows 7 driverrel volt hangod? Amikor telepitesz? Azt nemtudom nézted e. Esetleg az update et is probáld ki driver szempontjábol csak előbb töröld le a mostanit. Ha ez sem segit nézd meg hogy van e piros X a hangtölcséren, vagy a biosba nem e kapcsolt ki a HD audio illetve a dugot hátul a zöldbe/feketébe dugtad e.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Haver is szop a 80ezer Ft-os EVGA alaplappal... és jé, xp alatt is szar, nem csak 7 alatt... Akkor ez most minek a hibája? Kb. minden ki lett már cserélve a gépben.. Alaplap kivételével, és ha olyan kedve van, kékhalálozik...
Nekem semmi bajom nincs a rendszerrel.... Pedig van tuning is, és nekem sem olcsóvasamvan...
Memory remap-ot már megnézted bios-ban? Ha nincs benne akkor meg szívás, ennyit a drága konfigról... Nekem 4GB-ből 4GB-t lát, használ a 64bites rendszer...
-
lolll3
tag
Egy hete kb. felraktam a windows7 ultimatet a 32biteset és nincs hang minden drivert kipróbáltam lapom:abit kn9 ultra....Realtek hangkari de semmi legújjab realtek driver se segített neki nemtudom mit csináljak vki segítsen pls...S.O.S

-
Skyer
senior tag
válasz
hackeeeee
üzenetére
Igen valoszinü hogy durván 15 féle hardverrel is vicces lenne. Lehetséges hogy esetleg vagy nem látod mert vak vagy vagy esetleg a szarral is megtudsz barátkozni, esetleg nem vagy inyenc. A legbrutálisabb AMD ATI párositás volt DDR3 al. Na az volt a tetőpont csúcsa.
Ennek az opnak még mindig csak a füstje nagyobb mint a lángja. Jól emlékszem anno a Windows XP vel is jósokat szivtak az emberek, szinte ugyanez van most is, idővel sztem kiforr majd ez a rendszer is faszára. Szoftveresen nem lehet visszakapcsolni az eltünt 512mb omat a windowsba? Bazira zavaro hogy a nagy semmi felzabálta valahova és még a biosba se találom.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nem arról van szó, hogy mi a rosz és mi nem, hanem arról, hogyha valakinek valami baja van a rendszerrel, akkor kapásból az oprendszer a hibás...Főként az win7-nél szokás, mert a jön a szöveg, hogy "XP-nél nem volt ilyen..." Persze az a gondolat már nincs meg, hogy a 7 "érzékenyebb" mint az XP, lásd aksi gond...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Az, hogy te szívsz a rendszerrel, attól nem a rendszer szar...
Ennyit erről, nincs értelme vitatkozni, de utálom azt, hogy valakinél vmi error van, akkor már a rendszer a szar.. Szokás a win-t fikázni, mert mindig a rendszer a szar...(ezért nincs értelme vitatkozni, mivel gondolom Te vagy elégedetlen, és ezért szarozod le a rendszert) Mint írtam, most raktam linux-t, nem mondtam semmit a rendszerre, csak nekem nem tetszett, volt vele sok bajom, most használom, nincs vele semmi bajom, sőt tetszik is...Mellesleg, annyi, hogy sztem több az elégedett júzer, mint az elégedetlen.. Az hogy nálad van gond, akár szoftveres, akár hardveres, az nem azt jelenti, hogy a win7 a hibás.. Mondjuk ezt megszoktam a Vistánál, mindenki a rendszert fikázta, közben elég sok olyan ember volt, akinek semmi baja nemvolt vele, pl. nekem sem...
-
c41r0^
őstag
válasz
frisco
üzenetére
Fire/SOUL/CD és frisco: köszi a segítséget, de sajnos nincs hang
frisco: köszi a drivert, de ez ADI HD audio-hoz van, az ADI1980 meg csak AC97, de ennek ellenére megpróbáltam ugyanazokat a lépéseket, mint minden más, kb. 12 driverrel:
1. sima setup, rgazdai jogokkal futtatva - nem támogatott hardver
2. setup XP és Vista kompatibilitási módban, rgazdai jogokkal futtatva - nem támogatott hardver
3. eszközkezelőben .inf fájlra rámutatva - a telepítés végén megakad, hogy nem támogatott a hardvernamost ezt a 3 módszert eljátszottam kb. 10-12 driverrel (ASUS FTP, saját magam is vadásztam), ebből kb. 5-6 fel is települt gond nélkül, csak nincsen hang egyáltalán
nem kevés idő volt 10-12 driverrel kivárni, hogy települ->reboot->nem jó->uninstall->reboot és így tovább
kicsit elírtam az első HSZ-emben, nem a digitális kimenet látszik, hanem a hangkártya nevében van benne a "digital" szócska is (a digitális átvitelre akkor kapcsolna át, ha az SPDIF/AC3-at bekapcsolom egy fülön), mindenesetre persze azt is próbáltam (ahogy egy másik fórumtárs ajánlotta), hogy mutassa a lejátszóeszközöknél a leválaszott/rejtett eszközöket is, de természetesen más eszköz nem látszik, csak ez az egy
próbáltam állítgatni a mintavételezést is (16bit/41KHz, 16bit/48KHz, stb.), semmi hatása
a jelenség tehát továbbra is az (olyan driverrel, ami települ magától), hogy a hangteszt alatt látom a zöld csíkokat, ahogy a Win az eszközt megszólaltatja, ahogy a mikrofont kopogtatom, a felvételnél szintén látszik a jel, stb., csak éppen egy mukk sem jön ki a kártyából (nincs letiltva, mute-olva semmilyen kimenet, sőt a bemeneti jeleket is unmute-oltam a lejátszási részen)
lehet, hogy rossz a hangkari vagy a kivezetései a lapon, én már nem szórakozok többet ezzel, veszek ebbe a gépbe vmi Win7 alatt is támogatott CMI alap hangkarit, ez elég lesz arra, amire kell a gépet használóknak (kvázi irodai felhasználás)
-
Gyick
őstag
Sziasztok!
Az miért lehet hogy kb naponta 1x szétesik csikokra a kép,elkezd a hangfal sisteregni majd lefagy a gép?
Konfig az adatlapomon,win7 x64 -
törölt tag
válasz
pepe1970
üzenetére
A tartalomindexelés arra való, hogy ha egy állományt keresel, akkor villámgyorsan találja meg, ne kelljen keresgélni. Ekkor a Win egy indextáblába bejegyzi a fájlok helyét, elhelyezkedését, és kereséskor nem kell az egész vinyót végignéznie, csak belenéz az indextáblába, és már tudja is, hogy hol kell keresni a fájlt. Amíg az indextáblát felépíti, addig pörgeti a vinyót. De aki mindig tudja, hogy mit hol tárol, és nem szokott keresni, az kikapcsolhatja.
-
dudasj
tag
válasz
camino
üzenetére
Azt is írják, win7 alatt csak a driver működik, a catalyst center nem fog menni ezzel a kártyával.
Uninstallt próbáld meg sztem csökkentett módban.
Vagy win dvd-ről egy windows reinstallt, az meghagy minden beállítást meg programot, az eszközmeghajtókat viszont frissíti. -
pepe1970
tag
Újabb kérdés. A gépemben két vinyó van, és a másodikban amit csak háttértárnak használok, és órákon át hozzá sem nyúlok majdnem ugyanannyi "üzemóra" van mint az elsödlegesben. Az miért nem kapcsol ki? Ha kikapcsolom a tartalomindexelést, az segíthet ezen?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Aha... És amúgy elmondanád miért? Gondolom Te is az a kategória vagy, aki kb. csak XP-t használt életében, és nem élte meg a 98-XP váltást... És most újítani kell, és jajjistenem.. Ugyan ez volt a hozzáállás. És aztán mégis mindenki képes volt váltani.. Nah mindegy.
Manapság semmi baj nincs már a 7-tel, tökéletesen működik. Személy szerint nekem a Vistával sem volt semmi bajom, tökéletesen működött, semmi halálozás meg ilyenek nem voltak, sem kékhalál, sem más... Aki meg warezol (nem rád gondolok) az meg megérdemli, hogy sz@rozzon a rendszere... (Más, én most raktam a notira Ubuntut, a Win7 mellé, eddig rühelltem a linux-ot, most viszont már kezdek vele megbarátkozni... Szal ennyit erről. Okoskodkoni, fikázni könnyű...)
@z0d1ak: Nekem asszem amikor legelőször raktam a netbook-ra fel a hetet, akko hagyott nagyobb felbontást állítani, de utána máskor amikor megnéztem, akkor már nem, nem tudom, hogy mitől függhetett...Akkor volt tologatós.
-
McKane
senior tag
jó reggelt!
melyik -gondolom én-frissítés okozhatta azt a hibát hogy a notebooknál a keddi frissítések után minden indításkor 640x480-ban indítja a gépet.. de csak indításnál. ha ujraindítom normáisan 1280x800-ban indul a rendszer..
azért gondolom,hogy valamelyik frissítés, mert kedd elött egyszer sem volt ilyen probléma, nem szedett le uj drivert sem, nem raktam fel programot sem..a vga: egy csodálatos "brutálisan erős
" intel gma x3100. -
Skyer
senior tag
Megvan a játék alatti laggolás oka, teljesen kitöltötte a játék a memoriát és a CPU-t is kinyomta ami nem gáz, de így nem volt már fizikai memoriám és ezért gyorsitotárazott awinyora. Sehogy sem lehet hardveres megmondani az alaplapnak hogy ne lopja el a 512mbomat a ramokbol? kurva anyját
Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SteamOS gyere már PC-re! Nem, még nem jött el az idő.
- Apple iPhone 17 - alap
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Indul a ChatGPT Health
- NVIDIA® driverek topikja
- Elemlámpa, zseblámpa
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- További aktív témák...
- ÚJABB ÁRCSÖKKENTÉS Xiaomi Redmi 13C 8/256 mint az új, garanciával eladó
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Több darab! MacBook Pro 14" M1 16GB RAM 27%-os áfás számla (218)
- iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3993, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

" intel gma x3100.