- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- A Pixel 10 minden színben és oldalról
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi Mi 10T Pro - a házon belüli ellenfél
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mister_X
nagyúr
Kösz mindkettőtöknek!
Hú, ennek most a fele nekem kínai
Amit nem értek, az az if és az else, pontosabban minek kell? Vagy az else akkor lép érvénybe, ha nem tudja végrehajtani az int.TryParse-t, mert betűk (is) lettek beírva?
A program így is lefutna, ha ez lenne ott?
int fahr = s;
Console.WriteLine ("szöveg");
var s = Console.ReadLine ();Vagy amit te leírtál, azzal deklaráltad az s-t? ( int fahr; alatti sorok )
-
Mister_X
nagyúr
Sziasztok!
Mivel az iskolában van lehetőség rá, ezért gondoltam elkezdek C#-ban tanulni. A könyv, amiből tanulok, az picit máshogy halad, mint ahogy én szeretném és éppen kéne egy parancs, amivel a felhasználó tudja deklarálni az n-et. A programrészlet:
int fahr = n;
int cels = ((fahr - 32)/9*5);
Console.WriteLine ("Kérem adja meg az átváltandó hőmérsékletet Fahrenheitben!");Na, itt kellene megoldani, hogy a felhasználó begépelhesse az n-t. A sablon programzáró toolboxba van mentve. Ez az első komolyabb programnyelv amit tanulok, ezt a hőmérséklet átváltást BASIC-ben és TurboPascalban meg tudom írni, sőt, ott meg tudtam oldani, hogy a felhasználó dönthesse el, hogy mit akar mire váltani (C=64 <3).
Jaigen, jelenleg Visual C# 2008-ban próbálkozok, de a rendszer felajánlotta a 2010-esre frissítést is, csak iskolai gép és nem akarok a rendszergazda engedélye nélkül mókolni. Idővel majd Windows Phone-ra szeretnék fejleszteni.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Battlefield 6
- Filmvilág
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Új,bontatlan,dobozos, számlás,garanciás 7800X3D CPu.
- HP 640 G5 laptop - 14FHD/I5-8265U/8-16-32GB/256SSD/Win11-Win10 - 2 év garancia
- HP 650 G4 laptop - 15,6FHD/I5-8250U/8-16GB-32GB/256SSD/Win11-Win10 - 2 év garancia
- Ubiquiti Unifi Access Intercom
- TCL 55C745 TV 4K FALD, HDR Dolby Vision, DTS, 2029.07-ig garanciális, dobozában, fóliás, karcmentes.
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3075
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest