- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Yettel topik
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
old_artist
addikt
válasz
szab13 #13874 üzenetére
Üdv!
Nem, nem használom, csak kalibráltam már belőle párat a 2494-ből, és meg kell, hogy mondjam, minimális bevilágítást vettem rajta csak észre, a TN panelesek közt elég jó a homogenitása, a háttérvilágítása és a fekete mélysége, ezért is ajánlott a megvétele a TN-es monitorok között.
Kalibrálva nagyon meggyőző volt a színtere, de ezt a 2333SW-nél is tapasztalhattam!
A 24"-os előnye még a 23"-ossal szemben, hogy van rajta HDMI! -
old_artist
addikt
válasz
szab13 #13871 üzenetére
Üdv!
"Színtérben, kontrasztban nagy a különbség, vagy nem igazán veszek észre minőségromlást?" - azt kell mondanom, ha csak kihegyezetten grafikai munkákhoz használod, akkor elengedhetetlen a jobb panel és vezérlő egység (esetleg valós 8bit), ha csak "hobbi" színten használod, akkor elég egy jó minőségű TN paneles is, bár itt eléggé sok kompromisszumot kell kötnöd!
Az is biztos, amit a "Furky" írt, hogy hardveres kalibrálással a borzasztó gyári beállítású "színintenzítást" nagyban lehet csökkenteni, a színtér bizonyos fokú valóságos színvilágra való elérését, de csodákat ne várj el tőle!Ha egy kicsivel több anyagiakban gondolkodnál (~80-90e), akkor szvsz egy Dell 2209WA eIPS paneles monitor megoldást jelenthetne a számodra!
Ha maradna a TN-es panelú olcsóbb (kompromisszumos) megoldás, akkor a 2333SW és a 2494HS vagy HM közül is javasolnék még monitort! -
Furky
őstag
válasz
szab13 #13871 üzenetére
Amennyiben csak hobbyból Photoshop-ozol, akkor a felsorolt monitork alkalmasak lesznek, ha be is kalibráltatod. Persze csodákat nem kell elvárni. Én amikor CRT-ről váltottam TN panelesre, azt vettem észre, hogy a színek sokkal élénkebbek. 765MB-ről 226BW-re váltottam. A színhűség kérdése más dolog, az biztos nem lesz az igazi, ezért is fontos a kalibrálás, azzal viszonylag egészen jól be lehet lőni. Kalibrálást vállal tudomásom szerint minimum 3 fórumtárs is, név szerint: aboriginal74, old_artist, és wwhy (abc sorrendben). Ők gyakran megfordulnak itt a monitoros topicocban, érdeklődj náluk ezen a téren...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Xbox Series X|S
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Yettel topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vicces képek
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged