- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsambek
aktív tag
Az egyetemen mi is most tanuljuk a C#-ot, szoval annyira nem latok bele. Olyanokat tudok tanacsolni, hogy rakj bele watchert, nezz meg tutorialokat, etc. Ha eddig mukodott, es most meg nem, akkor valamit atirtal..
Jo tanacs: Ha nem latod at, hogy mi a hiba, akkor ird be Google-be, hogy mit kapsz, ha a megoldast igy se talalod meg, akkor mondjuk egy tutorialbol nezd meg, hogy-hogy is kellene felloni egy ODBC Excel connectiont, hasonlitsd ossze, hogy a tied miben mas... Biztos vagyok benne, hogy meg fogod talalni!
Ha esetleg igy se megy, akkor pastebin az egesz kod + hiba, es megnezzuk, hogy tudunk-e segiteni. -
zsambek
aktív tag
Sziasztok,
Kész lett végül a 2007-es tavaszi érettségim. Használtam itt mindent. Szerencsére segítséget nem kellett már
http://www.jos.hu/down/ErProg/Sms_szavak_feladat.pdf
http://pastebin.com/8LWST1s9Az egyetlen egy kérdésem az, hogy a 207-es sorban ott miért a Key-t nézetem meg, miért nem a Valuet? Mivel a legtobbkilencid az egy szám, ami a tobbnel a Value-val kellene egyenlonek lennie, nem a Key-vel. A Key-be raktam a szavakat, míg a Value-be raktam a számokat.
Köszönöm a segítségeteket,
zsambek` -
zsambek
aktív tag
Szia,
Nagyjából így már érthető.
Következő probléma
static string szamozas(string szo)
{
char[] temp = new char[szo.Length];
for (int i = 0; i < szo.Length; i++)
{
temp[i] = szo[i];
}
int[] szamok = new int[szo.Length];
int lepteto = 0;
foreach (char x in temp)
{
if (x == 'a' || x == 'b' || x == 'c')
{
szamok[lepteto] = 2;
lepteto++;
}
if (x == 'd' || x == 'e' || x == 'f')
{
szamok[lepteto] = 3;
lepteto++;
}
if (x == 'g' || x == 'h' || x == 'i')
{
szamok[lepteto] = 4;
lepteto++;
}
if (x == 'j' || x == 'k' || x == 'l')
{
szamok[lepteto] = 5;
lepteto++;
}
if (x == 'm' || x == 'n' || x == 'o')
{
szamok[lepteto] = 6;
lepteto++;
}
if (x == 'p' || x == 'q' || x == 'r' || x == 's')
{
szamok[lepteto] = 7;
lepteto++;
}
if (x == 't' || x == 'u' || x == 'v')
{
szamok[lepteto] = 8;
lepteto++;
}
if (x == 'w' || x == 'x' || x == 'y' || x == 'z')
{
szamok[lepteto] = 9;
lepteto++;
}
}
char[] kod = new char[szo.Length];
for (int i = 0; i < szo.Length; i++)
{
kod[i] = Convert.ToChar(szamok[i]);
}
return new string(kod);
}http://www.jos.hu/down/ErProg/Sms_szavak_feladat.pdf
Valamiért megkapja az értékét, mivel kiíratás közben az üres helyek megvannak, viszont nem vesz fel értéket, ez mitől lehet? Esetleg rosszul konvertálom át a szamok-at? Próbáltam locals-val, de nem tudom megnézni ott sajnos.
Köszönöm szépen,
zsambek` -
zsambek
aktív tag
string teszt = "";
Dictionary<string, int> eredmenyek = new Dictionary<string, int>();
for (int i = 0; i < db; i++)
{
if (meccs[i].vendeg > meccs[i].hazai)
{
teszt = Convert.ToString(meccs[i].vendeg) + "-" + Convert.ToString(meccs[i].hazai);
if (eredmenyek.ContainsKey(teszt))
{
eredmenyek[teszt]++;
}
else
{
eredmenyek[teszt] = 1;
}
}
else
{
teszt = Convert.ToString(meccs[i].hazai) + "-" + Convert.ToString(meccs[i].vendeg);
{
eredmenyek[teszt]++;
}
else
{
eredmenyek[teszt] = 1;
}
}
}
StreamWriter ki = new StreamWriter("stat.txt");
foreach (var eredmeny in eredmenyek)
{
ki.WriteLine("{0}: {1} darab", eredmeny.Key, eredmeny.Value);
}Ha minden igaz működik. Köszönöm mégegyszer, nem tudom hova valósi vagy (megtaláltam), de az érettségi után egy sörre minimum a vendégem vagy
2 dolog:
1. Amikor azt nézem ,hogy meg van benne, és nincs benne, akkor ez az egész eredmenyek[teszt] = 1, hogyan kerülhet bele a listába? Az egy dolog, hogy megírom neki, hogyha berakom, akkor legyen 1 az eredménye, de ezzel az 1-el azt is megírom, hogy rakja bele?
A másik pedig az, hogy hogy jelenthet a kiírásnál az eredmeny egy egész sort a szótáramból? Gondolok itt arra, hogy az eredmeny.Key es az eredmeny.Value is ugyanahhoz tartozik.Bocsáss meg az értetlenségért, de ezt még szeretném megérteni
zsambek`
-
zsambek
aktív tag
Szia,
A Dictionary-től azért féltem, mert az az anagrammos nem volt a szívem csücske.
Most is sikeresen elakadtam vele...
string teszt = "";
Dictionary<string, int> eredmenyek = new Dictionary<string, int>();
for (int i = 0; i < db; i++)
if (meccs[I].vendeg > meccs(i).hazai)
{
teszt = Convert.ToString(meccs(i).vendeg) + "-" + Convert.ToString(meccs(i).hazai);
{
//Hogyan írom azt, hogy az eredmények dictionary, teszt nevezetű stringjének az int tömbjébe szeretnék plusz egyet adni?
}
}
else
{
teszt = Convert.ToString(meccs(i).hazai) + "-" + Convert.ToString(meccs(i).vendeg);
{
//Hogyan írom azt, hogy az eredmények dictionary, teszt nevezetű stringjének az int tömbjébe szeretnék plusz egyet adni?
}
}
}Valahogy így akarnám neki leiratni:
eredmenyek[teszt].AddBocsáss meg az értetlenségért, meg, hogy nem tanultam meg eléggé ezt a Dictionaryt, csak a Dictionaryvel annyi tiszta, hogyha hozzáakarok adni, akkor először a dictionary, utána, hogy melyik részébe, utána pedig, hogy mit. De itt valahogy nem jön össze
zsambek`
-
zsambek
aktív tag
Szia,
Tényleg, köszönöm szépen! És ez a /t tényleg nagyon jó ötlet!
Új nap, új érettségi feladat.http://www.jos.hu/down/ErProg/Foci_feladat.pdf
http://pastebin.com/zYACYjeL
Az első 6 feladat, ha minden igaz tökéletesen fut. Viszont az utolsó eredményeset nem tudom valamiért megcsinálni.
Két módon akartam megcsinálni:
1. 2 for ciklussal teletöltöm 100 lehetőséget (ha minden igaz, utána csak 50 lesz jó!?), és ellenőrzöm, hogy if vendég nagyobb, mint a haza, akkor azt rajta be az elsőre, ha nem, akkor a sima.
2. Ahogy most csináltam, de ez se tetszik neki, mert túl töltöm.Valami ötlet, ami hasonló a tudásomhoz?
Köszönöm és kellemes hétvégét,
zsambek` -
zsambek
aktív tag
Sziasztok,
Adott az alábbi érettségi:
http://www.jos.hu/down/ErProg/Lift_feladat.pdfÉs az alábbi programkód:
http://pastebin.com/Jn3BG6z9A problémám a 7-es, és a 8-as feladatban rejlik. Ha a 7-es feladatban egy olyan értéket adok meg a csapatnak, amely tuti, hogy csalt, akkor egy ilyen szöveggel vár a VS. "Az indexnek (nulla alapú) nagyobbnak vagy egyenlőnek kell lennie az argumentumlista méreténél."
Megnéztem a Localst, és szerintem normálisan feltöltötte a kódom.A 8-as feladatban pedig egy kis szövegértésbeli problémám van.
1. Honnan kapom meg a munka kódszámát, mitől függ?
2. Honnan tudom, hogy sikeres volt-e a munka?
3. Honnan tudom, hogy milyen kérdéseket tett fel az óra?
4. Milyen válaszokat kellene bekérnem?Van egy nagyon elvetemült ötletem, hogy a munka kódszámát is a felhasználó fogja beírni, meg a munka sikerességét is, de nem hiszem.
Köszönöm a segítségeteket,
zsambek` -
zsambek
aktív tag
válasz
Peter Kiss #5524 üzenetére
Ez kicsit bonyolultabbnak tűnik, mint az enyém
Ez mennyire high C# programozás kategória már?
zsambek`
-
zsambek
aktív tag
Menő ez az immediate window!
Új nap, új érettségi. Most a 2009 májusi, idegennyelvűt csináltam. Látni fogjátok, hogy az 5. feladat nem a legszebben sikerült, arra szeretnék kérni, valami tuti ötletet, ha szabad a mester uraktól
. Illetve az utolsó feladat valamiért nem tetszik neki, mert a kimeneti állományban, csak a nem volt elég pénzeseket írja ki, és szerintem azt is elindexelve.
Ja, és még ilyennel nem találkoztam, de ez a Tabulátoros elválasztás, hogy működik?
Amúgy tök durva, sokkal jobban lázba hoz most már egy programozás feladat, mint egy matek, illetve az is érdekes, hogy szerintem, amikor sikerül megoldani egy feladatot, akkor ezerszer jobb érzés fog el, mintha matekból kiszámolnék, egy függvény alatti területet, vagy bármi mást
http://pastebin.com/ZpzA13jc
http://www.jos.hu/down/ErProg/Automata.pdf
Köszönöm szépen,
zsambek` -
zsambek
aktív tag
Szia,
Úgy ahogy szerintem értem..
Megcsináltam most a 2009 októberi érettségit, viszont van egy-két dolog, ami nem tiszta, illetve ezzel az osztással is van bajom, lehet, hogy mégsem értem.
Az én elméletem:
Van egy számom, 5600 elosztom 3600-al, maradék nélkül. Ez visszaad nekünk 1-et (ez az óra), utána 5600-ból kivonok 5600 / 3600-at, és ezt osztom 60-val, így megkapom, hogy hány perc van benne, utána 5600-ból kivonom az 5600/3600-at, és kivonom még az előbbit. Ezáltal meg kellene kapnom a másodperceket is, viszont nem kapom meg. (kicsit belezavarodtam már én is a végére, lehet azért nem jött össze
)
Itt van a programkódom:
http://pastebin.com/R0V4CU6KItt pedig a feladat:
http://www.jos.hu/down/ErProg/Utepites.pdfUi.:A dupla for ciklusra közben rájöttem, hogy a fejemben lefuttattam
Köszi,
zsambek` -
zsambek
aktív tag
Szia,
Végül nem találtam meg a hibámat, hogy miért nem ír ki semmit fájlba, de majd megnézem, ha lesz több időm :/
1. kérdésem, hogy az (int) = A Convert.ToInt32-vel?
2. kérdésem, hogy a Math.Ceilingnél, ha 10 lenne, akkor 5 / 10, akkor 5-t kapok? Ha pedig 10.0, akkor 0,5-t kapok? Ezt jelenti a maradékos osztás?És ugye ez csak ennél a Math.Ceilingnél van?
3. kérdésem, hogy % 10, az azt jelenti, hogy milyen maradékot ad az osztás?
4. kérdésem, hogy "A /10*10 maradékos osztással levágja az utolsó számjegyet, a diff meg az a szám, amit a kerekítés miatt hozzá kellett csapni." Tehát 505 --> elosztom 10-el, akkor 50-et kapok, megszorzom 10-el, akkor 500-at, és a diff, azt pedig a switch case-m megadja? Az a bajom, hogy akkor mikor kapok 50,5-t? ha Double-ben vagyok, vagy ha 10.0-val amit már előbb is leírtam? Intager tud kezelni tizedes jegyeket?Bocsi a hülye kérdések miatt, de így közeledve az érettségihez egyre inkább izgulok, és mindenre akarom tudni a választ, ne csak úgy programozzak, mint egy robot
Köszi,
zsambek` -
zsambek
aktív tag
Sziasztok!
Lement a bolondballagás, aztán elballagott a vén diák, utána pedig elkezdtem tanulgatni történelemre, meg magyarra, hogy legalább legyen meg a 4-es, ha már úgyis duplázok infót, meg matekot. A suliban megcsináltam Karma a megoldásod, mindenki csodálkozott, hogy meg lehet csinálni, de még a Dictionary alatt kicsit rezeg a léc nálam.
A mai nap ráuntam a történelem könyv olvasgatásra, és hát úgyis informatikából is érettségizek, tehát infózzunk.
A 2010. tavaszi feladatsort nézegettem, és véleményem szerint ez egy sokkal egyszerűbb feladat, de itt is megakadtam pár helyen, illetve elgondolkodtatott a megoldókulcs, mert néhol más a megoldásom. :/
http://pastebin.com/2AF4MgHb
http://www.jos.hu/down/ErProg/Helyjegy.pdf
Az első kérdés:
Az árat jól határoztam meg, még a kerekítés előtt, illetve, hogyan tudom Math.Round-val úgy kerekíteni, ahogy a feladat kéri? (A jegy árának meghatározásakor az értéket öttel osztható számra kell kerekítenie. (1, 2, 6
és 7 esetén lefelé, 3, 4, 8 és 9 esetén pedig felfelé kell kerekítenie.))A második kérdésem az,:
hogy a 6-os feladatban, amikor számozom, akkor ugye kettőt kellene kivonni a végső eredményből, mivel az első megállót is beleszámoltam, és az utolsót is?A harmadik kérdésem pedig az,:
,hogy a 7. feladatban hol nem történik az adatbetöltés? Valaki írta itt nekem, hogy lehet közben nézni, hogy mikor mennyi érték van egy adott tömbben, de ezt hogyan hozom elő? (esetleg, ha valaki rögtön észrevenné, akkor meg is oszthatná velem a hibámat)
Köszönöm szépen,
zsambek` -
zsambek
aktív tag
Szia,
Ne haragudj, már teljesen hülyének érzem magam
Most itt létrehoztam egy új listát, elkülönülve a Dictionary-mtől, viszont ezt hogyan rakom vissza a dictionary-be, miután visszaraktam, utána hogyan tudom azt megcsinálni, hogy azokat a szavakat írja ki, amelyeknek a key.length-je a leghosszabb? Elnézést az értetlenkedésemért, de én nekem ez nagyon új
zsambek`
-
zsambek
aktív tag
Szia,
Köszönöm a segítséget, de nagyon hülyének érzem magam ehhez a Dictionary-s dologhoz.
Dictionary<string, List<string>> myDic = new Dictionary<string,List<string>>();
foreach (string szo in szotar)
{
var key = Rendez(szo);
if (myDic.ContainsKey(key)) //Ez itt miért nem simán Contains, mint a Listnél, vagy a Stringnél?
{
myDic[key].Add(szo);
}
else
{
List<string> uj = new List<string>();
uj.Add(szo);
myDic[key] = uj;
}
}Először abban meg tudnál erősíteni, hogy ez jó?
Másodszor pedig nem tudom, hogy ezt hogyan tudnám egyáltalán sorba rendezni, igazából szerintem semmit nem tudok sorbarendezni
for (int i = 1; i <= 7; i++)
{
for (int j = 0; j < 40; j++)
{
for (int l = 0; l < k; l++)
{
if (fuvarok[l].nap == i & fuvarok[l].fuvarszam == j)
{
ki.WriteLine("{0}. nap {1}. út: {2} Ft", i, j, penz(l));
}
}
}
}Talán ez volt a maximum, amit csináltam, illetve az egyszerű. Array.Sort, ami a listát sorbarendezi.
Valami ilyesmire gondolnék. Array.Sort(myDic[key.Length]), de ez szerintem nagyon butyutaság. Vagy az Array.Sort az ilyenekre nem való?
A tanításról tényleg annyit, hogy lehet, hogy a számítástechnikás sulikban tényleg jobb az informatikának az oktatása, de nálunk sajnos elég szerényes, az alap dolgokat megtanították, be tudok olvasni, meg, hogy a tömböt, hogy kell kezelni, meg az alap metódusokat, nagyobb, kisebb, meg ilyen kereséseket, de kb. itt meg is állt az oktatás. A többit szerintem Tőled, illetve neten lévő tutorialokból, meg érettségi megoldókulcsokból tanultam.
A LINQ tudásodra pedig irigy vagyok!
zsambek`
-
zsambek
aktív tag
Kezdem azt érezni, hogy a korábbi évek feladatai egyre nehezednek.
http://pastebin.com/x28gXepj
A 7. feladatnál eddig jutottam, de ez több sebből is vérzik, mivel már az első List-et se akarja kiírni, mert nem tölti fel. Az az első számú gondom, hogy ez a List-es dolog nekem még nagyon új, igazából az egész C#, meg programozási nyelvek, és olyan dolgokat is benézek, amit egy haladó magának értetődőnek vesz
Remélem ha nem az érettségi előtt, de egyetemen már én is úgy fogok gondolkodni!
Köszönöm,
zsambek` -
zsambek
aktív tag
Ha minden igaz, akkor működik a 6. feladat, de azért beküldöm ellenőrzésre, ha valakinek van valami ötlete.
#region 6. Feladat
int maxhossz = 0;
{
if (szo.Length > maxhossz)
{
maxhossz = szo.Length;
}
}
List<string> leghosszabb = new List<string>();
{
if (szo.Length == maxhossz)
{
foreach (string szo1 in szotar)
{
if (Rendez(szo) == Rendez(szo1) && !leghosszabb.Contains(Convert.ToString(szo1)))
{
leghosszabb.Add(szo1);
}
}
}
}
foreach (string leghosszabbanagramma in leghosszabb)
{
Console.WriteLine(leghosszabbanagramma);
}
#endregion -
zsambek
aktív tag
Szia,
Egyre inkább félek az érettségitől
A kérdésem az, hogy a var az mit tud?
static string Rendez(string szo)
{
char[] temp = new char[szo.Length];
temp = szo.ToCharArray();
Array.Sort(temp);
return new string(temp);
}Én így csináltam, de véleményem szerint feleslegesen csináltam a char[] tempet. Hanem mondjuk stringbe kellett volna beletölteni, de azt nem tudom, hogy azzal meg tudom csinálni a Sort-ot-e
zsambek`
-
zsambek
aktív tag
Szia,
Bent van a Linq, viszont valamiért nem akarja az igazságot a program.
Azt írja, hogy Nincs a szótárban anagramma, tehát a feltétel nem működött.Console.WriteLine("Kérem adjon meg egy szót");
string anagramma = Console.ReadLine();
char[] otos = anagramma.ToCharArray();
Console.WriteLine(otos);
int talalt = 0;
{
char[] temp2 = szo.ToCharArray();
Array.Sort(temp2);
if (otos.SequenceEqual(temp2))
{
Console.WriteLine(szo);
talalt++;
}
}
if (talalt == 0)
{
Console.WriteLine("Nincs a sztárban anagramma");
}Esetleg valami ötlet?
U.i.: a >=2-t átjavítottam, köszi!
Köszönöm,
zsambek` -
zsambek
aktív tag
Szia,
Köszönöm szépen, még egy kis magyarázatra lenne szükségem, hogy akkor itt hogyan történt az egyezés megnézése?
string[] ketszo = new string[2];
Console.WriteLine("Kérem adjon meg két szót 1 darab szóközzel elválasztva!");
ketszo = Console.ReadLine().Split(' ');
int megvan = 0;
{
if (ketszo[0] == szo)
{
megvan++;
}
if (ketszo[1] == szo)
{
megvan++;
}
}
if (megvan == 2)
{
Console.WriteLine("Anagramma");
}
else
{
Console.WriteLine("Nem anagramma");
}Köszönöm!
zsambek` -
zsambek
aktív tag
Szia,
Először is köszönöm az ötletet, tényleg nagyon kacifántosan akartam megcsinálni a feladatot.
Viszont a problémám az, hogy míg az előbbi feladatban engedte az összehasonlítást, itt már valamiért nem engedi.
Console.WriteLine("Kérem adjon meg egy szót");
string anagramma = Console.ReadLine();
char[] otos = anagramma.ToCharArray();
Console.WriteLine(otos);
int talalt = 0;
{
char[] temp2 = szo.ToCharArray();
Array.Sort(temp2);
if (otos == temp2) //erre gondolok!
{
Console.WriteLine(szo);
talalt++;
}
}
if (talalt == 0)
{
Console.WriteLine("Nincs a sztárban anagramma");
}Mi ennek az oka, és hogyan kell elképzelnem ezt a char tömböt?
Nagyon szépen köszönöm,
zsambek` -
zsambek
aktív tag
Sziasztok,
http://pastebin.com/QNeXcPgt
http://www.oktatas.hu/pub_bin/dload/kozoktatas/erettsegi/feladatok2010osz/e_info_10okt_fl.pdf
Elakadtam sajnos az utolsó feladatoknál. Karma mester tanácsára elkezdtem List-ben gondolkodni, viszont olyan gondokba ütköztem, amibe ha struct-ban csináltam volna, akkor is sikerült volna.
5. feladat:
Úgy gondoltam, hogy lebontom a beolvasott szót karaktereire, utána a szótárból szót is mindig lebontom karaktereire, és megnézem, hogy első lebontott szó van e a másikban, és ha van, akkor törölje onnan ki (eddig nem tudtam eljutni), és így tovább, aztán ha a lebontott szóból kitöröltem az összes karaktert, akkor kiírja a szót. A Containsra már rájöttem, hogy az nagyon rossz, mivel ABLAK-nál és ABLK-nál anagrammát jelezne.6. feladat:
A leghosszabb szó meghatározása szerintem sikerül, viszont itt is valamilyen kitörlős megoldással szeretnék dolgozni, tehát, ha az adott szót egyszer már kiírtam, akkor törölje a listából, mert már többé nem akarom használni, ezáltal nem lesz ismétlés.7. feladat:
Itt is törléses dolgot szeretnék a listából, de arra nincs ötletem, hogy hogyan tudok szo.Length szerint sorba rendezni.Nagyon szépen köszönöm, ha segít valaki, és természetesen bármi más ötletet szívesen fogadok.
zsambek` -
zsambek
aktív tag
Sziasztok,
Az a nagy problémám lenne, hogy nem tudom megoldani a 2011. októberi érettséginek a 4., illetve 5. feladatát. A 3. feladatban az én általam kigondolt for ciklusokban lévő if függvények végül nem hozták a várható eredményt, ezért azt töröltem, illetve az utolsó feladatban pedig rájöttem, hogy attól még megmondom, hogy a kisebb, nagyobb, pont ugyanakkor elmenőknél megy felfele a számláló, amíg eléri a 27-et, azzal még nem tudom a feladatot megoldani, mivel nem tudom, hogy a teljes időtartamban hány szabad szoba van.
Nagyon megköszönném, hogyha ilyen eléggé amatőr programozási szinten valaki megírná ezt a feladatot, és esetleg kommentálná, ha szerinte nem egyértelmű.Ez a feladat: http://www.jos.hu/down/ErProg/Pitypang.pdf
Ez pedig az én kódom: http://pastebin.com/DZJvQhjkNagyon hálás lennék,
Köszönöm szépen,
zsambek` -
zsambek
aktív tag
Szia,
Ne haragudj, annyira benne vagyok ebben, hogy teljesen evidens volt számomra, hogy mindenki tudja, hogy mire gondolok...
"A futár az egyes utakra az út hosszától függően kap fizetést az alábbi táblázatnak
megfelelően:
1 – 2 km 500 Ft
3 – 5 km 700 Ft
6 – 10 km 900 Ft
11 – 20 km 1 400 Ft
21 – 30 km 2 000 Ft
Kérjen be a felhasználótól egy tetszőleges távolságot, és határozza meg, hogy mekkora
díjazás jár érte! Ezt írja a képernyőre!
8. Határozza meg az összes rögzített út ellenértékét! Ezeket az értékeket írja ki
a dijazas.txt állományba nap szerint, azon belül pedig az út sorszáma szerinti
növekvő sorrendben az alábbi formátumban:
1. nap 1. út: 700 Ft
1. nap 2. út: 900 Ft
1. nap 3. út: 2000 Ft
…
" -
zsambek
aktív tag
Sziasztok,
http://pastebin.com/CVTH4UPf
Nem olvastam végig a feladatot, és nem láttam, hogy a legvégén először nap, másodszor pedig fuvarszám alapján kell sorba rendeznem, úgy, hogy csúszik vele a fuvarkm is.
Az a kérdésem, hogy megoldható ez most, és ha igen, akkor hogyan?(talán még annyit megkérhetnék, hogy ilyen nagyon lebutítva írjátok le, mivel még nagyon kezdő vagyok
)
Köszönöm szépen,
zsambek` -
zsambek
aktív tag
Sziasztok,
Érettségire készülök, és az alábbi if tömkeleget szeretném kicsit csökkenteni. Hogyan tehetem meg?
(6. feladat)
http://pastebin.com/sBzpzVXB
Nagyon szépen köszönöm a segítséget,
zsambek` -
zsambek
aktív tag
Hú, köszi szépen
Tehát " " -> string? ' ' -> char? és pl, ha az egy karakteres dolgot Char tömbe olvastam volna be, akkor elég lett volna ' '? Illetve még az a kérdésem, hogyha nem haragszol, hogyha int-et akarok megnézni, akkor milyen "" '' jel kell?
Köszi szépen előre is,
zsambek` -
zsambek
aktív tag
Szia,
Köszönöm szépen, ha ezt megoldom simán, utána nekilátok így is.
A feladatom az lenne, hogy a beolvasott értéknek egyenlőnek kellene lennie a tömbben lévő értéknek a sorszámával, ha ez megtörténik, akkor pedig ki kellene írnia az abban lévő sorban az ellenkező értéket. [F-->Alsó város, ha A, akkor pedig Felső város]Szerintem az a baj, hogy ezzel a sorszámát nem keresi meg, vagy nem tudom.
Console.WriteLine("Kéren írjom be egy értéket:");
int j = Convert.ToInt32(Console.ReadLine());
Console.WriteLine("A {0}. autó {1} felé ment", j, honnan[j] == 'F' ? "Alsó város" : "Felső város");
Console.ReadLine();
file.Close();Köszönöm szépen előre is,
zsambek` -
zsambek
aktív tag
Szia,
Köszönöm szépen a tanácsaid, illetve köszönet Bobrooney kollégának a könyvért is.
Ha hajaz a C-re, vagy a Pascalra, akkor az tényleg a véletlen műve lehet, mivel eddig semmilyen programozási nyelvvel nem volt kapcsolatom.Mennyire lenne nagy kérés az, hogy segíts felírni ezt az osztályos dolgot ezzel példázva, és akkor szerintem ez alapján máskor is tudnám használni, vagy akár ezt a Listeset.
Köszönöm szépen,
zsambek` -
zsambek
aktív tag
válasz
martonx #4620 üzenetére
Sziasztok!
Én rontottam el, igen utána már rögtön while-l csináltam, csak az volt a baj, hogy debugban néztem, és ott a localsokat, hogy-hogy tölti fel a sorokat, és mivel csomó sor ugyanazzal a számmal kezdődött nem láttam változást, ezért hittem azt, hogy elrontottam.
Erről a List-es dologról tudnál küldeni valami magyar linket, ami elmagyarázza? Vagy csak Google a barátom?
Köszi szépen a segítségetek,
zsambek` -
zsambek
aktív tag
Sziasztok,
Nagyon új vagyok a C# témában, és szeretném a segítségeteket kérni. Nem tudom, hogy-hogy működik itt, de a 2009-es októberi érettségivel próbálkozom, eddig elég silányan. A feladat az lenne, hogy van 1105 sorunk, mindegyik sor úgy néz ki (szóközökkel tagolva), hogy Óra, Perc, Másodperc, Hosszidő(az utat hány mp alatt tenné meg), illetve azt, hogy honnan érkezik, ez egy F vagy egy A betű.
Nem tudom igazából, hogy mit rontok el, de azt se, hogy mi lenne a helyes megoldás. Locals-ban végig követtem, de sajnos a tömböket nem tölti fel egyszerűen.
Amennyiben ez már inkább egy magasabb szintű C# topik, akkor elnézéseteket kérem.
Köszönöm szépen előre is a segítségeteket,
zsambek`
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest