Hirdetés
Aktív témák
-
pepe1970
tag
válasz
hackeeeee
üzenetére
Mikor elhoztam 100/100-as volt. Aztán két nap múlva lett egy gyenge szektor, aztán másnapra kettő, majd még aznap három. Aztán újra egy. Azóta végig egy gyenge szektor volt, most lett öt. Nem tudom mennyire lehet komolyan venni ezt a HD sentinelt, egy gyenge szektor meg tud javulni?
Már hat.
-
RootRulez
félisten
válasz
hackeeeee
üzenetére
Közbe megoldottam, már régen láttam a CoD2 topik #1 hsz-ben, egy megoldást, ami talán jó az én problémámra is. Ez az, hogy a hangbeállításoknál a felvételnél engedélyezni kell a Stereo Mixert. Csakhogy nekem nem volt olyanom, ezért nem is tudtam engedélyezni. Most viszont eszembe ötlött, hogy jó ideje leszoktam a Driver telepítésről, mert a Win7 olyan szépen felismert mindent. VGA drivert is csak azért teszek fel külön, mert nem mindegy, melyik verzió van... Na szóval nem volt fent driver, amikor feltettem, egyből volt a felvétel fül listájában, olyanom,a mit engedélyezni kellett volna az 1. hozzászólás alapján. Engedélyeztem is és műxik!!

Erről lett volna szó...

-
Matamata
aktív tag
Hellóztok!
Olyan problémám lenne, hogy készenléti állapotból való ébredéskor "Az eszközillesztő szoftver telepítése sikertelen volt" üzenetet dob a Win7Pro. Az üzenetben nincs feltüntetve hogy igazándiból mivel van baja és az eszközkezelőben sincs hibára utaló jel. -
fenergie84
addikt
Sziasztok!
Van egy problémám:
Tegnap kikapcsolt állapotban lehúztam a wifi adapterem (USB Linksys), majd kicsit később visszadugtam.
A gép indítása után nem csatlakozott a routerhez, így a nethez sem.
Előtte vígan ment, bedugtam és ment is...
Win7 64bit home van fent, eltávolítottam az eszközt az eszközkezelőben, majd újra telepítette az os, de csak korlátozva teremt kapcsolatot.
Kipróbáltam a notimon is a wifi adaptert és működött rendesen.
A beépített hibakereső azt írja, hogy valószínű az adapter illesztőprogramja hibás, de ehhez a Linksys adapterhez nem hogy win7 driver, de még 64bites sincs...
Tanácstalan vagyok, nincs valakinek ötlete?Üdv.
-
RootRulez
félisten
Sziasztok! Win7x32 Home Premium-ot használok
Következő a problémám a CoD2 nem akar menni... Single Player megy gond nélkül, viszont ha a multit indítom, akkor hibaüzenet (megoldás keresése a neten stb)
Szóval driver meg ilyen hardveres dolgokat kizárnám, mert ugye a Single Player megy...Valakinek valami ötlete, hogy tudnám működésre bírni?
Köszi: RR -
pepe1970
tag
Egyszercsak nem tekert tovább. Minden ment, gyors volt a gép, hurrá. Gondoltam, újraindítom, mit csinál, erre gyött egy olyan képernyő hogy a windows konfigurálása(nem a frissítéseké) 30%-ig felment, majd újra indult, indulás után ugyanez a felirat, és 30-tól felment 100%-ig, majd betöltődött a windows. És most megint megállás nélkül teker. Ja és lett 5 gyenge szektor a c meghajtón a hd sentinel szerint mielőtt kilőttem belenéztem. Ötlet?
-
-
pepe1970
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nem. Asus n71jq.
-
-
pepe1970
tag
Na most visszafordult a dolog, fogy a szabad hely a c meghajtón. Most megvárom mi lesz, aztán felgyújtom az egészet. A 4 giga ram 59%-a foglalt, ez általában 30-35 között szokott lenni.
-
nfsu17
veterán
válasz
pepe1970
üzenetére
Szerintem a rendszervisszaállítási pont csinálja.
Alapból nem tudom hány GB, a C meghajtótól függ, minél nagyobb a C, annál nagyobb helyet ad ennek a visszaállításnak a win.Amíg el nem éred a max méretet, addig elfogyasztja ezt a pár GB-ot, utána meg elkezdi törölni a legrégebbit, hogy legyen helye az újnak. Azaz pár nap, hét után elméletileg már nem nagyon fog csökkeni. A méretét is lehet szabályozni.
Nem, akkor mégsem ez a hiba. A lassulást ez nem okozza.
-
pepe1970
tag
válasz
hackeeeee
üzenetére
Eredeti. Az egész gép egyszerű mint egy raklap, openoffice, a géphez kapott cd író szoftver, hard disk sentinel, firefox, microtrend virusírtó, winrar és a crysis van fent. A crysis is eredeti. Rohadt mérges vagyok, mert egy-két napja raktam újra az egészet ugyanez a hiba miatt. A feladatkezelőben nem látszik hogy bármi futna. _Ilyenkor az egész gép használhatatlan, 10-20 másodperc mire reagál egy kattintásra. Ha újraindítom, pár perc múlva megint elkezdi.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Pisztillus
üzenetére
Ezt írtam épp, hogy azt tudom, hogy a betekintést ki lehet kapcsolni, csak mint funkciót ki lehet e kapcsolni valahogy, de akkor ezek szerint nem lehet.. :\
-
pepe1970
tag
Ott vagyok ahol a part szakad
. Újraraktam a win7-et, de megint elkezdődőtt. A c meghajtón 100% lemezhasználat, és folyamatosan nő a szabad hely, már 3 giga tűnt el pár perc alatt. Mi az ördög lehet ez? A gép lassú mint a tetű. Most nem nod van a gépen, hanem amit a notihoz kaptam microtrend 60-napos próbaverzió. -
-
Mi az a "szvsz"?

-
hackeeeee
Jómunkásember
Kicsit logikátlan kérdés, de hátha.

Az asztal megjelenítése gombot ki lehet kapcsolni, hogy gombnyomáskor ne mutassa meg az asztalt? Azt tom, hogy a "betekintést" ki lehet kapcsolni. Csak most feltettem felülre az asztalt, aztán így kicsit néha x helyett az asztal megjelenítése gombot nyomom meg.

-
Hali!
Nem is veszem kötözködésnek mivel nem én írtam a cikket, másrészt meg jó tudni, amit írsz. Az biztos hogy nálam(pontosabban egyik haver laptopjára telepített HP esetén) múlt hét pénteken az esti órákban már lejött frissítésbe ez a böngészőválasztó "remekmű".

Akkor a cikkből talán annyi "használható", hogy türelem, egyszer csak váratlanul megérkezik minden "illetékeshez".

Fire.
-
Clemi
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Összefoglalva: türelem, április végéig sorra kerül mindenki, de csak akkor ha az IE az alapértelmezett böngésző(ahogy ez utóbbit már valaki korábban helyesen írta)
Nem kötözködni akarok, de a nejem gépén 32 bites Ultimate van, és ma megjelent nála a böngésző választó frissítés, pedig a 10.50-es Opera az alapértelmezett böngésző (én állítottam be)
-
negyedes
addikt
Szep napot!
A jobbclicknel megjeleno menubol(total commander alatt latszik csak),hogy szedem ki azt a sok vackot amit a kulombozo progik beleraktak? pl winrar, vlc, winamp.
-
tola1
csendes tag
válasz
droti25
üzenetére
Köszönöm a gyors választ, úgy tettem, de továbbra sem működik a program. Azt írja indítás után, hogy hiányos jogkör: első indításkor rendszergazdai jogokkal kellene rendelkeznem.
Akkor is ezt az üzenetet kapom, ha rendszer gazdai jogokkal próbálom indítani.
Valami ötlet? -
droti25
őstag
Sziasztok!
Erre a konfigra melyik win7-et érdemes feltenni?
alaplap:GA-P35C-DS3R
Proci:E6750@3300mhz
RAM: 3GB 1024 mhz ddr2
Video:Ati radeon 3650 (512MB)32bit vagy 64bit???????
-
Steelmanus
addikt
válasz
nebancsa
üzenetére
Vagy a telepito DVD-rol bootolsz be es a Repair your computer opcioval, vagy a a Helyreallito lemezzel akkor gyorsabban kapod meg ezt az ablakot csupan elotte ki kell valasztanod a bill. kiosztast amit a telepiteskor megadtal, es nem kell nyustolni a telepito DVD-t. Ezert ajanlottam hogy erdemes Helyreallito lemezt kesziteni. Bocs" a kepminosegert.

-
válasz
pincehely
üzenetére
Hali!
Ezzel egyetértek, én is CCleanert használok és se XP se Vista, se most W7 alatt nem okoz semmilyen gondot. Alapbeállításokon is tökéletesen megfelelő, ha meg beletúr valaki(itt nem rád gondolok természetesen), akkor meg tudni kell, hogy mit csinál az ember...
Fire.
-
Morden24
nagyúr
Nem, de azt igen, hogy minimum egy Symbian telefont odabasszanak, ha már az okosteló piac ~50%-át uralja

Mellesleg tanuljanak meg magyarul: a kínálat az nem "alábbi listát" jelent.
szerk.: Más kérdés, hogy személyesen Google telefont max akkor fogok venni, ha én vezetem azt a céget
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Morden24
nagyúr
válasz
animatrix11
üzenetére
Beírod, hogy msconfig, és enter. Ennyi.
Ha nagyon nem megy, nyomj egy Win+R-t és msconfig.szerk.: Más kérdés, hogy a keresésnek is ki kell dobnia, tehát elkezded írni a start menu-be, és fel kell bukkannia az msconfig-nak (amikor végigírtad). Ha nem így van, akkor a kedves tulaj vagy elállítótt valamit, vagy valami csúnyán szétszabotált Win7-et használ.
-
Morden24
nagyúr
válasz
animatrix11
üzenetére
...
-
válasz
animatrix11
üzenetére
akkor futtatásba írd be
-
válasz
animatrix11
üzenetére
Hali!
Az msconfig ugyanúgy indítható(start menü és beírod)
ntbackup így nincs, de a Vezérlőpult/Rendszer és Biztonság/Biztonsági mentés és visszaállítás menüpontnál megtalálod.Morden24 #15937
Igen ez jó! Én meg egy Nokia 1010-t használok levélnehezéknek.
Fire.
-
Morden24
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi.
Off: kurvajó ez az origo. Aszondja a szavazás, milyen okostelefont választana a kínálatból:
Nexus One-t rendelek, mihelyt lehet.
iPhone 3GS-t fogok venni.
Nokia N900-at szeretnék.
Megvárom a többi Google-mobilt.
Az iPhone 4G-re várok.Hmmm... pfff.
-
Morden24
nagyúr
válasz
animatrix11
üzenetére
A Backup beállítások a Control Panel-en belül találhatóak, az msconfig-ot meg beírod a start menu-be és nyomsz egy entert.
-
Gabás
addikt
válasz
animatrix11
üzenetére
ntbackup: felváltotta a Backup and Restore Center
msconfig: keresőbe vagy Futtatásba beírni
-
válasz
Morden24
üzenetére
Hali!
Na itt egy részletesebb cikk(a kíváncsiság győzött
), erről a "böngészőválasztósdiról", elég egyértelmű: [link]Összefoglalva: türelem, április végéig sorra kerül mindenki, de csak akkor ha az IE az alapértelmezett böngésző(ahogy ez utóbbit már valaki korábban helyesen írta)
Fire.
-
animatrix11
őstag
üdv
win7ben hol találom meg ezeket: ntbackup, msconfig
Thx! -
silentx
csendes tag
Hy, olyan gondom van win 7 alatt hogy openvpn hálózatba vagyok, működik is meg minden, csak engem nem lehet pingelni! Viszont kifele működik rendesen! Kérdésem a tűzfalban mit állítsak hogy engem is le lehessen pingelni? Tűzfal nélkül persze ez is működik!
-
Morden24
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
láttam én már retail-ban OEM feliratot a termékazonosítóban
Emiatt nem kell aggódnom

-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nekem is fullos ultimate van és van választó képernyőm. Pedig van fent FF is, de nem az az alapértelmezett böngészőm.
-
válasz
Morden24
üzenetére
Hali!
Nálam sem fog, mert Angol full Ultimate-em van.

Eddig nem találkoztam olyan magyar W7 OEM-el(egy változatban sem) amiből hiányzott volna az IE, vagy választható lett volna, vagy "megjelent" volna ez a ballot screen.(legalábbis eddig) Fullos (azt hiszem ultimate volt) esetén viszont igen.
(csak ugye elég ritkán vesznek fullos ultimate-et magánszemélyek)Fire.
UI: Amúgy meg nézd meg a termékazonosítódat, láttam én már retail-ban OEM feliratot a termékazonosítóban.
(persze az se magától lett olyan...
) -
Morden24
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
én azt tapasztaltam eddig, hogy az OEM változatokban "nem jelenik meg" ez a ballot screen, míg a fullosoknál igen
Cáfolok, a saját gépem HP x64 retail, a másik kettő, amit néztem Prof x64 oem, szóval ehhez sincsen köze.
Lehet, csak tőlem fél... meg Gornecktől is
Amúgy ha őszinte akarok lenni, elképzelésem nincsen a terjesztés logikájáról. Lehet, nincs is benne...

-
válasz
Morden24
üzenetére
Hali!
Először is elnézést ha nagy butaságot mondok, de én azt tapasztaltam eddig, hogy az OEM változatokban "nem jelenik meg" ez a ballot screen, míg a fullosoknál igen.
Ez csak tapasztalat, és lehet hogy véletlen egybeesés(vagy hibás megfigyelés részemről, mert rosszul emléxem), stb...úgy hogy sorry, ha valami balfaxáságot írtam
Fire.
-
nebancsa
senior tag
válasz
Steelmanus
üzenetére
Köszi!

A másik kérdésem amit elfelejtettem feltenni, ha megborul a rendszer (nem indul) ezekból a mentésekből hogy tudom visszaállítani?
-
Steelmanus
addikt
válasz
nebancsa
üzenetére
Teljesmertekben jol hasznalhato, en is hasznalom de mielott lementened a rendszert nezd vegig a beallitasokat. Tud Felhasznaloi mappat, teljes C:\ particiot es / vagy bele lehet foglalni a 100 Mb-os rejtett particiot is, javaslom hogy keszits egy Helyreallito lemezt is az arra szolgalo opcioval azutan elteszed esetleg kesobb meg jol johet.
Mivel nalam a Felhasznaloi mappa pl a Dokumentumok atvan iranyitva a D:\-re igy en onnan kiszedem a pipat menteskor csak a C:\-t es a 100 Mb-os rejtett particiot mentem az E:\-re ugyan szol hogy jo volna egy masik vincsire menteni de azzal ne foglalkozz, persze ha van masik es ott van hely akkor jobb volna oda mert altalaban ket vincsi egyszerre nem hal meg. -
nebancsa
senior tag
Érdeklődnék a Win7 biztonsági mentés funkciója mennyire használható, milyen elven működik? Csak a Win7 rendszerfájlait menti, vagy az egész rendszer particiót? Esetleg egy nem kivánt vírusfertőzés után ebből vissza lehet állítani a rendszert. Vagy inkább ghost-ot csináljak? Viszont akkor külön kell a rendszer particióról és a 100Mb-os particióról is image-t készíteni?
-
Morden24
nagyúr
válasz
FixY67
üzenetére
mikor futhatok olyan problémába, hogy egy program XP módban működik, natív win7 alatt nem?
Pl. nem készült az adott hardverelemhez XP-n kívül más driver. De van olyan program is, ami verziószám alapján dönti el, hogy elindul-e (ami az XP-nél 5.1) - na az sosem fog máshol futni.
Ergo specifikus appok, amik XP-n futnak, de egyéb okból (driverek, szoftverkörnyezet stb.) magasabb verziójú Win-eken nem.Sajnos próbaverzió csak az enterprise edition-ből van, én meg valamelyik home változatot preferálnám (minél olcsóbbat természetesen) - itt ugye van kb. 10000Ft eltérés az XP mode-ra képes és az arra képtelen változat között.
Tedd fel a próbaverziót, és teszteld az appjaidat. Amelyik esetleg nem fut, arra próbálj megoldást (vagy ha tudsz, alternatívát) keresni, illetve nézd meg az XP-mode-ot. Így tudni fogod, hogy mire van szükséged.
Keep in mind, hogy az Enterprise trial ennek a hónapnak a végén lejár. -
FixY67
senior tag
válasz
Morden24
üzenetére
XP mode kapcsán félreértettél: amit leírtál, azzal tisztában vagyok, azt nem értem, hogy mikor lehet indokolt a használata. Pontosabban, hogy mikor futhatok olyan problémába, hogy egy program XP módban működik, natív win7 alatt nem?
Sajnos próbaverzió csak az enterprise edition-ből van, én meg valamelyik home változatot preferálnám (minél olcsóbbat természetesen) - itt ugye van kb. 10000Ft eltérés az XP mode-ra képes és az arra képtelen változat között. -
Morden24
nagyúr
válasz
FixY67
üzenetére
például régebbi játékok, Lightroom 1.4, ősrégi Photoshop Elements
Játékokkal nem valószínű, hogy lesz gond, de ősrégi Adobe cuccokkal könnyen lehet - főleg azért, mert ez a remek cég még arra is képtelen, hogy a nem-annyira-ősrégi cuccait problémamentesítse...
XP-mode egy virtualizált XP. Arra jó, hogy alkalmazásokat illetve hardvereszközöket tudsz üzemeltetni alatta. 3D gyorsításra pl. igen kevéssé alkalmas, mivel egy S3-as vga-t emulál. Ez pl. a játékok futtatását erősen lekorlátozza.
-
FixY67
senior tag
Tapasztalataitok szerint milyen programokkal lehet gond win7 alatt? (nem teljesen értem, mire találták ki az ú.n. XP mode-ot)
Időszerű lenne leváltanom az XP-t, de nem merek belevágni, mert tartok tőle, hogy a megszokott programjaim közül valami nem fog menni. (például régebbi játékok, Lightroom 1.4, ősrégi Photoshop Elements) -
need
addikt
válasz
Illusion1010
üzenetére
Üdv..
nekem is PPPoE + Digi és csináltam 1 kapcsolatot és annak az ikonját és azt raktam be be az indító pultba ettől függetlenül hol felkapcsolódott hol nem..
de viszont a kis pogi az jónak tűnik
-
Steelmanus
addikt
válasz
LLKobe
üzenetére
Nem irtad hogy milyen problema lepet fel az MPC-vel viszont az MPC-HC-nak (Media Player Classic- Home Cinema) valtozataval es annak beallitasaival a HD filmek lajatszasa a legjobb topicja foleg ha az elso HSZ-t elovasod.
-
Morden24
nagyúr
válasz
Steelmanus
üzenetére
Nálam, illetve a többi gépen is hide-ot fog kapni, csak kíváncsi voltam az okokra.
Igazából csak arra tudok gondolni, hogy az x64-re még nem készült el/került fel a WU-ra a dolog.(#15909) Steelmanus: Vár rá az öreg ördög

-
Steelmanus
addikt
válasz
Morden24
üzenetére
Azt nem tudom hogy mitol fugg, de a 32 bitesre mar lejott, nalam is jelezte csak mivel en manualisan frissitek vagy a foltozo kedd utan vagy egy honapban altalban ketszer igy nem tettem fel mert nem latom ertelmet. Annak igen, hogy legyen szabad valasztasi lehetoseg, de mivel az IE8-at igen ritkan inditom szamomra ilyen szempontbol ennek a frissitesnek nincs jelentosege.
-
-
Morden24
nagyúr
Frissítésekről jut eszembe: egy HP x64 és két Prof x64 után már tényleg érdekel, hogy a ballot screen mikor merészkedik elő, mert errefelé még nem jött

Mitől függ, nem tudja valaki? -
ptoma
tag
Hali most fogok alaplapot váltani egy MA790X-UD4P-ről egy MA785GM-US2H-ra kell e újra telepíteni vagy "simán" mehet a csere?
Jogtiszta Prof-om vanÜdv
-
Steelmanus
addikt
A frissitessel kapcsolatban ha valakinek fontos hogy mikent rangsoroljak oket.
Microsoft veszélyesség-besorolási lista
Kritikus (critical) - Ezt a minősítést akkor kapja egy sebezhetőség, ha anélkül válik kihasználhatóvá (például egy internetes féreg által), hogy ahhoz szükség lenne felhasználói beavatkozásra. Azaz a monitor előtt ülő bárminemű tevékenysége nélkül is kiszolgáltatottá válhat a számítógép.
Fontos (important) - Hasonló körülmények esetén kapja ezt a besorolást egy szoftverben felfedezett hiba, ami annyival „tud” kevesebbet, hogy nem használható ki automatikusan. Egy ilyen sérülékenység kiaknázásához a támadónak rá kell vennie a felhasználót, hogy kattintson egy linkre, megnyisson egy weboldalt, futtasson egy csatolmányt vagy állományt.
Mérsékelten fontos (moderate) - A fentiekbe nem beletartozó hiba.
Aktív témák
- Robotporszívók
- Képregény topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Indul a ChatGPT Health
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elektromos autók - motorok
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- BestBuy topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- Apple iPhone 16 Pro Max Desert Titanium Titán dizájn, Pro kamera, 120 Hz ProMotion,90%,3 hó gari
- 155 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- Apple iPhone 15 ProMax 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ha már neked leesett mit akartam, akkor talán másoknak is. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

, ha megint nálam lesz a gép megnézem még1x