Hirdetés
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hakos1987
üzenetére
Lehet, hogy az alatt van a felbontás. Bár nem tudom, elvileg a kijelző eredeti méretétől függ ez.
Most olvasgatok, van olyan akinek bios update oldotta meg a gondot...
De megvan a szöveg hozzá:
"This problem has been acknowledged by Microsoft as well and this occurs due to the screen resolution being 1024 * 768 or lower. Particularly in Netbooks like my Acer Aspire One, where the native resolution is 1024 * 600."
-
netmesterke
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy ha egy biztonsági mentést (komplettet) csinálok az egész Winről, úgy hogy az számol vissza 30 napról, akkor ha mielőtt lejár és én vissza állítom akkor a visszaszámlálás is visszaáll?
Előre is köszönöm! -
RpPRO
őstag
Ujabb temam: energiagazdalkodas
XP alatt gyonyoruen esik 900 MHz-et terheletlenul a procim amihez ugye csak bios beallitas kell es minimalis energiagazdalkodas windows alatt.
Win 7 alatt hogyan erem el ugyanezt?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hakos1987
üzenetére
Itthoni EEEpc-n Vistás töltőkép van az 1024*600-as felbontás alatt. Mondjuk lehet 720pixel alatt van, nem tudom, annó utánakerestem mert én sem tudtam mire vélni.
Amúgy a post és a töltőkép nem fullHD-ben fut, az tuti. Bár attól elvileg lennie kéne. Kikéne próbálni monitoron, csak az érdekesség kedvéért. HDMI-n megy a tv, gondolom.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
canniball
üzenetére
Én nem tapasztaltam.
Mellesleg sztem azt a kis borítékot nem tudod kikapcsolni, hacsak nincs olyan beállítás valahol, hogy ne mutassa az olvasatlan leveleket. Mert ha jól értem akkor az a gond, hogy ott van az a kis boríték ha olvasatlan leveled van. (Ha nem ez a gondod, ha nem akkor nem szóltam.)
-
-
canniball
nagyúr
Nem tudom mi kavar be, de akkor azt hiszem kénytelen leszek kikapcsolni az automata leülést...
Más.
Amikor levél érkezik azt (rendszer)hanggal is jelzi, ez után néha magas sípolás hallható a hangszóróból. Nem mindig és teljesen random hogy mikor. Ha megszólaltatok valami másik hangot (pl. elindítom/leállítom a zenét) abbamarad. A hangkártya a lapra (Intel D945GCLF2) integrált Realtek ALC662, a W7 rakott fel hozzá mindent. Tapasztalt más is ilyet? Esetleg megoldás? -
AirBooms
addikt
válasz
Gorneck
üzenetére
Drivercleaner már nem jó, helyette van a Driversweeper, de az is csak a drivereket pucolja ki, a System Tools-hoz nem nyúl.
Mellesleg ezt a problémát sikerült megoldani, valahogy sikerült becsapni a telepítőt...
Szóval amúgy köszi a segítséget, s elnézést a türelmetlenségért, csak feszült voltam...
A probléma persze folytatódik, mert úgy tűnik, nem jók az új nvidia driverek, de ez már nem itteni probléma...Köszi még egyszer!
-
válasz
AirBooms
üzenetére
Hali!
Esetleg ezzel próbáld meg eltávolítani: Driver Sweeper
Telepítsd fel, de csökkentett módban futtasd! (És persze saját felelősségre)Fire.
-
Narancs
őstag
Sziasztok!
Van rá bármi lehetőség, hogy Mac-re írt progit futtassak Win7 32bit-en?
-
AirBooms
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nincs javítási, reinstallálási lehetőség, de ezt már írtam. Nem szedem le a netről sem, mert itt van a gépemen, felesleges lenne újra leszedni.
Értsétek meg, megvan a telepítő, de addig nem települ, amíg úgy érzékeli, hogy fenn van már. Először uninstall kell neki, de ez sem megy, mert a Temp mappából már rég kitörölte valami takarítóprogi az NVIDIA Performance.msi fájlt. Ezt a fájlt meg csak akkor "gyártja le" újra, ha tud futni a telepítő. 22-es csapdája...Van itt egy NVIDIA tulaj? telepítené a a System tools 6.03-at? Aztán elküldené nekem az NVIDIA Performance.msi fájlt?
Gorneck: lásd feljebb, nem tudom a teljes csomagot sem újratenni, ugyenezen okok miatt.
-
-
AirBooms
addikt
válasz
AirBooms
üzenetére
Ok, azért nem fut a 4a001.msi fájlom, mert elindítana egy NVIDIA Performance.msi telepítőfájlt, de ezt nem találja sehol (valószínű, hogy CCleaner, vagy valami egyéb korábban ezt a Temp mappából kitakaírtptta). Na most honnan tudok ilyen fájl előállítani, ha a telepítőm addig nem akar futni, amíg a korábbi ilyen .msi fájlom nincs meg?

-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nekem is van olyan csíkom, telepítéskor. Meg ha vissza akarom állítani a rendszert, akkor is.

-
Dj Dekko!
őstag
válasz
virkir
üzenetére
Svchost.exe (ebből van vagy 10 darab simán) meg valami taskhost.exe ebből is van jó pár és zabálja is a ramot.
Bár nem tudom miért.
Wudfhost exe ez meg a processzort és még besem tudom zárni.
A Fura az az egészben, hogy amikor használom a gépet akkor nem csinálja. Mikor itt hagyom egy éjszakára másnap reggelre megbolondul.
Pedig beállítottam már az energia központot is hogy ne kapcsoljon ki semmit (se merevlemezt, semmilyen energia takarékos üzemmódba* ne menjen át)
Lehetséges hogy ez az Asus AI Sute bolondítja meg?! -
AirBooms
addikt
válasz
virkir
üzenetére
Hát ez érdekes...
TCM-ben látom az Installer mappát, s benne is van a hiányolt 4a001.msi fájl. Ezek szerint nincs jogosultságom futtatni.
Viszont intézőben hiába van beállítva a rejtett mappá és fájlok mutatása, továbbra sem látom az Installer mappát, így nem tudom beállítani a 4a001.msi-re a rendszergazdai jogosultságot...Most akkor mi van?

-
virkir
veterán
válasz
AirBooms
üzenetére
Attól függ milyen fájlkezelőt használsz.
TCM-ben fent a beállítások- általános beállítások-képernyő és mindjárt az első lehetőséget pipáld be.
Win intézőben meg a mappa beállításainál van egy fül , hogy mit mutasson.
Ha látod az adott könyvtárat akkor a telepítőben keresd meg amit hiányol és másold be.
Használj Total Commandert mert az intéző nem jeleníti meg, lennie kell ilyen könyvtárnak. -
szabonagyur
félisten
Huuh vga asszem intel integrált, sztem ez a 4500as széria... Driver lehet nem a legújabb
DE ennek mi esélye van h ez driveres hiba lenne? -
negyedes
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
milyen vga? legfrissebb driver fent van?
-
szabonagyur
félisten
Kérdésemre valaki??

-
Dj Dekko!
őstag
Sziasztok. Van egy olyan problémám a Microsoft Windows 7 alatt, hogy valami húzza a gépem. De eszméletlen szinten, mikor félnapot így áll a számítógépem, és csak az uTorrent kliens fút. Vissza ülök a számítógép elé és már a hang is akad, (Mp3 Winamp)
A Memória ellenőrző program azt írja hogy 2500 Mb foglalt.
-
gg72
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
OK, kösz szépen!

-
-
gg72
veterán
A 64bites Win7 mennyivel nagyobb helyet foglal el a vinyón, mint a 32bites?
-
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Hali!
Igen, régebben már beszéltünk erről és valóban abban maradtunk, hogy ennek ahhoz van köze, amiről írsz. Csakhogy ez az ok már nem állja meg a helyét, ugyanis W7 x86 HP OEM telepítésekor (igaz csak a telepítő indulását követően és csak 1x) de a Vista töltőképernyő jelenik meg, holott egy pl 22" BENQ CRT montior volt a masinán, azaz ki van zárva, hogy azon ne tudná bekapcsolni azt a minimális felbontást.

Olyat viszont valóban nem láttam, hogy (eredeti W7 esetén) a telepítést követően is mindig a Vista töltőképernyő jelenik meg...
Fire.
-
szabonagyur
félisten
Sziasztok!
Tudom hogy nem teljesen ide illő, de a windows 7 telepítése előtt nem fordult még elő ilyen, és így lehet hogy mégis ideillik.
Tehát adott egy acer típusú kb 1,5 éves gép integrált vga-val, win7 32 ultimatetal és olyanokat művel, hogy ha úgy gondolja becsíkozódik a kép. Azt nem lehet mondani, hogy csakis a képernyő lehajtáskor, mert van hogy napokig semmi baja, de van amikor meg rájön :S
Valami tipp? Szoftveres esetleges? Vagy itt valami elszállt volna?:S -
hakos1987
őstag
helo!
lenne egy olyan gondom, hogy win betöltésekor 8-9X végigmegy úgy a zöld csík, hogy meg se mukkan a vinyó, utána nekiáll ,,kerregni", és 1 csík végigfutása alatt betölt.. próbáltam többféle win-t, de nem tudom mi lehet a baja... raid0-ba van kötve 2db WD250gb RE3 vinyó, 200 Mb/s körül ír/olvas, ezzel nem lehet baj.... valakinek esetleg volna ötlete?
köszi előre is!
-
AirBooms
addikt
Olyan problémám van, hogy nem tudom leszedni (uninstallálni) az Nvidia System Tools egyik elemét, az Nvidia Performance-ot, mert ezt a hibaüzenetet kapom:
"A termék telepítési forrás nem áll rendelkezésre. Ellenőrizze, hogy létezik-e a forrás, és hogy van-e hozzáférése.
C:\|Windows\Installer\4a001.msi"Innentől leáll az uninstall. Természetesen amíg nem szedem le, addig újrarakni sem tudom, pedig szükséges lenne,mert megbolondult, tök hülyeségeket csinál.
Szerintetek mit tudok tenni? (ahelyett, hogy kitépem a maradék hajam - a többit máér tegnap kitéptem emiatt...)

-
Gorneck
legenda
válasz
Paarthurnax
üzenetére
Kb semmi...nagyon ritkán szoktam kitakarítani vele (már Vistánal se nagyon használtam reg pucolót)...általában akkor ha leszedek vmi programot, de mivel elég fix a szoftverpark a gépemen így max azokat szoktam frissíteni...inkább a hdd takarítására használom...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Paarthurnax
üzenetére
Kinek mi, én nem használok ilyeneket, és semmi gond nincs a rendszerrel...

-
Paarthurnax
senior tag
A CCleaner megbizhatoan tisztitja mar a Win7 registry-t? Erdemes olyan gyakorisaggal csinalni mint XP eseteben vagy a hetes mar nem annyira problemas? Miota hetes van meg sosem futtattam a CCleaner registry takaritojat es nem tudom szarmaza barmi elonyom belole.

-
Laccoss
addikt
válasz
Beretta 92R
üzenetére
Esetleg nem tiltottál le valamilyen szolgáltatást? Tisztító és egyéb optimizáló program ment a gépen?
-
Beretta 92R
tag
válasz
Beretta 92R
üzenetére
Más esetleg ehhez a hsz-hez tudna még valamit? 17814
-
Core2duo6600
veterán
Ott szurtad el, hogy az xp reinstall alatt nem huztad le a win 7 es hdd ét.
Xp és particiót buktad.
Úgy kell telepíteni, mint millioszor le volt már itt írva,
xp fel.
xp hdd lehuz.
win 7 es bedug, win 7 fel.
Majd bedug mind a 2 , és az említett progival megcsinálod a boot menut, arra a hdd re amelyikre csak akarod.(#17938) Steelmanus
Én használod a 100 mb osat, nem zavar, hadd legyen ott.
Eddig mindig megcsinálta a rendszer.Más :
Gondolom sokan emlékeztek a Daytona xp és társaira.
Amit a Windows Post Install progival csiáltak valahogyan.
Na most egy hasonlót szeretnék csinálni, de win 7 re.
Mivel, és hogyan csináljam.
Magát a rendszert.
és néhány progit kellene feltennie.
és mindezt az állandó kattingtatás nélkül. -
RootRulez
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Akkor nem is "izgatom" tovább rajta magam, köszi!

-
RpPRO
őstag
válasz
Steelmanus
üzenetére
10MB-osat latok.
(XP alol nem latok semmit). Ez egy 120 gigas vinyo. Amugy 3 vinyo van, nem szoktam particiozni. -
-
RootRulez
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Én se hagytam neki sose, csak most eszembe jutott, hogy anélkül a "swap partíció" nélkül lassulhat-e vagy ér-e valami hátrány?
-
válasz
RootRulez
üzenetére
Hali!
Nem kötelező, hogy legyen, így aztán bizonyos szempontból nincs jelentősége. Én magam "nem engedem meg", hogy létrejöjjön, mert W7 telepítése előtt, előparticionálom a HDD-t. Kizárólag akkor "hozom" létre, ha az ügyfél szeretné használni a Bitlocker funkciót(rendelkezik TPM chippel illetve megfelelő W7 változattal persze)
Fire.
-
RootRulez
félisten
válasz
Steelmanus
üzenetére
Amúgy mi van akkor, ha nincs olyan 100MB-os partícióm? Mert nekem nincs

-
RpPRO
őstag
Megoldottam...
Disk management csodakra kepes. Csak betut kellett adni a vinyonak (mert miert is lett volna - f@sze nem ad neki a win7 system repair), amit eddig nem latott... Most megy mindket OS es mind a ketto magat rakja C:-nek.

Koszi az egyuttgondolkozast es az otleteket.

-
james008bond
őstag
Sziasztok!
Win7 alatt ugye IE8. Átrakom a cache mappát másik meghajtóra, azt írja ok, majd mikor újra megnézem, hol is van ez a mappa, akkor megint a régi helyén a C meghajtón, ami ugye nálam ( is ) az SSD-n van... mi lehet az ok?
Másik probléma. Mikor letiltottam a Win7 induló szolgáltatásaiban az IE-t, akkor a CCleaner mindig mutatott valamilyen fájlokat IE alatt...ez mitől van?Ha letöröltem ezeket a fájlokat, majd mondjuk 2 nap múlva újra megnéztem, akkor megint volt ott valamennyi. -
ubi91
tag
sziasztok!
a problémám az lenne, hogy nem tudok dvd-ről bootolni. vmi ilyesmit ír ki h system boot failure. a win7-et folytonos kékhalál problémák miatt újra akarom rakni, ahhoz formázni szeretnék, mert így win7 alól lefut a telepítő, de az annyit ér kb. mint halottnak a napszemüveg, meghagyta neken itt a régi windowst is egy win.old mappában.
kérdésem: mitől lehet az, hogy windows alól lehet látni a lemezt,telepít is, de bootolni nem tok róla... az lehet probléma, ha ráírtam az aktivátort? mert októberben mikor felraktam, nem volt rajta a lemezen, de én kiírtam mégegyszer, azt meg odadtam a haveromnak
-
Steelmanus
addikt
Azert lett elcseszve az inditomenu, mert a W7 az indito fajlait a XP-s lemezre tette es beirta magat a boot.ini-be. Ket Windows oprendszer mellett csak egy C:\ indito particio lehet nekem meg az EasyBC sem sem sikerult ugy menut csinalni hogy ket vincsin vagyis ket db C:\ gyokerbol menu lehessen. Es ugy tudom hogy nem is lesz, mert a W7 telepiteskor lecsereli az NTLDR-t a sajatjara, Te pedig felul irtad amikor az XP ujratelepitetted. Amikor a W7 alatt Repair-t hasznaltad akkor athelyezte a sajat C:\ gyokerebe es csinalt egy sima W7 boot.ini-t ezert a W7 elindul. De ebbol mar nem lesz dualboot.
Clemi is errol irt de hat nem tudom hogyha mas betut adsz meg az XP-nek akkor jo lesz-e lehet hogy Clemi mar probalta igy es Neki sikerult.
Ezt eppen most majd ki is probalhatom mert jelenleg csak W7 van az egyik vincsin es holnap teszem fel az XP-t egy masikra tehat forditva mint kellene de ugy ahogy veletlenul Te is tetted.Mod: Nalam lehet hogy nem megy mert megvan a 100Mb rejtett System particio.
-
Clemi
veterán
Az a gáz, hogy a W7 ragaszkodik hozzá, hogy márpedig igenis övé a C meghajtó. Nézd meg, a W7 alatt, hogy azon a meghajtón, amin az XP van, ott van-e fizikailag az NTLDR file. Ha nincs ott, akkor az XP telepítőről másold oda, és az EasyBcd-ben D: meghajót adj meg az XP helyének.
-
RpPRO
őstag
válasz
Laccoss
üzenetére
Name: Microsoft Windows XP
BCD ID: {default}
Drive: C:\
Bootloader Path: \NTLDR
Igy van EasyBCD-ben, de hiaba, mert azt irja, amit #17917-ben irtam.Nem is merek hozzanyulni a manage bootloader menuhoz (uninstall bootloader), mert akkor meg a vegen win nelkul maradok. Tobbszor is kerdeztem mar: miert rontotta el a win7 startup repair az 1. vinyom (amin volt/van az xp) lathatosagat?
Egyszeruen a 2. vinyo lett most C: Eddig az 1. vinyo volt a C:, a 2. vinyo az E: (win7)
-
RpPRO
őstag
polonic + Clemi: koszi a tippet, ez a progi jo, de nem ez a legnagyobb baj. A win7 system repair miert cseszte szet az 1. vinyom boot szektorat? NEM latom a vinyo tartalmat, ergo nem tudok ra bootolni.
Amugy 17513#-ban kerdeztem, 17515#-ben kaptam az EasyBCD progit. Felraktam, hozzatettem XP-t, legalabb inditasnal megy a kepernyo, ha XP-t akarom inditani, akkor a kov. szoveg olvashato:
file: \NTLDR
status: 0xc000000f -
negyedes
addikt
válasz
kovacsroli
üzenetére
Nincs mit.

-
Clemi
veterán
válasz
canniball
üzenetére
indítom a progit, leül az óra mellé, jön a kis boríték (új levél érkezett) a TB ikonja mellé; majd egyrészt nem olvasok el semmit, másrészt nem tűnik el a boríték-ikon csak automatice átvált Ikonok és értesítések megjelenítése helyett Csak az értesítések megjelenítésére (azaz ott van csak ugye nem látni).
Szerintem szedd le azt a kiegészítőt amit felraktál, mert biztos az kavar be. Nálam addig marad a levél értesítő ikon az óra mellett látható állapotban, amíg el nem olvasom az érkezett levelet. A képen látható ikon egy 19:09-kor érkezett levélre figyelmeztet.

-
RpPRO
őstag
A helyzet:
2 vinyo van, 1. vinyon XP, 2. vinyon win 7
Dual boot volt, ameddig nem tettem fel ujra XP-t. Ekkor eltunt a win 7 inditasi lehetoseg.
Ezutan win 7 DVD-rol boot, repair your computer -> system recovery -> startup repair. Ezt a linket neztem meg, szerettem volna ujra dual bootot.
Ezutan win7 bootol, de semmi dual boot nincs es hazab@szta az 1. vinyot is, nem latom windows alol.
Ker(d)eseim:
- szeretnem ujra latni az 1. vinyot. Hogyan?
- szeretnek dual bootot. Hogyan? -
cellpeti
nagyúr
Rohadt Chrome!

-
válasz
kovacsroli
üzenetére
Senkit nem törtél össze.

-
lacka1111
tag
Helló!
Otthoni hálózatot szeretnék csinálni. VAn egy router, a windows7-es asztali gépet szeretném összehozni wifin a laptopommal. Az a gáz, hogy az asztali gép látja a laptopomat, tudok is rá másolni stb.... de a laptop viszont semmit se vesz észre az asztali gépből. Nem látja a megosztott dokumentumokat, semmit... Olvastam, hogy a win7nél kell állítani vmit, hogy az xp-s gép(ez esetben a laptop) láthassa.
Mi lehet a probléma? -
kimi02
őstag
Hali !
Van egy kis problémám , 22-es monitorom van full hd , és egy HD4870-es karim.
A Vsync-et nem tudom alkalmazni bizonyos játékok esetén mert hiába állitom be a 60hz frissitést a Win 7 64bit-es oprendszer csak 59hz-es frissitést állit be.
Valaki tud javaslatot , hogy hogy tudnám a 60hz-es frissitést be állitani ?
-
válasz
kovacsroli
üzenetére
Ha van problémád egy progival, vagy játékkal, hogy nem indul és azzal folytatotod, hogy windows 7 premium lite-od van, ne csodálkozz, ha ilyen választ kapsz és nem fogunk segíteni...
-
canniball
nagyúr
Félreérted: indítom a progit, leül az óra mellé, jön a kis boríték (új levél érkezett) a TB ikonja mellé; majd egyrészt nem olvasok el semmit, másrészt nem tűnik el a boríték-ikon csak automatice átvált Ikonok és értesítések megjelenítése helyett Csak az értesítések megjelenítésére (azaz ott van csak ugye nem látni).
-
Clemi
veterán
válasz
canniball
üzenetére
Ezt most tényleg képtelen vagyok felfogni. Az az ikon amiről te beszélsz, az pont arra van, hogy jelezze, van olvasatlan leveled. Amíg van, addig az az ikon folyamatosan ott van az óra mellett. Ha már mindet elolvastad, akkor mit akarsz azzal az ikonnal?
A TB ikonja egyébként miért van jobb helyen az óra mellett, mint a tálcán? -
RootRulez
félisten
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nem állt szándékomban kötekedni
Nem én használnám a karit, ezért lenne jó biztosra menni, ha elmegyek, akkor életet tudok majd lehelni bele... Köszi mindenesetre, akkor leszedem és próba-szerencse...
Aktív témák
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Újévi áron! :)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4055
- Samsung Galaxy S10 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Apple iPhone 14 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
bár emlékem szerint b.nőm netbookján pont hogy a 4 színből álló logo van...
Szal nem tom, hogy mit takarít, de utoljára olyan alaposan takarítottam vele, hogy túl alapos lett...