Hirdetés
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
Aktív témák
-
polonic
félisten
válasz
Hun'reeth
üzenetére
Nem tudom hirtelen. Talán bele kéne integárlni a telepítőbe egy frissebb drivert.

De azt a drivert sem a microsoft írta, hanem a drága nvidia. . . Ő tőle van az ilyen vacak bithalmaz.
A microsoft csak a saját eszközeihez ír drivereket. . .Egyébként van tuningolva a géped? Bármi alkatrész benne? Próbáld meg úgy telepíteni, hogy mindent visszaállítasz alapra. Hátha segít.
-
Hun'reeth
őstag
válasz
Laccoss
üzenetére
Nincs net, ki is van lőve biosból a hálókártya.
Próbáltam de semmi sem történik.

#16295) polonic: ezt gyanítom én is, hogy az alapból betöltődő driverek gubancolódnak (ezért mondtam, hogy szar a win
így talán érthetőbb) és én is az nforce-win7 problémára gyanakszom. Már csak az a kérdés miképp lehet működésre bírni.Egyébként a device m. felismer mindent tökéletesen és látszólag minden rendeltetésszerűen üzemel.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Érdekes ikon "bugot?" vettem észre....

-
polonic
félisten
válasz
Hun'reeth
üzenetére
De elolvastam.

Akkor a hardverhiba kilőve.
A win7 is sok drivert felismer alapból, lehet az összes hardverelemet, ami a gépedben van. A chipsetet és a videókártyát biztosan. Tehát első indításnál a szűz windowsnál ezek a driverek betöltődnek . Itt lehet valami gubanc szerintem. Az nforce chipsetek driverei szoktak érdekes dolgokat művelni. -
Hun'reeth
őstag
válasz
polonic
üzenetére
Jajj!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Látszik, hogy ismét nem olvastad el amiket írtam.Mivel mint mondottam volt az első elindulásnál nincs kép (csak kép nincs a win megy a háttérben) ezért driver hiba olyan értelemben ahogy te gondolod nem lehet mivel egyetlen drivert sincs lehetőség felrakni...elvileg. Se alaplapit se vga-t se hangkártyát, stb. Szűz a win.
Mivel ugyanezen rendszeren van xp is (ezt is írtam már) és évek óta tökéletesen működik nyilván a kártya nem rossz. Más alaplapban is gond nélkül ment.
Talán az nforce chipes alaplap és az ati vga párosítás eredményez valami gixert benne de akkor elvileg megfelelő driverekkel mennie kéne.
De nem megy.Rákötök majd egyszerre egy LCD-t meg egy crt-t is átalakítóval, plusz tv-t a biztonság kedvéért. Gyanítom, akkor sem lesz sehol a kép.
-
polonic
félisten
válasz
Hun'reeth
üzenetére
Szivesen.
De gondolj már bele, ha egy másik videokártyával megy, akkor a windows a szar? Ha az lenne, akkor egyik videókártyával sem lenne kép.
Itt jelen esetben user error vagy driver hibája miatt van ez a helyzet. A drivert ugye meg nem a microsoft írja, hanem a hardvergyártó. Ezért sem a windows hibája. Én emiatt írtam.
És egyébként honnan vagy meggyőződve arról, hogy nem a videókártya a rossz? Mikor betöltődne a windows első indításnál, akkor már az aero felületet használná, ami 3d-s. Amíg meg megy a telepítés, meg a biztonsági módban 2d-ben jeleníti meg a képet. Kipróbáltad mondjuk xp-n, ahol 2d-s az asztal, aztán indítottál egy játékot. Ott jó volt? -
Laccoss
addikt
Nem igazán kell azt piszkálni, de szerintem semmi bajod nem lesz belőle.
Lehet szabályozni pl. biosban is, de vannak programok, amiknél szintén leszabályozhatod a ventilátor sebességét, ha megfelelő (3 tűs) csatlakozásuk van vagy vehetsz előlapi szabályzót. Ha azzal sem megoldható, akkor marad a jól bevált, az áramforrás és a venticsatlakozó közzé ellenállás beiktatása.
-
Szeritnem jó ötlet volt. (szerintem)
Az energiagazdálkodásnál nézz szét. Ott szerintem balanca-ra van állítva. És lehet hogy terhelés alatt van, azért nyomja a ventit. Állítsd be.
Ace Ventura:Hát nézz szét biosba elsőnek. Amint látom Giga lapod van. Ha a bios az alap, szerintem frissítsd le. Meg energia gazdálkodásnál is nézz körül.
-
beci
őstag
Üdv.
Lenne 2 kérdésem.
Win7-ben,msconfigba beállitottam,hogy 4magos a procim.Alapból 1et irt.Ez jó ötlet volt?
A másik,hogy irtátok itt a proci órajelét,és a ventillátort.Nekem a venti állandó 3200 körül pörög.
Ez nem sok egy picit?Ha igen,mi a megoldás rá?
Köszönöm. -
törölt tag
-
Hun'reeth
őstag
válasz
hackeeeee
üzenetére
Nem a tv kimenet a gond.
Az első elindulásánál teljesen friss telepítéssel nincs kép. Egyik DVI-on sincs.A probléma leírása itt: (#16096)
Még annyit, hogy ha kiderül én voltam a balf... (ami egyre kevésbé valószínű) hamut szórok a fejemre és alázatosan bocsánatot kérek a win7-től.
A sok buta hozzászólást meg hanyagoljuk a selejt vga-ról meg hasonlókról nem most jöttem le a falvédőről, ez egy szakmai fórum igyekezzünk ehhez mérten építő jelleggel hozzászólni vagy maradjunk csendben. Köszönöm.
-
Laccoss
addikt
válasz
üzenetére
Ha tetszik és úgy dönt használja, akkor inkább tegyen egy olyat fel, amit esetleg tovább tud majd használni 3hétnél nem? Minthogy felrakja, majd belakja, aztán jön majd hogy hogy lehetne megoldani hogy 31.-e után is menjen, mert nincs kedve újratelepíteni. Na ezért ajánlom én a többi verziót. A többit rearmmal ki tudja húzni egy darabig, ha meg úgy gondolja létezik törés is hozzá. És mivel említi hogy meg akarja venni, akkor egyszerűbb használni, majd megvenni, és a licensszel aktiválni, ezzel a felesleges újratelepítést megússza.
Ace Ventura: Nézz szét a vezérlőpult - Energiagazdálkodásnál, lehet el van ott állítva valami.
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok.
Nem tudom, hogy ez lenne e a megfelelő topic a problémámra.Vettem egy passziv 9600gt-t.Tegnap beraktam, hibátlan.Jó kis Turboforce Edition 720/1000
A gép alapból úgy van beállitva, hogy 10 perc után kapcsolja ki a monitort.Ha kikapcsol, utána nem jön vissza a kép.Se billentyűzet, sem egérmozgatás nem segit.Restart-ot kell nyomnom neki kapcsolóval.
Mi lehet a gond?
Konfogom az adatlapomon. -
Laccoss
addikt
válasz
üzenetére
De nem ártana ha utánanéztél volna kicsit, az Enterprise verzió március 31ig használható, utána szankcionál az MS és 2óránként kikapcsol, tehát azt felesleges felraknod. Inkább keress egy normál msdn verziós home premiumot, vagy professionalt és azt rakd fel. Ugyan az csak 30napos, de utána is lehet még használni apróbb trükkökkel.
Hun'reeth: Próbáld már másik csatlakozásra nyomni a monitort, esetleg tévékimenetet is megnézni. Nem te lennél az első akinek oda nyomja a képet.
-
Hun'reeth
őstag
válasz
polonic
üzenetére
Köszönöm az építő jellegű hozzászólásod.

Ha talán utánanéznél mi is a probléma amiről írok nem írnál ilyen okosakat.Egy oprendszertől megengedhetetlen, hogy fogsz egy gépet, összerakod és nincs kép telepítés után. Mivel mint írtam volt, egy sima pci-os virge kártyán viszont van és ahogy mint szintén írtam safe mode-ban szintén van tehát egyértelműen a normál indítás során betöltődő driverek, alkalmazások, stb. problémája áll fenn. Eléggé nyilvánvaló módon.
Nem tudom miért és hova küldi a képet a win ilyenkor. A 4850-es tökéletesen működik a vga hiba abszolút kizárható és rengetegen használnak 4850-est ilyen hiba nélkül.
Kétségtelenül egyedi hiba.A konfigom adataimnál.
Mielőtt valaki fikázni kezdene még annyi, hogy nem arról van szó, hogy nem oldható meg a probléma nyilván megvan az oka és akár registry buherálással vagy másik vga-val telepítéssel, beállítással vagy a fene se tudja hogyan elhárítható a dolog. 25 éve építek gépeket idővel erre is rájövök mi a baja DE ha valaki megvesz egy 50e Ft-os oprendszert akkor egy arra elvileg alkalmas gépen annak tetszik vagy sem el kell indulnia. Ez így semmiképp sem kerek.
#16268) Morden24: Nincs semmilyen másik megjelenítő. De ki fogom próbálni dvi-vga átalakítóval is egy crt-n is megnézem ill. másik tft-n is.
-
-
Morden24
nagyúr
Általában meg szokott felelni problémamegoldásra a cc, ha meg valami konkrét gond van, nem csak pacebóból tisztítgat az ember, akkor azt megoldja regeditben manuálisan. Egyébként az nem (feltétlenül) a registry-elemző jóságának fokmérője, hogy hány hibásnak vélt bejegyzést talál, hanem az aggresszivitásáé - ez utóbbi pedig nem túl jó buli.
Igazából X számú zsákutca bejegyzés sokkal kevésbé ártalmas (a közvélekedéssel ellentétben pár nem használt regkulcs nem lassítja a gépet - a szoftverütközés meg azért feltűnik
), mint ha kigyomlál valami olyat a program, amit nem kéne (a backupot meg kábé tízből fél ember használja, legyen szó bármiről).Egyébként persze, láttam, hogy van trial, csak állandó használatra az egyik freeware, a másik meg 40$ware

-
Szasztok!
Lehet szóba került már a dolog...
Hibernálásból visszatérve problémák vannak a hangal, egész pontosan csak a jobb oldalni hangszoró szól. Alaplapom: ASUS M4A78 PRO, legfrissebb driverrel van a hangkari természetesen...
Vmi 5let? 
-
virkir
veterán
válasz
pepe1970
üzenetére
Na ugye...
Vagyunk itt jó páran akik béta óta használjuk a legkülönfélébb hardvereken és azon kívül, hogy nincs esetleg driver bizonyos cuccokhoz nem nagyon volt komoly hibája a rendszernek.
Illetve a legtöbb esetben az ilyen rejtélyes hibák vagy hw. problémára vagy user error-ra voltak visszavezethetők.
Szvsz ritka jól sikerült a win7.
A napokban el kellett indítanom az xp-t egy program miatt és végre láttam egy bluescreen-t tavaly március óta.
-
törölt tag
Az 1. hozzászólásban szereplő linkről megpróbáltam letölteni az angol nyelvű 64 bites 90 napos próbaverziót, de az adataim regisztrálása után közölte velem, hogy "IT Professionals only". Szóval nem sikerült. Nem nagy katasztrófa, mert mindenképp vennem kell egyet csak éppen jó lett volna kipróbálni.
-
Borisz76
nagyúr
-
Hun'reeth
őstag
Hát emberek ennyire szar oprendszerrel én még nem találkoztam.

Ami arra nem képes, hogy kiküldje a képet a vga-ra, erre én nem tudok mit mondani... Egyetlen kimeneten sincs kép pedig semmi baja a vga-nak.
Safe módban vagy másik akármilyen ratyi videókártyával van kép csak a 4850-el nincs.Nálam ezzel totálisan leszerepelt a win7.
-
wwhy
veterán
válasz
Morden24
üzenetére
a yaminak van full 15 nap próbája;a cc után nem csak ez, de más reg. cleanerek is (Wise, Registry Power Cleaner) bejegyzések sokaságát találták; lightos verziónak épp jó a cc, de amúgy ..... Naálam pl. a cc után a yami kb. 235 üres, felesleges bejegyzést talált; igen, készítettem bizt. másolatot, igen, újraindítottam, és nem, nem omlott össze semmi.
-
<MZ/X>
őstag
Köszönöm a válaszokat!

-
Gorneck
legenda
válasz
Borisz76
üzenetére
Avira, Avast 5 és Microsoft Security Essentials.
-
Borisz76
nagyúr
Na akkor most ajánljatok egy megbízható NOD-hoz hasonló jó kis progit

Az igazat megvallva már nem is tudom ,hogy mióta használom.
Én nagyon megszerettem.Na akkor melyiket is : ?
TrendMicro
Sophos Anti-virus
McAfee
Panda
Kaspersky
SymantecEsetleg más ?
Lehetőleg ingyeneset.....unom a "crack" elgetést

-
<MZ/X>
őstag
Most járt le az RC1-m így elhatároztam, hogy beszerzem a Tisztaszoftver programmal. Addig is amíg az megérkezik, felrakom a trialt. A kérdésem annyi lenne, hogy szerintetek milyen rednszer karbantartó programokat érdemes felrakni az új renszerre? Eddig CCleanert használtam (főleg temp fájlok törlésére), defraggler hetente (ezzel az a bajom, hogy a 700 GB-os partíciómat 10 óra alatt se tudja elintézni), valamint Total Uninstaller a registry tisztán tartására. Szerintetek ezen felül miket kéne még leszednem, vagy ezek se kellenek?
Előre is köszi!
-
Laccoss
addikt
válasz
pincehely
üzenetére
Bocs, nem olvastam. Amúgy 1.7.7et raktam fel most, azzal is ugyanaz. Seedelek, és most is 35Mb ramom van, és folyamatosan csökken. Igaz 1.3Mb/seccel seedelek. Olyan mintha a memóriába töltené amit seedelek, közben meg megy ki a peerhez is.
Borisz76: Szép és jó, csak én nod-ot a gépem közelében sem tűrök meg. Szóval az nem okozhatja, legalábbis esetemben.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Gorneck
üzenetére
Csak most vettem észre,hogy egy fórumot olvasgató kollágától kaptam egy privát üzit.
Az üzenet lényege röviden :Hasonló cipőben járt mint mi - memóriazabálás - s egy kis utánnajárással kiderült ,hogy a NOD b@szlatja a rendszert !!!
Nagyon úgy fest ,hogy a NOD lehet a ludas mert megint 50%-nál járok....
-
Laccoss
addikt
válasz
Borisz76
üzenetére
Ha az utorrentet kinyomod, akkor visszaáll a memória?
Zolás: Sosem volt még USBs fülesem, úgyhogy nem tudom, de lehetséges. Ha a gyártó ilyen technikai adatot ad, az nem véletlen. De mikrofonnál a túlzott minőségnek sincs igazán értelme, mert kinek beszélsz? Másik embernek, és ő úgyse hallja a különbséget. Zenénél azért csak jobban kihallasz pár ezer Hzet, mint beszédben.
-
Borisz76
nagyúr
Íme az ígért kép :
-
Laccoss
addikt
A gyártó oldala szerint:
o Frequency response
Headset: 20-20,000 Hz
Microphone: 100-10,000 Hz
o Sensitivity:
62 dBV/μBar
42 dBV/PA +/-3 dB
o Wireless Protocol: 2.4 GHz
o USB compatible (1.1 and 2.0)Lehet az USB csatlakozás miatt van ennyire lekorlátozva. Nálam sima 1200forintos headsetnél van 44Khzes bitmélység, de a headset úgyis csak 20Khzet tud.. persze nálam hangkártyába van dugva, nem usb-s.
-
Zolás
addikt
válasz
Laccoss
üzenetére
Ha rádugok az alaplapi hulladékra egy ezeréves fejhallgatót mikrofonnak annál se tiltja le ilyen rossz minőségüre. Ez azért egy kicsit magasabb minőség.
Továbbá akitől vettem annál cdminőségü volt mert direkt megnéztem. Ö vistát használ én Win7et. De ezt mivel ki se rakja az ikonját sehova igy rá se tudok nyomni egy kompatibiltási módot. -
-
Laccoss
addikt
Szerintem akármilyen drága az az eszköz, nem hiszem hogy cd hangminőségű mikrofon van benne. Dobozán fel kell lenni tüntetve, a fülhallgató, és a mikrofon tartományát. Amúgy minden leírásnál max. 16000Hzet ír a mikrofonra, a fülesre meg 20000Hzet. De találtam olyat is ahol csak 10000Hzet írnak.
-
ingyom007
tag
Nekem az a problémám lenne hogy win7 mellé feltelepítetteme gy teljesen másik vinyó egyik partíciójára az xp-t és utána nem akarta betölteni már a win7-et csak az xp-t. majd lehúztam az xp-s vinyót így felraktam újból a win7-et ami teljesen elromlott mert sehogyse akart bebootolni, és így a win7 fut az xp meg nem. Hogy tudnám megoldani hogy indításkor választhassak az op rendszerek között mert azthittem ezt magától fogja feldobni. Tehát a lényeg az hogy hogy tudom megcsinálni hogy választhassa op rendszert indításkor

-
polonic
félisten
válasz
COLORBAR
üzenetére
Olyan adapter, amin toshiba bluetooth chip van, az működik. Van rednes driver hozzá, x64-re is, teljesen jó. Persze biztos van más is, ami jól működik. Ezt csak azért írtam, mert nekem konkrétan erről van tapasztalatom.
Azt hiszem, a cellink adapterek toshiba chipet tartalmaznak. De utána kell nézni, hogy biztos-e. -
depmod
aktív tag
Problémám van, megoldásokat várnék.
Adott egy NEC 5240s íróm, amely xp alatt tökéletesen dolgozik, ugyanakkor Win 7 alatt olyan lassú néha, hogy meghülyülök tőle. Berakom a lemezt, elkezdi olvasni, abbahagyja, HDD lámpa folyamatosan ég (2-3 perc), amikor kialszik, akkor lehet dolgozni a dvd-vel. Írást sűrűn elrontja, pedig Xp alatt pöpecül írt.
DVD filmet berakok, olykor csak 1 másodpercre indul el, és ugyanez a hdd munka kezdődik, addig nem moccan a kép sem.

Ötlet?
A gépet ma raktam újra, mert azt hittem, hogy az új sata DVD-írót nem kezeli rendesen, de friss rendszernél is ugyanazt csinálja.
-
qwertly
addikt
Esetleg erre valaki 16200

-
COLORBAR
tag
Tudnátok olyan bluetooth adaptereket mondani amik tutira kompatibilisek a win7-el?
A régim nemaz sajna
a boltokban meg tutin nem tudnak mondani 
Esetleg ezek közül valamelyik az?
[link] -
g.gergo
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ha az adott laptopnak nincs ilyen konkrét alkalmazása pl. power manager vagy hasonló, akkor 3rd party alkalmazással esélytelen lesz.
-
szabonagyur
félisten
Sziasztok
NEm tudtok olyan progit win7 alá amelyikkel tudom szabályozni h mikortól kezdje el az akkutöltő tölteni a laptop aksiját?? Olyanra gondolok h most olyan 95% körül már elkezd rátölteni az aksira, de nekem modjuk egy olyan 30% vagy akörüli érték optimálisabb lenne, mivel akkor nemkéne kivennem sem, hiszen akkor nem lenne az h rátöltök és feleslegesen romlana az aksi minősége.
Ha valaki tud ilyet ami biztossan működik is, az kérem szóljon

Köszike
-
treo80
csendes tag
sziasztok,
a következő kérdésem lenne. (mintha láttam volna valaki által megfogalmazva már uezen problémát (vagyis nem vagyok egyedül), de nem emlékszem hogy kapott volna rá választ).
szóval frissen telepített (bár ez indifferens mert előtte is csinálta) 64 bites win7 bekapcsolás után a meglévő rendesen belőtt otthoni hálózaton kívül mindig megjelenít egy nyilvános hálózatot is, és ezzel párhuzamosan már nem is engedi működni a netet. ha az adapterbállításokban ideiglenesen letiltom az otthoni hálózatot, majd újra engedélyezem, akkor eltűnik a nyilvános hálózat, és megy minden rendesen a következő bekapcsolásig. a gép egy cisco wrt 320n router mögött van. van egy xp-s gép is rákötve még, de azon persze nincs semmi gond. a tünet egyébként kb 1-1,5 hete jelentkezik folyamatosan, előtte nem tapasztaltam ilyet. 2010.02.26-i alaplaphoz való (MSI P35 Neo Combo) win7-es ethernet drivert is leszedtem már, az sem segít, tünet uaz. többféle módon próbáltam a drivertelepítést (kábel ki-driver eltávolítás-restart-új driver-kábel vissza, etc.) de eddig egyik sem segített, kifogytam az ötletekből... van tippetek?
köszi előre is.
Aktív témák
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! SPACE BLACK MacBook Pro 14" M4 10C/10G 16GB 512GB Gar!
- Sanyo akkutöltő + 2 használható akku
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3139
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB Lian Li Lancool 217 fehér CM 700W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

A microsoft csak a saját eszközeihez ír drivereket. . .

így talán érthetőbb) és én is az nforce-win7 problémára gyanakszom. Már csak az a kérdés miképp lehet működésre bírni.