- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
-
Forest_roby
őstag
Nem lehet, hogy a vga-dnak nem megfelelő a hűtése és ezért mossa össze a képeket. ( pár perc kell még tulmelegszik )
Az is lehet, hogyegyszerűen csak rossz. Én a helyedben kipróbálnám egy másik vga-val és ha azzal is ezt csinálja, akkor megnyugodhatsz, nem a vga a rossz..... : ) -
zsolo_d
tag
Haligali!
ROOT felhasználóként megnyitod a konzolt és begépeed az ''init 3'' parancsot.
Ekkor lelövi az X-et.
A drájvered *.run?mert akkor...
Keresd meg a a driver-edet és futtathatóvá kell tenned. ''chmod valami.run 777'',
vagy midnájtkommanderben (mc parancs) keresd meg és a kommander menürendszerében be tudod állítani, hogy milyen jogod legyen. Ikszeld, hogy futtathasd. (ekkor zöld színű a fájl)
Ha ez megvan... runehez hasonlít a winfosos telepítés
Ha lefutott akkor ''init 5'' és visszakapod az X-et.
Üdv. -
zsolo_d
tag
Haligali!
ROOT felhasználóként megnyitod a konzolt és begépeed az ''init 3'' parancsot.
Ekkor lelövi az X-et.
A drájvered *.run?mert akkor...
Keresd meg a a driver-edet és futtathatóvá kell tenned. ''chmod valami.run 777'',
vagy midnájtkommanderben (mc parancs) keresd meg és a kommander menürendszerében be tudod állítani, hogy milyen jogod legyen. Ikszeld, hogy futtathasd. (ekkor zöld színű a fájl)
Ha ez megvan... runehez hasonlít a winfosos telepítés
Ha lefutott akkor ''init 5'' és visszakapod az X-et.
Üdv. -
Nedudgi
aktív tag
Xservert nem ártott volna újraindítani. Gnome alatt valszeg gnome terminal-t indítottál. KDE alatt Konsole a terminal emulator program. Amúgy meg a grafikus terminal beállításait ne a -bashrc-ben birizgáld, hanem a graf term konfigjában, Konsole: Settings->Configure
Jah Help->aboute és meglátod mit használsz. -
Finwe
őstag
Oksa, telepítettem az 1.5-öset. De természetesen van még egy apró bökkenő!
sudo cp MPlayer-1.0pre7/etc/* /usr/local/etc/mplayer/
ez kell de az usr/local alatt nincs etc könyvtár! Nem igen értem most akkor ez hogy van mert azért csak tudták mit írnak azt meg nemhiszem, hogy csak nekem nincs ott semmi.
Valyon elég ha létrehozok egy etc/mplayer/ mappát? -
Finwe
őstag
persze miután megkérdeztem már sikerült is áthidalni a problémát.
természetesen felmerült még1: ez a csomag 'libconfhelper-perl' kellett neki, hogy
végrehajtsa ezt: sudo dpkg -i mplayer_1.0cvs_i386.deb de a 'lib..' telepítése után rögtön fölügrott az mplayer configuration panel és most kell kiválasztanom, hogy
milyen legyen a video outpot.
Na ezt honnan tudjam? Lehet xmga, x11, xvidix, stb... azt írja gondosan válasszak mert fontos! -
dat
senior tag
-
gege71.hu
addikt
Na akkor remek, orulok, ha segithettem.
Ha egy jó grafikus FTP kliens kell(hasonló, de 1xűbb mint a FlashFXP) ajánlom a Kasablanca nevű progit Bővebben: link
Van egy 0.4.0.2 verziója is, de annak a linkje törött és sehol nem találtam eddig, de a linkelt kasablanca_0.3.1-1_i386.deb file is tökéletesen megteszi.
Ha kell SSL , vagy egyéb titkosítás azt Synapticból fel tudod előtte dobni, de asszem a kasablanca telepítéskor amúgy is beszól ha van függőség amikre aztán Synaptic-ban rá tudsz keresni.
Ja a Kasablanca KDE-s alapvetően bár asszem Gnome alól is fut (ez nem tuti). -
gege71.hu
addikt
A Skype oldaláról Innen NI----> Bővebben: link
szedd le a debianos telepítőfile-t a könyvtáradba, majd root terminálba beírod:
root@ubuntu:/home/gege #sudo dpkg --install skype_1.1.0.3-1_i386.deb
a ''home/gege'' nyilván az én példámon bemutatott vaker
[Szerkesztve] -
gege71.hu
addikt
Van egy Synaptic nevű csomagkezelője az ubuntunak, az automatikusan leszedi és frissíti a rendszer és a progik cuccait. Én Húsvét óta Linuxozgatok időnként és ez a csomakezelő szvsz egyértelműen kezelhető, nem szorul különösebb magyarázatokra.
A synaptic-or a gnome menü rendszer része alatt megtalálod, de asszem a tálcán is feltűnik egy ikon ha talál frissítenivalót.
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- iPhone topik
- BestBuy topik
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi haladó szinten
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest