Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Aktív témák
-
Bibby
addikt
Sziasztok!
Valamiért létrejött egy "Legutóbbi helyek" ikon az asztalon, és nem lehet törölni. Hogyan lehetne megszabadulni tőle? -
fLeSs
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
OK, már értem miről van szó.
mindjárt kipróbálom a dolgot. -
Hrabo75
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igen vannak, BT nincsen benne. A Toshiba oldaláról töltöttem le a drivereket. :-)Próbáltam már azt hogy letiltom ,hol az egyik hálókártyát , hol a másikat.
Ugyanaz az effekt. :-) Próbáltam hogy másik channelt adok meg a rooteren, más titkosítást is. már kétségbeesésemben mindent. -
Hali!
Nem mindegy(legalábbis ebben a felállásban), hogy költöztetsz vagy mentesz. Az Acronis költöztetéskor áthelyezi az MBR-t arra a HDD-re, ahova költöztetsz(ADD NEW DISK). Innen csak akkor tudsz bebootolni, ha megváltoztatod a boot sorrendet a BIOS-ban. Mentéskor is elmentődik az MBR(már ha rendszerpartícióról van szó), csak visszaállításkor(több HDD esetén) meg kell adni, hogy hova kerüljön az MBR.
De ez már nem W7 téma(tényleg független az OS-től), ha esetleg még van kérdésed, akkor azt a GHOSTOLÁS, de hogyan topic-ban tedd fel...

Fire.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
lehet, hogy nem vagyok vele tisztában, mivel nem is foglalkoztam vele, win xp alatt működött, szal nem volt okom rá.
a Win7-es klónozás után próbáltam a Win7 telepítő CD-jével megjavítani az MBR-t de ettől még nem indult el az oprendszer az új vinyón, márha ez számít vmit.
A rendszert nemtom elmenteni a HDD másik partíciójára, mivel csak 1 partíció van az SSD-n (mivel SSD-ről van szó) és nem is lenne elég a hely a mentésnek. A másodlagos vinyóra menteném az imaget. ezexerint így nem müxik? -
-
Hali!
Szerintem Te az alapvető dolgokkal nem vagy tisztában(tényleg nem rosszindulatból mondom).
Nem OS függő, hogy miről boot-ol vagy sem, az sem OS függő, hogy hova kerül az MBR, meg hogy MBR esetén, hány pl elsődleges partíció lehet. Ha ezzel nem vagy tisztában, akkor csináld azt, hogy amikor elmented a partíciót(amiről az OS indul), akkor csak 1 HDD legyen bent(mindegy hogy SSD vagy sem), azaz ua. HDD másik partíciójára ments. ugyanígy visszaállításkor, mert ilyenkor nem kérdés(pl Acronis/Paragon/Easus stb) esetén, hogy hova kerül az MBR, meg hogy melyik partícióra kell visszaállítani. Ez utóbbiról könnyű infót kapni, hisz tudod, hogy korábban mekkora partíciót mentettél el.(nyilván, ha 200 Gigás részt állítana vissza, akkor nem lehet egy 80G-s HDD-re(vagy partícióra) visszapakolni 
Fire.
-
Hrabo75
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Még nem jutottam el külön tűzfal felrakásához, mert egyből elkezdett szórakozni ahogy csatlakoztam a wifihez. Csak a windows firewall van fent, meg a security essentials. Egyenlőre nincsen külön biztonsági szoftver.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
OK, de ezután az új vinyón el fog indul a régi vinyóra telepített rendszer? Win7-ről van szó?
Az Acronis True Image vmit átír a windowsban?XP-nél tudom, hogy ez simán müxik, de a Win7 más.
Megerősítenéd ezt?
-
Hali!
Az okokat nem ecsetelem, mert sok lehet, EBBEN A TOPIC-ban nézz körül, illetve EGY HSZ amit olvass el, remélhetőleg segít. A topic-ban sokszor esett szó erről, egy kicsit olvass vissza.

Fire.
-
fLeSs
nagyúr
üdv.
ismét kérdeznék bár ez nem biztos, hogy win7 specifikus.ha egy adott vinyóról átghostolom (klónozom) a rendszert egy másik vinyóra (valójában SSD-kről van szó de ez mind1), akkor a windows többé nem indul el, kék képernyő aztán újraindulás. ez a vistára és a 7-re igaz, xp-nél még nem volt ilyen gond.
tehát a win7 megjegyzi a vinyó típusát vagy valamilyét amire fel lett telepítve és másikon nem indul el.
arra rájöttem, hogy ha a klónozás előtt leszedem az eszközkezelőből a vinyót amin a rendszer van, akkor elindul a win, eljut az asztalig, de onnan már nem megy tovább (előkészület az asztal első használatához vagy vmi ilyesmi felirat és ott malmozik örökké).tehát a kérdés, hogy hogyan rakhatnám át egy másik vinyóra a rendszert? sysprep működik? vagy van vmi más módszer? nem tudtok vmi regisztry buheráról?
előre is köszi a választ.
-
munky
őstag
Hello!
A problémám a következő: A Windows nem hajlandó automatikusan csatlakozni az internetre (ADSL) indulást követően.
Az Internetbeállításoknál be van jelölve, hogy magától csatlakozzon.
Próbáltam már azt is, hogy az alapértelmezett kapcsolatnak csináltam parancsikont és azt bemásoltam az Indítópultba, de nem használ.
Egyébként számomra felfoghatatlan dolog, hogy ha rámegyek az ikonra akkor csatlakozik, viszont magától az Indítópultban nem teszi ezt. Eddig akármit tettem ide az frankón hasított erre ez most megszívat.Legutolsó elkeseredett próbálkozásom alkalmával rasdial-al is megnéztem szintén Indítópultban volt a .bat kiterjesztésű fájl ikonja, de természetesen ez sem megy.
Több dolog nem jut az eszembe. Ma feltelepített rendszer, minden frissítéssel legújabb driverekkel.
Valakinek valami ötlete

-
válasz
Hrabo75
üzenetére
Hali!
A biztonsági szoftvered(amit még mindig nem árultad el, hogy mi) nem biztos, hogy kikapcsolja a Win tűzfalát és az sem, hogy együtt tud működni vele. Jó pár ilyen van. Ellenőrizd, ha több tűzfal is "jelenti"(a biztonsági központban) hogy be van kapcsolva, akkor azt szüntesd meg. Persze ez csak akkor fordulhat elő, ha beépített tűzfallal rendelkező AV/IS-t használsz.
Fire.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Hrabo75
üzenetére
Nem nagyon, de egy próbát megér a kikapcsolása.
A hozzászólásodat 5 percen belül tudod szerkeszteni a (Szerkesztés) linkkel.
-
Hrabo75
csendes tag
Security Essentials lehet gond? :-)
-
Hrabo75
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hmm hát a Rooteren nem aktív a tűzfal. A Win7-ét nem kapcsolnám ki. A vicc hogy xp-vel minden csodálatosan megy , olyan mintha a dhcp szerver megőrülne és hol ad ip-t hol nem.
-
-
Hrabo75
csendes tag
Sziasztok!
Hátha tud valaki segíteni.
Van egy régebbi Zyxel rooterem valamint egy L300-as Toshiba Notebookom Realtek hálókártyával. Felraktam rá a Win7-et . Minden oké csak a hálózat teljesen megőrült. Mindig ip cím ütközésre panaszkodik, pedig ez hülyeség, ha fix ip-t adok meg akkor is. Wifi-n és normál hálózaton egyaránt. Hol van net hol nincsen.
Van valakinek valami tippje?Üdv:
Hrabo -
-
virkir
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A boltok választékában szerepel tehát lennie kell.
-
Hali!
Lenne egy valószínűleg "buta" kérdésem. Elöljáróban annyit, hogy gépeket pakolok össze, telepítek, karbantartok(napjában 3-as átlag megvan), DE én még nem találkoztam W7 Ultimate(mindegy hogy x86/x64) OEM-el.
Érdekes módon fullossal igen(az enyém is az, csak angol), meg fogtam már "remegő kézzel" magyar változatot is. Valaki erősítsen már meg, hogy nem csak Urban Legend az Ultimate OEM...
(NEM DSP OEI változatokról van szó, az oké)Fire.
-
_ak_
addikt
Üdv megint!
Az előbb sikerült winmo.-val távol vezérlenem a gépem, de rá kellett jönnöm, h én nem ezt kerestem, mert ugye egyszerre csak egy felhasználó lehet így bejelentkezve (ki gondolta volna
). A kérdés, h megoldható-e az valahogy, h be vagyok jelentkezve az asztalin és közben egy PDA-ról irányítom? Olyan TeamViewer-hez hasonlóan. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Gorneck
üzenetére
Még csak tervezgetem.

Haver aszondja, aki Ubuntuzik, hogy még Vista idejében simán megcsinálta az Ubi is a bootmenüt, minden gond nélkül. Én beérem azzal is, ha megcsinálja minden gond nélkül. Csak épp ezt nem tom, hogy így műxik-e. Ezért kíváncsiskodok, kérdezősködök.
-
Gorneck
legenda
válasz
hackeeeee
üzenetére
Ezzel próbáltad? Anno nekem simánt ment vele Vistaval...
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
Win7 mellé rakott már valaki ubuntut?

Imap-pal nálam ment a gmail folyamatosan...V is nem vettem észre, h szakadt volna.
-
Clemi
veterán
válasz
Hun'reeth
üzenetére
Egyszerre kellett rákötnöm egy crt -t is dvi átalakítóval és azon ott volt a háttér kiterjesztve vertikális irányban de miért is???
Örülök, hogy megoldódott
Egyébként erre a hibára is gondolhattam volna, de ez nálam legalábbis utoljára az RC-nél jelentkezett, ami konkrétan abból állt, hogy a telepítés egy bizonyos szakaszán a kép egyszerűen átkerült a másik DVI kimenetre. Mikor legelőször találkoztam ezzel, még a legelső béta buildnál, vagy 3x nekifutottam a telepítésnek, de miután rájöttem, már rutinosan csak rácsatlakoztattam a másik kimenetre egy DVI-HDMI átalakítóval a TV-t, bekapcsoltam, és ott fejeztem be a telepítést, majd mikor kész lett, egyszerűen felcseréltem a két kijelzőt (nem a csatlakozókat) a beállításoknál. -
tjb007
nagyúr
-
Norb3rto
őstag
Sziasztok!
Win 7 alatt hogy lehet telepíteni az ipx-et red alert 2 höz kellene

-
LLKobe
veterán
válasz
RootRulez
üzenetére
Ezt használom. Elméletileg minden mailfiókhoz jó, és tud POP3-at meg IMAP-et is.
Sztem az a gond, hogy pár napja valamiért az a-squared Free 4.5 megtalálta mint trójait, magát a minialkalmazást, én meg rányomtam hogy karantén.Azóta szinte folyamatosan ez van:

Pedig leszedtem az a-squared-et, lepucoltam a minialkalmazást és újratettem, de nem segített. Néha működik, de nagytöbbségben nem:S És nincs több 5letem.... Előtte teljesen hibátlanul működött... Van vmi tanácsod?

-
pepe1970
tag

-
tjb007
nagyúr
Gigabyte MA-770-UD3 (rev. 1.0) -as alaplapom van. Kb. egy hónapja Vistáról áttértem Win7 (x64) -re. Egy jó darabig minden okés volt. Durván 1-1,5 hete a Win betöltése után az értesítési területen található hálózati ikonon sárga háromszög (benne felkiáltójellel) jelent meg Nincs hálózat hibával. Gép újraindít, elsőre semmi, másodjára okés lett. Másnap újra ez azzal a különbséggel, hogy hiába indítottam újra a gépet semmi sem történt, nem talált hálózatot. Kábelt ellenőriztem, még ki is cseréltem egy vadonat újra, nem ez volt a hiba. Utána jött a modem/router, nem az volt a hibaforrás. Lan driver telepítőjét elindítottam, javítás opció kiválaszt, utána jó lett. Azóta ezt csinálja,minden bekapcsolás, újraindítás után ezt kell csinálnom, hogy legyen internet.
Másnál is előfordult már ilyen probléma ? -
LLKobe
veterán
Üdv!
Lenne egy gondom: van egy mail checker minialkalmazásom az asztalon. Sajna mostanság nemigen működik, folyamatosan azt írja a gmail-re hogy unavailable...
Lehet valahogy a 993-as portot ellenőrizni, hogy kijut-e?Vagy valami 5let?
-
pepe1970
tag
No megint kéne egy kis segítség. Ki lett cserélve a rossz vinyó, beraktam a gépbe a másik mellé. Valamiért nem látszik a sajátgépben, a hard dis sentinel látja . Hogyan tudnám rávenni, hogy megjelenjen a sajátgépben? Az eszközkezelőben is látszik, ott azt írja minden rendben.
-
Hun'reeth
őstag
Mint írtam van a rendszeren xp, amellé lett telepítve a win7.

Mellesleg megoldódott a probléma!

Egyszerre kellett rákötnöm egy crt -t is dvi átalakítóval és azon ott volt a háttér kiterjesztve vertikális irányban de miért is???
Na mindegy, innen először leklónoztam a képet így se volt az lcd-n kép de a legújabb ati drivert felraktam és erre bekapcsolt.Valami a telepítőben úgy vette, hogy 2 monitor van a gépen a 2 dvi miatt (?) és arra küldte a képet. Viszont csak crt-n jött be hiába dugdostam a tft akármelyik kimenetre. Azért ez elég nagy kaki.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Hogy most a telepítőbe ágyazott ati driver szar vagy csak nálam játszotta el ezt azt nem tudom. Mindenesetre ha valaki hasonló baromságba fut megvan a megoldás. -
TomiLi
addikt
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a felhasználói fiókok felügyeletében, nem lehet valahogy kivételt tenni külön egy programra vonatkozóan?
Nem akarom kikapcsolni ezt a funkcót!!!
Konkrétan a windows indításakor automatikusan induló MSI afterburner programról lenne szó. Azt szeretném valahogy elérni, hogy ne kérdezzen rá minden indításkor, hogy elindíthatja a windows ezt a programot!Valahogy be lehet ezt állítani? Köszönöm!!!
-
bobsys
veterán
válasz
konfar.dani
üzenetére
telefonon segitenek
-
bobsys
veterán
válasz
konfar.dani
üzenetére
en meg csak papiron lattam licenset (volume license rulez)
a szamlan nincs rajta ?
szvsz az dobozos lesz, ha kaptal hozza dobozt (oem asszem csak egy sarga zacsiban van)
a dobozost azt barmennyiszer feltelepitheted barmelyik gepre (persze egyidoben csak egy gepen lehet fent)
es itt is igaz hogy a microsoft ugyfelszolgalat segit ha nem megy az aktivalas -
Laccoss
addikt
Na most összezavarodtam
Én eddig zacskós oem-et láttam, van dobozos oem is? -
Laccoss
addikt
válasz
konfar.dani
üzenetére
Zacskós (OEM), vagy dobozos (Retail) windowst vettél?
-
bobsys
veterán
válasz
konfar.dani
üzenetére
az oem windowsok csak es kizarolag egy gepre telepithetoek fel, utanna nem lehet mas gepre rakni hiaba torlod le a masikrol, vagyis az egyik laptopot kivalasztod felrakod a windowst, felragasztod a matricat a gepre es kesz, ha nem aktivalodna akkor fel kell hivni a microsoft support vonalat es ott tudod aktivalni
a masik gepre meg marad az xp -
konfar.dani
aktív tag
Üdv. minden kedves fórumozónak!
Nemrégiben (karácsony előtt 1-2 héttel) vásároltam egy Windows 7 Home Premium operációs rendszert a PhotoHall üzletben, 40ezer forintért.
Volt egy nagy Asus laptopom, azon x-edik újratelepítés után nem fogadta el a kódot, aztán mégis. Viszont az után is ment minden, de az aktiválásnál kiírta hogy ez a kód nem telepíthető erre a számítógépre.
Cseréltem a hugom kis Asus laptopjára az enyémet, mert nekem ez is elég. Erre a kicsire is azt írta, hogy nem telepíthető erre a számítógépre. Viszont neki is feltettem a nagy Asus notebook-ra, ott is ezt írta ki, így neki aktivátorral aktiváltam, én meg feltettem az XP-m.
Most a kicsire is fel szeretném tenni a Windows 7-et, de félek, hogy megint ezt írja ki.
Ezt miért csinálja szerintetek, hogy nem tehetem erre a gépre azt a kódot?
Lehet valami megoldás?
És ha az eredeti lemezről tettem fel, viszont aktivátorral aktiváltam a hugom nagy gépére, akkor az én kicsimre most tehetem ugyanarról az eredeti lemezről, csak a kódommal?Előre is köszönök minden választ.

-
fLeSs
nagyúr
tegnap kipróbáltam a windows 7 manager registry pucolását (a múltkor volt róla szó).
nem igazán tetszett a végeredmény.
néhány gadget eltűnt, egerem elállítódott, új, eddig nem látott ikonok kerültek az asztalra és 1-2 program nem akart elindulni. még szerencse, hogy előtte készítettem biztonsági mentést.inkább kipróbálom a ccleanert.
-
Clemi
veterán
válasz
Hun'reeth
üzenetére
arra nem képes, hogy kiküldje a képet a vga-ra, erre én nem tudok mit mondani... Egyetlen kimeneten sincs kép pedig semmi baja a vga-nak.
Safe módban vagy másik akármilyen ratyi videókártyával van kép csak a 4850-el nincs.Ezzel az általad felvázolt problémával én is összefutottam, viszont kettőnk közül én egy percig sem gyanakodtam az oprendszer hibájára, hanem hardver hibát kerestem. Másik VGA, (volt vele kép, bár az csak egy X1600XT volt, a HD3870 helyett) tápegység csere, alaplap csere, memória csere, új telepítés, és amint a rendszer felállt volna nem volt kép. A végső gondolatom a monitor hiba volt, így rádugtam egy másikat arra a kártyára, ami nem akart képet adni, és mint kiderült valóban a monitor volt a hibás.
A helyedben én ugyanarra a konfigra feltennék egy XP-t, és kipróbálnám azzal is, természetesen a másik monitorral történő próba után.
-
potyi23
senior tag
hi.Van egy creative live can VF0220 web cameram,csak sajnos nemmukodik.Msn alatt ha videohivast csinalok ugy muodik,van is kep.De win ben nemtudom rabirni h kepet adjon.Hogy tudnam rabirni?van valakinek ilyen kamja? Win7/64bit
-
válasz
hackeeeee
üzenetére
Hali!
Nem bug az, létező ikonról van szó
Akkor jöhet elő ha például meg van osztva pl egy folder a neten, valamilyen titkosított a wifi és lock-olva van a folder.Fire.
-
Sziasztok!
A win7 Ultimate N-es OEM serial érvényes a sima Ultimate verzióra?
Van legális módszer arra, hogy N-es változat birtokában leszedjek valahonnan egy teljes Ultimate-et?Köszi!
-
Hun'reeth
őstag
válasz
polonic
üzenetére
Az xp tökéletesen megy legfeljebb tele van sárga felkiáltójelekkel az eszközkezelő és dobálja be az ismeretlen hardver ablakokat. Ilyen szintre a win7-nek is el kéne azért jutnia azt hiszem ebben egyetértünk.
Ha 16 színben és 320x200-ban jelenne meg a kép az sem zavarna meg tele lenne hibaüzikkel.
Már ha tényleg ez a baja.Meglátjuk, kipróbálok néhány dolgot aztán majd referálok.
Aktív témák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okos Otthon / Smart Home
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- Filmvilág
- Battlefield 6
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Formula-1
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4245, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Honor Magic V5 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Úgy hogy lesz az még alacsonyabb is szerintem. 

Egyébként erre a hibára is gondolhattam volna, de ez nálam legalábbis utoljára az RC-nél jelentkezett, ami konkrétan abból állt, hogy a telepítés egy bizonyos szakaszán a kép egyszerűen átkerült a másik DVI kimenetre. Mikor legelőször találkoztam ezzel, még a legelső béta buildnál, vagy 3x nekifutottam a telepítésnek, de miután rájöttem, már rutinosan csak rácsatlakoztattam a másik kimenetre egy DVI-HDMI átalakítóval a TV-t, bekapcsoltam, és ott fejeztem be a telepítést, majd mikor kész lett, egyszerűen felcseréltem a két kijelzőt (nem a csatlakozókat) a beállításoknál.

Ha rákeresek a lemez szóra, akkor a karbantartót töredezetségmentesítőt, meg a helyreállítólemezt hozza találatnak.