Hirdetés
Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
Egyébként ez is egy jó nagy hülyesége az Intel-nek, mert mi van, ha egy e-sata hátlapot kötök rá az alaplapi csatikra és az ide csatlakoztatott külső winyókat szeretném eltávolítani?
Én pont beleszaladtam eme Intel hülyeségbe. Bár már nem érint, mivel lapot cseréltem azóta és itt meg BIOS-ban lehet állítgatni a HotPlug engedélyezését csatlakozónként
-
-
Írtunk már olyan programot, ami csak a HDD-ket listázza ki és kapásból C-től indultunk, le sem teszteltük a típusát az A vagy B betűjelű egységnek, mivel ott nem lehet HDD.
Számos hasonló progi létezik, amely nem fejlesztőkörnyezetek által biztosított komponensekre támaszkodik, hanem ún. low-level módon próbálja elérni az egységeket, úgy próbál infót gyűjteni róla/ típusát azonosítani/hozzáférni stb. Ha B-re raknál HDD-t, akkor az nem látszódna ilyen esetekben, ilyen progiknál.A másik meg (amit már írtak) régebbi Windows-okkal és ebből adódóan azok alá írt programokkal való kompatibilitás. manapság már a 3.5-ös meghajtó is kihalás szélén van (legtöbb új deszkán nincs már floppy csatlakozó felület), de attól még az A betűjel ugyanúgy le lesz foglalva.
-
-
B?
Ja az igen, ugyanis az a régi nagy floopy meghajtóhoz rendelt betűjel alapban(csak ugyebár azok már rég kihaltak), ugyanúgy, ahogy az A betűjel a kis floopy meghajtóhoz tartozik. Adj neki másik/normális betűjelet és remélhetőleg oké lesz.
(Csak akkor újra ki kell helyezni, immár az új betűjelű partícióra/meghajtóra a VM-et)UI: A régi floopy lemezek kapacítása alapban 1,2 Mbyte volt, és annál valóban jó eséllyel nagyobb lesz a VM mérete...

-
-
-
kapcs-ford
őstag
A notiban 4gb ram van azért jó lenne ha alapból nem 1gb lenne foglalva.
Van pár alkalmazás ami nem tudok kikapcsolni taskmanager-ben mert újra felbukkan. (felesleges programok a noti gyártójától amire nincs szükségem) hol lehetne őket blokkolni?
Vannak felesleges mappák amiket lehet törölni úgy mint xp-n? Az SSD miatt kellene több hely.
-
€uro
őstag
Köszönöm!
Neked is Sub-ZeRo!
Ezzel már próbálkoztam én is. Először csak simán töröltem a IconCache.db file-t, újraindítottam a gépet. Majd a Sub-ZeRo által linkelt procedúra alapján is elvégeztem a törlést. Utána szintén újraindítottam a PC-t.
A probléma nem oldódott meg. Minden file-om továbbra is ikonok nélkül jelenik meg.
-
Dömy
tag
nah mire ezt olvastam addigra már csak levágtam a nagyobbik részből azt a 6 gigás részt, mivel végülis annyi is elég nekem, csak az a baj, hogy most nem tudom egyesíteni a rendszerpartícióval! Amit linkeltél programot abba az megoldható, és ha igen, akkor leírnád a lépéseket?
sajna nem nagyon tudok angolul, és magyar nyelvet nem találtam benne 
-
-
Mukorka
addikt
most sikerült egy jót nevetnem 
Sajnos a gond az hogy mivel ugye új a rendszer a torrent is új így nincs mit ellenőriznie, de már akkor is lassú volt amikor még csak az alaplapi drivert tettem fel. A p5k gépemen gyors volt , itt nem értem mi a gond. AHCI-n installáltam , TRIM megy, minden jó és mégis lassú.
-
Értem én. Nincs olyan hogy fölösleges funkció. Mindegyik jó valamire.

Hát igen, lehet át kellene....

(#43297) Drizzt: Na ez már rosszul indul, hogy az XP reg tisztítóját a 7-re ráengedted... Max ccleaner az ajánlatos, más nem. Bár szerintem felesleges ilyeneket használni... Ja meg meg kellene nézni, hogy mégis milyen hiba az 41-es.
Húzva van a gép? Ha igen, akkor default beállítást próbálj meg. -
Nem bántásként írom, írjuk, de az elmúlt pár ezer kommentben mindíg mondtuk, hogy nem érdemes kikapcsolgatni a funkciókat, mert nem éri meg, helyet, meg ramot nagyon minimálisan tudsz csak meg takarítani. Ilyen esetben meg jó lenne ha lenne. Hát hibáiból tanul az ember na.

-
Most a legújabb szabványokba ne menjünk bele, amit pl az IE9/FF4 stb már támogat, de a "békebeli" weblapokban nem lehetett egyéni betűkészletet használni, tipikusan Arial/Helvetica/Tahoma/Sans Seriff-ből "választotta ki az oldal", ami a rendelkezésre áll. Én arra tippelnék, hogy ezek a betűkészletek lettek valamiért elxarva, újra kellene telepíteni őket, ami alap esetben abból áll, hogy a windows/fonts mappában jobb egér az adott ttf betűkészleten és telepítés, majd gép restart (ez idő alatt a böngésző ne legyen megnyitva)
A másik, hogy az Aero témába matatott valami bele, ilyenkor meg az adott témában a default fonts készletet kell visszaállítani...
-
-
dzsozefo
aktív tag
Sajnálattal olvasom, hogy a prohardver fóruma is tele van olyan rangú " ph kedvenc " emberekkel akik csak hsz-t gyűjteni és jó pofiznak ahelyett, hogy segítenének másoknak és nem csak " beszólogatnának "
A virágbolt amiről beszélsz!
-
Grafiqs
őstag
Windows\temp - ezt már ürítettem (egyébként rendszeresen ürítem.
Windows\Softwerdistribution\Downloads - ezt megcsinálom
Users\<felhasználóneved>\AppData\Local\Temp\ - átmigrálva másik partícióra
ATi és/vagy nVIDIA mappák - ürítem
- hibernálás leállítottam már régebben
- lapozófájl migrálva másik partícióraKöszi a tippeket. Most dolgozom, de holnap reggel megcsinálom.
G
-
Redneck
nagyúr
A laptopon mindenképpen kell egy jogtiszta windowsnak lenni és ez párhuzamosan megy a nagy géppel amin dolgozom illetve egy másik merevlemezen másik OS-en játszom, filmet nézek ésatöbbi.
Van Win7 32 bit a laptopon, WinXP a gépen és kéne egy új rendszer a játékoknak filmet nézni netezni 
Ezért vagyok kicsit morcos hogy most venni kell kemény pénzekért egy 64 bites Win7-et? Ahogy manapság mennek a dolgok még év végén bevágnak egy Win8-at hogy legyen egy kis DX 12 biznisz az "új" kártyáknak... Mert manapság körülbelül így megy :S Sokallom most azt a pénzt.
Bár, szerk:
25 a Home Ultimate 64bit az iponnál. Az nem rossz nem?
Bár ez most olyan nekem mint a dupla foghúzás helyett a szimpla..
-
-
kbalazsa
senior tag
Azért másoltam át, mert Win alól nem fértem hozzá. Most nekifekszek ennek is. Azt gondoltam, hogy a BCD csak egy fájl (igaz bináris formátumban), amit a bcdedit és az Easy BCD is képes túrni. Így jónak gondoltam ezt a megoldást.. ezért jó ez, van bene kihívás és tanulni való

-
kbalazsa
senior tag
Oks, pontosan ezt próbáltam ki. Átmásoltam a BCD-t, megszerkesztettem Easy BCD-vel, majd visszadobtam a 100-as partícióra és... nem az igazi, pedig 2x is csekkoltam, hogy kipipáltam a driver-es opciót. Akkor most mégegyszer nekiülök, és előszedem azt a BCD-t, hogy mi a helyzet vele...
Egyébként Win7 alól nincs rá lehetőség, hogy elérjem a 100-as partíció fájljait? Már sajnálom, hogy hagytam a telepítőnek létrehozni...
-
Végül is amikor új drivert pakolsz fel, akkor előfordul, hogy mintha "alapra állnának" a WIndows grafikus szolgáltatásai (kb olyan, mint amikor feltelepítesz egy W7-et és az felismerte a VGA karit, de még az Aero szolgáltatások sem mennek, amíg nincs lefuttatva az élményindex). Ilyenkor előfordul, hogy akár programok futtatásakor is észlelhetően egy minimális időre (pár tized másodperc) fekete lesz a háttér, mielőtt a progi elindulna.
Mivel írtad a driver telepítést, illetve amikor rádugod az USB-t, akkor vélhetően az Autoplay is akcióba lép, így gondoltam, hogy a fent említett jelenség(amivel már sokszor találkoztam) felelős a dologért és azt az élményindex frissítés meg fogja oldani...Ezek szerint ráhibáztam...

-
-
-
-
dudasj
tag
Van már Linuxon DX10/11? Nem is tudtam... De ha igen akkor teljesen igazad van

Mert gondolom aki warezt használ az játékra használja a gépét. Aki a munkájához az úgyis beszerez egyet, mert nem kockáztatja a munkáját warez okozta hibákkal meg hát akkor tellik is rá. A többieknek meg nem nagyon van választása.
Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Új belépő a Honornál
- Filmvilág
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Hálózati / IP kamera
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Építő/felújító topik
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- HP. Laptop. i5. Model: 15-da1002nq
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- Microsoft Office 2024 Home Business dobozos
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Samsung Galaxy S21FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 27% - Lenovo Legion R27qe IPS Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 0.5ms / FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Asrock Phantom Gaming OC RX 7800XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Tudsz olyat ami figyeli a höfokokat Rengeteg van és angolul is láma vagyok.