Hirdetés

Aktív témák

• c41r0^

őstag

válasz frisco #16485 üzenetére

Fire/SOUL/CD és frisco: köszi a segítséget, de sajnos nincs hang

frisco: köszi a drivert, de ez ADI HD audio-hoz van, az ADI1980 meg csak AC97, de ennek ellenére megpróbáltam ugyanazokat a lépéseket, mint minden más, kb. 12 driverrel:
    1. sima setup, rgazdai jogokkal futtatva - nem támogatott hardver
    2. setup XP és Vista kompatibilitási módban, rgazdai jogokkal futtatva - nem támogatott hardver
    3. eszközkezelőben .inf fájlra rámutatva - a telepítés végén megakad, hogy nem támogatott a hardver

namost ezt a 3 módszert eljátszottam kb. 10-12 driverrel (ASUS FTP, saját magam is vadásztam), ebből kb. 5-6 fel is települt gond nélkül, csak nincsen hang egyáltalán

nem kevés idő volt 10-12 driverrel kivárni, hogy települ->reboot->nem jó->uninstall->reboot és így tovább

kicsit elírtam az első HSZ-emben, nem a digitális kimenet látszik, hanem a hangkártya nevében van benne a "digital" szócska is (a digitális átvitelre akkor kapcsolna át, ha az SPDIF/AC3-at bekapcsolom egy fülön), mindenesetre persze azt is próbáltam (ahogy egy másik fórumtárs ajánlotta), hogy mutassa a lejátszóeszközöknél a leválaszott/rejtett eszközöket is, de természetesen más eszköz nem látszik, csak ez az egy

próbáltam állítgatni a mintavételezést is (16bit/41KHz, 16bit/48KHz, stb.), semmi hatása

a jelenség tehát továbbra is az (olyan driverrel, ami települ magától), hogy a hangteszt alatt látom a zöld csíkokat, ahogy a Win az eszközt megszólaltatja, ahogy a mikrofont kopogtatom, a felvételnél szintén látszik a jel, stb., csak éppen egy mukk sem jön ki a kártyából (nincs letiltva, mute-olva semmilyen kimenet, sőt a bemeneti jeleket is unmute-oltam a lejátszási részen)

lehet, hogy rossz a hangkari vagy a kivezetései a lapon, én már nem szórakozok többet ezzel, veszek ebbe a gépbe vmi Win7 alatt is támogatott CMI alap hangkarit, ez elég lesz arra, amire kell a gépet használóknak (kvázi irodai felhasználás)

Aktív témák