Új hozzászólás Aktív témák
-
dipeti
senior tag
-
K_Gabor
tag
-
trisztan94
őstag
Uhh, hát ezek szerint nem nagyon értettem meg az OOP (és a patternek) fogalmát. Nagyon ritkán van olyan, hogy 0-ról kell lekódolnom egy pattern szerint valamit.
Tudsz esetleg ajánlani egy jó könyvet vagy videósorozatot ami ezt taglalja és elmagyarázza?
(#5068) j0k3r!
totalisan keverve van az angol es a magyar (getMagyarSzavak, isInMondat, stb.)
Na igen, valamikor meg tudom hirtelen fogalmazni magyarul a változó nevét, valamikor kicsit gondolkodom rajta és akkor csak leírom angolul, vagy félig magyarul félig angolul. Rossz szokás
Köszönöm, hogy elolvastátok és, hogy tanácsot adtatok, megpróbálom ezen területen komolyan elkezdeni fejleszteni magam, mert ez így nem állapot
-
Már húsz perce szívok a feltöltéssel lassan (nem volt elég az elmúlt hat óra a megírásához
), egyszerűen nem megy fel. A projekt elérhető innen, a szöveget meg egyrészt megpróbálom elküldeni privátban, aztán vagy átmegy vagy nem...
-
Hmm, a második lesz, mivel tervben van, hogy a user majd választhat, aztán a választása alapján növeli az itemek értékét.
A link alapján erre gondoltam, de elakadtamvar oraa = from c in db.Avasrol
orderby c.Idopont
where c.Jarat == "35avsz"
select c.Idopont;
foreach (var item in oraa)
{
DateTime time1 = new DateTime(item);
listbox35.Items.Add(time1.ToString("HH:mm",
CultureInfo.InvariantCulture));
} -
Mert egy menetrend programhoz használom. A db pedig csak óra&perc-et nem, csak teljes datetime-ot tud tárolni. A listboxba való kiíratáskor substringelem. Legalábbis eddig ez a verzió van, amiről tudom, hogy működik ("apró" problémákkal)
Jelenleg így néz ki maga a lekérdezés és a kiírás:
var oraaaa = from c in db.Avasrol
orderby c.Idopont
where c.Jarat == "35av"
select c.Idopont;
foreach (var item in oraaaa)
{
string dafuq = item.ToString();
listbox35.Items.Add(Convert.ToString(dafuq.Substring(11, 5)));
} -
Jester01
veterán
Regex olvashatatlan, nem lehet karbantartani és debuggolni. Ha ezen felül még a megalkotásához is segítség kell akkor aztán totál fölösleges. Ráadásul ha számít, akkor a kézi megoldás még sokkal hatékonyabb is lehet.
Egyszer hajnalig kerestünk egy hibát mire kiderült, hogy kollega egy nagyobb regexen belül [0-2][0-9]-et használt dátumból a nap kinyerésére és így 30.-án és 31.-én nem működött...
-
trisztan94
őstag
Múltkor elfelejtettem megköszönni
Végül így csináltam, sikerült is
Érdekes a Bing Maps és a Google Maps között a különbség. A Google Maps pontatlanabb volt, de mindet sikerült átrakni lat-long koordinátákba, a Bing Maps párat (124-et az 5000 valamennyiből) nem talált, de kb méterre pontosan berakta a koordinátákat. Sokat fejlődött az elmúlt pár hónapban.
-
zsambek
aktív tag
Hú, köszi szépen
Tehát " " -> string? ' ' -> char? és pl, ha az egy karakteres dolgot Char tömbe olvastam volna be, akkor elég lett volna ' '? Illetve még az a kérdésem, hogyha nem haragszol, hogyha int-et akarok megnézni, akkor milyen "" '' jel kell?
Köszi szépen előre is,
zsambek` -
zsambek
aktív tag
Szia,
Köszönöm szépen, ha ezt megoldom simán, utána nekilátok így is.
A feladatom az lenne, hogy a beolvasott értéknek egyenlőnek kellene lennie a tömbben lévő értéknek a sorszámával, ha ez megtörténik, akkor pedig ki kellene írnia az abban lévő sorban az ellenkező értéket. [F-->Alsó város, ha A, akkor pedig Felső város]Szerintem az a baj, hogy ezzel a sorszámát nem keresi meg, vagy nem tudom.
Console.WriteLine("Kéren írjom be egy értéket:");
int j = Convert.ToInt32(Console.ReadLine());
Console.WriteLine("A {0}. autó {1} felé ment", j, honnan[j] == 'F' ? "Alsó város" : "Felső város");
Console.ReadLine();
file.Close();Köszönöm szépen előre is,
zsambek` -
pvt.peter
őstag
Vmi hasonló megoldás lesz: [C# Store functions in a Dictionary]
-
zsambek
aktív tag
Szia,
Köszönöm szépen a tanácsaid, illetve köszönet Bobrooney kollégának a könyvért is.
Ha hajaz a C-re, vagy a Pascalra, akkor az tényleg a véletlen műve lehet, mivel eddig semmilyen programozási nyelvvel nem volt kapcsolatom.Mennyire lenne nagy kérés az, hogy segíts felírni ezt az osztályos dolgot ezzel példázva, és akkor szerintem ez alapján máskor is tudnám használni, vagy akár ezt a Listeset.
Köszönöm szépen,
zsambek` -
tototos
addikt
Köszönöm a segítséget. Igazából egy parsert írok ami egy bizonyos formátumú fájlból csinál egy másik struktúrájú filet.
Egy részlet:
Frames {
ID_DATA:0x00,iStars_LINSlave,2{
Supplier_ID,0;
Machine_ID,3;
Chip_ID,8;
}
LIN_CONTROL:0x20,MB_LINMaster,4{
Reg_Set_Voltage,0;
Ramp_Time,8;
Cut_Off_Speed,12;
Exc_Limitation,16;
Derat_Shift,24;
MM_Request,27;
Reg_Blind,30;
}
LIN_STATE:0x30,iStars_LINSlave,8{
MM_State,0;
Exc_Duty_Cycle,3;
Exc_Current,8;
Rot_Speed,16;
Temperature,24;
Derating,30;
Overheating,31;
iStARS_Voltage,32;
Exc_Current_Limit,40;
CRK_State,48;
INH_CRK_State,49;
Stop_Start_Warning,50;
LIN_Com_Error,51;
NotUsed,52;
Anticip_Timeout,53;
Stalled_Rotor,54;
Aborted_Crank,55;
SH_Timeout,56;
Exc_Fault,57;
Demag_Fault,58;
Bridge_Fault,59;
MS_Fault,60;
Overvoltage,61;
LoadDump,62;
Undervoltage,63;
}
}Annyit már megcsináltam hogy az összes white-space karaktert eltüntettem.
Ebből később majd a kisebb blokkok is feldolgozásra kerülnek, de először a Frame blokkot kellene matchelni a teljes fájl tartalmából. A fájl amúgy itt elérhető: example ldf -
-
oO7
őstag
-
Mister_X
nagyúr
Kösz mindkettőtöknek!
Hú, ennek most a fele nekem kínai
Amit nem értek, az az if és az else, pontosabban minek kell? Vagy az else akkor lép érvénybe, ha nem tudja végrehajtani az int.TryParse-t, mert betűk (is) lettek beírva?
A program így is lefutna, ha ez lenne ott?
int fahr = s;
Console.WriteLine ("szöveg");
var s = Console.ReadLine ();Vagy amit te leírtál, azzal deklaráltad az s-t? ( int fahr; alatti sorok )
-
sadams
tag
Elsősorban, ha lehetséges mindenképpen valamilyen belső lehetőséggel szeretném ezt megoldani, mert sokkal egyszerűbb lenne szerintem a dolog ezáltal.
És nem feltétlenül muszáj a hálózatot sniffer-nem, elég lenne, ha csak valahogyan előállítanám az SSL-el titkosított alakját az üzenetnek. -
trisztan94
őstag
Soak:
Középiskola, de nem nevezném meg, nem az iskolával van bajom, hanem azzal az egy tanárral, meg hát problémákat sem akarok magamnak ebből adódóan
Úgy van, hogy 3 csoportra van osztva egy osztály prog gyak-ra, csak ez az egy tanár ilyen, a többi mind rendesen tanító, egyetemi programozó-matematikus végzettségű, munkáját szerető fiatal tanár ("fiatal"), csak hát csoportot nem lehet váltaniAmúgy XP megy még a gépeken, Infó órán dreamweaver 2004, kötelezően html4, css2.. (mondjuk ez nem a suli hibája, az érettségi kicsit le van maradva e tekintetben)
-
trisztan94
őstag
Igazából a tanárom egy s*ggfej, 64 éves, sok mindent ő sem tud, az okosabb diákok magyaráznak néha neki el dolgokat.. Látszik rajta, hogy nagyon elege van már a munkájából, az az igazi zsémbes öregember
Ráadásul ha merek kérdezni valamit én vagyok a hülye, hogy nem tudom mi van, de persze, ha a "kedvencei" kérdeznek valami baromságot akkor mosolyogva mondja nekik..
Objektumokról nem esett még szó, nem csinálunk olyan bonyolult feladatokat, nagyjából megvan, hogy mit csinálnak, meg hogy mik azok. (Mivel a Webszerkesztést (ASP.NET, JS) magamtól viszonylag "kitanultam", ott használom is őket, de Win desktopban még sosem foglalkoztam velük komolyabban)
Tehát tudom, hogy mik azok, de nem ismerem őket annyira.Az órai feladatok nagy része txt fájlból olvasás és DataGridView-ben történő megjelenítésük körül forog, nem rég mentük kicsit bele a metódusokba. Ja, ráadásul a mintafeladatok (általában) Delphi-ben vannak írva, mikor C#-ot tanulunk.
Köszönöm, public-kal szépen megy
-
Ah, korrigálom magamat: az előbb linkelt a Gang of Four könyv (alapmű), a másik amire gondoltam egy másik sorozat: Pattern-Oriented Software Architecture. Ebből olvastam a második kötetet, de a többi is biztosan jó.
-
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
ASP.Net mvc4
Visual Studion belül (2012 express for web) lehet adatbázis tábla definíciót változtatni? Egy nyamvadt e-mail kulcsot szeretnék hozzáadni a UserProfile táblához, de mindig menteni akarja a .sql fájlt. Van erre valami egyszerű megoldás?
felbsz..Szerk: hoppá, nem válaszolni akartam
-
-
-
-
-
sztanozs
veterán
Array felett lehet foreach-elni, de a visszaadott értékek readonly-k lesznek...
Amúgy még for-ban is lehet tömbméretet változtani - persze nem c#-ban, hanem vb.net-ben (Redim Preserve). Sőt most látom, hogy végülis c#-ban is megoldgható, csak nem utasítással, hanem metódussal:
Array.Resize(ref arr, size); -
-
vlevi
nagyúr
"Ezzel nagyon gyorsan és igénytelenül át lehet hidalni a problémát."
Igen, ezért folytattam úgy, hogy változóba nem szívesen tenném én sem.Amúgy pedig azért kell néha elérni, mert időnként az "A" formról indítom a "B" formot, és jó lenne onnan néha néminemű dolgot elérni. Persze át is lehet adni paraméterként, van eset, amikor az az átadandó valami egy folyamatosan változó érték, és mire a "B" formon szükség van rá, addigra már más az értéke, mint a "B" form indításakor.
-
martonx
veterán
"(Szerintem ez a követelmény elég büdös.)"
jqgrid-et használnék, de kb. bármelyik javascript gridnek van filter-e, ahol megadhatsz feltételeket, jellemzően tartalmaz, kezdődik. A js grid ezeket a szűrési feltételeket stringként szépen át is ajax-olja szerver oldalra, ahol meg én szopok ezerrel a LINQ-val, hogy a kapott stringekkel valahogy megszűrjem a dátumot. -
amargo
addikt
write only off.
Naszóval, ez sem járható vagy még mindig nem értem (ui LINQPad):
string[] datesString = { "2012.10", "2012.10.23", null, "2011.10.23", "2009.10.23" };
var query =
(from d in datesString
where !string.IsNullOrEmpty(d) && d.Contains("2012")
select d).Dump();
result:
2012.10
2012.10.23Számomra azaz érthetetlen, ha karakterben van, akkor minek DateTime-ra konvertálni? Ha meg már arra lett konvertálva, akkor meg működik az is.
-
martonx
veterán
Bocs, pontosítok.
select mezo1, mezo2 from tabla1 where mezo2 like '%2012%'
Ahol a %2012% egy szabadon megadott kereső string. Azaz lehet 2012 vagy 2012.10 vagy 2012.10.23 vagy bármi.Egy ilyen kerülő ötletem van, de ez így könnyen belátható, hogy nem jó:
DateTime teszt = Convert.ToDateTime("2012.10");
var datas = from a in db.tabla
where a.mezo2.Value.Year == teszt.Year && a.mezo2.Value.Month == teszt.Month && a.mezo2.Value.Day == teszt.Day
select a;Ez így nem jó, túl szigorú, mert csak a 2012.10.01-es dátumokat hozza fel.
Ha az and-eket átírom or-okra, akkor meg túl megengedő lesz. Valahogy mindenképpen egy like-hoz hasonló működést kellene elérni. -
martonx
veterán
A switch-case ne vezessen félre, csak egy ötlet volt, hogy legrosszabb esetben hogy lehet megoldani az esetlegesen bejövő szűrendő mezők lekezelését.
A lényeg, ahogy írtam, hogy a sima where nem fogad el stringet bemenetként.
Csak lambda expressionöket. És ezekből összerakni dinamikusan egy tetszőleges mezőre Contains-t megvalósító expression-t nem olyan triviális (legalábbis nekem).Egyébként ha már ismét szóba került további bajom van. Ugyan dinamikus LINQ bővítménnyel már működik, de a dinamikus részben szám típusú mezőkre hibát dob a Contains.
No applicable method 'Contains' exists in type 'Int32'Per pillanat így néz ki a dinamikus megoldásom, ami szépen végigveszi az összes esetlegesen bejövő szűrést:
foreach (var rule in gridsettings.Where.rules)
{
datas = datas.Where(rule.field + ".Contains(@0)", rule.data);
} -
bpx
őstag
nekem az ilyen típusú feladatokra a rekurzió ugrik be 1 másodperc gondolkodás után, mint legegyszerűbb megoldás (ami persze nem azt jelenti, hogy optimális)
pl. a rekurzív függvény paraméterként kap egy koordinátapárt, ahol megvizsgálja, hogy talajszint >= 4?
ha igen, megáll
ha nem, "feltölti" a területet vízzel, és meghívja önmagát a szomszédos mezőkre - de csak ahol még nem járt (pl. ha ez kimarad, akkor ugye soha nem áll meg, és kapásból stackoverflow) -
-
-
N0S
csendes tag
Windows Forms-ot használok!
Egybeömlesztve: betűk és kitöltetlen mezők esetén is ugyanazt a hibaüzenetet adja, ezt szeretném különválasztani.
Értelem szerűen, ha betűt írok be a mezőbe akkor "betűt nem adhatsz meg" ha üres a mező, akkor "hiányos adat" szerű-hibaüzenetek jelenjenek meg. -
eziskamu
addikt
Köszönöm! Halad a dolog, de azért duplán szívás:
1. nem ismerem a c#-t, csak olvastam róla + 1-2 példaprogi
2. a mobilos .net miatt a netes c# példák nem mindig működnek, függvények/eljárások hiányoznak
De már megvan az amit nagyjából akartam, csak finomítani és foltozgatni kell. Az oroszlánrészt úgyis egy PC-n futó Javás dokkoló progi fogja csinálni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Íme az új Android Auto!
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Milyen NAS-t vegyek?
- Óra topik
- Tudományos Pandémia Klub
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged