- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Aktív témák
-
Bero
aktív tag
Tudnátok mondani egy tükröt, ahonnan le tudom tölteni a dvd-s ubuntu magyar változatát? előre is kösz!
-
Bero
aktív tag
Újfent próbáltam telepíteni Kubuntut, de megint nem veszi be a nevet, és jelszót telepítéskor.
Valaki nem tudja a probléma forrását?
(itt szenvedek PC-BSD-vel) -
Bero
aktív tag
Köszi, torrenteket próbálom. Firefox tényleg nincs a Kubuntuban, most már tutira tudom mondani. Konqueror van egyedül, külön telepítés után van fent.
Találtam egy hasznos oldalt: [link] Igaz gyenge az angoltudásom, de talán tudok lesni pár dolgot.
Köszi a segítséget, időközben már megy is torrent.
Viszont akkor a partíciós kérdés még mindig áll.
Üdv: Bero -
Bero
aktív tag
válasz
Dufresne #2134 üzenetére
Igen, Ubuntuban valóban, de kubuntuból sokminden hiányzik/hiánycikk.
Szóval pár kérdés összegezve:
1. Meg lehet-e oldani, ha igen hogy, hogy a 80 gigás ext3 partítiónak (amin a kubuntu van) végéről leveszek 40 gb-ot, és fat32-re konvertálom.
2. Kubuntuban hogy tudnék telepíteni Java-t, és Flash Player-t? (Ha lehet akkor ilkyen szájbarágósan)
3. Ha a pendrive-ot csatlakoztatom ezt írja: ''Hiba történt media:/sdb1 betöltése közben: Nem létezik media:/sdb1 nevű fájl vagy könyvtár.'' hogy lehet kiküszöbölni?
4. Firefox, és Bittorent telepítés hogy?
Bocsi fárasztóságomért.
Előre is kösz!
Bero
aktív tag
válasz
dr_strange #2131 üzenetére
Köszi, megvan Kate az.
Újjab kérdések:
Firefoxot szertnék telepíteni, ennek hogy áljak neki, és mit csináljak?
Ugyanígy Java, és Flash player-rel is
Előre is kösz!
Üdv: Bero
[Szerkesztve] -
Bero
aktív tag
válasz
dr_strange #2128 üzenetére
De-de, tökéletes lenne. A Kubuntu vmilyet gondolom alapból rak fel. De milyent?
(Bocsi a nagyon fárasztó kérdésekért, dehát így tanul az ember) -
Bero
aktív tag
Nos, sikerült a Kubuntut felraknom újra. Egy gyors kérdésem lenne is: hogy tudom telepíteni a Gedit-et? Illetve ami az Ubuntus Wiki-s lapon írva van azok a parancsok megfelelőek Kubuntu alatt is?
Előre is kösz!
Szerk.: Hogy tudok partíciót megfelezni? Lenne egy 80 Gigás partíció, amin most van a kubuntu. Ennek a végéből szertetnék levenni 60 Gb-ot, és FAT32-re formázni. Lehetséges ez?
[Szerkesztve] -
Bero
aktív tag
válasz
ragazzo #2121 üzenetére
Persze, tudnék, Ubuntut is raktam már fel, csak most ahogy akartam újra hibát jelez, és végtelenszer újrakérdezi a nevem, felh. nevet, és jelszót. Na mind1, most leszedem a Kubuntut, azzal sookal jobban meg vagyok elégedve, és meglátjuk sikerül-e akadálymentesen feltolni
-
Bero
aktív tag
Viszonylag gyors segitsegre lenne szuksegem!
Most Suse live cdrol netezek, mert ujra syerettem volna telepiteni ay ubuntut, de problema adodott. Nem fogad el semmien jelszot, nem enged tovabblepni telepites kozben. Semmit nem ir, csak visszadob, hogz ujra irjam be a nevet, es jeszot. Mit tegyek? Mindent probaltam szinte, szamokat, betuket, ekezeteseket, minden felet, de viszadob.
(Megorulok ettol az angol kiosztastol) -
Bero
aktív tag
Nem tudom telepíteni az MPlayert.
Valaki el tudná magyarázni, hogy kell telepíteni, honnan? A wikipédiás leírás nem jóEsetleg kodek telepítés is jó lenne, csak índítson már videókat is.
Előre is kösz!
Bero
aktív tag
Köszike.
Xmms már megy, nagyban mp3-at hallgatok. Ha még a freki be lenne állítva kifejezetten boldog embernek számítanék. Monitor papírt nehéz lesz találni, mert olyan régi, hogy szerintem az adatait is kőbe vésték. 1024ben 85Hz-en ment Win-ben, ez tuti. Majd meglássuk, heggesztjük.
Előre is kösz!
-
Bero
aktív tag
Sikerült mountolni, iletve telepítettem az nvidia drivert is. A frisítési frekvenciát azonban így sem engedi 60Hz fölé.
Vkinek esetleg ennek a megoldására van vmi ötlete?
Következő gond: NTFS parítióról nem tudok törölni, mert azt írja hogy írásvédett lemezen van. Ezen hogy lehet változtatni?
Illetve még egy: MP3 szertnék megnyitni, de nem engedi, ezt írja: ''There were no decoders found to handle the stream, you might need to install the corresponding plugins'' Itt mi a teendő?
Bocsánat a sok kezdő kérdésért, de valahol el kell kezdenem.
Előre is kösz!
Bero
aktív tag
Nagyon kezdő vagyok ilyen téren, most raktam először linuxot a gépemre. 2 kérsésem lenne:
telepíteném az nvidia driver-t, de azt írja ki, hogy ez csak root módban lehetséges. Akkor ezt most hogy?
Illetve egy másik. Hogy tudok mountolni egy ntfs partíciót? Automatikus lenne a jó.
Előre is köszi minene segítséget! -
Bero
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Ha valaki ráér, illetve van türelme akkor kérem segítsen.
Tökéletes lenne, ha valaki el tudná magyarázni a kodek telepítés Kubuntu alatt, a letöltéstől egészen a zenelejátszásig.
Illetve egy kérdés: beírok egy parancsot: $ sudo gedit /etc/apt/sources.list
majd kiírja hogy bad command: gedit
Itt mi lehet a gond?
Előre is kösz!
Bero
aktív tag
válasz
Vilmoskorte #616 üzenetére
Köszi
-
Bero
aktív tag
Ha beírom a parancsot a konzolba, akkor ugye kér egy jeszót. Namost nem tudok semmit beírni, nem érzékel semmit. Ezt hogy lehet megoldani?
-
Bero
aktív tag
Hali mindenkinek!
Kubuntu-t használok
Lenne pár kezdő kérdésem:
1. Nem látja a windows-os partíciókat?
2. Van Java hozzá? Merre találom
Leszedtem a FlashPlayert, de nem tudo melindítaniEgyszerűen nem csinál semmit. Lehet vele valamit kezdni, esetleg rosszat szedtem le?
Előre is kösz!
Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Dell Precision M6600 i7-2720QM I 8GB I 500SSHD I 17,3" FHD I Quadro I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Xbox Ultimate előfizetések
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest