Hirdetés
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Google Pixel topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Apple iPhone 17 - alap
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
negyedes
addikt
válasz
kovacsroli
üzenetére
Kezd normalis, nem buheralt rendszerrel, tan akkor elindul rendesen.
-
canniball
nagyúr
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Sajna nem segített. A TB indulása után kiteszi a kis borítékot, majd eltűnik és lehet újra beállítani az Ikonok és értesítések megjelenítését. Érdekes módon ha nem küldöm indítás után egyből az óra mellé (teljes ablakban indul) akkor nincs gond. Illetve ez a leküldés is csak a progihoz feltett kieg.-gel (Minimize To Tray Enhancer) működik, az ikonnál beállított Futtatás: Kis méretű opció nem ér semmit (míg a Feladatkezelőnél bevált).
-
kovacsroli
senior tag
Hali!
Indítanék egy játékot, és azt írja, hogy a csoportházirend tiltja, és forduljak a rendszergazdához
Kerestem ezt a házirendes valamit, próbáltam az mmc paranccsal is, de nem jutottam messzire. Mit tehetek? Windows 7 Home Premium Lite -
Laccoss
addikt
válasz
Zomb€€
üzenetére
Win7es dvdről bebootolsz, számítógép javítás- végigmegy, kiválasztod a már telepített windowst- majd alul lesz olyan hogy parancssor.
Arra rányomsz, bejön egy olyan kis ablak mint a futtatás. Ott bootrec.exe-t indítasz és annak van különböző kapcsolói master boot record (/fixmbr), boot sector (/fixboot). Mondjuk ezeket is kipróbálhatod, ezek helyreállítják amit kell.
-
RootRulez
félisten
válasz
szabonagyur
üzenetére
Igen, és nekem egy negyedik van...

-
RootRulez
félisten
válasz
szabonagyur
üzenetére
Próbáltam vele barátkozni, de semmi hasznosat nem találtam. Az oldalon amit linkeltél, melyik lenne a nekem való? Az enyém: CMI8738-C3DX
Amik itt vannak azok:
CMI8738-LX
CMI8738-MX
CMI8738-SX -
Lakers
tag
Hello!
A problémám az, hogy a win7 alatt a wifi netre már nem tud normálisan felkapcsolodni... Folyton ledob az egyikről, még a többire felcsatlakozik és azt írja ki, hogy no internet acces... Az a baj, hogy a win7-t ezt már másodjára játsza meg velem... A routerek jók, az XP alatt simán jól megy.
Mivel tudom orvosolni a problémát? Újratelepítéssel?
-
szabonagyur
félisten
válasz
RootRulez
üzenetére
Szia
Google a barátod, első cmedia kifejezésre ezt dobja be, emlékeim szerint működik

http://www.cmedia.com.tw/EN/DownloadCenter_Detail.aspx?pserno=0&dtype=ALL -
canniball
nagyúr
W7+Thunderbird problémám lenne: az óra mellé ül le a TB, valamint ha levél érkezik mellette megjelenik egy ki boríték is; illetve csak megjelenne, mert hiába állítom be az értesítési területre az Ikonok és értesítések megjelenítése opciót a program/gép újraindítása után ez mindig visszaáll a Csak az értesítések megjelenítésére. XP alatt jól működött és W7 alatt is csak ezzel van gond, a többi úgy jelenik meg ahogy beállítom.
Tudja esetleg valaki hogy lehetne helyrerakni? -
RootRulez
félisten
Van még olyan Windows 7 felhasználó, aki ilyen hangkarit használ: CMI8738-C3DX Egyszerűen nem találok hozzá rendes Win7 drivert (nem vista driver sem jó, 100%-ban)
-
puli122
csendes tag
Sziasztok.
Az történt hogy kaptam egy master boot record vírust valószinüleg a netbbokomon. Decemberben vettem és van hozzá eredeti win7. A recovery partíciórol tudom viszaállítani ha gáz van, de ezt a vírust a teljes formázás sem oldja meg. Most az a kérdés hogy ahoz hogy megmaradjon az eredeti win7-em elég-e a gép alján lévő matrica. És ha igen honnan tudok szerezni legálisan egy win7 Home Prem OA -t ?
Az a terv hogy leformázom az egész vinyót, teljesen, bootrekordal együtt, és akkor fölteszek rá egy új rendszert.
Amúgy kaptem egy recovery dvd-t, azon szerintetek van oprendszer is vagy csak driverek ? -
Zomb€€
őstag
De kb 2 éve hozzá sincs nyúlva a kábelekhez, létezhet hogy egyszercsak eldobja magát? Reggel megpróbáltam azokat is piszkálni de sikertelen volt.
-
törölt tag
Nálam is fordult már elő kábel probléma. A SATA kábelt ki kellett cserélni. Nem volt ugyan megtörve, de a csatlakozója nagyon gyenge volt, és állandóan lötyögött, kimozdult a helyéről. De nálam ekkor nem hozott hibaüzenetet, hanem egyszerűen a POST folyamat közben megállt, és nem csinált semmit.
-
Zomb€€
őstag
Üdv!
(nem tudom mennyire illik ebbe a topikba, de más nem jutott eszembe)
Reggel gép bekapcsnál post helyett a következő ablak fogadott:
Leírás, hogy vmiért nem éri el a boot file-t
File: \Boot\BCD
status: 0x00000e9
Info: An unexpected I/O error occuredEz ugye nem feltétlenül jelenti azt, hogy elhasalt a vinyóm?

-
Laccoss
addikt
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Látod ebben különbözünk, nekem jól fut és megvagyok vele elégedve. Még játszottam is a gépen, CS, CS:S, Avatar, NFS
, és társait.PCI-expresses olcsóbb tény, de nem is mondtam hogy olyat kell venni. De akinek nincs pénze fejleszteni, de másik oprendszert akar, az is tud lépni.
polonic: Próbáld ki demo-ban, ha mennek, akkor a teljes játék is valószínű hogy menni fog.
-
polonic
félisten
válasz
üzenetére
Nincsenek meg. Eddig valamiért nem figyeltem ezekre a játékokra. Most a conviction felkeltette az érdelkődésemet, előrendeltem, április 30-án jelenik meg. A cd galaxisnál nagyon olcsó mindegyik előző rész, és megvenném ezeket is, hogy addig végig tudjam játszani. Azért kérdeztem, hogy ne feleslegesen vegyem meg ezeket.
-
polonic
félisten
Van tudomásotok arról, hogy a splinter cell részek mennek-e win7-en?
-
-
The DJ
addikt
válasz
The DJ
üzenetére
Na gugliztam egy kicsit és úgy tűnik nem csak nekem van ez a problémám. Mindenkinél jelentkezik, aki ilyen lappal rendelkezik és AGP-s 7600 GS-t használ. Nvidia driver a gond, a Win 7-be integrált alap driver is hibás már és nem fogják javítani, mert régi kártya és nincs már hozzá rendes support.
A működő, csíkozódásmentes utolsó driver a Forceware Vista 97.52 (x86). Ezt viszont nem pakolom fel, mert nagyon régi és eltűnnének a csíkok, de kb semmivel nem tudnék rendesen játszani, szóval inkább élek a csíkokkal, úgy sem sűrűn látom őket és ha minden jól megy, akkor hamarosan úgyis új PCI-E VGA érkezik a házhoz.
A link amúgy a probléma megoldásához: [link]
-
The DJ
addikt
válasz
The DJ
üzenetére
Fejlemények: XP SP3 feltelepítve, sem telepítés közben, sem telepítés után nincs semmi hiba, semmi csíkozódás, semmi olyasmi, ami Win 7 alatt ott van. Driver feltelepítése előtt és után is normális a kép, a felbontást, színmélységet, képfrissítést buherálva is tökéletes.
A kérdés az, hogy most akkor mi a fene is van?
Nem akarok visszaváltani XP-re, szeretnék megmaradni a Win 7 mellett. Próbáljak meg 64 bitest? De 2 giga ram mellé meg felesleges. Vagy rosszul gondolom? -
z0d1AK
nagyúr
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
És várható valami gond, ha a javításra megyek?
Csak mert fontos adatokat tárolok rajta.C^^: szerintem nincs rá lehetőség, hiszen hibernáláskor a memória tartalmát írja ki a vinyóra, és azt tölti vissza bekapcsoláskor, és így mintha semmi sem történt volna, fut minden tovább.
-
C^^
őstag
Sziasztok!
Van egy batch fájlom, ami minden rendszerindítás után lefut. A gond akkor van, ha hibernálásból kel fel a gép, ugyanis ekkor manuálisan kell lefuttatnom. Van valami mód arra, hogy ilyenkor is magától fusson le?
Köszönöm a válaszokat előre is.
z0d1AK: Köszi, én is ettől féltem.

-
Frenky89
addikt
Hi!
Belefutottam egy igen idegesítő problémába: néha (random időközönként) egyszerűen megszűnik a hálózati kapcsolat W7 alatt, mintha lefagyna a kapcsolat.
Értsd: csak a saját gépemet látom a hálózaton, az adapter tulajdonságainál IPv4-nél "No internet access"-t ír és semmilyen hálózati forgalom sem működik.Fogalmam sincs mi lehet a gondja ezért fordulok hozzátok. Az egyetlen megoldás, amit kikísérleteztem az az, hogy a hálózati kártyát letiltom, majd engedélyezem.
A delikvens egy W7 Pro x64 7600 MSDNAA és Realtek 8111C-n keresztül csatlakozik.
Van még a hálózaton egy desktop W7 Pro x86 és egy XP-s noti, de azokon minden zökkenőmentes.

-
The DJ
addikt
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Megpróbálom, viszont mint írtam, akkor is ezt csinálja a rendszer, mikor még nincs fenn semmilyen driver, csak a Win 7 alapértelmezettje. Ráadásul mielőtt új lap meg processzor lett, akkor is Win 7 volt, ugyanezzel a kártyával, a legfrissebb driverrel és ott meg semmi gond nem volt.
-
Matthewsz
aktív tag
Tegnap felraktam egy 64bites ultimate-et 4 giga ram mellé, és azt írja a rendszer tulajdonságainál, hogy csak 3,5 használható. Ez miért van?

-
-
-
Apollyon
Korrektor
válasz
jozefgucci1
üzenetére
Itt kiválasztottad a megfelelőt?
Az én esetemben Audigy 4-et kellett, nálad akkor a Realtek. Továbbá a Configure gomb alatt kell beállítani a hangfalak számát.
-
Látom van forgalom .Megkérdezem ma is hátha vki tud segíteni .:
Tegnap raktam fel az új vinyómra a win7 ultimate 64 bites változatot.
Minden jó csak sajna nincs hang a gépemen.Sea stereó hangszórókon elől és hátul sem sem az 5.1-es fülesben.Tegnap felraktam a realtek legújabb frissítését és így már észreveszi ezeket az ezközöket de nem működnek.Ja a mikrofon működik
Alaplapi integrált realtek karim van.A másik merevlemezen xp alatt működik minden flottul.Addig nem is merem leszedni az xp-t. -
Morden24
nagyúr
válasz
jericho69
üzenetére
Akkor tisztázzunk valamit: ha egy játék dx9-es (régi játékok nagytöbbsége), az XP, Vista, Win7 alatt ugyanúgy dx9-et használ, mivel nem tud mást. Vannak olyan játékok, ahol lehetőség van választani (Crysis pl.).
Ergo nyugodtan tedd fel a februári frissítést (ez már nem dx9, hanem DirectX firssíés, általános jelleggel), és utána szépen játssz a játékaiddal. Pontosan annyival fognak menni, amennyit a géped ki tud hozni magából Win7-el.
Amúgy a kérdésedre kizárólag elvi síkon válaszolva: nem, nem lehet megoldani, hogy csak dx9 legyen Win7 alatt.
-
jericho69
tag
Hello!
Azt meg lehet valahogy oldani, hogy az x64-es win7-emen csak directx 9 legyen? Leszedtem a februárit (104mb), de nem tudom,hogy telepítsem. Vannak közte dx10-es rar-ok is és mikor a DXSETUP.EXE-re kattintok és elkezdi a telepítést látom,hogy dx10-es file-okat is másol. Tesztek szerint sokkal gyorsabbak a játékok dx9 alatt, ezért is szeretném,hogy csak az legyen fent.
-
-
negyedes
addikt
Udv!
Ez mitol lehet?

Eleg sokszor "beragad" a talcan az ikonok kijelolese, eleg idegesito neha. A kepen nincs az ie alatt a kurzor.
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Ha jól emlékszem a regeditbe bent van valahol az összes telepített szoftver CD kulcsa.
Nem tudjátok véleltlen,hogy hol vagy hogy tudnám megnézni?
-
Steelmanus
addikt
válasz
RootRulez
üzenetére
Az egyik ha jol tudom az hogy amikor kapsz egy hibauzenetet es azt elkuldod elemzesre az MS-nek akkor az Elmenyindex alapjan megallapitott infokat is elkuldi azert hogy kitudjak elemezni a hiba okat. Fontosak a driverek infoi is gondolom ezert szurkul ki pl nalam amikor ATI drivert cserelek mert lehet hiba az uj VGA driverben is es azert is van utamazve hogy mindig a legfrissebb - vagy nem - drivert is elemezni tudjak. Peldaul lehet hogy regebbi drivert hasznalsz es javasolni fogjak hogy tedd fel az ujat mert hiszen az MS irja ala az uj drivereket is nelkuluk csak Beta drivert tudsz feltenni ha engedi a rendszer.
-
RootRulez
félisten
válasz
Steelmanus
üzenetére
Köszi, ki is lőttem...
pete_21 neked is kösz...Egyébként mi értelme van ennek, ha a hardverekben nem történik változás?
-
válasz
Beretta 92R
üzenetére
Aham. Hát egy ff-nek nem szabadna a net keretrendszert haza vágnia.
Ezt próbálld meg. -
válasz
Beretta 92R
üzenetére
Érdekes. Melyik ff verziót raktad fel?
-
válasz
Beretta 92R
üzenetére
De miért akarod újra rakni? Ami fent van az 3.5-ös. (ha jól tudom)
-
-
gabipaci
őstag
Sziasztok, ebből kivesz valaki valamit?:
On Sat 2010.03.27. 21:34:52 your computer crashed
This was likely caused by the following module: ntoskrnl.exe
Bugcheck code: 0xA (0x71A4BD791A, 0xD, 0x0, 0xFFFFF80002E9DE61)
Error: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
Dump file: C:\Windows\Minidump\032710-27721-01.dmp
file path: C:\Windows\system32\ntoskrnl.exe
product: Microsoft® Windows® Operating System
company: Microsoft Corporation
description: NT Kernel & System
The crash took place in a standard Microsoft module. Your system configuration may be incorrect, possibly the culprit is in another driver on your system which cannot be identified at this time.A kérdés az, hogy VGA hiba vagy nem.
THX -
válasz
Steelmanus
üzenetére
Na ezt kilottem en is, mondjuk engem nem zavart sosem, de total feleslegesnek tartom.

-
Steelmanus
addikt
-
válasz
pete_21
üzenetére
Regebben a nero 6.6.14-et hasznaltam xp alatt, de win7 64 bit elegge sirankozik miatta es nem szeretnek hibas lemezeket. A 9-es nero (az a werzio) csak par hetig ment es utana nem indult. Na mondom ebbol eleg volt, biztos van olyan jo ez a progi is. Mostanaban elegge meghizott a nero, pedig telepites elott 90%-at kinyirbalom, de akkor is.

-
törölt tag
Helló, a Minidump könyvtár tartalmának a törlése okozhat valami gondot ? Mert pár BSOD után a NIS nem szokott elindulni, és hirtelen töröltem a minidump könyvtár tartalmát - hát ha arra tekintettel nem indult...
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Egyszer csak gondolt egyet a masina itt előttem és elkezdte pörgetni a procit mint állat, mondom megnézem mi indult el hirtelen... Egy WinSAT.exe nevű folyamat volt a ludas, tudja valaki miféle ez?
Üdv: RR
mod:
Közbe visszakerestem ismét, de most elhagyva a .exe kiterjesztést és meg is találtam, hogy mi ez... Élményindex futtatgatás hajnali egykor, szép... -
Aktív témák
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Google Pixel topik
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Sweet.tv - internetes TV
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- PC Game Pass előfizetés
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4108, 100% Akksi
- iPhone 17 White 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 - i7 10850H 16GB DDR4 512GB SSD Quadro T1000 4GB WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Kerestem ezt a házirendes valamit, próbáltam az mmc paranccsal is, de nem jutottam messzire. Mit tehetek? Windows 7 Home Premium Lite

A heten ugyis takaritast gondoltam, bevetjuk az uj szerzemenyt.