- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Yettel topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- iPhone topik
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brianiac
aktív tag
Köszi megpróbálom, aztán ha nem nagyon akar menni, lehet írok még.
A gomboshoz viszont annyit, hogy nem windowsformban kell megcsinálni a progit, hanem WPF-ben, a felület xaml-ben van megírva, ezért gondoltam, hogy annak a kis nyílnak is van valami kódja vagy ilyesmi, mint pl. hogy a sima nyomógomb az button ha jól tudom. -
Brianiac
aktív tag
Sziasztok!
Újból kellene egy kis segítség a beadandómmal kapcsolatban. A programomnak adatokat kell megjeleníteni egy adatbázisból amiben 2 tábla van, egy kategóriák és egy termékek tábla, 5 kategória van és mindegyikben 5 termék. Ezeket úgy kellene megjeleníteni a programnak, mint ezen a képen van: kép.
Viszont magamtól csak ennyire sikerült jutni: kép
Először is abban kellene segítség, hogyan tudom azt a két féle nyomógombot (kis kék nyilak) amikkel léptetek beszúrni a felületbe, mi a nevük? Illetve hogyan tudom megvalósítani magát a léptetést, hogy mindig csak egy kategória termékei jelenjenek meg és az adott kategóriának az adatai?
-
Brianiac
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem, két tableadaptert akarok feltölteni adatokkal VS2012-ben egy két táblából álló adatbázisból dataset-s megoldással, viszont valami hibázik, a csatolt képen látható. Órán csináltunk hasonló feladatot és ott nem volt problémám, itt nem tudom mi lehet a gond, ha valaki tud segíteni azt megköszönném.
-
Brianiac
aktív tag
válasz
martonx #4284 üzenetére
Köszi, sokat segítettél!
Először beírtam kézzel a fill metódusba a selectet ahogy írtad, aztán meg újra meg próbáltam a wizardal is, ki is derült, hogy mi volt a gond korábban. A select után nem volt egyik mező sem kiválasztva, gondolom ezért problémázott. Órán már csináltuk ezt egyszer, de már elfelejtettem, szóval elég idegen volt az egész, de most már okés.
-
Brianiac
aktív tag
Hali!
Egy kis segítség kellene C#-ban. A problémám az, hogy VS2012-ben létrehoztam egy dataset-t és ehhez szeretnék hozzáadni egy adatbázist. A tableadapterben ki is választottam az adatbázist stb. de az egyik lépésnél az alábbi képen levő hibaüzenetet kapom, így nem történik semmi...
Valaki tudna segíteni, hogy mi lehet a gond?
-
-
Brianiac
aktív tag
Na megvan a hiba..
Igen, ennél tényleg az volt a baj, hogy nem volt hozzá adva a projecthez... Az előzőnél meg az h a main tényleg kicsivel volt írva, aztán bezavart most, hogy két különböző kódnál is ugyanaz volt a baj, csak a gond nem ugyanott volt. Köszi a segítséget mindenkinek!
-
Brianiac
aktív tag
Bemásoltam, az első elírás azért van mert azt nem a fordítóból másoltam, a kódban pedig nem tom miért van elírva, helyesen van egyébként már, de így is azt írja... Kép
Ez már egy másik kód lenne, de ugyanaz a baja, órai gyakorlatok anyaga egyébként, csak most gyakorlok, mert nem sikerült mindig bemennem.
-
Brianiac
aktív tag
Hali!
Valaki tudna segíteni, hogy az alábbi kódnak mi lehet a baja? Nem fut le, a VS 2010 az alábbi üzit dobja: does not contain a static 'main' method suitable for an entry point
Nem értem miért, meg h mi baja lehet..using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
namespace prog3
{
class gyak5_1
{
static void main(string[] args)
{
lotto k = new lotto();
Console.WriteLine("A kihúzott számok: ");
k.kiir();
}
}
}A lotto osztály természetesen megvan írva hozzá, esetleg bemásolhatom azt is ha szükséges.
-
Brianiac
aktív tag
Még egy Visual Studios kérdésem lenne, az hogy az itemeket nem lehet csak úgy ki removeolni a VS-ből, tehát, hogy onnan eltűnjön, de a vinyóról ne? C++-nál volt olyan h remove ill. h delete, itt viszont csak az van h delete. :S Tudom h ezek nagyon alapdolgok, de kicsit el vagyok veszve mst.
Szerk.: Köszi mindkettőtöknek, sikerült!
Úgy tűnik tényleg az volt a gond, hogy nem egyezett a fájlnév az osztálynévvel, meg lehet a program.cs is bekavart. Lényeg, hogy így jó:
using System;
class szorzo
{
static public void Main(string[] args)
{
int number = int.Parse(args[0]);
Console.WriteLine(number * 2);
}
}Szerk2.: Tényleg jó úgy is ha nem egyezik meg, akkor ezek szerint csak a másik program.cs kavart be. Na és akkor a fentebbi kérdésre még tud v.ki v.mit, szal hogy tudtam volna eltávolítani pl. a program.cs-t a VS-ből anélkül, hogy a vinyóról is törlöm?
-
Brianiac
aktív tag
válasz
Brianiac #3750 üzenetére
Az alábbi kódnak kellene azt a paramétert átvennie amit beírok (pl. 10):
using System;
class Program
{
static public void Main(string[] args)
{
int number = int.Parse(args[0]);
Console.WriteLine(number * 2);
}
}Parancssorból megtudom oldani, de nekem az lenne a lényeg, hogy a fejlesztő környezetben hol tudom megadni. Most kezdek ismerkedni a C#-al, C++-ban az alábbi helyen lehetett megadni: project-properties-configuration properties-command arguments, de itt nem így van.. :S
Jester01: Köszi a gyors választ, megvan. Viszont v.miért nem fordul le a kód, először azt hittem ez a gond, de úgy tűnik mégsem, a VS kékkel aláhúzza a maint és errort ír a 4. ill. 5 sorban.
-
Brianiac
aktív tag
Hali!
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy Visual Studio 2010-ben hol tudok megadni parancssori paramétert amit a program átvesz??
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- World of Tanks - MMO
- Apple MacBook
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xbox tulajok OFF topicja
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- AKCIÓ!! i9 9900 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Inspiron 14 7440 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Core 5 120U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- Nokia mobilgyűjtemény - E-series + 2 klasszikus
- Siemens SL 45 - magyar, dobozos, ingyen Fox
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged