- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
Aktív témák
-
cucka
addikt
láttam viszont sok olyat, aki azért használja a vi-t, mert annyira hatékonyan lehet benne dolgozni - mindegyikük lassabban dolgozott benne, mint én a normális szövegszerkesztőben.
tényleg, monjdatok már olyan valós helyzetet, ahol megmutatkozik a vi előnye.. én sajnos csak egyet tudok, de az meg elég ritkán fordul elő (jelesül x..y sorokat törölni. ami nagyszerű ha fejből tudod, hanyadik sorban mi található a szövegfileban.) -
cucka
addikt
válasz
Forest_roby #4006 üzenetére
nekem meg egyik sem tetszik. hiába mondja minden rajongó, hogy ezekben mennyire gyorsan lehet dolgozni, de valójában egy normális szövegszerkesztőben is pont annyira gyors a munka, ha ismered a billentyűkombinációkat. cserébe ha nem ismered, akkor is tudsz szöveget szerkeszteni.
egyébként nálam kedvenc az mcedit, esetleg nano/pico. -
cucka
addikt
ha rossz kódot írsz, akkor itt is 80x kell lefordítani, csak nem parancssorból, hanem menüből vagy billentyűkombinációval.
Forest_roby : gvim-et én csak esküdt ellenségeimnek mernék ajánlani. -
-
cucka
addikt
úgy tűnik, nem tudod, mit jelent az a kifejezés, hogy ''fordító''. a gcc meg pont eléggé menő és komoly. (a megjegyzésedből meg pont eléggé kiderül, hogy nem vagy tisztában alapfogalmakkal
).
gondolom valójában egy ide-re van szükséged, ami pedig mondjuk a kdevelop , ez szép színes, klikkelgetős, meg jó a szövegszerkesztője. -
-
cucka
addikt
válasz
ballington #3927 üzenetére
valószínüleg ez egy egyszerű bináris. letöltöd amivel szeretnéd (grafikus böngésző, links, wget, ízlés kérdése), majd futtathatóvá teszed chmod +x filenév és elindítod ./filenév
-
cucka
addikt
igen, pénz. tudod, a rendszergazda fizetésből él, nem pedig hálából és szeretetből.
egyébként ha az illető nem keni-vágja a sambát, kerberost, stb., akkor elég sokat el lehet pöcsölni a feladattal, többet mint pár óra. ugye júzer autentikáció is kell (megoldható NIS-el), jogok kezelése, satöbbi.
[Szerkesztve] -
cucka
addikt
válasz
Forest_roby #3891 üzenetére
lehet alá betűtípusokat pakolni, különben meg web-szerkesztéshez a 4-5 fajta alap betűtípus bőven elég, ezeket pedig emlékeim szerint benne vannak a wine-ben.
-
cucka
addikt
válasz
Forest_roby #3883 üzenetére
wine elég lesz. winesetuptk mindössze egy grafikus eszköz, amivel beállíthatod a wine-t, tehát nem ezen fog múlni, hogy futnak-e az illető programok vagy sem.
-
cucka
addikt
válasz
Forest_roby #3861 üzenetére
Ha a mozzila nem fut el a gépen, akkor az azureuson már ne is gondolkodj
ennyi erővel felrakhatná a gimp-et és a tuxracer-t is, mert azok is sok erőforrást esznek. valójában az zavart, hogy volt a gépen konqueror, firefox, opera, explorer, lynx, nem volt szükségem még egy böngészőre. ezen kívül egy java-ban írt, majdnem platformfüggetlen torrent kliens mi a túróért függ a mozilla-browser csomagtól?. a hely egyébként probléma volt, letöltések egy fat32-es particióra mentek volna. -
cucka
addikt
2 hónapja repository-ból felrakott wine nem kezelte. pontosabban (ha jól emlékszem) é, ü, ö, ó betűkre jól működött, a többi ékezetes betű helyett pedig ó betűt írt ki. a fő gond a wine+dc kombóval egyébként nem ez volt, hanem hogy nagyon instabil volt, félóránként dobott le a hubról ''unknown error'' hibaüzenettel, ilyen win alatt nem fordult még elő.
cedega-t ofkorz nem vmware alatt próbáltam. civ3 gyakorlatilag bármilyen kukából kitúrt gépen elfut, és így sem működött elég gyorsan, civ4-et (ami ugye már 3d-s) nem mertem kipróbálni.
azureus-nál az tett be, hogy feltétlenül szükséges neki a mozilla-browser csomag is. szerintem ez így nevetséges. (igen, ez a teljes mozilla böngésző, mert hát az tényleg elengedhetetlen egy java-ban írt torrent kliens számára). -
cucka
addikt
mire használja Ubuntu rendszerételsősorban tanulásra használom, iskolai beadandók írása, stb. megpróbáltam desktop rendszernek is használni, de nekem nem vált be, pl. nincs rá normális dc kliens illetve nem fut rajta a civilization 4
.
miért pont ennél a disztrónál van azért pont ubuntu, mert szobatárs már használta egy ideje, és meg volt vele elégedve, és nekem is megtetszett.
milyen OS-ről váltott rá. jelenleg egy kicsontozott xubuntu-t használok vmware-ben, szóval nem váltottam. -
cucka
addikt
egyébként kipróbáltam az xubuntu-t és úgy érzem megtaláltam a számomra ideális disztrót. viszonylag könnyen sikerült nevetségesre leszorítani a memóriaigényét, ezen kívül kevés helyet is foglal. valószínűleg a gépemen található kubuntu megy a levesbe, grub-al együtt.
-
cucka
addikt
xubuntu-t használ valaki? ami érdekelne, hogy ubuntu/kubuntu-hoz képest mennyi memóriát használ?
vmware alatt szeretném használni és (egyelőre) nagyon kevés memóriám van, ezért érdekel pont a mem. használat -
cucka
addikt
válasz
derossi #3390 üzenetére
meg a linuxos dc++ egy fos..
ez valóban így van, a legjobb kliens talán a valknut, amiben olyan hiányosságok vannak, hogy gyakorlatilag használhatatlan az egész (pl. ha könyvtárat keresel és a könyvtár nevének csak részletét adod meg, akkor jó eséllyel nem fog találni semmit).
további gond, hogy windows-os dc kliensek közül eddig csak a sima dc++-t tudtam működésre bírni linux alatt, ami meg elég fapados a többi, limites, többszálú, stb. klienshez képest. mondjuk így, fapadosan is köröket ver a valknut-ra. -
cucka
addikt
válasz
T. Almeida #3284 üzenetére
ezt az apt-cache help-jében találtam:
--installed
Limit the output of depends and rdepends to packages which are currently installed.
na ezt szerettem volna, de utólag rájöttem, hogy félreolvastam és mégsem, meg egyébként megoldottam máshogy a problémát, ezzel a gyönyörűséggel:
dpkg -l \*csomag_neve\* |grep ii |awk '{print $2''\t''$3}'
(bónuszként tetszetősre formázom a kimenetét)
[Szerkesztve] -
cucka
addikt
szeretném apt-cache search-el azokat a csomagokat, amelyek fel vannak telepítve. manpage-ben szerepel egy olyan opció, ami elvileg pont erre jó, de valamiért nem akarja azt csinálni, amit mondok neki. ötlet?
-
cucka
addikt
válasz
(Kolombusz) #3273 üzenetére
gmplayer paranccsal indul, be lehet pakolni a gnóm menübe (vagy ami van helyette, nem tudom, kde-t használok)
-
cucka
addikt
válasz
(Kolombusz) #3271 üzenetére
mplayer-t leszedheted apt-get-el is, repository-ból, így nem kell szívni a fordítással.
-
cucka
addikt
válasz
Forest_roby #3079 üzenetére
ugy döntöttem, hogy amikor nem használom, akkor ki-comment-ezem az alsó '2x3' -at.
ennek így sok értelme van. ha használni akarod, akkor hagyd benn, ha nem akkor szedd ki. (ez kicsit olyan, mint valami ősrégi viccben, amikor a csávó elhatározza, hogy óvszerrel fog védekezni, csak pisilés és szex előtt veszi le).
derossi - jó, csak utána update kell, lásd #3079
[Szerkesztve] -
cucka
addikt
válasz
Forest_roby #3074 üzenetére
egyébként megnézve ezt a repository-t, nincsenek benne veszélyesnek látszó csomagok, és nem is ez a célja. (plf-ről : [link]). nem hinném, hogy gondot okozna, ha ott maradna a sources.lst-ben.
-
cucka
addikt
válasz
Forest_roby #3072 üzenetére
nem gondolom, hanem tudom, mert megnéztem
[link]
[Szerkesztve] -
cucka
addikt
válasz
Forest_roby #3069 üzenetére
w32codecs csomag a #3004-es hozzászólásban említett repository-ban található
-
cucka
addikt
válasz
Forest_roby #3043 üzenetére
ha minden jól működik a gépen, akkor szerintem nem muszáj.
nekem néhány problémát megoldott a breezy->dapper váltás, pl. hang problémákat, xmms-nél nincs gond az ''enqueue as default action'' beállításával, egyéb apróságok. -
cucka
addikt
válasz
Forest_roby #3027 üzenetére
script-nek vagy shell script-nek.
-
cucka
addikt
válasz
Forest_roby #2999 üzenetére
teljes frissítés is jó megoldás elvileg
-
cucka
addikt
válasz
Forest_roby #2997 üzenetére
apt-get update azt csinálja, hogy a sources.list-ben megadott helyekről leszedi a legfrissebb csomagok fejlécét, vagyis nem fog frissíteni semmilyen csomagot.
mivel ezt már megtetted, ezért jön a következő lépés, telepíteni kell a csomagot.
sudo apt-get install libgcc1
ha az adott csomagból a legfrissebb a van fenn a gépeden, akkor kiírja, máskülönben meg letölti az újabb verziójút és felülírja vele a régi csomagot.
hasonlóan kell csinálni a másik csomagnál is.
apt-get helyett lehet használni grafikus csomagmatatót is, pl. synaptic (ubuntuban ez az alap) vagy adept, ízlés kérdése, nekem jobban bejön, mint a szöveges üzemmódú.
[Szerkesztve] -
cucka
addikt
válasz
Forest_roby #2995 üzenetére
a függőségi problémára az a megoldás, hogy figyelmesen elolvasod és utána értelmezed azt amit a gép kiír.
arra fogsz jutni, hogy bár van a gépeden 1:4.0.1-es libgcc csomag, de az amsn-nek legalább 1:4.0.2-es verzió kell. ezen felbátorodva frissíted a kérdéses csomagot és pikkpakk megszűnik a függőségi probléma. ugyanez a helyzet a libstdc++6 nevű csomaggal is. -
cucka
addikt
válasz
Forest_roby #2938 üzenetére
mod: hopsz, belegondolva inkább kivágom a butaságomat
[Szerkesztve] -
cucka
addikt
válasz
Forest_roby #2932 üzenetére
első körben én a helyedben csomagkezelőből (synaptic, adept, ilyesmi) telepíteném az amsn-t.
másrészt töltsd le újra az elérhető csomagok fejlécét (ez pl. adept-ben a fetch updates gomb, vagy apt-get update ). általad említett szükséges csomagokból van újabb, mint amit kér az amsn.
sources.list-ed ugye ki van egészítve az alapból nem elérhető reposytory-kkal?
[Szerkesztve] -
cucka
addikt
válasz
Forest_roby #2930 üzenetére
megnézed, milyen csomagokat hiányol, azokat feltelepíted, majd újra próbálkozol
-
cucka
addikt
válasz
(Kolombusz) #2923 üzenetére
2.6.valamennyi
-
cucka
addikt
válasz
(Kolombusz) #2915 üzenetére
ha a géped pendrive-ként is működik, akkor ubuntu alatt is fog pendrive-ként működni. ha nem, akkor passz, valószínű, hogy van linuxos progi, ami kezeli, legrosszabb esetben pedig veszel egy usb kártyaolvasót 3 ezer forintért, és probléma kilőve. képkezelő, effektező, stb. progi is van, pl. gimp.
cd-dvd íráshoz teljesen megfelelő a k3b
alaplaphoz szerintem nem kell külön driver, ismeri, kezeli (legalábbis az én nforce2-es lapommal nincs gondja). integrált hangkártyát régóta nem használok, de emlékeim szerint működött. -
cucka
addikt
válasz
(Kolombusz) #2906 üzenetére
Ha jól tudom a yahoo messenger megy linux alatt is és az fullos.
szerintem rosszul tudod.. nagyon örülnék, ha lenne fullos yahoo messenger linux alá. van egy YahELite nevű windows-os yahoo kliens, azzal még teszek egy próbát, azt írták, hogy működik wine alatt is. -
cucka
addikt
xgl-el kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
-
cucka
addikt
válasz
ragazzo #1057 üzenetére
alapértelmezésben a /media könyvtárba mountolja be a többi vinyót/particiót. hogy pontosan mit és hogyan, azt az /etc/fstab fileban találod.
mp3 kodek pedig alapból nincs az ubuntuban. mint ahogy filmeknél használatos kodekek sem. [link] - itt gyakorlatilag minden kérdésedre megtalálhatod a választ, howto-k formájában. ha nem akarsz sokat tökölni a multimédiával/egyéb általánosan használt programokkal (gaim, skype, satöbbi), akkor keress rá az automatix nevű szkriptre. -
cucka
addikt
válasz
T. Almeida #1050 üzenetére
(mplayer-ek a multiverse repository-ban vannak, ami ha jól emlékszem alapból nincs bekapcsolva)
a zárójelben lévő részt is el kell olvasni
itt van egy rövid howto, hogyan kapcsolhatod be a többi repository-t [link] -
cucka
addikt
válasz
T. Almeida #1046 üzenetére
grafikus felületen van beépített csomagkezelő, azzal pl. lehet keresni az elérhető csomagok között. találatok között van pl. mplayer-386, mplayer-586, mplayer-k6, és egy mplayer-custom nevű is. hogy ez utóbbi miért custom, nem tudom, totem-et használok.
(mplayer-ek a multiverse repository-ban vannak, ami ha jól emlékszem alapból nincs bekapcsolva)
Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Háztartási gépek
- Sorozatok
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- iPhone-t használók OFF topikja
- Házimozi haladó szinten
- Hobby rádiós topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen2 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest