- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
Új hozzászólás Aktív témák
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Van arra lehetőség, hogy emuláljak egy game controller HID device-t c# programból? A terv az lenne, hogy külső interfészen érkező adatok alapján vezéreljünk egy játékot. Eddig egy külső kis mikrovezérlő végezte ezt, de jó lenne ha nem lenne szükség külső eszközre, hanem "tisztán" szoftveresen megoldható lenne a dolog.
Köszönöm
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Egy nem hétköznapi kérdésem lenne hozzátok. C#-ból tudok emulálni egy game controllert a windowsnak? A feladat az lenne, hogy a C# program kap adatokat egy kommunikációs buszról, emulál egy game controllert és az adatoknak megfelelően állítja a controller paramétereit(x tengely és pár gomb állapota).
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Egy mappastruktúrát kell ellenőriznem a merevlemezen, hogy léteziik-e és amik hiányoznak azoakt létrehozni. A struktúrában vannak fájlok és mappák is. Ezt hogy lehet szépen tárolni a kódban?
Köszönöm a segítséget
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Van egy kis problémám text fájl beolvasással és feldolgozással.
Adott egy x soros textfile amiből egy bizonyos stringet tartalmazó sort ki akarok venni és a többi sort beolvasni egy stringbe.
A következő kódot írtam hozzá :
Var lines = File.ReadAllLines();
var input = from line in lines
Where (!line.Contains("dblink"))
Select line;A lines tömbben még megvannak a sorok de az input változóban már csak valami System.IEnum szöveg van.
Köszönöm a segítséget
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Újból egy elég érdekes kérdéssel fordulnék hozátok. Van egy alkalmazásom ami futtot egy batch scriptet, ami elég sokáig időzik a futással. Azt szeretném megoldani, hogy ha az én alkalmazásomat task managerből leállítják akkor le tudjam állítani az indított srcipt futását és ki tudjak törölni temporális mappákat.
Eddig a formclosing eventet használtam, és megállítottam a bezárást, majd utána kiléptem én az alkalmazásból, de így nem tud végigfutni teljesen a törlő algoritmus, gondolom a windows előbb állítja le a saját alkalmazásom. -
tototos
addikt
válasz
lord.lakli #6563 üzenetére
Hát nem nagyon szeretném kimenteni sehova, ez a probléma. Vagy ha úgy meg lehet csinálni hogy csak a program férjen hozzá az adott mappához és senki más akkor talán járható.
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Szeretnék írni egy programot, ami kpépes meghívni egy batch fájlt, ami pedig make fájlokat hivogat. A nehézség a dologban, hogy ezeket a fájlokat szeretném belefordítani a a kódomba resource-ként. A process.StartInfo.WorkingDirectory-nek meg tudok adni belső a programhoz hozzáadott könyvtárat?
Köszönöm a segítséget
-
tototos
addikt
válasz
Peter Kiss #5626 üzenetére
Szia.
Lenne pár kérdésem.
public class LdfFileSource : ILdfSource
{
private readonly string _fileName;
private readonly LdfFileParser _fileParser;
public LdfFileSource(string fileName, LdfFileParser fileParser)
{
_fileName = fileName;
_fileParser = fileParser;
}
~LdfFileSource()
{
Dispose(false);
}
protected virtual void Dispose(bool disposing)
{
}
public void Dispose()
{
Dispose(true);
}
public LdfDataSet Load()
{
return _fileParser.ParseLdf(_fileName);
}
}Itt a Dispose mit csinál pontosan?
-
tototos
addikt
De szar a 2013-as visual studio
Miért nem lehet kiválasztani hogy melyik nyelveket rakja fel? Nem akarok használni c++-t f#-t és más egyé dolgokat szimplán csak a c# érdekel, és nem fogok ezért 6 giga helyet pazarolni -
tototos
addikt
válasz
Megnéztem. Köszönöm a segítséget, így tényleg átláthatóbb lett az egész. Nem használtam még soha Datasetet, itt is először nélküle akartam megoldani a tárolást, de a megjelenítésnél sokkal egyszerűbbnek tűnt ezt használni.
Igyekezetem ellenére úgy látszik, mégsem sikerült jó kódot írnom. Működni működik szépen, de a megjegyzésekből ítélve van még mit fejleszteni rajta
Köszönöm még egyszer mindenkinek a hozzászólásokat. -
tototos
addikt
válasz
Köszönöm a megjegyzéseket
Az XML a tárolásra érted? Beágyazott rendszeren lesz feldolgozva a kimeneti fájl és ott az xml alapú tárolás nagyon sok memóriát igényelne. -
tototos
addikt
Sziasztok!
Egy kis véleményt szeretnék a következő kódról. LDF parser
Mi kellene máshogy csinálni illetve vannak-e durva hibák. -
tototos
addikt
Sziasztok!
Egy kis gui-s segítség kellene. Egy gantt chart-hoz hasonló felületet szeretnék megvalósítani, annyi lenne a lényeg, hogy a felbontása perc alapú legyen, és amikor közeledik a határidő akkor váltson pirosra a task és villogjon. A taskok feltöltése legyen viszonylag könnyen kivitelezhető akár webes felületről is. Van esetleg ötletetek hogy merre induljak el?
Köszi
-
tototos
addikt
Egy kis programot írok, ami egy project fájlból csinál egy másikat. Az xml egy alap beállítást tartalmaz majd ebbe rakok még be elemeket és elmentem egy mappába. A C fájl pedig egy az egyben le lesz mentve egy mappába. Azért akarom a kódba rakni, hogy csak az exe-t kelljen futtatni, és ne kelljen még 2 fájlt is tárolni mellette.
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Tudom nem a legszebb megoldás de szeretnék magában a programban tárolni egy c kódot és egy xml fájlt. Erre mi a legjobb megoldás? Hozzak létre stringeket aminek az értékei az adott fájlok tartalma lenne?
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Van egy string tömböm amiben elérési utak vannak tárolva. Ezeket szeretném kicsit átalakítani.
Például:PARENT-3-PROJECT_LOC/a/b/c/valami.c
helyett ez kellene
../../../a/b/c/valami.c
Lényegében a számnak megfelelő ../ kell. Van erre valami szép megoldás?Köszi
-
tototos
addikt
Sziasztok!
XMl editort szeretnék írni c#-ban de nem tudom hogy kezdjek hozzá.
A feladat az lenne hogy egy xml alapú fájlból kinyerni adatokat majd azokat beírni egy másik xml fájlba.
Példa:<link>
<name>Application/Demo/GUIDEMO.c</name>
<type>1</type>
<locationURI>PARENT-2-PROJECT_LOC/Demo/GUIDEMO.c</locationURI>
</link>
Az egyik fájl tartalmaz egy ilyen sort és a másik fájlba ilyen sort kellene belőle csinálni:
<File name="Application/Demo/GUIDEMO.c" path="Demo/GUIDEMO.c" type="1"/>Hogy lehetne ezt egyszerűen kivitelezni?
Köszönöm a segítséget
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Textwriterrel hogy tudok float típust kiírni fájlba úgy, hogy ne a magyar ,-t írja hanem a .-t?
-
tototos
addikt
Sziasztok!
lehet olyat csinálni regexpben, hogy az ismétlődéseket kiszedje külön machgroupokba?
Itt a string:
Frames{ID_DATA:0,iStars_LINSlave,2{Supplier_ID,0;Machine_ID,3;Chip_ID,8;}LIN_CONTROL:32,MB_LINMaster,4{Reg_Set_Voltage,0;Ramp_Time,8;Cut_Off_Speed,12;Exc_Limitation,16;Derat_Shift,24;MM_Request,27;Reg_Blind,30;}LIN_STATE:48,iStars_LINSlave,8{MM_State,0;Exc_Duty_Cycle,3;Exc_Current,8;Rot_Speed,16;Temperature,24;Derating,30;Overheating,31;iStARS_Voltage,32;Exc_Current_Limit,40;CRK_State,48;INH_CRK_State,49;Stop_Start_Warning,50;LIN_Com_Error,51;NotUsed,52;Anticip_Timeout,53;Stalled_Rotor,54;Aborted_Crank,55;SH_Timeout,56;Exc_Fault,57;Demag_Fault,58;Bridge_Fault,59;MS_Fault,60;Overvoltage,61;LoadDump,62;Undervoltage,63;}}Ebből szeretném kinyerni az adatokat groupokban.
Ezta pattern írtam: (\w+):(\d+),(\w+),(\d+)\{([\w,;]+)\}
Ami a gond, hogy a { utáni részt nem szedi szét kisebb csoportokba, hanem egyben hagyja. Egy lépésben szeretném ezt, tudom meg lehet, hogy a groupot még tovább vágom egy későbbi lépésben.
Most így néz ki a csoportosítás:
[0][0] = ID_DATA:0,iStars_LINSlave,2{Supplier_ID,0;Machine_ID,3;Chip_ID,8;}
[0][1] = ID_DATA
[0][2] = 0
[0][3] = iStars_LINSlave
[0][4] = 2
[0][5] = Supplier_ID,0;Machine_ID,3;Chip_ID,8;ebből szeretnék egy ilyet:
[0][0] = ID_DATA:0,iStars_LINSlave,2{Supplier_ID,0;Machine_ID,3;Chip_ID,8;}
[0][1] = ID_DATA
[0][2] = 0
[0][3] = iStars_LINSlave
[0][4] = 2
[0][5] = Supplier_ID,0;
[0][6] = Machine_ID,3;
[0][7] = Chip_ID,8;Köszönöm
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Még mindig regex kérdés.
Adott a következő string:Aborted_Crank:1,0,iStars_LINSlave,MB_LINMaster;
Anticip_Timeout:1,0,iStars_LINSlave,MB_LINMaster;
Bridge_Fault:1,0,iStars_LINSlave,MB_LINMaster;
CRK_State:1,0,iStars_LINSlave,MB_LINMaster;
Chip_ID:8,0,iStars_LINSlave,MB_LINMaster;
Cut_Off_Speed:4,0,MB_LINMaster,iStars_LINSlave;
Demag_Fault:1,0,iStars_LINSlave,MB_LINMaster;
Derat_Shift:3,0,MB_LINMaster,iStars_LINSlave;
Derating:1,0,iStars_LINSlave,MB_LINMaster;
Exc_Current:8,0,iStars_LINSlave,MB_LINMaster;
Exc_Current_Limit:8,0,iStars_LINSlave,MB_LINMaster;
Exc_Duty_Cycle:5,0,iStars_LINSlave,MB_LINMaster;
Exc_Fault:1,0,iStars_LINSlave,MB_LINMaster;
Exc_Limitation:8,0,MB_LINMaster,iStars_LINSlave;
INH_CRK_State:1,0,iStars_LINSlave,MB_LINMaster;
LIN_Com_Error:1,0,iStars_LINSlave,MB_LINMaster;
LoadDump:1,0,iStars_LINSlave,MB_LINMaster;
MM_Request:3,1,MB_LINMaster,iStars_LINSlave;
MM_State:3,0,iStars_LINSlave,MB_LINMaster;
MS_Fault:1,0x0,iStars_LINSlave,MB_LINMaster;
Machine_ID:5,0x0,iStars_LINSlave,MB_LINMaster;
NotUsed:1,0x0,iStars_LINSlave,MB_LINMaster;
Overheating:1,0x0,iStars_LINSlave,MB_LINMaster;
Overvoltage:1,0x0,iStars_LINSlave,MB_LINMaster;
Ramp_Time:4,0x0,MB_LINMaster,iStars_LINSlave;
Reg_Blind:2,0x0,MB_LINMaster,iStars_LINSlave;
Reg_Set_Voltage:8,0xA0,MB_LINMaster,iStars_LINSlave;
Rot_Speed:8,0x00,iStars_LINSlave,MB_LINMaster;
SH_Timeout:1,0x0,iStars_LINSlave,MB_LINMaster;
Stalled_Rotor:1,0x0,iStars_LINSlave,MB_LINMaster;
Stop_Start_Warning:1,0x0,iStars_LINSlave,MB_LINMaster;
Supplier_ID:3,0x0,iStars_LINSlave,MB_LINMaster;
Temperature:6,0x0,iStars_LINSlave,MB_LINMaster;
Undervoltage:1,0x0,iStars_LINSlave,MB_LINMaster;
iStARS_Voltage:8,0x00,iStars_LINSlave,MB_LINMaster;Ebből szeretném kinyerni az egyes Signalokat külön külön.
A következő kifejezést írtam de nem akar működni:
([a-zA-Z_]+):(\d+),(\d+),([a-zA-Z_]+),([a-zA-Z_]+,)*[a-zA-Z_]+;Köszi a segítséget
-
tototos
addikt
Köszönöm a segítséget. Igazából egy parsert írok ami egy bizonyos formátumú fájlból csinál egy másik struktúrájú filet.
Egy részlet:
Frames {
ID_DATA:0x00,iStars_LINSlave,2{
Supplier_ID,0;
Machine_ID,3;
Chip_ID,8;
}
LIN_CONTROL:0x20,MB_LINMaster,4{
Reg_Set_Voltage,0;
Ramp_Time,8;
Cut_Off_Speed,12;
Exc_Limitation,16;
Derat_Shift,24;
MM_Request,27;
Reg_Blind,30;
}
LIN_STATE:0x30,iStars_LINSlave,8{
MM_State,0;
Exc_Duty_Cycle,3;
Exc_Current,8;
Rot_Speed,16;
Temperature,24;
Derating,30;
Overheating,31;
iStARS_Voltage,32;
Exc_Current_Limit,40;
CRK_State,48;
INH_CRK_State,49;
Stop_Start_Warning,50;
LIN_Com_Error,51;
NotUsed,52;
Anticip_Timeout,53;
Stalled_Rotor,54;
Aborted_Crank,55;
SH_Timeout,56;
Exc_Fault,57;
Demag_Fault,58;
Bridge_Fault,59;
MS_Fault,60;
Overvoltage,61;
LoadDump,62;
Undervoltage,63;
}
}Annyit már megcsináltam hogy az összes white-space karaktert eltüntettem.
Ebből később majd a kisebb blokkok is feldolgozásra kerülnek, de először a Frame blokkot kellene matchelni a teljes fájl tartalmából. A fájl amúgy itt elérhető: example ldf -
tototos
addikt
Sziasztok!
Reguláris kifejezéssel kapcsolatos kérdésem lenne.
Van egy stringem ami blokkokra vannak szedve a következő struktúrában:
block1{ string }
block2{ string }Szeretném az egyes blokkokat külöün stringben tárolni, ami nálam egy kis gondot jelent, hogy a blokkokon belül lehetnek még kisebb blokkok {} jelekkel elválasztva.
A mostani regkifem így néz ki:Regex re = new Regex(@"Frames\{.*?\}");
Ezzel az a gond, hogy a nagy blokkon belül első kisebb blokk } jelére már megáll a match, nekem pedig a nagy blokk } jeléig kellene a string. -
tototos
addikt
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék a következő kódsor miért dob exceptiont nekem?
byte[] fileData;
StreamWriter sw = new StreamWriter(filename);
var length = fileData.Length;
sw.WriteLine("static uint8_t[{0}] epromData = { ",length);Ez az exceoption: System.FormatException: Input string was not in a correct format
Köszi a segítséget
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Egy string feldarabolásával kapcsolatban kereslek titeket. Egy adott formátumú fájlból szeretnék kódot generálni.
Például egy ilyen sorból:
BO_ 256 Steering_msg_1: 2 SteeringSzeretném kinyerni a 256-t és a Steering_msg_1-t, valamint a BO_-t mint sorazonosítót. Nézegettem regkifeket max sima splitet is de nem tudtam még rájönni hogyan tudom parametrizáltan vágni a stringet.
Olyat lehet hogy csináljon egy string tömböt aminek első eleme a BO_ második a 256 harmadik a Steering_msg_1 és 4. a többi?
Köszi a segítséget
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy c# kódból tudok c vagy c++ függvényeket hívni? Van egy eszköz amihez csak c és c++ api áll rendelkezésre, és ezt kellene illeszteni egy c# programhoz.
-
tototos
addikt
válasz
kingabo #1799 üzenetére
Végül nekem is sikerült. Nagyon köszi hogy megcsináltad.
Nálam úgy néz ki hogy van a főszál, ebből meghívok egy backgroundworkert ami az adott feladatot futtatja, pl program letöltés vagy hardver init. Ez után elindítok egy másik szálat ami a progress baron fogja futtatni a a csíkot, majd a főszálból meghívom a progressform.showdialog(this) parancsot. Erre a parancsra figyeljetek mert addig benne van míg be nem zárjuk a formot, tehát magát a főszálat teljesen megfogja. Na és Amikor a backgroundworker végzett akkor az ő eventje peidg bezárja a formot és lelövi a szálat. -
tototos
addikt
Sziasztok.
Szeretnék a programomhoz egy progress bart megjeleníteni amikor hoszabb utasítás fut. Tehát van a mainform, majd amikor rákattintok egy gombra akkor felugrik a prgress bar és rataja fut a csík addig amíg a feladat be nem fejeződik, és a mainformra pedig nem lehet kattintani.Erre a legjobb megodásként a showdialog függvényt találtam. Létre is hoztam egy formot és rádokkoltam egy progress bart. Csak az nem tudom pontosan hol kellene szálat létrehozni és hogy lehetne hívni a shiwdialog függvényt hogy utána le is lehessen állítani. Tudtok ebben segíteni? Olyan hibába ütköztem hogy a showdialagból soha nem akart kilépni mert ugye nem kattintok semmire a frmon, manuálisan szeretném leállítani.
-
tototos
addikt
Köszönöm az eddigi segítséget. Még egy kérdés, hogy tudok olyat csinálni hogy egy textboxba akarok kiírni egy fájl címét, és ha túl hosszú a cím akkor középen ...-tal elválasztja majd amikor fölé viszem az egeret a teljes címet kiírja.
-
tototos
addikt
Sziasztok.
Egy formnak hogy tudom megadni a szülő formját? Azt szeretném használni, hogy van egy mainform majd megjelenítek egy másik formot és az pontosan a mainform közepén jelenjen meg, láttam hogy van ilyen property.
-
tototos
addikt
Sziasztok.
Melyik metódus hívódik meg amikor a formon az X-re kattintok? Sajnos nem akar a program bezáródni amikor a formot bezárom, nem tud egy szálat lelőni.
-
tototos
addikt
válasz
FehérHolló #1756 üzenetére
hmm, lehet késő van már és fáradt vagyok. Szóval a kártya szálljában pakolom bele az üzeneteket, majd a protocol szálljában meg szedem ki, és adom tovább a függvényeknek. Ha kiürült a puffer akkor vár az üzenetre és ha bekerült egy akkor megint kiolvassa vagy nekem kell erről gondoskodni? Szóval megúszhatom a szálak közti jelzést?
-
tototos
addikt
válasz
Gregorius #1752 üzenetére
Köszi ez nagyon jól hangzik. Szóval amikor megjön az üzenet akkor bepakolom és a másik oldalt pedig csak folyamatosan olvasom és ő várakozik mindig ha üres. Ha egymás után gyorsan jönnek az üzenetek akkor sem fog megszakítást generálni gondolom hanem szépen feldolgozhatom az üzeneteket.
-
tototos
addikt
válasz
FehérHolló #1750 üzenetére
Hali.
Köszi a választ. Fél évet tanultam egyetemen C#-t meg többszálú alkalmazást is írtam. A kártyát is ismerem nagyjából. Írok privit.
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Olyan feladatot kaptam, hogy can buson keresztül programozzak fel egy mikrovezérlőt. A can bus kártyához van .net támogatottság. Amikor bejön egy üzenet akkor a kártya ezt jelzi és veszi majd tovább tudja adni másik osztálynak. Az lenne a kérdésem hogy to hogy oldanátok meg hogy minden üzenetet megkapjon egy másik osztály és ott feldolgozza sorba őket? Van olyan hogy egymás után bejön 5 üzenet és ezeket kellene sorba feldolgozni. Próbálkoztam delegattel meg autoreseteventtel de nem sok sikerrel. Túl sűrűn jönnek az üzenetek hogy a programban rendes feldolgozás menjen.
Szóval kb vázolom mit kell megvalósítani.
osztály 1 elküld egy üzenetet majd vár hogy jöjjön rá válasz. A kártyának is van egy kezelő osztálya ami veszi az üzenetet egy szálban folyamatosan ezt berakja egy bufferba majd egy jelzést küld hogy üzenet érkezett. Ezt a jelzést kellene érzékelni és az eseményeket sorba állítani.class vector{
rxthread{
while(true){
wait for message{
message received,
message to buffer,
received message event set
}
}
}
}
class protocol{
function1{
send message
wait answer
answer received
message handle
wait for next message
}
}
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Videós, mozgóképes topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- SkyShowtime
- Asztalos klub
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- Bittorrent topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest