Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- iPhone topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Aktív témák
-
need
addikt
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
+ vizsgáltam a kérdést..
nekem ott nem volt pipa viszont találtam még 1 ilyet a hálókártyámra vonatkozólag szintén ez az energiát takaríthat meg dolog!
A lényeg hogy PONT fordítva kell és beraktam a pipákat mivel nem volt benne és ez a nyomoronc gép se perc le állt

lényeg hogy irányt mutattál

-
Ahogy nezem egyik nagy torrentoldalrol eltunt par msdn -es win7, az ms munkalkodhat?
Meg par loader is. -
neverless
tag
válasz
Tommmmka
üzenetére
Próbáltad másik win7tel esetleg? Akár maradva 64 bitesnél, csak más build-ű winnel, akár 32 bitessel. Ki kéne szűrni, hogy a win ből ered ez, vagy az alatta levő vas flúgos kicsit.
-Tehát vagy haver win 7 jét kölcsön kérni, akinél szépen működik,
-Vagy viszed a vinyód és a win7-ed haverhoz, és berakva a vinyód az ő gépébe (ő vinyóját kiszedni azért, biztos ami biztos) megpróbáljátok a te win7edet felrakni a gépében.
-
péter007
senior tag
hy mindenkinek
felraktam nemrég a windows 7-et de történt egy kis komplikáció
250-s hitachi sta vinyóm van, de eltűnt egy kb 40 gigás partícióm, tele fényképekkel....
a képeket egy ingyenes adatmentőprogramnak hála visszaszereztem és lementettem máshova, partíciót viszont továbbra sem látja a win
ha berakom a telepítődvd-t megtalálja formázatlanként, de ha megformáztatom vele akkor fel akarja telepíteni magát rá
gyorsan kinyomtam a gépet, de utána el sem indult, szóval nem egy egyszerű eseta partition magic nevű programra gondoltam, vagy esetleg egy xp cd-re, de nemtom melyik lenne jobb
esetleg van ötlete vkinek?
jelenleg két db 100gigás partícióm megy, a 40-est nem látom, lécci segítsetek, ha tudtok
köszönöm, üdv. péter -
törölt tag
válasz
üzenetére
Közben még egy régebbi tomshardware-s fórumon ráakadtam, hogy 1-2 embernél előjött még ez a probléma. Találtam is rá megoldást. Méghozzá azt, hogy csökkentett módban le kell tiltani a VGA-t és akkor jó. Így be is tudom fejezni a telepítést, felrakom a catalystot, de akkor ugye megint az a helyzet, hogy nem látni semmit. Most ezzel mi a jó fészkes fenét csináljak??? Eddig miért nem volt iylen gond?
Sőt, mikor catalyst telepítés után újraindítom (persze előtte csökk módban tiltok) akkor azt írja ki, hogy a driver nem jó, vagy nem települt fel jól vagy nemtommmámi'. Ötlet?
-
Tommmmka
senior tag
Hi all! a következő anomáliával kapcsolatban fordulnék hozzátok:
Ha a gépem 1 vagy 2 napig nincs bekapcsolva 100% hogy első indításnál (win7 64bit) mielőtt bejönne az üdvözlőképernyő kékhalált kap, ezután reset, túljut az üdvözlőképernyőn elfeketedik a kép (kurzor látható) majd kékhalál, megint reset és ilyenkor vagy pöpecül megy minden, vagy miután bejött minden a windows intéző leállt, majd újraindítja a szolgáltatást és mindig leáll, ilyenkor a kövi reset tuti hibátlan. De az érdekes az egészben, h. ha egyszer már bejutottam a rendszerbe akkor nap közben utána tökéletesen megy minden restart, minden. a Ramjaim tesztelve voltak, hibátlanok proci tesztelve és ugyancsak hibátlan, nem tudom, h. VGA okozhat e ilyet, de kötve hiszem mivel minden 3d-s alkalmazás hibátlan. Végső elkeseredésemben írok, mert nem kevés léből raktam össze a gépemet, és ha hamar kéne 4-5 reset mire használhatóvá válik.
Valakinek erre van valami ötlete?
-
törölt tag
Esetleg van meg valakinek valaki otlete arra a peoblemamra, hogy nem tudom feltelepiteni ujra a win7-et? Mikor telepites utan elindul a registry beallitasa es a szolgaltatasok inditasa utan egyszeruen elsotetul a kepernyo ea bootolas utan kis ido elteltevel mindig ujraindul. Semmi otletem, de kezd idegesito lenni, hogy jarok napja nincs gepem. Koszonom a segitseget!
-
< CyberBob >
őstag
Mi az az XP?

-
vante
aktív tag
válasz
vviktor1
üzenetére
A bevált alatt az érted, hogy már sokadik service pack után lett használható? Már közel 9 éve van kint az Xp, megkapta a maga foltozásait, de ettől még elavult. Az a 9 év (SP ide vagy oda, nagyn sok) Ezt akkor fogod látni, amikor a felszín alá nézel jobban valamikor. Az meg más kérdés, ha munkára kell, és a szoftver gyártója már nincs/vagy nem frissíti az adott terméket, és nem lesz win7 kompatibilis.
Ha nem fejlődne a világ, akkor még mindig Abacus számítógép lenne mindenhol, mert az bevált

-
Morden24
nagyúr
válasz
vviktor1
üzenetére
alap dolgokat miért vesznek ki ?
Ha jól tudom, biztonsági kockázat volt, IE meg alapban sandboxolva megy. Ez meg egy kicsit lényegesebb téma, mint pár hóttfelesleges gif lejátszása.
Miért véded ennyire ezt a rendszert egy bizonyítottan beválttal szemben ?
Miért akarsz egy 9 éves operációs rendszert tovább használni ahelyett, hogy gif-eket IE-ből vagy valami képnézegető appból játssz le?
Egyébként igazán kíváncsi vagyok, hogy mi működik jobban XP alatt. A Paint most is azt tudja (némivel többet), mint XP alatt, bár nem nagyon izgat, mert Paint .NET-et használok, ha kell.
Valljuk be, ez két elég nevetséges indok az XP sztárolására/Win7 leírására.Elhiszem hogy húdeszép meg csilivili, de ha munkára kell a gép akkor inkább xp-t indítok most is.
Nézd, én elhiszem, hogy a te munkádhoz jobban alkalmas. Csak akkor írd saját véleményként az ilyen okosságokat, ne általános igazságként. Vagy még inkább írd le, hogy miért, különben bocsi, de nem hiszem el, hogy egy rosszabb erőforrásmanagementtel rendelkező, bizonyos modern hardverfícsörök kihasználására képtelen és alapvetően kevésbé biztonságos rendszer mitől lesz alkalmasabb "munkára".
Hát igen 8 év alatt hozzászokik az ember valamihez, most meg keresgéljek mert minden máshol/más néven van benne ?
Akinek 1 napnál tovább tart "megkeresni" az "eltűnt" dolgokat (főleg úgy, hogy beírod a Start menu-be, amit akarsz és kiköpi neked), annak erős részvétem.
-
vviktor1
aktív tag
válasz
Morden24
üzenetére
Apróság tudom, de nem az első dolog amit bosszantó visszalépésként/negatívumként tapasztalok és meglesz az utolsó csepp is a pohárban... alap dolgokat miért vesznek ki ?
Nem kell telepítenem jelenleg is él az xp-m, mert bizony szükség van rá néha... egy sata kábel csere és az xp indul alapból... Miért véded ennyire ezt a rendszert egy bizonyítottan beválttal szemben ? Elhiszem hogy húdeszép meg csilivili, de ha munkára kell a gép akkor inkább xp-t indítok most is.SubZero: Hát igen 8 év alatt hozzászokik az ember valamihez, most meg keresgéljek mert minden máshol/más néven van benne ?
-
Fleed
aktív tag
válasz
neverless
üzenetére
Köszi, sikerült.
És még annyi, hogy az energiasémák kiválasztásánál, amikor sémát akarok váltani az ikonra rámenve, egyszerre csak kettőt ajánl fel :
. Ha a 3. at akarom választani ( energiatakarékos) akkor bekell lépnem a beállításokhoz. ( Vistánál egyszerre mind3 at mutatta)
Remélem érthetően írtam le a problémám
-
Barack Obama
csendes tag
Amióta Win7-et használok amikor a gép ki van kapcsolva, akkor is van áram az USB-ben. Ez mér van? BIOS-ban elméletileg ki van kapcsolva, és xp-n ill. vistán ezt nem csinálta. Ez elég zavaró amikor num lock ledje világítva marad ill. az egéren a felső led
-
vviktor1
aktív tag
Sziasztok, a Win7 saját fényképnézegetője miért nem "játsza le" a mozgó gif-eket, ill. hogy tudnám erre rávenni ? Xp fax és fényképmegjelenítőjén simán ment... Nem akarok erre külön progit használni ha ez is tudná valami módon... (tudnia kéne, mert ha nem akkor az visszalépés xp-hez képest)
-
Fleed
aktív tag
Hellosztok!
Feltelepítettem a Win 7 startert, telepítés közbe 2 partíciót csináltam, és most csak azt a partíciót mutatja, amire kiválasztottam hogy telepítse. Hogy tudom előhozni a másik partíciót? -
need
addikt
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
gondolom te az eszközkezelőhöz vezetel vissza ott kell ez a xart keresnem..!?!
igy abban sem vagyok biztos hogy..
azt hiszem a firewire diasble a biosban ez lenne a 1394 port vagy ilyesmi vagy is ez az eszköz lenne a firewire de hajjjjak meg ha nem jól emléxem!
mindenesetre megnézem

-
need
addikt
Sziasztok...
észre vettem már régebben is és nem tudom hová tenni a dolgot mi okozza ezt a kis alomáliát..!
A tünetek....
gyakorta használom a suspend gombot ha nem kell a gép akkor csi-csi!
bármely gombra reagál és müxik tovább!az alomália leáláskor kezdődik vagy is kilép a gép kikapcsolja a monitort de zúg tovább nem látok hiva üzenetet nem látok semmit mert elözöleg kikapcsolja a monitort!
ha nem altatom a gépet "nem tévesztendő össze a hibernálással" akkor szépen kilép és le is kapcsolja magát elenkező esetbe a bekapcsoló gombot kell nyomnom kb 5mp. akkor van a tényleges kikapcs!
volt már valakinek ilyen gondja???
-
Clemi
veterán
válasz
jozefgucci1
üzenetére
Mondjuk kezdd el beírni a startmenü/kereső-be, hogy indexelés. Meg fogsz lepődni

-
Üdv Urak !
Van egy gondom ,hogy pár napja van win7 a gépemen és néha úgy járatja a vinyóimat a rendszer mintha traktormotor lenne a gépben.Olvastam itt hogy az indexelést kel kikapcsolni.Valaki segítene ,hogy hol találom ?
Köszönöm -
neverless
tag
válasz
Laccoss
üzenetére
Eddig nem, de mostanra már ezt is elolvastam

Háát, itt sem láttam megoldást a problémára
A végén letölthető doksit azért majd még elolvasom (ha lesz ofiszom is feltéve a win7re..)ITT egy post, ami bár nem teljesen felel meg az én topológiámnak, de ennek ellenére ugyanaz a problémája, mint nekem. (Az itt leírt megoldási javaslatot nem próbáltam még). Most ezt csak azért linkeltem, mert a problémám nem ilyen egyedi, elvont hülyeség, olyan 5-10 ilyen, hasonló postot találtam neten

Viszont a linket köszi, ha megoldja a problémát, ha nem, legalább értelmes írás.
-
Steelmanus
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Meglehet jegyeztetni vele az USB potokat is ha mindig odadugod ahol elotte is volt.

Az S: T: U: az USB cuccok a lenyeg hogy ha mindig arra a csatira dugod az cuccot bemesz a Regedit-be es jobbklattyal atnevezed, majd restart.
En amugysem szeretem ossze-vissza dugdosni 12 USB hely eleg hogy mindennek legyen helye. -
neverless
tag
Sziasztok
A problémám az, hogy nem tudom működésre bírni egyszerre a homegroup szolgáltatást ÉS az internet connection sharinget (ICS).
Úgy próbáltam, hogy először a szerver WAN felőli hálókártyájába direkt nem volt bedugva a net felé vezető kábel, szóval CSAK lan volt.
Ez rendben működött, minden gépen megvolt a homegroup, mindenki látott mindenkit (szervert is beleszámolva) és odavissza-keresztbe-mindenhogy működött egy teszt könyvtár megosztása is (read/write)
Eddig ok.
Ezután kezdtem neki megkreálni a PPPOE-es netkapcsolatot a szerver WAN felőli hálókártyáján keresztül. Miután ez megvolt, és meggyőződtem róla hogy működik is (van internet a szerveren), nekifeszültem megosztani az internetet a beépített Internet Connection Sharing (ICS) szolgáltatás segítségével, hogy ne csak a szerver lásson ki a netre, hanem a switchre felfűzött gépek is. A PPPOE kapcsolat tulajdonságainál engedélyeztem a netkapcs megosztását (ICS). És elviekben készen is lenne... Csakhogy.. a homegroup-osdi ekkor behal.
Az történik, hogy ugye homegroup csak "home" és "work" tipusúnak kikiáltott hálózatokon lehetséges, viszont a PPPOE-s kapcs illetve a netkapcsolatának megosztása után a LAN-os hálózat "home" tipusról magától átvált public tipusúra (a public a harmadik fajta a home és a work után), ami a homegroup megszünéséhez vezet. Nem lehetséges visszaállítani a LAN-t home tipusúra, de számomra érthetetlen módon a WAN kapcsolatot át lehet állítani "home" tipusúra. Ez azért fura, mert logikám szerint annak pont hogy "public"nak kellene lennie; a LAN os hálózatnak meg "home" tipusúnak. Ennek max a fodítottját tudom csak elérni, azaz a WANos lehet home, a LANos meg public, ami ugye nem jó...
Az internet megosztása működik, tehát mindegyik gépen van net, viszont a homegroup nem megy, csak bizonyos kombinációkban látják egymást a gépek.
Tudom, hogy a régimódi megosztást ugyanúgy használhatom win7ben, de ha már minden gépen win7 van, akkor homegroupot használnék inkább. De ha az istennek sem akar működni a homegroup, akkor maradok a hagyományosnál. A neten több, hasonló probléma posztját is láttam már, aminél a probléma az ICS és a homegroup "viszonya" volt, csak más topológiával és megoldást nagyon egyiknél se láttam
-Ha jól tudom, a homegroup IPv6-on megy, ez minden gépen megvan
-Futattam a win-es troubleshootert, illetve vergődtem a manuális HELP ben is
-Googleztam is, -nem is keveset-, de nem igazán találtam a fent látható topológiát alapul vevő megoldást.
-Win7-ek előtt minden gépen XP volt, és teljesen jól működött minden, csak ugye ott nem az új "homegroup" szolgáltatással.
-Olvastam csomó guide-ot az ICS ről és a homegroupról is KÜLÖN-KÜLÖN, de olyat, ahol mindkettőről egyszerre is szó van, nem találtam.Tud valaki segíteni?
-
vante
aktív tag
válasz
bivalyolo
üzenetére
Az lesz a legegyszerűbb, ha eltávolítod a programot, majd felrakod újra. Ha régi volt neked, akkor szedd le innen: https://secure.logmein.com/HU/products/hamachi2/download.aspx
Felügyelet nélküli, és lenti feltételek elfogadása után Letöltés
Majd miután feltelepítetted, indítsd el a hamachit is. Menj Win Hálózatok részbe (amiről képet is bedobtál), és nézd meg tudod-e változtatni a hálózat típusát, mint a "Network" -nál a az "Otthoni hálózat" -ra kattintva.
-
Rotyóóka
csendes tag
Csak nekem esett ilyen későn le, hogy van Matematikai panel win7 be?

-
-
pete_21
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ha Lemezkezelőben rendeli hozzá, akkor nem jegyzi meg a Win?
-
válasz
dim dim
üzenetére
Hali!
Mindig az első szabad betűjelhez rendelődik. Pont ezt kihasználva megoldható, hogy mindig azonos betűjelet kapjon pl a pendrive. Itt a képen jól látszik miról van szó, ki van hagyva a G meghajtó, így ha rádugom a pendrive-ot, akkor mindig G lesz.

Persze ezt úgy lehet kivitelezni, hogy a szükséges betűjeltől "felfelé", minden eszköznek egyel "magasabb" betűjelet adsz. (Az utolsótól haladva visszafelé)
Fire.
-
yodee_
őstag
hali!
olyan dolog érdekelne, hogy hogyan tudom a hangeszközökben a rögzítő eszközök közé a cd-lejátszó részt "betenni". azon keresztül szól a tv kártyám, viszont felvenni nem tudok. állítgattam mindent, frissítettem mindent, de semmi eredmény... aki tud kérem segítsen.
köszönöm
-
dim dim
tag
Üdv!
Van arra megoldás, hogy egy adott pendrive mindig ugyanazt a betűjelet kapja, a rendszer semmiképp se ossza ki másnak, mindegy, melyik USB-be dugom a pent?
Most, vagy van fenn virtuális dvd drive vagy nincs, vagy van memókártya vagy nincs, és az adott pen ezerféle betűjelet kap-a szinkronizáló meg jelez, hogy invalid target media.
Köszönöm
-
Az elobb oszzekakalta magat a rendszer. Tuning nyista. Csak elinditottam az acdsee pro3-at es kampec.

-
wedge31
csendes tag
Feltetem a Win 7 Ultimate verzát minden rendben csak a játékok videó bejátszásaiban csuszik a hang.
Codec packet nem tettem fel csak a hankártya driverét /soundblaster /Tapasztalt már valaki hasonló problémát ?
-
válasz
kaccsnorci
üzenetére
A teljes sebbeséget majdnem eléred az IDE móddal is. Én pl, csak 10 mb/s különbséget vettem észre, mikor IDE módról AHCI-re váltottam át.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
kaccsnorci
üzenetére
Hát van olyan hogy hd speed, na az aztán tök egyszerü, le is méri a sebességet rendesen.
Én régota használom gyors méréshez. -
törölt tag
Mar mindent megprobaltam de az istenert sem jon be a home screen. Eddig meg sosem volt ilyen gond. Vegkepp nincs semmi otletem.
-
kaccsnorci
csendes tag
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
tehát ha sata 2 winyóm van akkor nem tudom olyan szarul beállítani a biost hogy ne tudja kihasználni a teljes adatátviteli sebességet... mert én ettől félek.
igazából nem tudom milyen programmal kéne nézni a sebességüket, és mennyinek is kéne lennie valójában.
mindenestre nagyon szépen köszönöm hogy szántatok rám időt és segítettetek! -
Tosee
őstag
válasz
kaccsnorci
üzenetére
"SATA AHCI: AHCI
SATA Port 0-3 native mode: enabled
Onboard sata/ide device: enabled
onboard sata/ide ctrl mode: AHCI"
Ezeket win install előtt ajánlott beállítani! Utólag már babrálni kell vele! -
válasz
kaccsnorci
üzenetére
Olyan nincs, hiogy sata 2 mód. Olyan van, hogy AHCI, RAID, vagy IDE. Ha Sata 2-es vinyód van, akkor tudod kihasználni ezt a leválasztós dolgot. A többinél nem. Csak ő tudja ezt a Hot-Swap dolgot, meg az NCQ-t.
-
Tosee
őstag
válasz
kaccsnorci
üzenetére
Hali!
viszont a win7 a rejtett ikonok között berakott egy olyat hogy: a hardver biztonságos eltávolítása és az adathordozó kiadása. ha rákattintok ott van mind a két winyóm neve meg hogy kiadás. na ezt nem tudom hogy most ezt miért rakja ide nekem.
Ez azért van, mert ezekkel a beállításokkal számítógép kikapcsolása nélkül el lehet távolítani a hdd-t, ugyan úgy mint egy pendrive-ot! De ha nem hurcolod a vincsit akkor teljesen felesleges!ui: azért mert új hdd-t raksz a gépedbe nem kell újratelepítened a rendszert, ezt a beállítások miatt tanácsolták! De ezekre is vannak trükkök, amikkel meg lehet úszni...
-
kaccsnorci
csendes tag
sziasztok!
lenne egy kis problémám, remélem tud valaki tanácsot adni. van egy Gigabyte P35-DS3P alaplapom, és a gépemben volt egy WD 500gb sata 2 winyó. királyul működött minden, windows 7et használva. most vettem mellé egy samsung 500 gb sata 2 winyót. elég sokat olvastam utána hogy most a sárgába kell dugni mind a kettőt vagy a lilába mind a kettőt, vagy tök mindegy az egész. utána azt mondták hogy újra kell rakni a rendszert hogy rendesen működjön, ehhez nem sok kedvem volt. találtam egy olyan tanácsot hogy a biosban be kell állítani ezeket:
SATA AHCI: AHCI
SATA Port 0-3 native mode: enabled
Onboard sata/ide device: enabled
onboard sata/ide ctrl mode: AHCI
ezeket be is állítottam kékhalál volt a win betöltése közben. átdugtam mind a két winyót a lila foglalatba, visszaállítottam a biost, elindult. utána megint elindítottam a fenti beállításokkal és az eszközkezelő már látta. ezután megformáztam és most működik. viszont a win7 a rejtett ikonok között berakott egy olyat hogy: a hardver biztonságos eltávolítása és az adathordozó kiadása. ha rákattintok ott van mind a két winyóm neve meg hogy kiadás. na ezt nem tudom hogy most ezt miért rakja ide nekem. valamint honnan tudhatom meg hogy most a két winyóm megfelelően működik-e? mármint hogy sata 2 módban vannak-e?
minden tanácsot szivesen fogadnék, mert megőrülök hogy egy hete raktam új rendszert, most vettem új winyót és mégsem működik tökéletesen... -
törölt tag
Eddig ki volr kapcsolva az ahci, de most bekapcsolva eogton ujraindul boot utan.
-
Tosee
őstag
válasz
üzenetére
IDE vs AHCI teszt (Köszönet érte Sweet Lou 6 fórumtársnak)!
Számottevően nem nagyon jelentkezik különbség, legalábbis ezen a teszten!Amúgy arra nincs valami "trükk", hogy a CD ne a legkisebb sebességen pörögjön és így ne 1 órát tartson a telepítés?

Ezt nem tudom, de nálam nem tartott tovább negyed óránál... még lehet, hogy annyi sem volt! -
Tosee
őstag
válasz
üzenetére
Hali!
Egyébként formázom a merevlemezt mindig, 0 partíció, de mikor visszamegyek létrehoz egy 100MB-os területet a rendszernek. Ez normális?

Igen, ez normális! Ha a telepítővel partíciónálod a HDD-t akkor létrehozza magának ezt a részt! Ha egy külső particionáló programmal van felosztva, akkor nem!BIOS-ban állítsd át a SATA-mode -ot IDE-re, ha másképp nem megy (esetleg még az AHCI beállításaira is ránézhetsz), és próbáld meg újra (ez korábbi oprendszereknél volt gond, de lehet win7-nél is ezt nem tudom)! Vagy esetleg várj egy 5-10 percet a fekete képernyőnél, hátha továbbmegy!
-
törölt tag
Üdv!
Most megpróbáltam újrarakni a rendszert, de miután elvégzi a kicsomagolást a CD-ről és újraindul, egyszerűen fekete képernyő fogad.
Csökkentett módban pedig nem lehet befejezni a telepítést.
Valakinek van valami ötlete? Már többször próbáltam felrakni, de mindig ugyanez a helyzet, javítás sem vesz észre semmmit.
Egyébként formázom a merevlemezt mindig, 0 partíció, de mikor visszamegyek létrehoz egy 100MB-os területet a rendszernek. Ez normális?
Amúgy meg csökkentett módnál a CLASSPNP.sys amit utoljára tölt be, ha ez segít valamit.
-
rebugra
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Notebookom (FS Amilo):Mobile Intel Pentium 4 3Ghz
1,2GB DDR RAM
ATI Mobility Radeon 9200 (64MB)
60GB HDDÉrdemes ráteni Win7-et? Csak Net, msn, skypra, nyomtatásra Office-ra használom a gépet.
Köszi! Üdv.
-
Morden24
nagyúr
válasz
IIIstIII
üzenetére
Tévedsz

Először is, gyakorlatilag minden modern program fut rajta (home felhasználó esetében kétlem, hogy érdekesek lennének a sok éves szirszarok), kivéve ami 16bites vagy tartalmaz ilyen kódot.
Amúgy meg inkább legyen az, hogy a program nem használja ki (egyébként a 64 bittől nem igazán lesznek gyorsabbak a programok), mint az, hogy a géped nem használja ki a súlyos pénzért vett hardvert (memória).
Amúgy az XP-vel egy ilyen gépet abszurdum használni. 9 éves oprendszer, semmit nem profitál a modern hardverből, a több magból stb. Ha a hardverrel fejlődsz, akkor a szoftverrel is kell, mert különben az egész olyan, mint a félkerekű bicikli.
-
Tosee
őstag
válasz
IIIstIII
üzenetére
Hali!
Ez azért nem egészen így van!
Vegyük pl a memóriát alapul!
32bit: egy alkalmazás max. 2gb memóriát kaphat
64bit: egy alkalmazás 2gb nál több memóriát is használhat!
Tehát játékoknál, tervezésnél, és egyéb memóriaéhes programoknál ez jól jöhet!Egyébként én 64bitet használok, már egy ideje, de eddig minden program fut alatta! Egyedül a driverekből töltöttem le frissebb 64bites változatot! Egyébként 64biten van natív 32bites támogatás, tehát tudja futtatni a 32bites programokat is!
-
-
PPSH
őstag
hy.
kernek egy kis segitseget.
hogy tudok boot-olhato iso-t irni?
mar probaltam 4x es mindig besult
tudnatok segiteni?
-
IIIstIII
senior tag
válasz
Steelmanus
üzenetére
Nem olvastad el az előzményt.

Vettem egy új notit, és rátettem egy egyetemi Win 7-et. De napi szinten kb 10x lefagy valamilyen program, legyen az a hangerőszabályozó, firefox, bsplayer stb. Ezért tanácsolták a memtest-et, de nem tudom lefuttatni mert már az elején újraindul a gép.
-
Steelmanus
addikt
válasz
IIIstIII
üzenetére
Es miert kellett memoriat tesztelni? Fagyott a gep? Szerintem nagy a valoszinusege hogy valoban rossz a RAM. Ha tobb van egyesevel probald ki. Egyszerre tobb RAM nem szokott hibazni, ha pedig tuning van a gepen gondolom a teszt idejere kikpcsoltad es alapon tesztelsz.
-
IIIstIII
senior tag
válasz
bobalazs
üzenetére
Most vagy én csinálok valamit rosszul, vagy tényleg hibás a memória:
Letöltöttem a memtest86 3.5-ös verziót, kiírtam ahogy kérte egy CDre, újraindít boot, feljön 3 lehetőség, 1-t kiválasztom. Elkezdi tölteni jobb felső sarokban a test-et, eljut kb 40-60%-ig, és újraindul a gép. Akárhányszor próbálom mindig ugyanezt csinálja. Most akkor hibás a ram?
Aktív témák
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Gyermek PC játékok
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 3-12. gen.
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A4000 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4155,100% Akksi
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nem kell telepítenem jelenleg is él az xp-m, mert bizony szükség van rá néha... egy sata kábel csere és az xp indul alapból... Miért véded ennyire ezt a rendszert egy bizonyítottan beválttal szemben ? Elhiszem hogy húdeszép meg csilivili, de ha munkára kell a gép akkor inkább xp-t indítok most is.
. Ha a 3. at akarom választani ( energiatakarékos) akkor bekell lépnem a beállításokhoz. ( Vistánál egyszerre mind3 at mutatta)