Hirdetés
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
Aktív témák
-
Clemi
veterán
Sziasztok!
Tippeket szeretnék kérni egy problémához, aminek az okára sehogy nem tudok rájönni.
Az a gondom a következő: Adott egy W7-es gép, ami egy Gigabyte EP-43-UD3L alaplap, benne egy D-820-as proci, 2GB memória (egyben), ATI HD3870 1GB videokártya, külső eszköz egy Logitech billentyűzet-egér combo, és egy webkamera. Az energia sémáknál beállítottam, hogy mikor tegye magát a gép alvó állapotba (hibernálás kilőve a powercfg -h off kapcsolóval is) de egyszerűen nem hajlandó lekapcsolni magát.
Átnéztem az összes futó folyamatot, a feladatütemezőt, a szolgáltatásokat, megnéztem a powercfg -requests kapcsolóval az energiasémát, és semmi de semmi, ami indokolná ezt a hibát. Az egyetlen ami feltünt, hogy ha a monitor lekapcsolt állapotban van, és megnyomom a billentyűzeten az alvás gombot, akkor is csak a monitort kapcsolja vissza, és csak az alvás gomb ismételt megnyomására megy alvó állapotba.
Egyszerűen már ötletem sincs, hogy merre keressem a megoldást.
-
Laccoss
addikt
-
Morden24
nagyúr
Hát ez nem valószínű, hogy a Win7 hibája lesz.
A vinyóleállítás lehetősége ki van kapcsolva az energiagazdálkodási sémák beállításai között?
Amúgy ha eldobálja a vinyót, az vagy a HDD, vagy lap, vagy táp. Csak egy vinyóval játssza ezt?
És amúgy milyen hibaüzenetet ad játék közben?Ha tuningolt a gép, mondjuk azzal kezdeném, hogy az egész vissza alapra.
-
PPSH
őstag
hello mindenki.
lenne egy kis erdekesseg az x64-es Win 7-esemmel.
olyanokat csinal hogy 3 orankent hibauzenetet ad a jatekokban,aztan meg eleg sokszor csak ugy kikapcsolja a vinyot mukodes kozben
ilyen minden szepen lassan behal aztan inditaskor nem is latja
ilyenkor le kell huznom a taprol es atdugni egy masik agra
miert csinal ilyeneket?
ha valaki tudna segiteni az jo lenne
-
Rebirth II.
tag
ehhe, tegnap este jó volt még a net automatán csatlakozott most meg már megint nem .D
-
Morden24
nagyúr
válasz
Neil Watts
üzenetére
Gondolom a gépi telefonos aktiválás küldött el a frászba. Várj meg kezelőt.
Egyébként nem tudsz addig is igényelni egy új kulcsot attól, aki az msdn-t első körben biztosította neked? -
Laccoss
addikt
Még le is írja hogy mi kell, adj hozzá engedélyt. Jobb egérgomb a mappán- tulajdonságok - biztonság - Szerkesztés gomb - kiválasztod a hogy mivel hogyan vagy bejelentkezve, majd bepipálod a megfelelő jogkört, leokézod, és elvileg le tudod majd törölni. Ha mégsem akkor lehet valami használja, próbáld csökkentett módban törölni.
-
w580
aktív tag
hali,
1éve van fent a win7 és külsö winyomon(maxtor 1tb) egyszercsak két mapát hozott létre 1: 1c73656d0c888c33f3d73c5047 nével 2: 3c0d29b4ca495284d194384086 nével 2db összen 250mb és elszeretném távolitani öket de nem lehet mert a mappa ikonjánál 1 lakat van,ha kiakarom törölni a következöt irja"ezen művelet végrehajtásához engedély szükséges. A fájl módosításához forduljon engedélyért a következőhöz:SYSTEM"
ennek a 2 mappának eltüntetésért kérek segítséget!

-
Enton
addikt
Hy!
Problem:
Gépen két oprendszer XP és Win7, Xp-t ujra kellet rakni, viszont így ugymond odaletta win7-em is, mert a xp-s partició formázva lett, és a bootsektor is elveszett.
Win7 dvd-vel próbáltam megcsinálni, de azt írta már hogy nem megfelelő verzió a telepítőnek, gondolom a frissítések miatt, node sebaj.
Ezzel a progival: EasyBCD
Megtudom oldani a problémámat XP alól, hogy hasonló a win7 által létrehozott választós menum legyen induláskor, és ne kelljen újraraknom a win7-et is? -
Laccoss
addikt
válasz
Neil Watts
üzenetére
Ha van msdn fiókod, nem tudsz új kulcsot szedni hozzá?
-
Neil Watts
veterán
-
válasz
Rebirth II.
üzenetére
Töröld le, majd engedd, hogy a win rakjon fel dreivert hozzá.
-
manó17
csendes tag
Sziasztok! Valaki tudna segíteni hogy hogyan tudok felrakni egy 14Gb-os dolgot, 2 darab 8,5Gbos dupla rétegű dvd-re?
pontosabban a GTA 4 lenne az.
-
Tosee
őstag
válasz
Rebirth II.
üzenetére
Router admin felületén a DHCP beállításoknál, de az jóra van állítva: 192.168.1.1-re ha jól láttam egy korábban linkelt képen!
-
Laccoss
addikt
válasz
Rebirth II.
üzenetére
TCP/ip - Tulajdonságok - Általános fül - Speciális gomb - Alapértelmezett átjárók - hozzáadás gomb.
-
Laccoss
addikt
válasz
Rebirth II.
üzenetére
Most jutott eszembe, véletlenül nem két hálókártya van az alaplapon?
-
Hunter2
addikt
Erre valakinek valami ötlet?
-
Tosee
őstag
válasz
Rebirth II.
üzenetére
Előfordulhat! Nekem is feltűnt a 0.0.0.0! A többi szerintem is rendben van!
Szerintem ellenőrizd a IPv4, és IPv6 beállításokat, hátha maradt kitöltve valami!
Az általános és az alternatív konfiguráció fület is ellenőrizd!Esetleg még az IPv4 tulajdonságainál a speciális résznél ellenőrizd még, hogy nincs -e beírva az alapértelmezett átjáróhoz!
-
Laccoss
addikt
válasz
Rebirth II.
üzenetére
Hmm. Alapértelmezett átjáró 0.0.0.0? Amúgy minden okésnak tűnik ezen kívül.
-
Rebirth II.
tag
Tessék, az "Alagút adapter helyi kapcsolat" folytatódik egészen 30 ig.
-
Tosee
őstag
válasz
Rebirth II.
üzenetére
indítsd újra a géped, majd ha nincs net, akkor: start -> futtatás -> cmd
írd be ezt: ipconfig /all
Az eredményről beszúrhatnál egy képet! -
Tosee
őstag
válasz
Rebirth II.
üzenetére
Hálózati megosztási központ:
Aktív hálózatoknál, Otthoni-ra van állítva?
Esetleg próbáld meg frissíteni a lan kártya driver-t! -
Rebirth II.
tag
Áá nem jó így se

Ugyan úgy a helyi kapcsolatoknál azt írja Azonosítatlan helyi hálózat, de miután letiltom és újra engedélyezem látja rendesen
-
19870820
senior tag
Üdv.Lenne egy olyan kérdésem hogy tudtok-e Win7 alá mozilla plugint(media playerre gondolok)?Vistához való 2007es progit találtam,de nem hiszem hogy ez még jó a media player 12höz is.
-
Joe fiú
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a problémám,hogy nem indul el a gépem,így röviden és egyszerűen.
Szóval a tünetek.Este leállítom,minden jó,semmi nem szaroskodik.
Másnap este indítanám el->kékhalál bevillan 1s-ra majd újraindul.Indítanám csökkentett módban úgyis ugyanez történik.Valamiért a Win7 összeszarta magát.win7 javítási akármije azt írta hibaforrásként,hogy gond van a rendszerfájlok integritásával.
Megoldás az újratelepítésen kívül?Köszi
-
Tosee
őstag
válasz
Rebirth II.
üzenetére
Véletlenül nem ezen a gépen használtad az internetet a router megvásárlása előtt? Mert ha van még egy betárcsázós kapcsolat is a helyi kapcsolat mellett, akkor szokott ilyet produkálni!
Hálózati és megosztási központ / Adapterbeállítások módosításánál mik vannak?
Mikor működik az internet milyen IP-t kap? Tartományon belüli?
Tehát 192.168.1.100 - 192.168.1.111 közötti? -
szabonagyur
félisten
Vadiúj a táp benne, és nem egy 8000 ft-os táp...
-
Laccoss
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Akkor nem túlmelegedés. Ha csak úgy kikapcsol akkor tápra tippelnék. Eseménynaplóban mit ír?
-
válasz
Rebirth II.
üzenetére
Ha van router, akkor ott kellene. Vagy számítógép kezelésnél. Ott megtalálod.
-
Tosee
őstag
válasz
Rebirth II.
üzenetére
Szia!
Azért nincs net indításnál, mert nem kap ip-címet a win, mivel automatikusra van állítva, de a router nem osztja ki! Másik gépen gondolom van beállítva fix, és azért működik rendesen! Szóval vagy engedélyezd a DHCP server-t a routerbe, vagy állíts be egy IP-t manuálisan!
-
Rebirth II.
tag
válasz
Rebirth II.
üzenetére
friss:
A DHCP-t kellene valahol engedélyezni a helyi kapcsolatoknál, mert a hibajavító ezt javítja ki és akkor van net, de minden indítás után javítatni kell

-
Morden24
nagyúr
Na, az már 15 körül van (én is 64-es HP-t használok), ergo azért további programoktól függően 20 vagy több lenne ideális.
Az indexelés alapbeállításon igen kicsi területre hat ki, gyakorlatilag a saját dokumentumaid és a users folder, szóval nem igazán. Ettől függetlenül ha nagyon akarod, kikapcsolhatod.
A szolgáltatásokra általánosan írtam, hogy hosszas kereséssel teszem azt lelősz 5-6 darabot, és nyersz mondjuk 60Mb memóriát. Ennél azért én el tudnék képzelni értelmesebb időtöltést is, pl. Sztalkerezést - mert azt aztán nem fogja befolyásolni, hogy lelősz egy-két service-t
-
Morden24
nagyúr
32 vagy 64 bit? 32 esetén a HP kb. 9 gigát telepít, ergo a 30 giga eléggé verébre ágyúval szitu.
S egy jó leírás a szolgáltatásokról? Nekem nincsenek nagy elvárásaim, indítsa el a sztalkert dx 10-ben és kész.
Ilyesmit találsz fél perc alatt egy keresővel, de hidd el: egy huncut fps-el sem fog gyorsabban menni a Sztalker dx10-ben attól, hogy lelövöd az indexelést

-
Bator92
tag
Hellosztok!
Lenne egy nem kis problémám:
Nem rég váltottam Vista 32bit-ről Seven 64bit-re. A problémám az, hogy a játékok ugyan olyan sőt sokkal alacsonyabb beállításokon is szaggatnak. Arra lettem figyelmes, hogy ez annak köszönhető, hogy ha a processzornak már csak az egyik magja is 100%-on megy akkor kezd el szaggatni.
Vannak játékok, ahol 50 vagy akár 100 fps-em is van, de a proci túlzott használatának köszönhetően beszaggat a játék. Miért lehet ez? Mit tehetek ellene? vagy mit állíthatok át, hogy a procihasználatot lekorlátozzam? -
Morden24
nagyúr
Tőled függ, hogy mit telepítesz még oda arra a partícióra, illetve hogy milyen kiadást telepítesz. 30 giga bármilyen esetben elég.
tudtok valami jó leírást, hogy milyen szolgáltatást lehet gond nélkül kikapcsolni
Ilyen nincsen, és nem is lesz, mivel neked kell eldöntened a szolgáltatások ismeretében, hogy mire van szükséged és mire nincsen.
Ehelyütt megjegyezném, hogy pont az indexelés egyébként nem éppen egy erőforrászabáló valami. Alapjában véve nem hinném, hogy néhány tucat mega memóriáért megéri lelövöldözni service-eket. -
Laccoss
addikt
válasz
Rebirth II.
üzenetére
Ha hálókártya driver megfelelő, és a Local area connection (Helyi kapcsolatnál) a tcp/ip beállítások automatikusra vannak állítva, akkor észlelnie kell.
-
Rebirth II.
tag
Mivel a válasz nem találtam még meg rá:
Hogyan tudom beállítani, hogy a Win7 (ultimate x64) automatán észlelje, hogy állandó internetkapcsolat van? Ez alatt azt értem, hogy ne kelljen mindig becsatlakozni az internetszolgáltatótól kapott névvel ill. jelszóval. Router admin paneljébe be is állítottam a nevet + jelszót és xp alatt működik is, de Win7 egyszerűen a gép bekapcsolása után nem észleli az internetet, pedig a routert látja. Akkor hajlandó csak észrevenni hogy van net, ha letiltom a hálózatot és újra engedélyezem.
-
Laccoss
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nézd meg pörögnek e a ventik, nem e melegszik túl a videókártya, proci, táp is lehet gond. Ezeket egyik tesztből sem fogod megtudni.
-
szabonagyur
félisten
Hát igazából van egy asztali gép ami gondol egyet és lekapcso.
Megy mondjuk fél napi napig és egyszer csak lekapcsol, fél óra pihi aztán meg y megint. Szal kb így mindent akarok tesztelni, h tudjam mi lehet rosz
-
Vladi
nagyúr
Sziasztok!
Telepítéshez mennyi helyet hagyjak neki? 30 G elég?
Plusz: tudtok valami jó leírást, hogy milyen szolgáltatást lehet gond nélkül kikapcsolni, hogy kicsit takarékoskodjak az erőforrással? Indexelés pölö.Valamint: igen, olvastam az 1. háeszt.

-
Morden24
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Milyen hardvert akarsz tesztelni, és milyen céllal?
-
szabonagyur
félisten
enyimre vki:::

-
válasz
Rebirth II.
üzenetére
Én sem. De olyasmi volt hogy az indításhoz ( van egy olyan a startmenüben ,hogy indítás, vagy angolul startup) kellett behúzni a batch fájlt, vagy a parancsikont a névvel és a jelszóval. Mintha ilyen rémlene. És akkor csatlakozik autómatán. De ha nem így van, akkor kijavít valaki.
-
balintka
addikt
Windows 7 starter editionben nem tudunk háttérképet változtatni. Ez miért van? EEE 1005HA-hoz kaptuk és sehogy se megy. Tud vki segíteni? köszi.
-
Hunter2
addikt
Olyan gondom va hogy nem hajlandóak menni a silverlight-os videók (hocTV) újraraktam már vagy 3szor a silverlight-ot de semmi hatás. Kipróbáltam opera 10.50 alatt ott úgy látszik hogy nincs beépülő telepítve, ie 8 alatt azt írja hogy telepítsem fel a silverlight-ot és mikor rányomok jön a hibaüzenet hogy már telepítve van, firefox alatt már látszik a myshowroom-os ablak de nem reagál semmire.
A poén az hogy eddig meg simán működött.
Valami ötlet? -
19870820
senior tag
Hali érdeklödnék hogy Win7 telepités után melyik hálozatot kell választani a 3választható közül?Ha én kiválasztom az othonit akkor nekem alatta van még egy nyilvános is(ezt már probáltam).D-Link 360R modemem van.Azért kérdezek rá inkább mert szeretek biztos lenni a dolgomban.Gondolom a modem miatt tesz be még egy nyilvános hálozatot.Választ köszi.
-
szabonagyur
félisten
Sziasztok!!
Melyik programmal tudnám a gépem teljesen letesztelni hardveresen??
-
droti25
őstag
Sziasztok!
Gondolom egy 512 rammal rendelkező szgépre nem érdemes feltenni a win7(32bit)-et?
-
ntomka
nagyúr
-
ntomka
nagyúr
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Nagyon új a cucc, vagy 2 hete vettem, i3-as noti. Szinte semmit nem ismer fel benne a 7, még az ati vga-t sem. Adatlapomon ott a típus.
Egyébként a hozzá kapott cd-n csak win7-es driverek vannak (legalábbis ez van ráírva). Egyébként ami elérhető és friss a support oldalán az asusnak, azt teszem fel. Csak a maradékot teszem a cd-ről. -
ntomka
nagyúr
Sziasztok! Már másodjára telepítettem újra a 7-et. Ha felrakom a gépem valamelyik driverét, a program kompatibilitás nem működik megfelelően. Hiába állítom be a vista (sima, sp1, sp2) módot, az msn és a skype ott figyel a tálcán. Engem ez marhára idegesít.
Valaki nem tud valami használható megoldást, hogy kijavítsam a program kompatibilitást, vagy egyéb? XPSP3 kompatibilis módban működik az ikon helyre tevés, viszont úgy rendszergazda módban futnak, ami megint csak kellemetlen mellékhatás. 
-
negyedes
addikt
válasz
matthew95(2)
üzenetére
Ez csak arra utal, hogy hirtelen ki lett kapcsolva a gep(pl aramszunet, vagy reset).
-
válasz
Rebirth II.
üzenetére
A válasz megvan, itt valahol. Má volt róla szó, kicsit olvass vissza.
-
Rebirth II.
tag
válasz
Rebirth II.
üzenetére
kérdés még mindig él
-
matthew95(2)
senior tag
Onnan tallóztam, amit alapból kihoz: Windows/Minidump
Aktív témák
- Beats Solo 4 vezeték nélküli fejhallgató, bontatlan.
- Új és régi konzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - Már 12.52 FW-s PS4-ek is!
- LG 77C3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4170
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ha igen kapsz 1 csokinyuszit

Szóval nem driver, hanem valamilyen program okozza. Most egyesével állok neki a telepítéseknek, és kiszűröm melyik okozhatja ezt.