Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Aktív témák
-
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hát akkor még meg gondolom magam hogy frissítem a drivert.

Köszi szépen.
-
válasz
pincehely
üzenetére
Hali!
Tényleg sok gép megfordul a kezem alatt és eddig nem találkoztam olyannal, aminek a Vista(SP1+) vagy W7 AHCI drivere ne ment volna kifogástalanul. Ha meg valami jó, azt már nagyon rég megtanultam, hogy ne bolygassam.
(olyannal viszont gyakrabban, hogy utólag pakolták fel az AHCI driver-t, aztán a HDD kb úgy ment, mint az első Quantum Fireball 540Mbyte-os HDD-m) 
Ha valaki mindenképp szeretné az alaplapi AHCI chipsetnek megfelelő AHCI-t használni, akkor meg a W7 telepítése közben adagolja be. Ennyi.Fire.
-
pincehely
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Miért kifizetődő, ha nem telepítesz Achi drivert utólag?
A beépített jobban üzemel? -
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Hali!
Igen, adatvesztés, szemetelni kezd akár a DVD író(nem az íródik ki, mint aminek kellene), szép lassan leamortizálodik a rendszer, ez nem indul, az nem indul, BSOD, aztán egyszer csak maga az OS-sem...

Ezenkívül hibernálási gondok, különböző energia takérékos üzemmódok nem jól mennek, sokan csak azt ismerik, hogy hotswap, meg NCQ, holott az AHCI számos szolgáltatása mellett energia takarékossági sémákat is tartalmaz, ami laptopok esetében(aksi élettartam, aksiról működés) elég fontos szempont. Nem véletlen, hogy jópár laptopon nincs is olyan menü a BIOS-ban, ahol tudnád állítani a SATA üzemmódót, alapban AHCI. pl Acer laptopok ilyenek, pl Aspire 5310 egyes modellek, Extensa sorozat egyes tagjai, stb.Ha Vista/W7-et telepítek, azt mindig AHCI módban teszem és telepítéskor nem adagolok be semmilyen, az alaplap chipsetjéhez adott AHCI drivert, csak ha tényleg nem látszik a HDD. Ez utóbbi igen ritka. Útólag meg semmiképp nem telepítek AHCI drivert.
Fire.
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
És milyen csúnya dolgokat tud művelni? Adatvesztés? Vagy más valami?
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nálam ilyen
Nincs ott a 4 vinyó. -
pincehely
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Én meg azért küzdöttem, hogy ezt a funkciót eltüntessem onnan.
Nekem az Intel driver feltelepítése "oldotta" meg a problémát.Lehet, hogy ő is feltette a win7 alap, beépített drivere helyett!
-
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Hali!
Nem is látszik a "hardver biztonságos eltávolítása..." ikon, vagy üres?
pl Nálam ilyen, erre gondolokFire.
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nem IDE módban, de ezt meg már megcsináltam és frankón működik is. Csak leválasztani nem tudom őket. De frankón működik a gyári driver, nincs vele baj, csak a leválasztás zavar, hogy nincs, pedig a mobil racket jó lenne leválasztani mert mennek rajta az adatok keményen.
És nincs kedvem ki- be kapcsolgatni a gépet, ha van már Hot-Swap vinyó. Nem is egy darab. -
-
válasz
Gorneck
üzenetére
Ez nem jó, mert 1 dolgot ismer fel csak. Meg már próbáltam.
hackeeee:Persze hogy hívatalos, netről a giga honlapjóról szedtem le az AHCI drivert. Csak pendrive van már nekem és nem tudom hogy lehetne feltelepíteni onnan.
Nekem is azt írja ki, csak azért akarom megpróbálni, mert xp alatt ha kellett, hanem leválasztottam a vinyókat.
Itt meg AHCI-ben van és nem lehet leválasztani őket.Fire/SOUL/CD: Azt még nem próbáltam meg, de majd az lesz.
Köszi a segítséget!

-
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Hali!
Rajt van az alaplapod cd-jén, vagy letöltöd INNEN.(Már ha az adatlapodon szereplő alaplapról van szó) Lap alján SATA AHCI preinstall driver.
Ez egy önkicsomagolós exe, abba a könyvtárba pakolja ki magát ahol elindítod, csinál egy könyvtárat, benne a driverrel. Eszközkezelőben jobb egér az Szabványos AHCI 1.0 Serial ATA vezérlőn, illesztőprogi frissítése és megadod a korábban kipakolt könytárban a megfelelő INF fájlt. (egy van általában)Az utólag telepített AHCI driver tud csúnya dolgokat csinálni, úgy hogy csak saját felelősségre!!!
Fire.
-
Hali!
Hogyan lehet win 7 32 bit alá Nforce 720-as laphoz, AHCI drivert felrakni? Mert átraktam AHCI-be és nincs a leválasztható eszközöknél a vinyók. Ötlet?
Köszi
-
hackeeeee
Jómunkásember
Az asztali gépen meg, amióta 1szer feltettem a realtek saját LAN driverét, azóta jön azzal a hülyeséggel, hogy a kapcsolat alá betesz 1 nem azonosított kapcsolatot, és nem csatlakozik a hálózathoz, hát Qrvajó... ha letiltom, meg engedélyzezem, utána működik... Most újraindíottam, most meg jó...
Nah mindegy, notit is újrahúzom, meg sztem az asztalit is újra kell hamarosan, mert ez gáz...
Sztem a notinak meg az tett be, hogy paragonnal defragoltam még a multkor, vagy nem tom, nah mindegy, újrahúzom, mert ez sem tökéletes, hogy bármit csinálok, és már ~50%-os cpuhasználat van...
-
Gorneck
legenda
válasz
hackeeeee
üzenetére
30 megás vonal mellett fullsávon sincs nagyon nálam cpu terhelés...se ssd se veloci esetén...
Sztem a driverfriss meg fogja oldani a dolgot...ha nem, akkor az MSE-t kapcsold ki...bár
azt ugye látod a feladatkezelőbe, hogy dolgozik és 20%on ketyeg, ahogy minden mást is...jó lenne tudni, hogy akkor maga a progi (utorrent, defrag, bongésző) vagy mi fogyaszt annyit... -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Gorneck
üzenetére
Még nem, most megvárom míg meglesz a defrag, felteszem a legutolsó intel driver-t, aztán ha nem lesz jó akkor jön a többi dolog...
Amúgy úgy figyelem, hogy elindítom a feladatkezelőt, ha nem megy semi, akkor maga a cpu használat 0-5% között ugrál, ha bármit csinál a gép, amihez kell a vinyó, akkor már beáll úgy 20%-ra.
-
Gorneck
legenda
válasz
hackeeeee
üzenetére
Defragnál is van tudtommal cpu használat...de nem ennyi...az tény.
Az oké, de melyik exenél/folyamatnál ugrál a cpu terhelés ennyin? Utorrent? MSE? Böngésző?
MSE kikapcsolásával nézted?Tosee: A powermanagment-be nem kell állítani semmit ehhez...intel és amd alatt is ami alapba be van állítva profil teljesen jó...vagyis, ha biosba minden oké, akkor annak mennie kell elviekben...bár notin ezt még sose néztem...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Gorneck
üzenetére
Ha utorrent tölt le valamit, az is, de ha csak böngészővel töltök le, akkor az is...
Ha nem megy letöltési folyamat, akkor nincs gond, folyamatokban viszont a "System idle process" van az élen, dehát ahhoz 95%-okat ír, de közben a tényleges meg 10-30% között ugrál...
Pl. most megy a defrag, és 10-15%-on ugrál...
-
Imy
veterán
Seedstep funkciót hogyan lehet bekapcsolni Win7 Home Premium alatt?
Processzor: Intel C2Duo 7450 -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
janos666
üzenetére
Eddig nem csinált ilyet, most leszedtem a legfrisebb intel inf-et, felteszem nemsoká. Csak megvárom míg végigmegy a windowsos defragment.
Előbb vissza állítottam gyári win-esre, azzal is fennáll a "hiba"...
Index-elés ki van kapcsolva. Defendert meg alapból kinyomja az MSE.
-
Tosee
őstag
válasz
omikron23
üzenetére
Akkor lenne még bibi, ha kijönnének hozzád ellenőrizni a BSA-tól...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
"BSA nem megy házhoz... Egyesületként működnek, és semmilyen hatósági igazolványuk nincs (tudtommal)! Bejelentés alapján dolgoznak általában, és ha olyan bejelentést kapnak, akkor feljelentést tesznek az illetékes hatóságon! Na majd ők mennek házhoz!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Általában különböző cégektől kirúgott alkalmazottak tesznek ilyen jellegű bejelentéseket!"Eredeti cikk (bővebb infó): Nem kutat hamis szoftver után a BSA
-
janos666
nagyúr
válasz
hackeeeee
üzenetére
Chipset driverből a windows-os onbox, vagy gyártótól letöltött verzió van fent? Már úgy főképp a SATA vezérlőhöz, nézd meg a dátumát, és a suppliert. Ha onbox, akkor frissítsd, ha gyártói, akkor szintén keress újabbat, vagy távolítsd el, és rakd vissza az onbox-t.
Nincs véletlenül bekapcsolva titkosítás, vagy tömörítés?
Én a windows szolgáltatások közt ki szoktam még nyomni a Windows Searc-öt (csak ezt, és a defendert). -
hackeeeee
Jómunkásember
Érdekes dolgot tapasztaltam notin...
Ha bármilyen HDD-vel kapcsolatos művelet megy, akár letöltés, akár defrag, akármi, min. 20-30%-os prociterheltség van.. Eddig ez nem volt így, valaki tapasztalt már hasonlót?
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Me' mi itten olyan genyák vagyunk, hogy beköpünk!

-
omikron23
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Hát hivatalosan az illető nevére szólna, de mivel a számítógép nem tudja, hogy ki ül előtte, ezért más gond nem lenne. Simán frissíthetsz, meg minden hivatalos dolgot elérsz... Akkor lenne még bibi, ha kijönnének hozzád ellenőrizni a BSA-tól...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Jetx
csendes tag
pendrive-ról még nem, de azt még kipróbálom.
üdv
-
omikron23
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Hali!
Nem tudom, hogy tanulsz-e főiskolán, vagy tanítasz-e....
Én tanár vagyok, és pedagógusok, meg főiskolások a tisztaszoftver.hu oldalon rendelhetnek 3000 Ft-ért eredeti Win7-et, és hozzá Office 2007-et. Én innen szereztem be. Ha Te nem is tudod megrendelni, még mindig ott vannak az ismerősök...
-
Jetx
csendes tag
Sziasztok!
Esetleg tud valaki segíteni abban, hogy miért kér telepítéskor a win7 cd/dvd drivert mikor dvd-ről telepítem? Csak az acpi-s inf fájlt fogadja el a számítógép hardverével kompatibilisnek, de akkor sem akar tovább menni.
Esetleg usb-s dvd-vel nem szórakozna így?
Előre is köszönöm.Üdv
-
omikron23
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
A felügyeletet én is telepítés után kikapcsolom, és próbáltam rendszergazdai mód-ot is, de az sem segít...
maflame: Megpróbálom csak Steam-ről telepíteni, hátha ez segíteni fog...
Köszi mindenkinek...

-
maflame
aktív tag
válasz
omikron23
üzenetére
Ugyan ilyen win-em van, kb 2 hete vettem meg én is az Orange Box-ot, de nekem simán megy... várjál, úgy volt, hogy először XP-re telepítettem mert az is van és azt gondoltam, hogy azzal inkább jó lesz, de az első töltés után kilépett mindig.
Aztán win7-re raktam és ott jó volt.. valamit szarakodtam vele mert a Cinematic Mod 10.30-al hibásak voltak a textúrák.. mindegy, végül kipróbáltam, hogy Steamről letöltöm. 10.30-cal úgy is szar de 10.2-vel oké..
Próbáld meg esetleg Steamről leszedni..Hátha!..hogy lemaradtam közben!
-
omikron23
senior tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Persze, hogy próbáltam, nekem is az volt az első gondolatom....
Steam-ről frissítettem hozzá mindent, és mégsem megy...
Mr.Csizmás: Nálad elindult rendesen???
már én is végigjátszottam Xp alatt, csak nosztalgiázni szeretnék...
-
omikron23
senior tag
Helló mindenkinek....
Nem tudom jó helyre írok-e, de van egy kis problémám...
Win7 x64 Professional-t használok (eredeti). Megvettem az Orange Box-ot, és a Half Life 2 nem akar sehogy elindulni a gépen. Néztem külföldi fórumokat ezzel kapcsolatban, de nem találtam választ... Valakinek sikerült elindítani a fent említett játékot Win7 alatt???
-
-
Atti1112
aktív tag
Sziasztok !
Asztali gép.Hogyan lehet megoldani,hogy alvó állapotból sose kelljen fel a gép magától ? Mostanában sokszor van,hogy reggel felébredek és megy a gép. Vagyis egy fullos letiltó parancs kéne,ami ha bármilyen feladatütemező vagy egyéb program fel akarja kelteni alvó állapotból a gépet,ez ne sikerüljön neki semmiképp.
Köszi : Attila -
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Az angolt. A rendszer alapnyelve számít! (már az SP1 még arrébb van...)
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Majd amit dob hozzá a WU. Majd meglátjuk ha kijön az sp1 mertnálam is ultimate van magyar muival.
-
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ha vesz valaki angolt, szerez magyar nyelvű telepítőt bárhonnan, akkor ugye az angol serialjával azt tudja aktiválni, persze azonos verziónál csak, de ez legális is egyébként?
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
nekem az a fontos, hogy olcsón jöjjek ki, eredeti winnel, a magyar/angol kérdés nem lényeg...

-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Hali!
Ha itthon vennél angol nyelvűt(mert lehet), az egy árban van a magyar-ral.

Ha megrendeled, valami ismert online oldalról az angolt, akkor természetesen olcsóbban jössz ki, és persze ha nem gond az angol akkor ez a megfelelő választás számodra.
Fire.
UI: Csak az Ultimate/Enterprise változatokhoz lehet több nyelvet használni, a többi változatba (pl angol HP) "csak" integrálni lehet a magyar nyelvet...
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
az itthoni az drága. azért írtam az angolt, mert az gondolom olcsóbb kintről. x64 kell igen, 4 giga ram miatt, only 32 bites szoftver nincs nekünk

-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Hali!
Home Premium lehet a megfelelő választás, ezt 25-30K közt meg lehet venni OEM-ben ill. jelenleg kb 55K körül a dobozos full-t.(ezek itthoni árak)
Ha 4G vagy több ramod van ill. biztosan nem használsz olyan szoftvert, amiről tudod, hogy csak 32 biten fut, akkor x64-es változatot válassz.Aero a Starter és Basic változatokban nincs, a HP-tól "felfelé" már igen, bár kis "trükkel" a Home Basic-ben is bekapcsolható.
Szerk
Látom akkor feleslegesen koptattam a biteket...
Fire.
-
bobsys
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
aero starterben nincsen, de azt meg sem tudod venni
amazon.co.uk-on nezz korul illetve van meg kulfoldi oldal ahonnan tobben is rendeltek, de arra nem emlekszem
ha meg lehet venni family packet akkor azt is erdemes megnezned, 3 licence jar hozza -
Mr.Csizmás
titán
tiszteletem az uraknak!
hamarosan lejár az RC
szeretnék beszerezni egy-egy win7-et a páromnak, és magamnak. nem feltétlenül szükséges a magyar, lehet ánglius nyelvű is. hogy lehetne ezt megoldani kis költségvetéssel? köv. kérdés: aero felület nem mindegyikben van, ugye?előre köszönöm a válaszokat

szerk.: az #1-ben kellenek még az RC-s linkek

szerk2: [link] közben találtam egy ilyet, ezek szerint nekünk a home premiumra volna szükségünk.
-
-
A 32bit-es win7 csak 4GB memóriát tud megcímezni (ebben benne van a VGA, BIOS, ...)
Az x64-el sincs semmi baj, a programok 99%-a gond nélkül megy rajta ugyanúgy, mint a 32bites verzión.
A döntés a tied: Ha kell a sok memória, akkor 64bit, ha elég az a ~3 GB, akkor maradjon a 32bit."Csak ram miatt vegyek 64est ?"
Ha dobozos verziód van, akkor elvileg lehet váltani az x86 és x64 között. Ha OEM, akkor ez van! -
Hold
őstag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Azért vettem 32est mert állítólag minden erre a verzióra készül, 64 eleve lassabb stb..
Mennyire igaz ez ? Csak ram miatt vegyek 64est ?
-
Hold
őstag
Valaki arra tud megoldást hogy 4 GB ram helyett ne 3 Gb ramot lásson ?
Win 7 32 bit -
bajnokpityu
félisten
válasz
virkir
üzenetére
a win7 alol csináltam meg a particionálást,de valamiért készitett 2db 100megás particiot.ezeket letöröltem.
most win7 alol az eszközkezelő úgy működik,hogy első particio a D,ez az XPé.a második meg a C,ez a win7é.
valami el lenne szurva?talán annyi,hogy 1. particion kéne lennie a win7nek,másodikon az XPnek.
-
válasz
Silent77
üzenetére
Nem indul mert az xp mode-nak virtualizációra van szüksége.
Azt meg a Bios-ban tudod beállítani. Engedélyezned kell a procinak.
Securable
A progit letöltöd, elindítod és kiírja, hogy a procid támogatja-e a virtualizációt, vagy nem és ha nem, akkor nem tudsz futtatni rajta xp-mode-ot. -
Sziasztok!
Most telepítettem fel a virtual XP-t, de sajnos nem indul.
Win 7 64, konfig adatlapnál.

-
janos666
nagyúr
válasz
janos666
üzenetére
Unetbootin-al feldobtam egy ubuntu 9.10 ISO-t a telóra, és BOOT-ol.
Ezek szerint a DD nem végez megfelelő munkát, mikor átpakolja a windows 7 ISO-t. Az unetbootin viszont nem tudja feltenni a Windows ISO-t, mert az ilyenkor is egy syslinux-ot rak fel a flashdrive-ra, az bootol, és indítaná az ISO-ból átrakott telepítőt/LiveCD-t, csak épp windowst nem tud bootolni (kipróbálta, és nem, ránézésre nem is grub, hogy megpróbáljak beleírni egy chainloader opciót, vagy ilyesmi, de amúgy is meredek lenne, hogy a syslinux alól majd nekem windows telepítő indul...). -
pincehely
addikt
A "windows 7 sörözés" rangföggő?
-
virkir
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Már miért ne lehetne.
Xp cd-ről bootolsz majd a telepítés előtt létrehozol legalább 2 partíciót.
Lehetőleg a másodikra telepíted az xp-t először majd az elsőre a win7-et másodszor és így bármelyiket le tudod menteni és később visszaállítani.
Ráadásul a bootmenűd is meg lesz, nálam az asztalin így működik. -
janos666
nagyúr
Még esetleg arra gondoltam, hogy unetbootin-ban is van ISO->Flashdrive mód (na és persze van linux verziója...), és gondolom, ha már az ISO és az MBR szabványos dolgok, akkor épp úgy beadagolhatom neki az msdn-es win7.iso-t xy linux distro-s helyett.
A baki ott van, hogy nem lehet beállítani a temp könyvtárát, de előre ki akarja csomagolni a fileokat, szóval előbb újra kéne húznom az ubuntut egy nagyobb partícióra (átmenetileg a windows-nak szánt terülten), ahol ki tud csomagolni ~3Gb-ot.Szeretek ilyenekkel babrálni, mikor nincs más dolgom, és csak net/film/MSN menne, de ezt konkrétan már kezdem kicsit unni. Vagy nem kicsit.

-
mdk01
addikt
Hali!
Most 2napja azzal szenvedek hogy egy beépített HSDPA modemmel életre keltsem a mobilnetem.
Lenovo T500
WIN 7 64
T-mobil
ericsson 3507gA SIM karit érzékel és a jelerősség is 80% vagy afelett van csak hibakód:0 -val nem csatlakozik.
Ha esetleg vkinek működne a fenti géppel és szoftverekkel az kérem jelezze felém, mert szívesen venném a segítségét.
Driver hiányra gondolok első sorba.Köszönöm
-
neongorack
senior tag
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy hogyan tudok normálisan használni egy mobility radeon 9200 őt windows 7 alatt? (32bites verzió) Drivert nem találtam hozzá ami működne. Próbáltam már majdnem mindent, aztán ide jöttem.
Előre is köszi.
Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Okos Otthon / Smart Home
- Filmvilág
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Nálam meg akkor jön elő!

majd jól felteszek egy linuxot, aztán jöhet a BSA.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
simán nekem "adhatja"?

)