- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Új hozzászólás Aktív témák
-
oO7
őstag
válasz
Brianiac #4348 üzenetére
ez még lemaradt: a csoportosításos lekérdezés a tiéd helyett mondjuk így nézne ki:
// PÉLDA
var termekek = new List<string>();
var kategoriak = new List<int>();
var eredmeny = termekek
.Join(kategoriak, t => t.Length, k => k.ToString().Length, (t, k) => new { Termek = t, Kategoria = k })
.GroupBy(x => x.Kategoria);Itt a Join-nál a karakterszám szerint párosítom a stringeket és számokat, de nyilván ez nálad valamivel kifinomultabb kategória szerinti joinolást jelent, a végén pedig ott van a "ResultSelector" függvény, amiben a kis anonimusztípust összedobod...
a lényeg, hogy a végén lesz egy két szintű listád: az első szinten a kategóriák lesznek, a kategóriák alatt pedig ott lesznek a beléjük tartozó termékek
-
oO7
őstag
válasz
Brianiac #4348 üzenetére
most hirtelen azt mondanám, hogy eressz rá egy GroupBy -t az egészre és csoportosítsd kategóriák szerint, és a gombokkal pedig lépkedj a kategóriák között (növeld/csökkentsd az indexet)... de lehet, hogy ennél van frappánsabb válasz is, már nagyon rég volt, hogy Winforms-sal foglalkoztam...
a gombok amúgy a toolbar-on vannak ha ez esetleg segítség
-> ToolStrip
-> Button -> aztán adsz neki képet... szerintem beépítetten nincs olyan, valahonnan a nyilakat elő kell halászni -
-
amargo
addikt
válasz
Brianiac #3940 üzenetére
Ezt csak úgy beírtad vagy miként hoztad össze?
Csak azért kérdem, mert 2x is ellett írva a Main, ami case sensitive, azaz kisbetű nagybetű érzékeny - ahogy minden más is.
Azért érdekes, mert a fordító ordibál is, hogy a Main belépést nem találja és persze itt is elírtad persze, ezért nem tűnt fel.. de nem értem, ennyire figyelmetlen voltál vagy csak nem ismerős a kifejezés? -
Brianiac
aktív tag
válasz
Brianiac #3750 üzenetére
Az alábbi kódnak kellene azt a paramétert átvennie amit beírok (pl. 10):
using System;
class Program
{
static public void Main(string[] args)
{
int number = int.Parse(args[0]);
Console.WriteLine(number * 2);
}
}Parancssorból megtudom oldani, de nekem az lenne a lényeg, hogy a fejlesztő környezetben hol tudom megadni. Most kezdek ismerkedni a C#-al, C++-ban az alábbi helyen lehetett megadni: project-properties-configuration properties-command arguments, de itt nem így van.. :S
Jester01: Köszi a gyors választ, megvan. Viszont v.miért nem fordul le a kód, először azt hittem ez a gond, de úgy tűnik mégsem, a VS kékkel aláhúzza a maint és errort ír a 4. ill. 5 sorban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED monitor topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Filmvilág
- Vegyszerek, permetezés, Élettani hatások
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Apple iPhone 13 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged