- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
Új hozzászólás Aktív témák
-
LaMotta
aktív tag
Hajrá, hajrá IPS-ek!!!
fLeSs, van ez szuper jó méretarányok képetek. Fel tudjátok frissíteni kicsit és kitenni valahova?
(4:3 vs.) 16:9 vs. 16:10.
Vagy valahogy optimálisan. Talán még sokan el vannak veszve ezekben.
Talán jól nézne ki a teszt mellett is.
Köszönöm! -
old_artist
addikt
Üdv!
Egy kicsit felborzolta az idegeimet, hogy TN panelesekkel bajlódnál, ami már szinte véleményem szerint értelmetlenek a tesztelésre, mivel semmi újat nem hoztak a konyhára már lassan vagy 2 éve, ha csak nem az, hogy LED háttérvilágítással próbálkoznak!
Viszont ezek az IPS panelesek, ami már sok mindennel kecsegtetnek, és árukkal is lassan leszorítják és kiszorítják a TN paneleseket, sőt amit egyre jobban keresnek és vásárolnak, ezeket az IPS paneleseket jobban előnyben részesítem, mint ezeket a sokszor hulladék TN paneleseket (saját megjegyzésem)!Ötletem!
Ma sikerült beszélnem a Hexaa-val (mint kereskedővel) és az ő jóváhagyásával is írok és írom az ajánlatunkat ...
... hogy ne hogy má' TN paneleseket tesztelgessél, bozradjál felettük és előttük, felajánljuk az alábbi monitorokat a tesztelés erejéig:
- Asus PA246Q (p-IPS) - megpróbálunk ilyet is beszerezni
- Dell U2311h (rev. A01, e-IPS)
- Dell U2410 (rev.A02, H-IPS)
- HP ZR22w (1920x1080, UH-IPS) vagy akár egy ZR24w (H2-IPS)
- LG IPS IPS236V vagy az IPS231P (e-IPS) ahogy eljut kishazánkba, rőgtön tudunk a számodra biztosítani egyet.
Ha mégis akarsz a TN panelesek közül is beválogatni, akkor egy BenQ G2420HDBL-ből és egy LG W2363V-WF-ből is akár azonnal a rendelkezésedre bocsájthatunk egyet!Ha megfelelő a számodra, akkor megbeszéljük a részleteket!
Privátba akartam volna írni, de szvsz másokat is érdekel a felvetés, hátha más - nem TN !!!- paneles felajánlás is jönne majd, a leírtakon kívül!
-
El Kebir
őstag
Ha ilyen kicsi a választék a jóból, akkor nagyon egyszerű dolgod van!
Megnézed, hogy ebben a kategóriában (22-24") milyen IPS és xVA paneles monitor van a partnereknél (azt a pár darabot lehet tesztelni
) és már csak a teszt méretétől függően hozzá kell csak válogatni a TN paneles csodákat!
(kezdünk úgy járni, mint a Hofi viccben a hentesnél a vásárló...
)
hmmm, azért egy 22"-es 16:10-es kvázi ugyanakkora, mint egy 23"-as 16:9-es ... és ha tényleg nagyon "olcsó", ahogy írod, akkor még jobb választás is lehet.
Azzal hogy a 22"-os méretet kizárod szinte az összes kedvező áru ips panelest a kukába dobod, miközben, ahogy te 24"-ost vennél 23"-os helyett, én inkább vennek egy 22"-os ips-t, mint egy 24"-os tn-t, főleg ha egy árban is van, vagy még olcsóbb is!!
szvsz két coll nem nagy méretkülönbség, annál többet számít a panel minősége.
-
LaMotta
aktív tag
Ha a PH!-s közönséget nézzük, szerintem adnak a minőségre.. IPS Paneleseket nem is igazán teszteltetek még, egyeseknek az áruk is elérhetőek már (~70.000 Ft), szóval én támogatom old_artist (#14407)-es hozzászólását. Ráadásul időszakos betekintéseimre emlékezve ő eléggé tájékozott és a javaslatai naprakészek.
-
old_artist
addikt
Üdv!
Az alábbi monitorok szvsz érdekesek lennének az összehasonlításra és az általad már bevált tesztelési metódusra:
IPS panelesek:
- Asus PA246Q (p-IPS)
- Dell U2311h (e-IPS)
- Dell U2410 (rev.A02, H-IPS)
- HP ZR22w (UH-IPS) vagy inkább a ZR24w (H2-IPS)
- LG IPS IPS236V vagy IPS231P (e-IPS)
ezekhez *VA paneleseket, pl.:
- EIZO S2243W (S-PVA)
sőt, ... hozzá lehetne rakni pl. az EIZO FORIS FS2331 (c-PVA) monitort."gamer" monitorok közül (TN):
- LG W2363V-WF
- Asus ML238H
hozzá lehetne rakni pl. a Samsung XL2370 vagy a BenQ G2420HDBL monitort.A 27"-osok és "1ms" időzítésűek közül - esetleg:
- ViewSonic VX2739wm
- Samsung P2770FH
hozzá lehetne rakni pl. a Dell U2711 (H-IPS) monitort.Ezek a monitorok talán a "legkedveltebbek" (vagy azok lesznek), de más is hozzátehet a listához.
-
El Kebir
őstag
mivel kérdezed...
...lehetne mondjuk az LG egyik led háttérvilágítású ips panelos monitora, esetleg mellé egy régebbi "hagyományos" ips, ezekkel versenyezhetne valami drága tn paneles samsung (egyenlőtlen küzdelem
) és az árával versenyképes olcsó tn paneles (valamelyik gyorsabb válaszidejű, a játékosok miatt), és mehetne még egy fapados (vagy stílszerűen "fakeretes") nagyon alacsony áru versenyző d-sub-os bemenettel.
Ami szerintem érdekes összehasonlítás lenne:
- a kb hasonló árban kapható xVA vs IPS vs TN
- a kb hasonló képfelületet és felbontást adó, de jelentős árkülönbséggel kínált TN vs TNpersze most nem segítettem semmit, mert nem modntam egy konkrét típust se
-
Def26
félisten
Nekem pont jó a 22" -os 1920x1080 -ban. Ez van nekem Azért választottam ezt, mert kellett már az 1080p és olcsón meg akartam úszni. HDMI bemenetre meg nincs szükségem, arra ott van a nappaliban a TV.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged