Hirdetés
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Aranyozott különkiadást kapott a Red Magic 11 Pro+
- iPhone topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Google Pixel topik
- Yettel topik
Aktív témák
-
ready01
csendes tag
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
teljesen alapon megy egy hd3450 passziv hűtéses sapphire readeon, a táp nagy 600w chieftec, az alaplap ep45, a proci e6300
őszinte leszek, én is nagyon sokallom, annak ellenére, hogy passzív
bár lehet, hogy nem itt kellene erről beszélni, azért meg kell jegyezzem nagyon hasznos válaszok jöttek
THX
-
horitomy
tag
Mit kell visszaállítanom, hogy az egérrel vagy a billentyűzettel (mindkettő usb-s) alvó állapotból felkelthessem a gépet?
Valamit elnyomigáltam, azóta nem tudom ébreszteni.USB szelektív felfüggesztés beállítása nem változtat semmit.
Biost nem babráltam.Köszönöm!
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Marhára nem tartottam akkor viccesnek

-
válasz
james008bond
üzenetére
Hali!
Nem használsz esetleg A-Squared-et?
Fire.
-
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89
üzenetére
Én most adtam fel. 3 napig ment a letöltés, lejött crc hibával. Újra el akarnám indítani, Install limit error. Újra le akarnám tölteni a Downloadert erre törölték ezt a szoftvert. Na, most húzok ez a búsba, és teszem fel a torrenten található Vista-t!

2db eredeti serialom van Vista-hoz, de egyiket se tudom használni. Ilyen hozzáállást a Microsoft-tól? Hánynom kell...

-
james008bond
őstag
sziasztok!
újabb problémám: start-számítógép jobb egér-kezelés-"a fájlhoz nincs társítva a művelet végrehajtásához szükséges program"...hibaüzit kapom...Ötlet?
-
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
A hűtés attól függ mennyi venti és hol van a gépben, ha elől van ami befujja hátul ami kiszivja jobb a hűtés ha fent az oldala mintha nem lenne fent, persze nem gagyi házakban hanem normális házaknál. Régen nekem is lent volt a ház oldala mindig aztán lett macskánk és néha belealudt, szerencsére macska már nincs de a gyerekek miatt nem hagyom úgy hogy nincs fent az oldal

-
dokee78
félisten
Valahogy be lehet állítani,hogy a CTRL+ALT+DEL a feladatkezelőt hozza be?
-
troly
tag
válasz
Steelmanus
üzenetére
szia!
3X2 Gb a memoria.Már javitottam köszi hogy szoltál.
-
Clemi
veterán
És ha a 0 bájtosat törlöm, kitörli, de amit én csináltam megmarad, és ugyanez lesz az eredmény. 0 bájtos semmi ami mégis valami.
Pontosan nem tudom felidézni a megoldást, de én is küszködtem hasonlóval. Az egyik megoldás lehet ez: [link]
A másik pedig az, hogy parancssorban kilistáztatod az adott helyen lévő fájlokat, és a delete paranccsal a dos fájlnév alapján törölteted. (ez szerintem egyszerűbb, és nekem ez működött)
-
WD40
aktív tag
válasz
sfdrakex
üzenetére
Hehh, nem lehet felülírni
Létrehoztam, átmásoltam, de mellé tette. Két ugyanolyan nevű és kiterjesztésű fájl egy helyen... csak az egyik 0, a másik 35bájt (írtam bele pár sort). És ha a 0 bájtosat törlöm, kitörli, de amit én csináltam megmarad, és ugyanez lesz az eredmény. 0 bájtos semmi ami mégis valami. -
bandiie
aktív tag
válasz
sfdrakex
üzenetére
már fentebb említettem, hogy microsoft security essentialst használok. ingyenesek közül ezt találtam a legjobbnak és mivel "értelmesen" netezek, elégnek is érzem.
mikor valami furcsaságot észlelek feldobom a KIS 30 napos trialját egy keresés erejéig. ezt most is megtettem, de nem talált semmit. -
WD40
aktív tag
Sziasztok,
Van az asztalomon egy fájl (.torrent), 0 bájtos, ikonja fehér lap (ismeretlen) és nem tudom eltüntetni sehogy sem. Ha törölni, átnevezni stb. próbálom, azt írja, az elem nem található. Megnyithatom bármivel, semmi nem történik. Csökkentett módban ugyanez. Elég idegesítő, és le szeretném törölni.
Más: van egy mappa, amit még az előző oprendszer (Win7 RC) hozott létre, és törlésnél azt írja, forduljak a rendszergazdához. Rendszergazda én vagyok felhasználóilag, milyen jogosultság kell akkor még??!
Tudtok segíteni?
Szerk: Win 7 Home Premium.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
chesterboy
üzenetére
Talál hálózatot vagy addig el se jut? Nincs kikapcsoló gomb valahol a laptopon amivel kikapcsoltad a Wifi-t? Nem a billentyüzeten hanem valahol az oldalán is.
-
Üdv! Valaki nem emlékszik teljesen véletlenül arra hol van a top5 gadget linkje itt? Egy fórum volt ahol linkelgettek pl nvidia gpu gadgetet meg ezer más dolgot.
-
sfdrakex válaszához kiegészítésnek: Engedélyezd a megosztást majd amit "közkinccsé" akarsz tenni a gépek között. A mappára jobb klikk -> biztonság -> szerkesztés -> hozzáadás -> mindenki (és itt ad meg neki a jogosultságokat)
Majd a megosztásnál is a mindenki user-nek adj engedélyeket. -
Clemi
veterán
válasz
bandiie
üzenetére
az advanced system care pro rendszeroptimuma be volt lőve, lehet az kapcsolta ki. egyébként azóta azt is kiiktattam.
Már ne is haragudj, de kezdetektől fogva elhangzott számtalanszor, hogy ezek a rendszer optimalizáló programok több kárt csinálnak, mint hasznot. Erős a gyanúm, hogy az vágta haza a rendszered. Hiába iktattad ki, olyan módosításokat végezhetett a rendszeren, amit a kiiktatásával nem lehet helyrehozni, hacsak nem készült a registrációs adatbázisról másolat, és azt vissza nem állítottad.
Ha ez nincs, szvsz nem úszod meg az újratelepítést. -
bandiie
aktív tag
Egyébként idézném magamat:
"A "kritikus" hibajegyzékek mindegyike felett egyenként naplózva vannak a programok betöltési idejei is külön "figyelmeztetés" cimszó alatt, amik szintén hosszabbodnak."
Itt pontatlanul fogalmaztam és pár postból úgy érzem sikerült is félreérteni. Nem saját programokra, hanem win szolgáltatásokra - pl. explorer, svchost - gondolok. Ezek betöltése lassult be. Miután rendesen betölt minden indításkor, már gyorsan indul minden egyéb program.
-
bandiie
aktív tag
válasz
sfdrakex
üzenetére
ez lehetséges. az advanced system care pro rendszeroptimuma be volt lőve, lehet az kapcsolta ki. egyébként azóta azt is kiiktattam.
most restartoltam, de a hiba még mindig fennáll, szóval ez sajna nem oldotta meg.
letiltottam eszerint mindent, de ez sem segített.
microsoft security essentialst használok amúgy.
-
mák
tag
Sziasztok!
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy egy új gépet/csak nekünk új amúgy P2-es/ kellett otthonra beszerezni. Egy Linksys routeren keresztül csináltam egy hálózatot, ami mindkét gépen látható a win7-esen is és az XP-en is. Annyi a bibi, hogy az XPés gépről nem tudok bemenni a win7-es gép megosztott mappáiba, illetve konkrétan nem tudom megnyitni, mert felhasználónevet és jelszót kér. Pedig nem is adtam meg semmit. Viszont nagyon fontos, hogy lássuk egymás megosztott dolgait.
Örülnék ha tudnak valaki segíteni. Gondolom ez csak nekem ilyen bonyolult.

Köszönöm előre is a segítséget!
Jaj az én gépemen Win7 Ultimate van 64 bit a Kisfeleségemén meg XP prof.
-
Clemi
veterán
válasz
Fecogame
üzenetére
Az alaplapi nem műkdöik, tehát rossz. És azért nem lehet szétszedni a gépet, mert olyan helyen van, hogy fél nap ki/bepakolni..
Ha abban a gépben valóban olyan hangkártya van, amin még Game port van, akkor esélytelen életre kelteni W7 alatt. (Elképzelni nem tudom, miért működött korábban). Talán megoldás lehet valamelyik beépített driverrel próbálkozni, és rábeszélni a W7-et, hogy de de márpedig ez az a hangkártya.
Ha meg nem lehet a helyéről sem kiszedni a gépet, akkor gondolom esély nincs másikat venni bele. -
bandiie
aktív tag
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
rágugliztam, ez valóban ki van kapcsolva, de azt olvasom, hogy ennek a programok elindításánál van szerepe. mindenesetre bekapcsolom és majd kiderül, de azt sem tudom hogy lett kikapcsolva.
jöhetnek még a tippek, ötletek és majd egyszerre kipróbálom őket, hogy ne kelljen órákat ülnöm várva h mikor lesz jó.

-
sanzi89
addikt
válasz
Morden24
üzenetére
Így nem ismerek senkit, de lehet körbe kellene kérdezősködnöm.
@Steelmanus
Igen, a kép készítése idején futott, de nem töltött semmit. Ha esetleg arra gondolsz, hogy az utorrent elveszi a sávszélt, akkor nem a válaszom.
@g.gergo
Azért az .iso-ért lassan már ölni tudnék.
A Win7 pedig azért nem volt jó, mert számomra fel nem fogható fagyásokat produkált. A részletek az elmúlt 1 hónap kommentjeiben... Be kell vallanom, hogy ez a hiba legyőzött, inkább visszatérek a "régi" bevált OS-re, de ha már lehet választani akkor legyen legális ha frisssen telepítem. -
sfdrakex
nagyúr
válasz
Gorneck
üzenetére
Úgy emlékszem vol akinél a lassúlást a SATA vinyó ide módban okozta.
Nálam alapból angol volt az ulti így kellett rá a magyar nyelv, de modnom lényegtelen csak meglepődtem hogy más a WUról tett mint amit még régen netről szedtem le, de eddig enyi eltérés volt csak, az nem hiszem hogy befolyásolja hogy egyik asztali másik laptop

-
sfdrakex
nagyúr
válasz
bandiie
üzenetére
A vinyód esetleg SATA-s és nem véletlen ide módban van?
Más:
Kérdeznék én is, nem próbléma csak furcsa, felraktam egy laptopra ugyanazt a 64 bites ultimate se7ent ami az asztalimon is van, angol verzió winupdateről magyar nyelvet rátettem frankó is de leállításkor előbb kiirja kijelentkezés majd átvált arra hogy log off és shuting down, felül a jobb sarokban végig azt írja HU, mind1 mit ír de az asztalim nem vált át leálláskor angolra, mármint magyarul ír ki indent a különbség az hogy az asztalin nem win updateről tettem fel a magyar nyelvet hanem netről letöltöttem és úgy tettem rá. Igazából ez nem gáz csak érdekelne másoknál hogy van. -
bobsys
veterán
válasz
bandiie
üzenetére
akkro ide is par troubleshoot lepes
-
bandiie
aktív tag
Hali!
436396 ms (kb. 7 perc) alatt bootol a win7-em. Ez csak az az időtartam, amíg megjelenik az asztal. Ezután még kb. 15 perc, mire használható állapotba kerül. Viszont ezek után semmi probléma, nem lassabb mint bármikor korábban.
A pontos adatot az eseménynaplóból lestem, ahol érdekes dolgot fedeztem fel.
2009.11.18. óta minden egyes rendszerindításnál kritikus hibát jegyez a napló. Ekkor egyébként 51451 ms alatt bootolt a gép, ami minden egyes következő indításnál hosszabbodott. Mára ugye, mint azt fentebb említettem 7 perc-re.
A "kritikus" hibajegyzékek mindegyike felett egyenként naplózva vannak a programok betöltési idejei is külön "figyelmeztetés" cimszó alatt, amik szintén hosszabbodnak.
Az újaknál már olyanokat ír, hogy versengés folyik a CPU erőforrásaiért.
Lehet h a proci kezdi megadni magát? De akkor betöltés után, játék közben stb. is lassulást kéne tapasztalnom, de nem...
Azt tudom, hogy természetes a boot lassulása, de ez a mértékű nem hinném hogy az. A felesleges programokat már töröltem, msconfigban kiiktattam mindent ami nem fontos. Registryt tisztítottam, vírust és spywaret is kerestem, defragoltam is. Csökkentett módban is lassan indul el hálózattal és anélkül is. Újrarakni nem akarom.
Új hardver nincs, driver is csak az új catalyst változott. Viszont az ilyesmik cseréje is elég macerás, tekintve hogy kell hozzá az újraindítás, ami jelenleg majd fél óra.
Bemásolom ide mit ír a kritikus hibákhoz az eseménynapló a részletes fül alatt, hátha egy szaki megmondja mi a probléma és hogyan orvosolhatom.
(I)- System
- Provider
[ Name] Microsoft-Windows-Diagnostics-Performance
[ Guid] {CFC18EC0-96B1-4EBA-961B-622CAEE05B0A}
EventID 100
Version 2
Level 1
Task 4002
Opcode 34
Keywords 0x8000000000010000
- TimeCreated
[ SystemTime] 2010-02-21T15:59:32.364257800Z
EventRecordID 342
- Correlation
[ ActivityID] {00000100-0000-0000-0C2A-49B30DB3CA01}
- Execution
[ ProcessID] 1532
[ ThreadID] 1592
Channel Microsoft-Windows-Diagnostics-Performance/Operational
Computer BANDIIE-PC
- Security
[ UserID] S-1-5-19
- EventData
BootTsVersion 2
BootStartTime 2010-02-21T15:51:15.734375000Z
BootEndTime 2010-02-21T15:59:01.268554600Z
SystemBootInstance 83
UserBootInstance 82
BootTime 436396
MainPathBootTime 324996
BootKernelInitTime 35
BootDriverInitTime 43442
BootDevicesInitTime 3810
BootPrefetchInitTime 0
BootPrefetchBytes 0
BootAutoChkTime 0
BootSmssInitTime 59126
BootCriticalServicesInitTime 147161
BootUserProfileProcessingTime 26350
BootMachineProfileProcessingTime 1
BootExplorerInitTime 97628
BootNumStartupApps 5
BootPostBootTime 111400
BootIsRebootAfterInstall false
BootRootCauseStepImprovementBits 0
BootRootCauseGradualImprovementBits 64
BootRootCauseStepDegradationBits 0
BootRootCauseGradualDegradationBits 0
BootIsDegradation false
BootIsStepDegradation false
BootIsGradualDegradation false
BootImprovementDelta 0
BootDegradationDelta 0
BootIsRootCauseIdentified true
OSLoaderDuration 11690
BootPNPInitStartTimeMS 35
BootPNPInitDuration 5549
OtherKernelInitDuration 6732
SystemPNPInitStartTimeMS 12102
SystemPNPInitDuration 41703
SessionInitStartTimeMS 53985
Session0InitDuration 5504
Session1InitDuration 4951
SessionInitOtherDuration 48671
WinLogonStartTimeMS 113112
OtherLogonInitActivityDuration 87905
UserLogonWaitDuration 25684(/I) -
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89
üzenetére
Más módszerrel végre sikerült 2db .sdc kiterjesztésű fájlként letöltenem a telepítő lemezt MSDNAA-ről, de ezzel meg nem tudok mit kezdeni. A "sima módszer", hogy letöltök egy pár szák KB-os fájlt, ami majd leszedi a telepítő .iso-t 4 napja nem működik, a kapcsolat inicializálásánál megáll általában, vagy ha el is indul 1% jön le fél óra alatt.
Sírva fakadok. Torrentről warez Windows ezer éve fent lenne már, de én itt bohóckodik a serialommal...
-
Morden24
nagyúr
válasz
katt777
üzenetére
De ha már kivették, legalább le lehetne szedni külön!!!
Le lehet, a webes telepítő komponensenként telepít

Nem tudok közel sem mindent, én nem vagyok profi, csak felhasználó. Hálózatos dolgokhoz főleg nem nagyon értek, a mobilnetet meg én is csak 3 hónapja használom, de szerencsére Tés

-
katt777
félisten
válasz
Morden24
üzenetére
Bakker, ez 131MB-os, na, szopom az adatcsomagot megint.

De ha már kivették, legalább le lehetne szedni külön!!!
(Vagy fizetnék az adatforgalmat, de ugye ki hallott már olyat...
)
Ja, haver T-Netje 3-4MB/sec, Pannon 200kB/sec... Igazából munka miatt sürgősen kellett net, és anno csak Pannon volt akciós, azóta már 100X megbántam. Szerencsére ők is.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Azt hittem, te mindent tusz W7-ről.
Akkor most megfogtalak.
Ja, mindig kihúzom a stick-et a gépből, ha nem vagyok neten, de a Vistát (ha már beállítottam) és XP-t sem zavarta ez soha. Rohadt idegesítő egy hiba.
A segítséget ismételten köszönöm!
sfdrakex: Mindig ugyanoda. Hogy miért gáz, már leírtam. Nem megyek netre, amíg nincs teljes védelem a gépen, de teljesen installált OS partíciót akarok lementeni. Másrészt netem sem mindig van. Ha meg másnál telepítek rendszert, dettó.
-
Morden24
nagyúr
válasz
katt777
üzenetére
Kicsit idegesítő az is, hogy Mail nincs, ahhoz megköszönnék egy olyan linket, amely nem netről installál, hanem offline telepítő, mert ezt sem találtam.
Milyen Mail? Windows Mail nincs. Windows Live Mail van, a Live programcsomag keretében.
Itt rányomsz a letöltésre, aztán bezárod a felpattanó letöltést, és rányomsz a try again-re, így leszedheted az offline telepítőt.Sajnos hiába idegesítő, de a folyamatos perelések miatt elég sok cucc kikerült a Live Essentials-ba. Ez van.
A hálófelismerős izével nem tudok mit kezdeni. Nálam ilyen nem fordult elő, stick-el sem. Más kérdés, hogy nem használtam Pannon mobilnetet soha (halleluja).
-
Morden24
nagyúr
Azt nem hiszem, nincsen ráírva MS-hez kapcsolódó név (a Security Essentials-t azért fejből kevesen ismerik, ha nem használják), ráadásul nem is hasonlít.
Ettől függetlenül ezekkel tényleg sok probléma van, mert nagyon sok user beszopja - és ofkorsz miért ne tenné...
Ez van, gondolom majd bekerül előbb-utóbb a Malicious Software Removal Tool adatbázisába. Asszem a Vista Antivírus is így végezte.
-
katt777
félisten
Van valami megoldása annak, hogy ne legyen minden felcsatlakozáskor újabb ás újabb hálózati kapcsolatom ua? Már vagy 8 Pannon GSM kapcsolatom van, és rühellem mindig a registry-ből törölgetni. Vistán, ha kikapcsoltam az aut. felismerést, szépen elnyugodott 1 db kapcsolaton, de ez a qrwa nem.
Kikapcsoltam a hálózatfelderítést is, de visszakapcsolta az új kapcsolattal, és sehol nem találok semmiféle megoldást a problémára.
Kicsit idegesítő az is, hogy Mail nincs, ahhoz megköszönnék egy olyan linket, amely nem netről installál, hanem offline telepítő, mert ezt sem találtam. Eszem ágában sincs úgy telepíteni egy rendszert, hogy közben a netre megyek, a többi levelezőprogram meg egy kalap szar, Thunderbird pl. még a postafiókok és a címjegyzék importálására is képtelen.
Előre is kösz, ha valaki tud megoldást a fenti 2 problémára. -
Morden24
nagyúr
(#14710) ready01: Nem lehet, hogy egyszerűen rossz a kártya? Ki tudod próbálni esetleg másik gépben?
-
Ottoka
őstag
Járt úgy valaki az internet explorer 8-al, hogy a google toolbar keresőbe irok valamit, és egyszer csak akár szó közben is felugrik a sima ei8 címsorba?
Legfrisebb toolbar van fent. Kiba idegesítő. -
D@ni88
addikt
tudtok mondani jó videó konvertáló progit win7 alá amiben Hd(mkv 1440*1080) filmből lehet avi vagy mpg filmet csinálni, torzítás nélkül

Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Suzuki topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen autót vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Jövedelem
- További aktív témák...
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 32GB 1000GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Acer Predator Helios 18 AI I9 ULTRA 9275HX, 192GB RAM, 2TB SSD, RTX 5080
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

És az emberek nem gondolkodnak el, hogy vajon miért kell nekik orrba-szájba internetezniük...
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)