Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Aranyozott különkiadást kapott a Red Magic 11 Pro+
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
C64
őstag
hello, tudja valaki, hogy mi a neve a windows 7 képnézegető exe file-nak?
-
Zolás
addikt
Üdv urak. 2perce játék közben kaptam egy kékhalált. Honnan tudom előkeresni hogy miaturótírtki? Ha jól tudom a win7 eltárolja ezeket?
-
Lenry
félisten
-
1nsan1ty
tag
sziasztok!
remélem tudtok segíteni a problémámban! win7 ultimate 64bites oprendszerem van. grafikai dolgokra használom a gépem és szeretnék rögzíteni képernyő-videókat.
szoftverek amiket próbáltam: hypercam 2 x64, camstudio, camtasia. a régi gépemen XP-n minden működött rendesen, lehetett rögzíteni azonnal XVID-be minden gond nélkül. az új i5 rendszeremen win7-en ez nem megy valami könnyen, de inkább sehogy. minden felvevőprogram laggol, a hypercam a kodekeket sem látja. ha sikerült is valamit felvenni különböző problémák jönnek elő. sokkal kevesebb fps-el megy mint kéne és mint ami be van állítva. A felvételen óriási kurzor jelenik meg PS-ben ha rajzolok, (persze csak a felvételen.) camstudio-ban pedig még a PS eszköz ikonokat sem rögzíti hanem egyetlen sima nyilat mutat csak. shark007 codec pack van fenn a gépemen. neten kutattam de nem találtam gyógymódot a problémámra.előre is köszi minden segítséget!
üdv, Z
-
Colos1
őstag
válasz
atesss
üzenetére
Annak örülök, de annak nem, hogy felmerült bennem, lehet hogy a VGA nem kapja meg az 1 gigát. Elkezdtem olvasgatni a PAE -t, hátha az kavar be, de most már annyit sem értek belőle, mint amennyit eddig.
Viszont megnéztem az erőforrásokat, az szerint 256 MB van kiosztva a VGA -nak, de az öcsém 512 MB -os karijánál is ugyan ez van (D0000000-DFFFFFFF -ig), pedig abban csak 2 GB RAM van...Az meg alapból lehetetlen, hogy 256 mega legyen neki kiosztva, mert 1680X1050 -ben a legtöbb játéknak már a menüjébe belefagyna
Az meg a másik, hogy sem az everest, sem a GPU-Z nem hajlandó kiolvasni a videoram használatát...Sajnos ezt nagyon elcsesztem, mert 32 biteset vásároltam...most újra meg kellene vennem, ha 64 bitest szeretnék. Nem jártam kellően utána, nem tudtam hogy a win7 64 bites már nem olyan sz@r mint az XP.
A konfig amúgy az adataimnál megtalálható.
-
atesss
addikt
válasz
Colos1
üzenetére
De hát akkor végülis neked többet lát, örülj neki.

Amúgy tényleg 64 bites oprendszer az ajánlott 4GB ramhoz.
Bár ha valami nagyon régi perifériát (pl. nyomtató, webkamera, játékvezérlő) használsz, sajnos előfordulhat, hogy ahhoz nincsen 64 bites driver.
Mondjuk egy barátomnak a kb. 2000-ben kiadott Logitech kormányához is volt 64 bites driver ! Ugyan elvileg XP-s, de simán ment Win7 alatt is.
Milyen gép ez egyébként (alaplap, proci) ? -
Colos1
őstag
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Ha lehetne kapni 1,5 G -s modulokat, akkor csak 3 GB lenne...De most pont az a problémám, hogy a VGA -nak meg kellene lenni az 1 G -nek, de látszólag nincs...de ha megnézem a sebbességét egyes benchmarkokkal, akkor viszont rendben van. Másnak "rendben" van a 32 bites oprendszerrel, "csak" 3 GB -t lát nekik a rendszer. nekem miért nem?!?

-
válasz
Picturemaker
üzenetére
Az gáz. Nod nem jelez.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Picturemaker
üzenetére
Biztos hazudik...

-
Colos1
őstag
Sziasztok!
Ma feltűnt egy dolog, és nem igazán tudom hova tenni
Volt nemrég egy VGA cserém, utána egy telepítés-frissítés. A gépemben 4 GB RAM van, 32 bites a Win7, az új VGA pedig 1 GB -os. De a rendszer továbbra is 3,25 GB -ot lát, a 3,00 helyett.
Ugye ilyenkor a virtuális memóriának az elejéből kioszt a VGA-nak 1 gigát, és csak 3 -nak szabadott volna maradnia. Vagy a win7 már máshogyan kezelné a memóriát, csak én erről nem tudok? Vagy nálam nem stimmel valami? -
Érdekes, megint elmegy az akku 5%-ig és nem hal meg hirtelen, bár 1% lett az elhasználódás. Összefügg a kettő?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
atesss
üzenetére
2,4-es cerka, 1,5GB ram... 80-as IDE-s Seagate vinyó. Ne kérdezd mi tartott eddig, fogalmam sincs, az OS felment rá ~30 perc alatt...
Jah, helpdesk nincs vasárnap, de elvileg aktiválni lehetne minden gond nélkül... Sztem csak el kéne távolítani, meg újratenni... Csak most nincs hozzá kedvem. Me ez a telós aktiválás elég uncsi tud lenni.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
atesss
üzenetére
Nekem annyi a gondom vele, hogy jelen helyzetben nem hagy szerkeszteni, csak olvasni, mivel ugye nem aktivált.. És telefonon meg nem tudom beaktiválni, mivel rábökök a telefonos aktiválásra, és eltűnik az ablak, csak nem értem miért.
Lassú telepítés, tegnapi rekord bő 2 órás telepítés... és ez csak office.

-
atesss
addikt
Köszi mindenkinek, megnézem majd ezeket, de valószínűleg csak este tudom.
Mivel most én is az Office 2007-el szívok: [link]
Csak most már elkezdtem újratelepíteni, ami baromi sok idő lesz
(főleg hogy gyengébb procis gép, Core Duo alapú Celeron, Lenovo N100-ban).
hackeeeee
Bár ahogy látom neked elvileg nem ilyen problémád van az Office-al, de nézd meg te is szerintem, hátha segít ez.SymbianOS
Ja igen, köszi, tökéletesen megy a TFT monitorral [link] azóta (később valószínűleg majd máshova lesz).
Sajnos egy kicsikét zúg, de egyáltalán nem vészes, a működő (de nagyon halk) gép mellett már egyáltalán nem lehet hallani. -
-
válasz
Thrawn
üzenetére
Nekem azt mondták (jó régen) hogy 5 alkalom után telefonon lehet csak.

Fel is írom hány aktiváláson vagyok túl, a következő lesz az 5. az asztalin. Ma teszem rendbe és letolom a C:-t. Kényes pont, utálom a wint telepíteni.Át is ülök az asztalihoz.

Sub-ZeRo! Akkor tárgytalan!

-
A box win7-et hányszor tudom simán kóddal aktiválni? Mikortól kell telefonon?
-
válasz
hackeeeee
üzenetére
Szerintem megpróbálhatod újra rakni, de lehet hogy törlés után jó lenne egy regisztrációs adatbázis átkutatás hogy a cd kulcsot megtaláld és onnan is töröld.
Hogy utána biztosan tudd aktiválni az office-t. De ez csak az én ötletem. Nem biztos hogy ez a legkönyebb módja. -
Lenry
félisten
válasz
atesss
üzenetére
sajnos az UAC-hoz nem lehet kivételeket adni, ez is a védelmének a része, de egy apró trükkel megkerülhető: erre tessék (az alap oldallal valami gebasz van, de Google Cache-ben megvan)
kereső: Windows gomb + F? (Linux alól vagyok, úgyhogy nem biztos, de úgy rémlik)
-
-
atesss
addikt
És még két probléma:
1.) Bizonyos programok az elindulásukkor megjelnítik az UAC ablakot, amire rá kell menni, hogy elindulhasson. Most pl. így rögtön az újratelepítés után az Everestet, és a HDSentinelt találtam ami ilyen. Hogyan lehet az UAC-t csak erre a két programra "letiltani", hogy a dupla kattintás után rögtön induljon ?
2.) Hol találom a Win7-ben a klasszikus XP-s működésű keresőt ?
Tehát ami nem csak a Start menübe beírok valamit "rendszerű" (ami aztán vagy megtalálja, vagy nem, vagy ha igen, akkor sem azt amit kéne...).
Az kéne, ahol meg tudom adni, hogy hol keressen (csak fájl / mappát akarok), milyen fájlmérettel, stb. -
gu007
aktív tag
válasz
< CyberBob >
üzenetére
köszi szépen!
-
atesss
addikt
Üdv !
Ha az UAC be van kapcsolva, akkor hogyan lehet megoldani, hogy a feladatkezelő alapból mindig az összes felhasználó folyamatait mutassa ?
"Processes" fül, "Show processes from all users" -
Babetta-X
senior tag
válasz
McKane
üzenetére
Köszi megpróbálkozom vele, az asztal ikont meg majd megszokom így

Köszönöm mindenkinek a gyors segítséget.
Szerk: Közben megoldódott, beállítottam, hogy automatikusan updateoljon a win7 és talált drivert a nyomtatómhoz, meg a hanghoz is, szóval most minden jó, automatikusan ment minden végül

-
McKane
senior tag
válasz
Babetta-X
üzenetére
" A másik, hogy AC97-es hang van az alaplapi hangkártyámon, valamilyen realtek szoftver volt mellé. Az asus oldaláról letöltöttem az XP-hez való drivert, amivel eddig működött, de azt nem akarja feltelepíteni. Ilyenkor mit kell csinálni?"
www.realtek.com.tw , downloads fül, AC97 szövegre katt..
ennek a sornak a végén: " Vista/Win7 (32/64 bits) Driver only (ZIP file)" -> "Go" -ra katt és indulhat a letöltés..
másik:
A gyorsindításos kérdésedre: az óra mellett jobbra van egy kis téglalap..az jelenti az asztalt..
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok!
Hülye kérdés, de a "gyorsindítás menübe" ami a tálcán van, hogyan lehet felvenni az asztalt?
A másik, hogy AC97-es hang van az alaplapi hangkártyámon, valamilyen realtek szoftver volt mellé. Az asus oldaláról letöltöttem az XP-hez való drivert, amivel eddig működött, de azt nem akarja feltelepíteni. Ilyenkor mit kell csinálni?
Köszi előre is!
-
válasz
negyedes
üzenetére
Csak h tisztázzuk a kritikus akku szint az ahol a noti lelövi magát ugye? 5 alá nem tudom vinni, csak egy kis csellel meg pár újrapróbálkozással 4%-ra tudom átállítani.
Az zavar h eddig nem volt vele gond, február óta így megy 6-nál kapott töltőt most meg azon aggódok mikor gondolja úgy h leáll.JA azt is tudni kell, hogy h amikor régen eljutott az 5%-ig akkor ugye leállt és nem lehetett bekapcsolni, amikor be akartam csak villogott a töltő ledje, most 7-8%-os ugyan ilyen leállásnál vissza tudom kapcsolni fel is áll.
Na mindegy, minden esetre nekem csalódás ez a dolog az akkuval, csak az akku miatt van notim, amúgy nem is kéne. ha kábelhez vagyok kötve ott az asztali is. -
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kolondrum
üzenetére
Mivel a win nem meríti le tökig, marad még benne töltés, amikor kikapcsolja, vagy hibernálja a gépet.
Csak ha visszakapcsolod, utána már nem fogja hibernálni, hanem csak pakk kikapcsol a gép, ha lemerül..
Mondjuk ha át van állítva, akkor nem tom, hogy miért nem úgy van ahogy.. De nálam 10%-nál szól, 5%-nál hibernál.
-
válasz
negyedes
üzenetére
Értem. Ez a win 7 kavar, tuti mivel bebizonyítottam, igaz 1% lett az akkum elhasználódottsága. Valamiért eddig 7%nál fogta magát és leállt. én újra bekapcsoltam elindult és ment 3%-os akkuval vígan, rákapcsoltam a töltőt elkezdte tölteni, lekapcsoltam és újra mintha akku baja lenne kikapcsolt. Én nem engetem meg neki h 7%-nál kapcsoljon ki, 5-re van beállítva, de ő valamiért akkor is kikapcsol 7-nél nem tudok beleszólni pedig mint a példa is mutatja menne 7 alatt.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Noshát, a win7 túlélte a platformváltást, be is tudtam telefonon aktiválni minden gond nélkül..
DE
Most az office is azzal jön, hogy aktiváljam újra, nade, neten ugye nem tudom, telefonos aktiválást meg kiválasztom, és eltűnik az ablak, ilyenkor mivan? Tegyem úrja az office-t és próbáljam meg újra?
-
dim dim
tag
Üdv Fórum!
Olyan programot keresek, amivel a Win7 gyári tűzfalát lehet jobban állítgatni, mint amit a rendszer alapból lehetővé tesz.
WinXP alá volt ilyen, de az a Win7 64 bit-tel nem működik.Köszönöm
-
negyedes
addikt
-
válasz
negyedes
üzenetére
Köszönöm szépen a gyors választ

Kár
Származik abból valamilyen hátrányom, ha kikapcsolom az UAC-ot teljesen? Nagyon idegesítő, hogy pl. az Xfire minden indításánál megerősítést kér.
Kaspersky Internet Security-t használok, gondolom az is megfogja a káros tevékenységeket. -
Sziasztok!
Hol lehet azt beállítani, hogy bizonyos programoknál ne kérdezzen rá minden egyes indításnál, hogy engedélyezem-e, hogy módosításokat hajtson végre a számítógépen?
Tudom, hogy a felhasználói fiókok felügyeleténél kikapcsolhatom ezt, de csak adott programok indításakor szeretném eltüntetni ezt a megerősítést, állandó jelleggel nem.
Köszönöm a segítséget

-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Én a harmadikba tartozom.
Egy olyan lejátszó kell, amiben beépített kodek van.
Lásd MPC -HC + egy AC3 filter (5.1 miatt), és király minden. 
-
gu007
aktív tag
hi! nálam a képernyőkímélő helyett a monitor kikapcsolása van aktiválva. van olyan lehetőség,h csak egy bizonyos gombot lenyomva (pl: enter) kapcsoljon be a monitor?
-
válasz
szasanyi
üzenetére
Hali!
Abban a kérdésben, hogy kell-e/célszerű-e kodeket használni, abban általában 2 részre oszlik a "brigád". Az egyik azt mondja, hogy "nem, mert több kárt okoz, mint hasznot, meg minek telepiszkítani a rendszert ha nem muszáj stb.". A másik meg hogy, "naná hogy használok, nem csesz szét az semmit, az uninstall meg kitakarít mindent".
Nos ebben nem foglalnék állást, de ha már kodeket használnál, akkor ezt tudom javasolni, ezzel tényleg nagyon ritkán van gond, remélem nem pont nálad lesz.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[link]Fire.
-
Nordic
Közösségépítő
Üdv
Van egy problémám. Adott egy win7 64-bit prof. rendszer. Olyan hibajelenségbe futottam, hogy amikor futtatok egy teljes-képernyős programot, mint pl. filmnézés vagy játék, a rendszer egy 10 perc után eldobja a rooteren keresztül kapott internetkapcsolatomat. Egyszerűen nem talál hálózatot, csak azután ha a rootert fesz.mentesítem, majd újra bedugom a konnektorba. Természetesen először a rooterra gyanakodtam, de a másik rendszeremen(xp 64bit) ezt a jelenséget nem tapasztaltam. Próbáltam mindhárom típusú hálózatot beállítani(nyilvános, otthoni, munkahelyi), de a hiba megmaradt. Van valakinek valami ötlete, hogy mi okozhatja ezt? Esetleg valami megoldás rá?
-
RootRulez
félisten
Nem kodeket, hanem egy lejátszót ajánlok, nálam mindent lejátszik, épp csak a mogyorós csokit nem...
-
szasanyi
félisten
Tudnátok ajánlani olyan kodeket Win7 x64 alá, amivel minden filmformátum (HD is) megy?
-
törölt tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
ezt tudom:
meg ezt!A CCleaner ingyenes, a rendszer működését optimalizáló eszköz.
A CCleaner egy ingyenes szoftver, mely nem csak optimalizálja a rendszer működését, de Privacy Tool-ként is használható. Eltávolítja a nem használt fájlokat a rendszerből gyorsabb működéshez segítve a Windows-t és értékes helyet szabadítva fel a merevlemezen. Alkalmas továbbá az internetes aktivitás nyomainak eltüntetésére az Internet History törlésével. Már támogatja a Google Chrome-t és a Safarit is.
Szerintem azért éri meg letölteni mert nagyon kicsi helyet foglal, ingyenes és rengeteg dolgot meg tudunk vele oldani egy helyen.
Telepítést nem igénylő kisméretű lemeztöredezettség-mentesítő program.
Ez a freeware programocska egyrészt gyors, másrészt alapos munkát végez a merevlemezen. Emellett lehetőséged van képernyőkímélőként is futtatni, így nem zavar a munka közben.Remélem segítettem

-
TazLeacher
nagyúr
Kis segítség kellene. Egy pár hónapos rendszerem van. Semmi gond vele, csak már észre vesem, hogy lassabban áll fell, mint "új korában", néha kicsit lassabban reagál. Normál használat (internet-játék), semmi extra. Van valakinek valami tippje, hogy hoghy tudnám karbantartani? Van erre valami program?
-
törölt tag
a jelszó eszembe jutott de tudok rá másmilyen megoldást is!
Remélem valakinek hasznára válik!

A nagyon feledékeny felhasználók (valljuk be sokan vagyunk) létrehozhatnak egy fájlt, amelyet floppy-ra mentve bejelentkezéskor megváltoztathatja a felhasználó jelszavát. Ennek a floppy-nak a létrehozásához menj a Vezérlőpult (Control Panel) ⇒ Felhasználói fiókok és családbiztonság (User Accounts and Family Safety) ⇒ Felhasználói fiókok (User Account), és a bal oldalon kattints a Jelszókiadási lemez létrehozása (Create a password reset disk) szövegre. Ekkor elindul az Elfelejtett jelszó varázsló (Forgotten Password Wizzard). Nyomd meg a Tovább (Next) gombot. A következő ablakban tájékoztat, hogy melyik meghajtóban hozza létre a lemezt (csak a floppy meghajtó választható), Tovább (Next). A következő ablakban meg kell adnod a felhasználói fiók jelenlegi jelszavát, Tovább (Next). Létrehozza a lemezt, és ezzel be is fejezted a procedúrát. Ha legközelebb elfelejted a fiókod jelszavát, akkor ezt a lemezt betéve a bejelentkező képernyőn módosítani tudod a jelszavadat, és be tudsz lépni.
-
St3venson
tag
válasz
Laccoss
üzenetére
Az a gond, hogy nem ezen a vinyón van a rendszer, két vincsi van a gépben, az egyik egy 250-es 3 particioban, ezen van a win, és ebből 2 particiot lát, csak azt nem amelyiken a win7 van, és a másik vinyó pedig a WD 640-es, egyben van, és ezt sem látja. De nem tudom miért, pedig ezen lenne hely számára, és még viszonylag új is.
-
St3venson
tag
Sziasztok!
Csinálni szeretnék egy biztonsági mentést a win7 x64 saját programjával, de sajnos nem tudok a 640 Gb-s Wd vinyóra, mert nem látja a program. Csak egy particioból áll, lehet hogy ez a gond?
-
pincehely
addikt
Nem találkoztatokl olyannal, hogy a win 7 lefoglal magának valamire 2 gb ramot?
azt írja, hogy 6gb(4gb használható), kivettem egy modult, ekkor 4gb(ebből 2gb használható)
Tehát látja minden a 6gb ramot, csak az erőforrásfigyelő szerint 2050mb-ot fentart a hardverek számára.
Eddig ez nem volt így. -
Lenry
félisten
válasz
rebugra
üzenetére
a kábeles netes laptoppal létrehozol egy ad-hoc hálózatot (ekkor ez a gép WiFin keresztül megosztja a netét), amire a másikkal felcsatlakozol
egyébként hosszútávon egyszerűbb venni egy routert
-
rebugra
aktív tag
Sziasztok, hogy lehet megoldani a következő dolgot:
Van 2 Notebook
Egyikre kábellel a net rákötve, másikra pedig szeretném a netet a Noteboom(amire kábellel van a net) wifi-jével. Hogy, mivel oldható meg?
Aktív témák
- ÚJÉVI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- AKCIÓ! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3678
- Samsung Galaxy S10 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Alienware 17r4 olvass
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
komolyan!

Volt nemrég egy VGA cserém, utána egy telepítés-frissítés. A gépemben 4 GB RAM van, 32 bites a Win7, az új VGA pedig 1 GB -os. De a rendszer továbbra is 3,25 GB -ot lát, a 3,00 helyett.
Az milyen gép ?
(főleg hogy gyengébb procis gép, Core Duo alapú Celeron, Lenovo N100-ban).

Egy olyan lejátszó kell, amiben beépített kodek van.