- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Aktív témák
-
Finwe
őstag
válasz
Forest_roby #4541 üzenetére
Nah, valahogyan sikerült megoldani, nagy meglepetésemre.
A fileban az ''auto''-t átírtam ''static''-ra majd szépen soronként beírtam a paramétereket.
Ez önmagában még nem működött de ilyenkor már megjelent pár új ablak a grafikus szerkesztő ablakban ahova szintén beírtam (csak) a kívánt ip címem és most pattog mint állat. (ezt azért, h legközelebb megtaláljam saját válaszom)
Gyorsan töltam is volna egy apt-get-es mc-t de E-n keresi és ott nincs (nem is mountolja, ezt még átírom auto-ra asszem) semmi, egyébként sincs a cd-n.
Megnéztem az etc/apt-ben a filokat de nem találtam meg, h mi a baj ráadásul synaptic-ban sem talál mc-tegyenlőre csak a rendszerfrissítést veszi be csak.
Finwe -
Finwe
őstag
válasz
Forest_roby #4539 üzenetére
Igen, az interface file-t megatláltam már de ez van beleírva:
auto eth0
iface eth0 inet dhcp
és ez eth1, 2, ath0 és wlan0-ra.
Nekem az eth0-kell. A gond az, h nem tudom hogyan írjam át, hogy működjön az eth0-ra vonatkozó bejegyzést.
(a restartot már megtaláltam mikor keresgettem ittköszi)
Finwe -
Finwe
őstag
Hali!
Megint nem tudom beállítani a netet. Routerről fix ip-vel kapom, ezért nem állította be magának. Már réggebben is kérdeztem hasonlód de akkor valahogyan megoldottam (dhcp-s volt)
Szeretném tudni, hogy parancssorból milyen parancsokkal/fileszerkesztésekkel lehet beállítani a fix ip-címet, hasonlóan mint win-en!
Finwe -
Finwe
őstag
Hali!
Valaki tud seígeni a fagyásban: #3856 ?
[Szerkesztve] -
Finwe
őstag
válasz
Simi121 #3941 üzenetére
ismered az mc-t? ha nem akkor is azzal csináld valahogy így:
(parancssorba) # sudo mc -a
kérdezi a root jelszót (ha nem adtál meg külön akkor ugyan az amvel te is belépsz)
megjelenik a midnightcommander, megkeresed a file-t, F4 kitrölöd amit kell és asszem F2-vel lehet menteni de ha nem oda van valahova írva.
Ha nincs mc akkor ezt kell beírni:
# sudo apt-get install mc
(ha így sem megy, mivel pont ezt a file-t akarod megváltoztatni)
akkor
# sudo ''valamilyen szövegszerkesztő ami fönt van a gépeden''
Nah, asszem sok hülyeséget sikerült összehordani de az 1iknek menni kell -
Finwe
őstag
Az ubuntu szokott balhézni a sata vinyókkal? (nf3-as alaplapom van)
Esetleg a ha sataII-t veszek és átjumperelem sata-ra akkor az jobb? -
Finwe
őstag
válasz
Forest_roby #3860 üzenetére
xp-n nem csinál ilyet, nem hiszem, hogy a hűtés miatt lenne vagy a kártya ment volna tönkre.
Viszont a drivert mindenképpen szeretném frissíteni, ebben elfogadok egy kis segítséget! -
Finwe
őstag
Hali!
Az új drivert végül nem sikerült feltelepíteni mert panaszkodik, h nem jó neki a kernel a synaptic-ban pedig a legnagyobb veziószámú van telepítve.
Viszont van itt egy gond amit nem értek és elég nagy probléma + nagyon régóta van.
kb 10-15 percig hajlandó futni a kde (a gnome is ezt csinálta) aztán elkezdi összemosni a képet ahogyan kattintok az ablakok között és ha elég gyorsan észreveszem még tok nyomni egy ctrl+alt+backspace-t és kezdődik előről. Ha nem akkor a bill is lefagy és restart segít csak
(és a firefox is képes csak úgy kilépni böngészés közben)
Mindig frissítgenem a rendszert, 5.10 ubuntu -> kubuntu -
Finwe
őstag
Hali!
Láma kérdés: hogyan tudom kikapcsolni az x servert? nvidia driver telepítéshez kellene és nem volt elég neki, hogy nem grafikus felületen léptem be
Köszi! -
Finwe
őstag
Hello!
Ma telepítettem egy kubuntut valakinek csak azért mert nagyon bejött ez a kde tlepítés az ubuntumra de nem tetszett így. Hiányoznak dolgok, ezekhez kérnék segítséget.
1. Elfelejtettem melyik file-ban kell kilőni, hogy a cd-t ne kérje ha valamit telepíteni akarok.
2. Nem tudtam telepíteni az automatixot, nem vette be a hasa
Hogyan tudnám a kubuntura is feltenni ezt?
3. még a midnight commandert sem tudtam telepíteni, sem parancssorból sem a programok hozzáadásánál ami gondolom syníptic helyett van (nagyon gyenge).
Tehát az biztos, hogy még1x nem telepítek kubuntut, csakis ubuntut amin előbb elvégzem a szükséges beállításokat és csak aztán telepítem a kde-t!
Mindenesetre most szeretném még ezt a pár dolgot megoldani. -
Finwe
őstag
Telepítettem de még mindig problémázik
Viszont a winyo mountolást megoldottam.
Más.
Hogyan mondjam meg az mc-nek, hogy latin2-t használjon és ne utf-8-at? Már hülyére keresgéltem magam a menüben.. :s
És előszokott jönni egy elég idegesítő hiba, 1xcsak fehérség és kész semit nem csinál, parancssorba sem tudok váltani és bill kombinálióra sem lép ki. Ez lehet egyértelmű vinyó hiba? Régen is ugyan ezt csinálta. -
Finwe
őstag
válasz
Nedudgi #2589 üzenetére
Újraindítottam elötte a gépet, már megtaláltam a saját terminálját.
Néha egyébként lefígy és olyan kedves, hogy ki is írja miért, szal tetszik csak nem írtam fel mitől.
És van valami schokware flash file amire mindig rákérdez, hogy megnyissa vagy lemetse!
Nagyon ídegesítő, a PH!-n van csak ez. Ha elkezdem letölteni akkor 67-szer elkezdi letölteni ha meg azt mondom neki megnyitás akkor.. hoppp!!! most kezd el lefagyni azt írja, hogy az nspuginwiever fagyott le és 11-s (sigsegv) signált küld.
Tehát mit kell ehez telepíteni, hogy kezelje? -
Finwe
őstag
válasz
dr_strange #2587 üzenetére
Hát, ez az! Én honnan tudjam? Csak elindítom a menüből és kész. Ugyanazk a menüpontok vannak benne mint amig gnome volt. Egyébként ezzel a telepítéssel sikerült hazavágni a linuxomat. Elég instabil lett.
-
Finwe
őstag
válasz
dr_strange #2583 üzenetére
a kde is ugyan ezt csinálja, ráadásul hülye kicsi betűkkel ír és nem lehet betűméretet állítani, a terminál ablak ugyan olyan maradt. hogyan adom meg a .bashrc-ben a betűméretet a színét és a háttér színét?
Persze angol is ráadásul, ezt biztos gyorsan megtalálom, hogy hol lehet állítani.
Tehát, hogyan töröljem a gnome-ot?
Tudom!!! Már olvasok is vissza csak elkapott a hév, hogy írjak! -
Finwe
őstag
Hali!
Nagy munka lenne kde-t telepíteni a sima ubuntura vagy inkább telepítsem újra a kubuntut?
Ha nem nagy munka akkor légyszi osszátok meg velem a lépéseket!
(vagy hogyan lehet kiküszöbölni azt a gondot, hogy az mc-ben megnyitok 1 filet de kilépni nem tudok mert F10-re az ablakkezelő menüje jön be!?) -
Finwe
őstag
Hali!
Kubuntura váltanék hamarosan és az lenne a kérdésem, hogy az automatix csomag működik-e rajta és ezen futnak-e (rendesen) a linuxra írt játékok ? -
Finwe
őstag
Hello!
Ha ezt az ubuntut egy winyóra rakom az xp-vel de másik partícióra, akkor megférnek egymás mellett úgy h biztosan nem zúzza szét az xp-t?
thx! -
Finwe
őstag
Köszönöm a türelmet és a segítséget! Úgy néz ki minden műkszik fainúl!
Minden ami a klényelemhez kell, remélem a programozáshoz is minden megvan vagy gyorsan megoldom majd, igyekszem elöbb mindent megtenni amit tudok mielött kérdezek!
(persze tévém még nem megy, bár találtam vmi pinnacle raven-t de nem most esek neki)
[Szerkesztve] -
Finwe
őstag
-
Finwe
őstag
Hali!
Lenne itten még egy kis probléma! HOL a szunyiban van a ROOT terminál???
Föltettem a Breezy-t és nem a megszokott a rendszer,legalábbis néhány helyen. A másik gond, hogy nem tudom leszedni az Automatix-et, olvastam, hogy nem nagyon lehet proxy mögül, bár nekem proxym nincs viszont 2 hardveres tűzfal van a gépem elött.
Ezt írta:
--20:52:12-- http://beerorkid.com/automatix/automatix_5.5-2_i386.deb
=> `automatix_5.5-2_i386.deb'
IP keresés beerorkid.com... 208.97.133.175
Connecting to beerorkid.com|208.97.133.175|:80... kapcsolódva.
HTTP kérés elküldve, várom a választ... 200 OK
Hossz: 33,208 (32K) [text/plain]
automatix_5.5-2_i386.deb: Hozzáférés megtagadva
Nem tudok írni `automatix_5.5-2_i386.deb'-ba (Hozzáférés megtagadva).má megen kifogtam.
Légyszives valaki küldje el nekem ezt a file-t levélben! -
Finwe
őstag
Na még 1 utolsó kérdés!
Breezy-ből az amd-s az ugye kezeli a 32 és a 64 bites alkalmazásokat is, azaz nem lesz olyan gondom, hogy ''bocsi ezt már nem tom mi'' dolgot dob ki? -
Finwe
őstag
Sajnos nem megy, a megfelelő heyre van beírva
Az automatix-ot sem tudom használni mert Hoary verzióm van, gyanítom kellene szereznem egy Breezy-t -
Finwe
őstag
Megvan a gond, csak megint nem olvasok figyelmesen!
Egyébként az öregebb változatról pöpecül fel lehet rakni leszámítva, hogy néhány link már nem működik
Ez a gond:
Compiled with runtime CPU detection - WARNING - this is not optimal!
To get best performance, recompile MPlayer with --disable-runtime-cpudetection.
Tehát ez a --disable-runtime-cpudetection melyik filba írjam bele, hogy ne izguljon?
Az előző leírás az írja ezt a lépést és az Mpla*/debian/rules fileban be is van írva
ez a sor, de ha ott megvan akkor hol kel még?
Rákeresek arra a script gyűjteményre is
[Szerkesztve] -
Finwe
őstag
Az a baj, hogy szó nélkül megcsinálja az előző lépéseket (már) de nem ez az egyetlen mappa ami hiányzott/zik a skint sem tudja betölteni mert nincs /skin mappája a megfelelő helyen.
Le kéne törölnöm amit eddig csináltam és előről kezdeni, utána majd megírom, hogy sikerült-e.
Mindenkinek köszönöm a segítséget! -
Finwe
őstag
Oksa, telepítettem az 1.5-öset. De természetesen van még egy apró bökkenő!
sudo cp MPlayer-1.0pre7/etc/* /usr/local/etc/mplayer/
ez kell de az usr/local alatt nincs etc könyvtár! Nem igen értem most akkor ez hogy van mert azért csak tudták mit írnak azt meg nemhiszem, hogy csak nekem nincs ott semmi.
Valyon elég ha létrehozok egy etc/mplayer/ mappát? -
Finwe
őstag
Lassan megőrülök
Most ezzel van baja: tar -xjf Blue-1.4.tar.bz2 nem találja, és én sem sehol
Már elnézést, hogy itt ügyetlenkedek 1x majd sokkal jobban fog menni! -
Finwe
őstag
persze miután megkérdeztem már sikerült is áthidalni a problémát.
természetesen felmerült még1: ez a csomag 'libconfhelper-perl' kellett neki, hogy
végrehajtsa ezt: sudo dpkg -i mplayer_1.0cvs_i386.deb de a 'lib..' telepítése után rögtön fölügrott az mplayer configuration panel és most kell kiválasztanom, hogy
milyen legyen a video outpot.
Na ezt honnan tudjam? Lehet xmga, x11, xvidix, stb... azt írja gondosan válasszak mert fontos! -
Finwe
őstag
miután mentettem a filet amit módosítani kellett ezt kaptam:
(gedit:10169): GnomeUI-WARNING **: While connecting to session manager:
Authentication Rejected, reason : None of the authentication protocols specified are supported and host-based authentication failed.
nem tudom még1x megnyitni és az ez utáni lépéseket már nem csinálja -
Finwe
őstag
válasz
ragazzo #1212 üzenetére
Az mplayer-rel már próbálkoztam korábban, pont ahyogy mondod de ilyet nem talál
(
root@ubuntu:/home/finwe # sudo apt-get install mplayer
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése... Kész
E: Nem található a(z) mplayer csomag
)
gyanítom megint plussz linket kéne tenni a sources fileba, vagy a másik módszerrel neki esni de azt ma nem szeretném :S
Egyébként van hang, a filmeknek álltalában van és a rendszerhangok is működnek, Realtek 6-channel audio CODE alaplapi hangkártyám van.
mod.: az ALSA-t nemtom mi
[Szerkesztve] -
Finwe
őstag
Frissítettem az mp3 dolgot ahogy dat javasolta (jó oldal!) de az xmms ugyan azt csinálja, elindítom és megfagy a progi, ilyenkor csak mechanikus restartra hajlandó kijelentkezni, majd telepítettem a vlc-t ahogy ragazzo javasolta, ez a progi ugyan nem fagy le de nem is ad ki hangot
szépen megy a sáv, hogy lejátsza de hang nincs, ezt tapasztaltam néhány filmnél is!
dat: az etc/apt könytárbeli sources-ra gondoltál? Ott nem találtam CD-s sort. -
Finwe
őstag
Hajjajj, nagy szívás ez az egász
A skype sehogy sem megy, és mp3-at sem tudok lejátszani mert nem ismeri. Nem tudok telepíteni csomagokat az mp3-hoz és a skype-hoz is kell neki valami amit a cd-ről kér de a cd-t már rég letöröltem és hiába írom ki újra, volt olyan kedves, hogy a címkéjét is megjegyezte
(lehet nekem kéne címkét adni neki?)
Szal ha valaki lenne olyan kedves és tudja a megoldást, ne tartsa magában!!! -
Finwe
őstag
Lenne itt még 1 kis probléma!
Volt nekem skype telepítve de nem nagyon akart működni, most frissíteni szerettem volna és nem engedte, majd letöröltem, hogy az újabbat telepítsem de olyan kedves, hogy nem tudja telepíteni, azt mondja;
ezt nem lehet telepíteni: libqt3-mt (>=3:3.3.3.2) Természetesen telepítve van viszont ennek a függőségeiben vannak dolgok amiket nem lehet telepíteni mert nem léteznek és pár dolog ütközik is benne.
Nem valami precíz leírás sokkal többet nem is tudok erről a dologról viszont a skype nagyon kéne!!
Valaki erre tud esetleg valami trükköt? -
Finwe
őstag
Gondoltam, hogy ilyen egyszerű lehet a megoldás de sajnos most ezt írja ki:
A(z) opera csomagnak nincs elérhető verziója, de egy másik csomag
hivatkozik rá. Ez azt jelentheti, hogy a csomag hiányzik, elavult,
vagy csak más forrásból érhető el
E: A(z) opera csomagnak nincs jelöltje a telepítéshez
Igazából én letöltöttem azt az operát ami nekem kéne ide de aztat sem akarja telepíteni
Köszi a segítséget! -
Finwe
őstag
Sajnos utána sem találja
Ez a file tartalma:
deb cdrom:[Ubuntu 5.04 _Hoary Hedgehog_ - Release i386 (20050407)]/ hoary main restricted
deb http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu hoary main restricted
deb-src http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu hoary main restricted
## Major bug fix updates produced after the final release of the
## distribution.
deb http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu hoary-updates main restricted
deb-src http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu hoary-updates main restricted
## Uncomment the following two lines to add software from the 'universe'
## repository.
## N.B. software from this repository is ENTIRELY UNSUPPORTED by the Ubuntu
## team, and may not be under a free licence. Please satisfy yourself as to
## your rights to use the software. Also, please note that software in
## universe WILL NOT receive any review or updates from the Ubuntu security
## team.
# deb http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu hoary universe
# deb-src http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu hoary universe
deb-src http://security.ubuntu.com/ubuntu hoary-security main restricted
deb http://security.ubuntu.com/ubuntu/ hoary-security universe main restricted
# deb-src http://security.ubuntu.com/ubuntu hoary-security universe -
Finwe
őstag
Köszi a segítséget!
Most az a gond, hogy nem nagyon akarja telepíteni az operát, tar -zf --install control.tar.gz
ilyennel próbálkozok és hasonlóakkal de nem akarja bevenni egyiket sema másik pedig, hogy rootként nem enged belépni, de ha innen kéri a jelszót (pl hálózati beállításokhoz
) akkor meg elfogadja. Most akkor mi a baja?
-
Finwe
őstag
Hello!
Már megen elment a netSzal régóta nem kapcsoltam be a linuxot (ubuntu) és mágváltoztak a netes beállítások. Most aztán nem akarja magátol megtalálni a netet
Szal megnéztem és rossz a mask meg a cím is és hát elfelejtettem, hogy hol kell a megfelelőre állítani
.
Ha valaki volna olyan kedves és emlékeztetne annak nagyon örülnék
(Utána persze jön a többi kérdés, pl milyen progival lehet msn-zni linux alatt és megoldható-e , hogy elérjem a windows vinyón a zenét)
-
Finwe
őstag
válasz
gege71.hu #196 üzenetére
Hát sajna nem tudja befejezni
ezt írja ki:
root@ubuntu.....
(Reading database ... 70754 files and directories currently installed.)
Preparing to replace skype 1.1.0.3-1 (using skype_1.1.0.3-1_i386.deb) ...
Unpacking replacement skype ...
dpkg: dependency problems prevent configuration of skype:
skype depends on libqt3c102-mt (>= 3:3.3.3); however:
Package libqt3c102-mt is not installed.
dpkg: error processing skype (--install):
dependency problems - leaving unconfigured
Errors were encountered while processing:
Mit kell még csinálni elötte? -
Finwe
őstag
Más problémám viszont lenne! A skypot szeretném telepíteni, innen Bővebben: link nézem, hogyan kellene de ennél a sornál elakadtam:
nautilus applications:///Internet
Nyílván azért mert magyar verziót telepítettem de ha magyarul írom akkor meg hiányzik neki az a mappa. Sztem onnan olvasná. Valaki tudja mit kell máshogy csinálni? És a monitor felbontást hol lehet átállítni?
Bocs, a sok h*lye kérdésért!
Köszönöm a segítséget! -
Finwe
őstag
Hogy milyen az internet az tök 8! Nem az számít hanem, hogy dhcn-n keesztül kapom! Egyébként chello, de semmi extra infó nics benne.
A beállítások rosszak azt látom. Nem találom hol lehet átállítani ezeket, mindenhol csak megnézni tudom de a file amibe ez le van írva bújkál előlem. Enek a helyét keresem, vagy egy parancsot amivel parancssorból át tudom állítani a maszk címet pl. -
Finwe
őstag
Hello! Telepítettem egy ubuntu linuxot (64bites 600MB-os válozat) de a netet nem sikerült beállítani. DHCP-vel kapom a netet, telepítéskor nem tudta felismerni (tuti működik), a linuxban meg még nem ismerem ki magam. Elvileg ha megadom neki a dhcp szerver nevét akkor megtalálja, de hiába adtam meg neki.
Valaki írja le légyszives részletesen mit kell tennem (és ha windowsból nizem meg a hálózat adatait ipconfig /all-al akkor magyarul mi a pontos neve a dhcp kiszolgálónak)!
Tudom, hogy elég amatőr dolog, de ha nem megy csak kérdezni tudok.
Köszönöm!
(ha megy a net akkor milyen progival tudom frissíteni a rendszert? és ugye létezik emacs és latex a 64 biteshez is?)
Aktív témák
Hirdetés
- HP notebook topic
- Napelem
- Eredeti játékok OFF topik
- Linux kezdőknek
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Autós topik
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Antivírus szoftverek, VPN
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest