- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
Nedudgi
aktív tag
[link] az 1.3-nak nincs már ez a baja (más baja van, de jobban működik) NE ijedj meg ha lefagy tőle a linux (úgy szó szerint mintha minden megállna). Ilyenkor a skype valami hangot akar kiadni, és kb 1 percen belül tovább megy minden. ha az ember türelemmel vár. Ha 1 szer eljátszotta, akkor utána egy darabig nem csinálja.
-
Nedudgi
aktív tag
Xservert nem ártott volna újraindítani. Gnome alatt valszeg gnome terminal-t indítottál. KDE alatt Konsole a terminal emulator program. Amúgy meg a grafikus terminal beállításait ne a -bashrc-ben birizgáld, hanem a graf term konfigjában, Konsole: Settings->Configure
Jah Help->aboute és meglátod mit használsz. -
Nedudgi
aktív tag
válasz
_Petya_ #2503 üzenetére
Valszeg nem amiatt döglik meg a Krusadered amit ír mivel nekem is dobja a hibaüzeneteket de elindul. Amennyire a QT-hez értek (nem nagyon) úgy tűnik hogy trehány programozói kivitél történt
ugyanis egy elrendezést (aminek ráadásul nevet sem adott) akar csak ráhúzni a listapanlre (aminek szintén nincs neve) bár kis programozási rutinnal ez kiolvasható a hibaüzenetből.
Javítsatok ki ha hülyeséget írtam de nekem ebből ez jött le. -
Nedudgi
aktív tag
Üdv minden KDE felhasználónak!
Aki még nem tette meg, és jót akar az frissítsen 3.5.3-as KDE-re [link]
aRts-ot is frissít, hátha a hang problémát megoldja. Amúgy valami banálisan egyszerű dolog lehet, minden úgy jelezte hogy a hang megy, csak nem ment. Nekem is volt ilyen gondom. Teljes reinstallt csináltam mert nem bírtam megoldani, és úgy ment (megjegyzem fogalmam sincs miért)
Amúgy Breezy->Dapper dist-upgrade után futottam a problémába.
Petya: Ezt nekem is dobálják a KDE-s programok de mindegyik...én is azt hittem hogy ezért nem megy a hang először.
[Szerkesztve] -
Nedudgi
aktív tag
1. Jó volna tudni a hálókártya típusát, mert majdnem biztosan lehet rajta segíteni.
2. Telepítés során nem kell letölteni semmit a netről.
3. ''de ha nincs fenn op'rendszer, akkor hogy a francba csatlakozik a netre?
Ezek szerint csak Windows mellé lehet elsőre installálni az Ubuntut (vagy Kubuntut)..''
Ezt nem egeszéne értem (azaz inkább te nem érted). Tök mindegy van-e fent más oprendszer hiszen az nem fut (tehát nem is tud csatlakozni a netre) Kubuntus telepítés közben. Gondold végig és rájössz...
Egyébként telepítés közben egy alap linux operációs rendszer fut
Szerk: A hardware támogatás alapvetően a kernelben, vagy annak moduljaiban van, és az minden linux rendszer esetén azonos (illetve nagyon hasonló) főleg a gyárilag fordított kernelek.
[Szerkesztve] -
Nedudgi
aktív tag
válasz
snowflake #1974 üzenetére
Szerintem szoftveresen akarja állítani az eltérítést vagy mi... Illetve gondolom nem az eltérítést állítja csak úgy csinál. Még annó a PowerStrip is tudta.
Charlie: GStreamer? Olyan nincs h ne mennyen, nekem is ment GNOME alatt. Amúgy meg ha rá vagy kattanva a Rythbox-ra akkor van egy hasonló de sokkal jobb is: [link] -
Nedudgi
aktív tag
-
Nedudgi
aktív tag
válasz
tomazin #1858 üzenetére
sudo make install
De ha elszáll a make hibával akkor ez nemigazán fog menni. Dappert használsz? A /etc/apt/source.list -ben azt nézd meg hogy vannak-e olyan sorok amik deb kulcsszóval kezdődnek, utánuk cím van, és előttük meg egy # jel. Ha vannak ilyenek akkor vedd ki a # jeleket. Utána: sudo apt-get update és úgy az install.
[Szerkesztve] -
Nedudgi
aktív tag
válasz
tomazin #1856 üzenetére
nedudgi@kerberos:~$ sudo apt-cache search qt designer
pyqt-tools - pyuic and pylupdate for Qt3
qt3-apps-dev - Qt3 Developer applications development files
eric3 - PyQt based Python IDE
kde-devel - the K Desktop Environment development files and modules
libqt4-designer - Qt 4 Designer libraries
qsynth - fluidsynth MIDI sound synthesiser front-end
qt3-assistant - The Qt3 assistant application
qt3-designer - Qt3 Designer
qt4-dev-tools - Qt 4 development tools
eric - full featured Python IDE
kuiviewer - viewer for Qt Designer user interface files
juic - The Qt Java UI Compiler
nedudgi@kerberos:~$ sudo apt-get install qt3-designer
Szerintem így ennek mennie kell
Most nézem, gondolom Kdevelopozni akarsz...akkor:
nedudgi@kerberos:~$ sudo apt-get install kdevelop3
[Szerkesztve] -
Nedudgi
aktív tag
válasz
sanyixXx #1816 üzenetére
Szorry...
Kicsit kutyafuttában írtam...látom már el is magyarázták. Remélem megteccik a Kubuntu...Én 3 hete indítottam el a windowst utoljára, mert akkor vettem új winyót és fel kellett rá rakni azt is. De nem hiányzik, sőt ha odaülök a win elé akkor nem értem mért gondolkozik a grafikus felület mielőtt valamit megjelenítene, és állandóan terminalt akarok nyitni...
Kérdés: artsdsp -m skype Segfaultot dob ha hang esemény történik. Írták is a skype honlapján h full duplex üzemmódot engedni kell az arts-ban megengedtem de így is...valami ötlet? Google nekem nem mondott semmit. -
Nedudgi
aktív tag
válasz
sanyixXx #1796 üzenetére
Hát, a KDE (Kubuntu) az általában szebben csillog, mint a Gnome (Ubuntu). Kezelhetőségre azt hiszem mindekettő könnyen kezelhető (jelenleg Kubuntu megy nálam). A megjelenítésen kívül az alapértelmezett programokban különbözik (Kubuntu-ban más alapértelmezett progik vannak pl.: zenelejátszó, instant messenger, e-mail program, csomagkezelő stb.) Egyébként a kde-t fel lehet rakni sima Ubuntu-ra is és akkor bejelentkezéskor választhasz hogy melyiket akarod használni. Fentebb be van linkelve az ubuntu kalauz, szerintem az nagyon-nagyon hasznos és jó.
Szerintem próbáld ki mindekettőt ha tudod valamilyen Live cd-vel (KDE, Gonome) és úgy válassz...
[Szerkesztve] -
Nedudgi
aktív tag
Hali!
Van egy problémám AMSN-el. Ha feltolom csomagból a 0.94-et azokon jók a skinek, de maga a kliens az kissé korlátolt. A 0.95 meg a skineket félig meddig jeneíti meg...Ugye képekből van összerakva, és nem mindet, hanem válogat...Próbálam h forrásból felteszem de...Az ujság azt irta a skinről , hogy updated for 0.95. Valami ötlet? Tcl/Tk-val van vmi? Jah a 0.95-öt amúgy csomagból az oldalukról raktam fel...Ubuntu build csak 0.94-ből van repo-ban.
-
Nedudgi
aktív tag
Üdv!
Valaki 3ddesktopot próbálta? Nekem nagyon bejött a kinézete (persze a használahtóság megkérdőjelezhető...De a daemon megeszik 170mega memóriát és csinál 5 másodpercenként 100% procihasznélatot...Valakinek ment normálisan? ATI fglrx van fent minden 3d fasza... -
Nedudgi
aktív tag
válasz
emitter #1122 üzenetére
Ha felment a shaper és nem nyafogott hogy nincs bent a kernelben QoS, akkor benne van (Én is úgy tudom hogy gyáriban benne van). Hát így fejből a konfigokat nem tudom de amit ngabor írt az jó lesz neked, meg a MAN-t tanulmáányozd át hozzá. Asszem találtam hozzá example-t is amikor játszottam vele. De most így gyorsan nem találtam meg.
Jah látom. A Class-ok: azokkal definiálod a sávszélességet, és ott be tudod állítani hogy milyen IP tartományok tartozzanak alá. Sajnos pontosan nem emléxem rá pontosan hogy mit hogyna kell...
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kés topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Opel topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest