Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Aranyozott különkiadást kapott a Red Magic 11 Pro+
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
hogyan lehet megoldani 1 laptopwinyón,hogy XP is meg win7 is legyen?
régebben úgy oldották meg mikróék,hogy a régit először feltepeiti az ember,és amikor a frissebb oprendszert teszi fel,akkor az autómatikusan létrehoz egy bootmenüt.ezt most nem tudom megcsinálni,az indidási beállitásoknál sem.ezt hogyan szokás megoldani?
lehetőség szerint olyan megoldás kellene nekem,hogy az XPt lehessen ghostolni,és számtalanszor ujrarakni.
köszönöm
-
janos666
nagyúr
válasz
sfdrakex
üzenetére
Körbekérdeztem tegnap mindenkit a közelemben, senkinél sem volt sem üres DVD, sem 2+Gb pendrive.
A telóról tényleg elkezd bootolni, csak le is fagy, villog a kurzor, és 20 percen belül sehova. De igazad van, holnap veszek egy RW-t, az még drágább, de legalább maradandó.
Illetve most újra letöltöm az ISO-t, hátha mégis azzal van a gond. (A teló eleve necces volt, de hogy a DVD írás is csak úgy bedöglött...) -
polonic
félisten
Érdeklődnék, hogy a Bioshock első része megy-e win7 64 biten?
-
janos666
nagyúr
válasz
sfdrakex
üzenetére
Nos, mégis ki lesz próbálva élesben is a telóról telepítés (már DD-zek, éjfélkor talán már telepítek is
).
Vettem ma egy DVD-t, kemény 230Ft-ért (azután rablás, hogy ez TDK, és otthon halomban áll vagy 100 üres Verbatim, amit 50/db áron vettem, ezért nem mentem biztosra, hogy rögtön kettőt is hozok...)
Szóval bedobtam a gépbe, rögtön felugrott az ubuntu beépített CD/DVD írója, kiválasztottam az ISO-t (amit tegnap lehasholtam, nem hiszem hogy azóta gajjra ment volna), elkezdett írni. Először féltem, mert remegett az egész gép, olyan agresszíven pörgette fel, aztán fékezett, de végül megindult, stabil 3,3X-el írt (a legkisebb, amit választani lehet ezzel az íróval), a vége felé pedig bedobott valami hibaüzenetet, hogy képtelen mountolni az üres DVD-t. Fasza, hogy azért megcsinálta a lezárást (vagyis pittyegett a led, és mozgott a csík a gui-n...), de most semmi, a gép nem bootol róla, ha kihúzom és betolom a tálcát ubuntu alatt, 1 percig nyúzza, aztán azt mondja nincs lemez a meghajtóban.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Kösz, nem kell, user error volt.
-
CptMisi
őstag
Helló!
két dologban kérném segítségetek:
1. Far Cry 2 valamiért ahogy elindul fekete képernyő, kurzor, ledob asztalra és kilép....próbáltam kompatibilitást XP SP3on, Vista alapon+sp-vel is
2. felraktam a GTA4et, telepítés előtt állítgatni kell a setup.exe kompatibilitását, viszont valami nem jó vele...starting new game után nincs kép csak hang, most már el sem indul, kiírja, hogy telepítsem újra....ok...vezérlőpultból próbálnám letörölni, csakhogy kiírja, hogy nem kompatibilis a rendszeremmel....uninstall.exe meg nincs

64bites az os...
4giga ramom van úgyhogy 64bitet raktam fel...32bit-tel is vannak ilyen gondok? egyébként viszonylag sokszor várni kell míg megnyit egy-egy ablakot, néha nem is válaszol rövid ideig...
igazából kicsit idegesít ez a kompatibilitás állítgatás 3ból 2játékonként
-
WonderCSabo
félisten
Sziasztok!
Vki fel tudna tölteni egy magyar MSDNAAs x64 Windows 7 nyelvi fájlt? Nekem már ezer éve 4%-on áll a letöltés, az interneten található verziót pedig nem hajlandó használni.
Köszi!
-
simos
tag
válasz
sfdrakex
üzenetére
Nem indul úgysem. Nem baj. Annyira nem gáz, csak megszerettem volna nézni, hogy mennyit csinál a rebdszeremmel egy HD 5770. Érdemes e lecserélnem a HD4850-emet.
Csak tudtam hogy mennyit csinált a 4850, és viszonyítani akartam.
Amúgy érdemes cserélni?? A procim E8500 , Ram : 4 gb 1066 -
captcha
csendes tag
Sziasztok!
Melyik op. r. való inkább az alábbi laptopra: XP x86, XP x64, vagy 7 x86?
CPU: Turion 64 X2 1,6 GHz (1 MB L2 cache)
RAM: 1,5 GB DDR2-667
IGP: ATI Radeon Xpress 1150M (max. 256 MB osztott)
HDD: SATA-150Melyik használná ki „ügyesebben” az erőforrásokat? Melyik bootolna / futna gyorsabban, optimalizált állapotban?

-
Daffni2
addikt
válasz
Morden24
üzenetére
Windows7 Topik Sörözés
(Budapesten)Továbbra is érdekel,pénteki nap du. véleményem szerint többeknek lehet alkalmas.
Nekem tulajdonképpen mindegy, de 1 héttel előre kell tudjam az időpontot,hogy hozzá igazíthassam az elfoglaltságaimat.
Meg persze a "sofőrömet" is be kell rá osztani.
-
Milan24
aktív tag
Sziasztok, nekem olyan problémám akadt, hogy nem tudok neten rádiót hallgatni. De semmit. Windows 7 64bit.
Kaptam külső IP-t a szolgáltatómtól, és azóta nem megy szerintem.
Mit állítsak be a Windowsba? -
janos666
nagyúr
válasz
sfdrakex
üzenetére
Áthúztam a boot sector-t, és tényleg bootolt volna róla a gép. Mass storage módban gyakorlatilag egy USB pendrive-ként üzemel, nem kell hozzá driver (ezért lett volna boot-olható is), és linux alatt mentettem le a tartalmát, az olvasás itt is tűrhrtő sebességű volt. Már mindegy, mert vettem DVD-t, de valakinek még hasznos lehet, hogy így is működne. (Csak lassú, de ha épp nincs más, lehet telóról is wint telepíteni, ha támogat Mass storage módot...)
-
vans?
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hali!
Kipróbáltam, de nem ezt kerestem,köszi. Így lerakta eszköztárba, de kiírva, és jobb oldalra, nem pedig bal oldalra, az új Token ikonnal.
-
-
vans?
őstag
szép napot!
Meg tudná nekem mondani valaki, hogyan lehet a Dokumentumok/Zene/Képek mappákat tálcára tenni? Odahúzással odateszi, de régi ikonnal. (ikoncsere miatt kellene.)
Köszönöm. -
Morden24
nagyúr
Windows7 Topik Sörözés
(Budapesten)

Visszautalva a nemrég lezajlott igényfelmérésre, folytatni szeretném a sörözés szervezését.
Ebben a körben szeretném, ha sikerülne egy időpontot lefixálni, ami a legtöbb érdeklődőnek jó. Javaslatokat kérnék az érdeklődőktől, hogy inkább a hétköznap esti, vagy a hétvégi időpontokat részesítenék-e előnyben.
Ha ezt sikerül eldönteni, akkor dátumozhatjuk az eseményt.Ezen felül ha tudtok, javasolhattok jó hangulatú, lehetőleg inkább csendesebb (de nem könyvtárbüfé) pub-jellegű helyet, ahol lehetőség van civilizált hangerejű beszélgetésre. A praktikusságot követve a hely a budapesti főbb közlekedési vonalak mentén vagy közelében helyezkedjen el.
Eddigi érdeklődők: Daffni2, Morden24, pzstm, WonderCSabo
Jelentkezni itt a topikban és/vagy privátban is lehet. Ha lesznek releváns információk, akkor írok újabb hozzászólást.
Köszönöm a figyelmet!

-
válasz
Dr. Oid
üzenetére
Akkor a 2010 az "inteligensebb" szerintem. Mert ott ha nyitsz az office csomagon belül outlook, word, meg egy excel-t akkor lehet hogy úgy van megírva a program már, hogy egy office ikonhoz rendelje hozzá a többi ablakot/office programot. (ezt csak én gondolom így)
A 2007-nél még ezt nem tudja szerintem, és azért rak ki mindegyiknek külön ikont.
Bár a 2010 és a win 7 fejlesztése az egyidőben kezdődőtt ha jól tudom.
Szerintem már azért hiányolod te a 2007-ből azt a funkciót, mert nem tudja úgy, mint a 2010.Bár én is várom a 2010-et.

-
Dr. Oid
senior tag
sziasztok,
valószínűleg lamer kérdés: Win7- em van, a superbar minden funkciója defaulton maradt. Office 2010-zel megy szepen az ablakok kombinalasa, tehat ha van pl egy Outlook foablak es egy leveliras, akkor ha a talcan az egeret raviszem az Outlook ikonjara, akkor mutatja mindket ablakot ES csak egy ikont rak a talcara.
Ha Office 2007 van a gepen (mint most), akkor minden nyitott Office ablak egy-egy kulon ikon a talcan, nem latszik az erkezett level az Outlook ikonon, es minden ikon csak a sajat preview-ját mutatja.
Ez nem valtoztathato meg, az Office 2007 csak igy tud mukodni Win7 alatt?Koszi,
Gabor -
Morden24
nagyúr
válasz
Integrator
üzenetére
Akkor nem az írja felül, vagy valami nálad nagyon nem úgy működik, ahogyan az MS azt megcsinálta eredetileg.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Integrator
üzenetére
Milyen windowsod van? Nem kokányoltál bele valami rendszer optimalizálóval? Nálam is pipa ki lett véve onnan hoyg netről leszedjen bármit is és nem is szedi. Bár elég ritkán is használok media playert.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Integrator
üzenetére
Gépet újra inditottad a változtatások után ?
-
kraftxld
félisten
válasz
animatrix11
üzenetére
Authorative restore-t csináltál ntbackup-al? Csak ez az egy tartományvezérlő van?
-
kraftxld
félisten
válasz
animatrix11
üzenetére
A számítógép account törlése a domainből, win7 kirángatása, újra berakása a domain-be. A profilt meg csökkentett módban átmásolod az új mappába.
-
animatrix11
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
igen, sima ntbackup, le lett mentve a működö rendszer, valami gond volt vele, inkább visszaállitottam, azóta jó minden, kivéve hogy a fos win7 nem enged be, irtam előzőleg semmi nem változott, nem azóta lett a felhasználó, hogy lementettem volna a rendszert előtte is létezett
-
kraftxld
félisten
válasz
animatrix11
üzenetére
A 2K3-on volt restore? Meg kicsit több infó se ártana.
-
animatrix11
őstag
válasz
bobsys
üzenetére
win 2003 starndart, ugyan az rendszer lett visszarakva, és egyik felhasználót sem engedni be az a lószar
előtte is léteztek, semmi nem változott, megy vissza most az xp rá (főnököm már linuxot akart
, mondtam inkább akkor visszarakom az xpt
)Amugy ez meg mi volt csak helyi felhasználóval tudtam belépni, rámentem az adott usernek a dukomentum mappájára, semmi nem volt amugy benne, de meg akartam nyitni bármilyen könyvtérat benne: hozzáférés megtagadva

-
sfdrakex
nagyúr
válasz
animatrix11
üzenetére
semmi.
-
kraftxld
félisten
válasz
animatrix11
üzenetére
Jaja, pont ez volt

Tessék feltolni az ISA 2004 SP3-at az SBS-re. -
bobsys
veterán
válasz
animatrix11
üzenetére
nem sbs van veletlen?, most irta kraftxld, hogy volt egy 8 oras szivasa sbs+win7 komboval
-
animatrix11
őstag
Na valamelyik win 7 guru erre tud értelmes választ irni miért csinálja ezt:
tartományi felhasználó 2003 server a tartományvezérlő, pénteken volt egy rendszervissza állitás ez igaz, de ez nem befolyásolja pl az xp-s gépek működését... bárhonnan bármilyen felhasználóval megy, de a win7 alatt ezt irja ki amikor be akarok jelentkezni:"A windows kiszolgálón lévő adabázisnak nincs számítógépfiókja az ehhez a munkaállomáshoz tartozó megbízhatósági kapcsolathoz"
Előre is thx

-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Féligmeddig már amúgyis tervezve van... Múltkor addig szenvedtem a Catalyst-tal, hogy rendszervisszaállítás hozta vissza.
Volt hang, elindult a rendszer, de kép nem volt, vagyis volt, bent maradt a win töltőkép.
Mondom ez szép....Szal a poént félretéve, amúgyis van tervezve egy reinstall, csak nincs kedvem megcsinálni, de lassan muszáj lesz.

-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Morden24
üzenetére
Közli, hogy már van ilyen.

Az volt az előzmény, hogy leszedtem a Realtek oldaláról a driver-t, mondván, hogy oda az volt írva, januári, mondom biztos frisebb mint a win-es driver, telepítettem, erre nézem az illesztőprogram dátumát, november, mondom remek, uninstall, restart, és vissza tette a win a sajátját. Így lett 3, és ha vissza akarom nevezni, akkor beközli, hogy ez már létezik.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ugye tegnap kérdeztem a kapcsolat átnevezést, és ugye nem piuszkáltam semmit. Csak annyit tettem, hogy sima helyi kapcsolatnak átneveztem a helyi kapcsolat 3-at.
Erre ma, bekapcsolom a gépet, kapcsolat korlátozott, meg asszem ismeretlen hálózatot is írt. Letiltom a hálókarit, engedélyezem jó, restartolok, megint korlátozott.. Visszanevezem helyi kapcsolat 3-ra, restart tökéletesen működik.. Szal, érdekes ez a kapcsolat átnevezés is.
De arra még mindig nem jöttem rá, hogy hol vanna a nem használt, vagyis nem látszó kapcsolatok, bár lehet ott reg-ben, ahol bobsys mondta, dehát azt meg nem piszkálom inkább.
-
Morden24
nagyúr
válasz
Integrator
üzenetére
Nem hiszem, hogy túljutottál, mert az Options menü Library és Privacy fülén vannak ezek a dolgok.
-
Tosee
őstag
válasz
Integrator
üzenetére
Pedig szerintem ott van a beállításokban!
És valószínűnek tartom, hogy ezt keresed:
Beállítások -> műsortár fül
Fájlok médiaadatainak automatikus frissítése... -
negyedes
addikt
válasz
Integrator
üzenetére
Pedig szerintem ott van.

-
Steelmanus
addikt
válasz
laolaj
üzenetére
Igen ez fokent a mar korosodo CRT monitorokra jellemzo vagy a kevesbe jo minoseguekre ez a moncsiban levo eletronikatol fugg, netes nyelven ezt nevezik pumpalasnak. Akkor a legnagyobb a kulonbseg ha nagyon nagy a szinkulonbseg pl fekete hatternel egy feher hatteru ablakot nyitsz meg.
Ha leszeded a Nokia Monitor Test 2.0-at az rendesen kimutatja Tehat nem OS fuggo. Az elektronikai reszebe most nem mennek bele mert ez nem az a topic. -
sfdrakex
nagyúr
válasz
Integrator
üzenetére
Nem genyózásból írtam, csak kérdeztem, van aki nem nézi meg csak kérdez. Egyébként úgy emlékszem hogy a beállításokban ki lehet lőni de most egy munkahelyi gépnél vagyok amin xp van és régebbi win media player ezért nem tudom megkeresni neked.
-
Alpachino
veterán
Van egy netezős, HP. gépem, P4 2.4GHz, 1GB DDR , de az alaplapi intel monitor vezérlőt, amit letöltöttem nem engedi a Win7 felinstalálni.
Alapból amit felrakott hozzá, azon pedig nem lehet a képfrissítést állítani. Így pedig 1024-ben 60Hz-en elég kellemetlen a 17" CRT-t nézni.
-
janos666
nagyúr
válasz
sfdrakex
üzenetére
Kösz. Ez működne, viszont ott bukik el a dolog, hogy ~500 KB/sec-el dolgozik, és így már nem poén, hogy a mass storage módba tett telefonban ülő SD kártyámról telepítsek windows-t (pedig előtte backupoltam, és akkor ~3Mb/s-el olvasta, belátható időn belül lemetette róla a ~6Gb adatot -> mekkora szopás lesz így visszatenni, ha azt is 500 KB/sec-el tolja majd
)
Egyrészt vices lett volna a telómról telepíteni, másrészt még inkább ma este túl akartam esni a dolgon, de így inkább kilövöm, és veszek holnap egy üres DVD-t... -
sfdrakex
nagyúr
válasz
Integrator
üzenetére
Beállításokban nézted már ?
-
potyi23
senior tag
hi. Win7/64bit/4gb ddr3 ram.-ezen a konfigon a lapozofilet kikapcsolhatom nyugodtan?nemfog gondot okozni?
-
Integrator
aktív tag
Kérdés:
Hogy tudom kikapcsolni a Win Media Playerben azokat a szolgáltatásokat h
automatán megkeresi az összes zenét a gépemen és rendszerezi
elkezdi hozzá letöltögetni az album és egyéb információkat
módosítja a file-t
stbNekem csak arra kell, hogy ha le akarok játszani egy wmv-t, vagy mp3-t, lejátsza.
Nem kell Nekem műsortár, rendszerezés, filenév módosítás, ID3tag szerkesztés, stb.Elegem van már, hogy állandóan elkezdi átszerkeszteni az iTunes által már módosított zenéim, és oda vissza küzdenek.
Előre is köszi.
-
janos666
nagyúr
Van valakinek ötlete, hogy tudnék bootolható pendrive-os telepítőt faragni egy eredeti msdn iso-ból Linux alatt? Windowshoz számtalan módszert kidobott a google, de épp az a gondom, hogy a windows nem indul többé, a DVD nincs nálam (és egy hétig nem is megyek haza, hogy magamhoz vehessem), és a másodlagos OS-ként direkt ilyen célokra fenntartott linux még üzemel.
-
éN79
addikt
válasz
virkir
üzenetére
virkir és hackeeeee: köszönöm a válaszokat.
Igazándiból csak fél siker a siker.
Ha kikapcsolom az UAC-t, akkor használja a beállított parancsikont a megfelelő paraméterezéssel és profillal, ha a feladatütemezőt használom, akkor hiába ugyanazt a parancsikont adom meg neki, mint az indulópultban is működőt, a program elindul (amúgy a k10stat) de egy teljesen "üres", a valós könyvtárban leprofilozott helyett kvázi alap beállításokkal, a profilok elvesztésével.Immáron passzolom, hogy ha ugyanarra a parancsikonra mutatok, akkor mi a fenéért indul "más" állapotában a program.

Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 185 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RX 7600 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3985, 100% Akkumulátor
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 (5TW10AA) - 3x4K felbontás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

de csak azon a gépen csinálja, a fentieket tettem igy müxik, majd ha kell neki a win7 visszarakom rá
)
SRY
)