- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Magisk
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Mobil flották
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
Aktív témák
-
floatr
veterán
válasz
Kendek #24315 üzenetére
Jajjbocsánat elnézést
Csak az utóbbi pár napban összeszaladtak a melóban a dolgok, a témában meg elborult az agyam.
Először is nagyon szépen köszönöm a segítségedet. Annyi történt egyelőre, hogy már majdnem nekiduráltam magamat a dolognak, amikor láttam, hogy érkezett megint egy frissítés az xserver-hez. Namost ha betoltam volna egy pecset, akkor most kezdhetném előlről az egészet, és annyira nem vagyok lelkes az ATI driver ügye iránt, hogy állandóan félkész reszelék állapotban használjam a melós gépet -- ez az ő dolguk volna.Ami a cuccost illeti, mindenképpen ki fogom próbálni de egyelőre csak VM-ben. Remélem tapasztalatokkal is fogok tudni szolgálni
-
floatr
veterán
válasz
Kendek #24254 üzenetére
Ok, köszi
Arra már nagyjából gondoltam, hogy egyszerűen csak mentem az aktuális állapotot az alapján, amilyen struktúrában turkál, bár reméltem h a csomagos megoldásra van esetleg valakinek ötleteszerk.: Esetleg annak is örülnék ha valaki el tudná mondani h hogyan reszeljem be a radeonhd drivert az ati cucca helyett
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Kendek #24209 üzenetére
Köszi! Végül sikerült telepíteni. Már csak ez a recsegő hang múlna el.
Lehet, hogy inkább visszatérek a 9.04-re (van valami hátránya a 9.10-hez képest?), igaz az csak 5.0. Egyébként ha vendégként lépek be teljesen jó, persze nem is nyúltam a hangerő szabályozáshoz. Volt arról szó, hogy a Live CD használja a HDD-t, nekem is jelzi, de próbaképpen lehúztam a vinyót és úgy is működött.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Kendek #24200 üzenetére
Köszi! Érdekes, hogy a rendszervisszaállítás kimaradt a Linuxból. Mepróbálom mégegyszer, legfeljebb visszatérek a 9.04-re. Lehet, hogy az volt a gond, hogy a resticted-areas telepítése után egyből raktam a frissítéseket? Van "helyes" sorrend? Frissítések-újraindítás-VGA driver-újraindítás-restricted-areas-újraindítás. Ez olyan Windows-os lenne.
Köszi tomtyi! Telepítésnél megkérdezte, hogy kérem-e az új Grub-ot, és ha jól látom sikeresen le is cserélte.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Kendek #24198 üzenetére
Köszi! Akkor újratelepítem. Lehet, hogy nekem valami hibás 9.10-es verzióm van? A Live CD kipróbálása közben például sose tudtam kikapcsolni. Leállításnál kivettem a CD-t , de utána nem történt semmi. Innen töltöttem le. Esetleg fent van valahol a Grub 2.0-val. Nekem 1.97-es van.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Kendek #24195 üzenetére
Köszi! Nekem már a Synaptic sem indul el, hiába írom be a parancsot. Azt hiszem újratelepítés lesz a vége. Ezt a OO gyorsindítót, hogy lehet kikapcsolni? Azért próbáltam ki a 9.10 mert ott nincs gond az 5.1-es hangzással, nekem viszont mindegyik 5.1-es beállításnál torz a hang. Erre van valami ötlet?
-
rankesz
veterán
válasz
Kendek #24149 üzenetére
Köszi szépen a választ, szerintem még ma fel fogom tenni, mert amire a notit használom az mind megvalósítható kubuntu alatt.
Az lenne a kérdésem hogy az energiamenedzsment működhet már thinkpad-ra? Mert mikor jó egy éve feltettem az Ubuntu 8.10-et EEE 1000H-ra akkor majdnem felére csökkent az akkus üzemidő, hiába olvasgattam és szedtem le a notira írt kerneleket.
(azt meg vágtam hogy a verziószám a kiadás idejét jelöli, csak elírtam) -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Kendek #24045 üzenetére
Kendek és CPT.Pirk: köszi, csodás, működnek a vizuális effektek, a hivatalos ATI driver megoldotta.
Azt hittem, nem kell hozzá külön telepíteni, de mégis.
Érdekes, hogy néha eléggé belassulnak ezek az effektek, és emiatt az általános ablaknyitás sebessége is jelentősen lassulhat. Pedig a konfigom ugyan nem egy erőgép, de azért bőven bírnia kéne. Igazából csak a teljes képernyőre rakásnál és az új ablak nyitásánál érzékelhető, és akkor mondjuk elég zavaró, amikor ide-oda húzogatom az ablakot, és látszik az az ablaknyújtós effektus, akkor szerencsére nincs ilyen jellegű lassulás. De az előbbiek mondjuk nem olyan kellemesek.Jahh, egyébként végül az Eszközmeghajtókban nem deaktiváltam azt a zárt cuccot, ami az alábbi képen látható. Kellene?
És még egy ezzel kapcsolatban: nem kellene itt több eszköznek látszania? (pl. tunerkártyám, miegymás, mint a windows-os device management-ben) -
mzx
senior tag
válasz
Kendek #24023 üzenetére
Tudom hogy kell 256 legalabb a live cd -zéshez, és egy picivel több ram-om van ,
bár nem sokkal.
A lapozófile kapcsán: tényleg úgy rémlik nekem ,h egyesek meg is erősitettek engem itt a topicban hónapokkal ezelott, hogy vinyóra swappol az ubi live cd...
Ismét kérdezlek: akkor mivel magyarázod, hogy mégis rendesen működött? Esetleg hogy mitől kerregett annak idején bőszen a hdd-m live cd-zés alatt EGY IDŐ UTÁN ? Hiszen 10-20-30 percen át
eleinte nem kerregett a vinyóm, gondolom elegendő volt a RAM a live cd számára, tehát ha később elkezdett kerregni, akkor feltételezem,
hogy idővel igénybe vette, nem ? (Mármint a vinyót.) -
mzx
senior tag
válasz
Kendek #24019 üzenetére
Meglep a válaszod.
Lehet, h igazad van , de akkor nem értem... ugyanis anno live cd-ztem ubival
és csak egy vinyóm volt, és nem volt swap particiom,
ráadásul RAM-om nem éppen sok, tuti használta vinyómat, kerregett is rendesen, és MŰKÖDÖTT live cd-s ubim.
Akkor miként működött? -
Major Major
senior tag
válasz
Kendek #23809 üzenetére
nem kéne még blacklistelni a jelenleg betöltött modulokat? mert így szerintem először a nem jól működő rt modulokat tölti be, és nem az ndiswrappert. mondjuk ez csak tipp.
(#23784) eziskamu
mivel a home/dokumentumok könyvtárad be van linkelve a wine alatt a c:\users....dokumentumok\ helyre, ezért, teoretiusan, egy wine-ban futó rosszindulatú kód legyalulhatja a könyvtárat -
qwertly
addikt
válasz
Kendek #23827 üzenetére
Sajnos nem megy elakadtam mert ezt írja ki
észletek: Nem sikerült a gyermekfolyamat („/usr/lib/jvm/java-6-sun-*/bin/java”) végrehajtása (Nincs ilyen fájl vagy könyvtár).A jvm mappáig eljutottam de ott 2 db java könyvtár van a java-6-sun és java-6-sun-1.6.0.15.Inem nem tudok tovább menni.
-
qwertly
addikt
válasz
Kendek #23827 üzenetére
Szia köszi a választ,addig eljutottam,hogy az indító ikon létre hozása és a parancstallózása de utána elvesztem a sűrűben
.Mert akár,hogy akartam betallózni a jDowloand jar fájt nem találtam meg,pedig a gnome commanderrel sikerült megtalálni de amikor tallózni akartam ott már nem ment.Most a te általad leírtak szerint megyek így talán sikerülni fog.
-
-
FixY67
senior tag
válasz
Kendek #23820 üzenetére
speciel az Ubuntu sokkal gyorsabban fejlődik mint a Windows.
Ezt a kijelentést azért érdemes lenne háromszor átgondolni...
Hogy gyorsabban frissítik, az egy dolog. De hogy valóban gyorsabban fejlődik-e? Az szvsz akkor derülne ki, ha két windows verzió (mondjuk Vista-Win7) között eltelt időben hasonlítanád össze a win és mondjuk az ubuntu fejlődését. És még akkor is kérdés, hogy milyen alapon hasonlítod össze őket. -
Rollee
aktív tag
válasz
Kendek #23809 üzenetére
Mindent megint ugy csinaltam ahogy irtad, de valtozatlanul nem akar feleledni az usb-s wifi-m.
Amikor felraktam a progikat es kivalasztottam az "inf"-t kiirta hogy mar telepitve van.
De sehol nem talalom. Letoltottem egy masik halozatkezelot(gnome) de nem tudtam telepiteni. Ez nyilvan nekem tul magas.
Tegnap egyszer mar elertem hogy latott (olvashatatlan) halozatokat(nem tudom hogyan), de ma mar semmit sem lat.
Kezd elfogyni a turelmem, lehet hogy az en hibam de itt sokkal bonyolultabb minden.
Miert nem lehet a gyartotol kapott Linuxos programot egyszeruen telepiteni????
Miert kell mindenfele segedprogramokat osszevadaszni,telepiteni hogy mukodjon?
Persze ha sikerul egyatalan.
Mar csak egy dobasa van nalam, hogy megvarom a szomszedot es radugom a netre.
Ha akkor sem javul a helyzet akkor legyalulom es megy fel a jo oreg EGTSZERU win!!!Koszonom hogy megprobaltal segiteni!!!
-
Rollee
aktív tag
válasz
Kendek #23780 üzenetére
Hali!
Beirtam a jelszavamat a "sudo..." utan ahogy irtad,de semmi sem valtozott sajnos.
Mivel nem talaltam masik halozatkezelot es nem tudom honnan kell masik kernelt leszedni ezert majd ha a szomszed hazajon a nyaralasbol, megkerem hogy had dughassam ra a laposomat a netre.
Remelem megoldja a problemamat.
Azert koszonom megegyszer a segitsegedet!!! -
Rollee
aktív tag
válasz
Kendek #23775 üzenetére
Az usb wifi adaptert a laptopba. Azon van egy kis zold lampa ami jelzi az adatforgalmat, az folyamatosan villog. Ezt akkor csinalja ha nem megfeleloen van telepitve.
Mar addig eljutottam hogy valami oknal fogva lat halozatokat de a nevek felismerhetetlen krix-kraxok es nem tudok egyikhez sem csatlakozni.szerk: linux-firmware 1.24 installed version
ezt talalta a Synaptic -
FireKeeper
nagyúr
válasz
Kendek #23753 üzenetére
ebben az esetben kell figyelni hogy 32/64bites winhez való drivert használunk?
amúgy sajna a win7 x64-hez készült driverrel nem sikerült működésre bírnom. azt a linuxos drivert, amit legelőször letöltöttem, az sikerült kicsomagolnom (volt egy wl.ko fájlom), és a régi drivert sikerült letörölnöm, de a kicsomagolt új driivert már nem sikerült felraknom. az említett wlan kártya amúgy egy broadcom 4311 ha jól emlékszem, vagy valami ilyesmi, azt tudom hogy 43-mal kezdődik. -
harry
veterán
válasz
Kendek #23668 üzenetére
Kubuntuban nem is voltam biztos, csak mintha régebbről ez maradt volna bennem... az egyszerűbb ablakkezelők nekem kevésbé jönnek be, egy ilyen gépen meg szerintem elférhet egy gnome.
Alternate/minimal különbséget nem ismertem, csak tudtam, hogy egyikből lehet építkezni jól - ami egy kezdőnek bizony nem egyszerű, de segítséggel lehet össze tudna rakni egy megfelelő rendszert. Kérdés, hogy érdemes-e. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Kendek #23630 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, egyelőre arra jutottam, hogy akkor adok egy próbát a 9.10-esnek (WUBI alatt már adtam neki egy próbát, ott nem igazán volt tökéletes, de az nem viszonyítási alap, mert nem egy normál módszerrel felpakolt oprendszer, meg akkor még igencsak sok dolgot szinte gondolkodás nélkül felpakoltam, mivel sok vesztenivalóm nem volt, csak próba gyanánt tettem fel, na meg először próbálgatni kell, és szívni vele, úgy tanulja meg az ember, hogy mit nem kéne...
). És szerintem maradok a 32 bitesnél, mert ahogy a fórumokon (itt és máshol is) olvasható, nagyon sokan szívnak a 64 bitessel (az én WUBI-m is az volt), és mindössze 2 GB RAM-om van, az esetleges sebességbeli többlet a 64 bites esetén meg most nem ér annyit, hogy bugokkal kezdjem meg az Ubuntus "pályafutásomat".
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Kendek #23612 üzenetére
Bocsi, de számomra nem volt teljesen egyértelmű, 9.10-et használsz?
"Érdemes belenézni a BIOS-ba is, szokott ott lenni néhány opció, amelyet állítani lehet hozzá"
Gondolom az S3, meg hasonlókra gondolsz. Az megfelelően van beállítva - legfőbb bizonyítéka, hogy Windows alatt hibátlanul alszik, ébred. -
upszilon
őstag
válasz
Kendek #23608 üzenetére
Na! Ezzel már egy picivel beljebb vagyunk. Szóval fogok egy kernelt, rakok rá rendszerdirectórikat, meg csomagokat és kész a disztribúció? Áááá-nemhiszem! Kell ott még lennie egy csomó mindennek, amit a kifejezetten a disztróra jllemző és olyanoknak is, ami életet lehel az egészbe. Vajon mik lehetnek ezek?
-
törölt tag
-
ntomka
nagyúr
válasz
Kendek #23590 üzenetére
"Még a Pulseaudiotól is meglehet könnyedén szabadulni, régebbi, vagy kisebb gépek esetében még ajánlott is, sok procit eszik."
Ezt tekintve mi a javaslatod? Mert ezt észrevettem, hogy zabálja a procit. Annyi tetszik ebben a pulesaudioban, hogy pár kattintással be tudtam állítani a többhangszórós konfigot.
-
upszilon
őstag
válasz
Kendek #23590 üzenetére
...mert miből is áll egy disztró? Mi van a kernel (amit aztán úgyis frissítünk) és a telepített csomagok (amiket szintén frissítünk, és/vagy csereberélünk) "között"? Nyilván azt lehetne igazándiból szidni, vagy dícsérni. De mi is az tulajdonképpen? Ez a kérdés mindig nagyon érdekelt, de eddig még nem találkoztam olyannal, aki néhány magyar mondatban el tudta volna magyarázni a lényegét. Talán majd most valaki...
-
-
[pod]Diablo
őstag
válasz
Kendek #23455 üzenetére
kiegtem: Daz ablakok atlatszosaga mar megvan,csak most valamiert nemtudom atallitani a hatterem.Mikor belepek altalab mindig fekete mert w7es particiorol toltom,be es hogy tudjam hasznalni azoakt,eloszor rakell lepne,meg kell adni az engedelyt hozza,csak miutan ralepek,eltunik automatikusan a fekete hatter,es bejon amit beallitottam,de most atallitani sem tudom.Hamar itt tartok lenne meg 1 olyan kerdesem hogy azt nem lehet valahogy beallitani hogy pl a itt az elejen emlitett particios dolgonal,ne keljen beirnom a rendszergazda jelszot,es engdelyeznem a hasznalatot,hanem automatikusan porogjon a dolog?
Elore megegyszer koszi a segitseget !
-
válasz
Kendek #23455 üzenetére
Affene, de megszívatott ez a cucc. Feltettem kipróbálásra, de nekem egyáltalán nem jött be, hát, természetesen leszedtem. Precíz ember vagyok, apt-get autoremove --purge ...
Erre y, minden rendben. Nézegetem ezt az ablakok elmosását a Compiz beállításánál, az elmosásszűrőt beállítom MIP térképre, lefagy a kép. Természetesen Ctrl+Alt+Backspace. Bejelentkezek, erre bejön egy xterm szerű kis ablak, csak ablakkeret nélkül a fehérség, parancsaimra vár. Persze egyből a Compizra gyanakodtam, elő a tartalék, kísérleti Debian rendszer, mentésből vissza a Compiz beállítása. Egyértelmű, hogy nem ez volt a megoldás. Nyomattam egy gnome-panel parancsot és bejött. Némi szenvedés meg emlékezés után rájöttem, hogy a nautilus csomagot leszedte az előbb automatikusan, de nem lett jó a felrakása után sem. Rájöttem, hogy az indítópult is hiányzik egy az egyben. Nyomattam egy ubuntu-desktop kijelölést telepítésre Synapticban, és rájöttem, hogy a gnome-session is hiányzik, hát felraktam. Láss csodát, jó lett. Illetve majdnem. A Compiz beállításához a /home/kendek/.gconf/apps/compizconfig könyvtárat kellett visszaállítani, mert bejelentkezés után képfagyi várt.
Na mi a tanulság? Ha valami ilyesmi problémába ütközünk, ellenőrizzük le az ubuntu-desktop függőségeit, és rakjuk vissza azt ami hiányzik. Sose feledjük azt sem, hogy mindig legyen biztonsági mentésünk, és, hogy a Compiz beállításának a könyvtára ott van ahol leírtam. -
-
[pod]Diablo
őstag
-
[pod]Diablo
őstag
válasz
Kendek #23413 üzenetére
Koszi szepen,mukodik rendesen.
Lenne meg 1 olyan kerdesem hogy alapbol kirakta az asztalra a winchesterek iconjat az os,es az lenne a kerdesem hogy hogy tudnam eltuntetni onnan oket?Ha jobclick-et nyomok ra ott nemlatok olyan opciot amivel el lehetne tunteni,csak levalasztas van,de arra nemadok tul sok eselyt hogy az segitene a problemamom.Elore is koszonom!
-
ntomka
nagyúr
válasz
Kendek #23350 üzenetére
Köszi. El voltam vele egy darabig. Kipróbáltam egy mandrivát is, azon jobb a helyzet, lévén az alapból kde preferált rendszer. De leszedtem. Rá kellett jönnöm, hogy a kde és a qt a leggyakrabban használt programok részéről nem igazán supportáltak.
A kubuntu még jó lenne a debian csomagkezelés miatt, egyszerűbb rátenni bármit, de egy mandirva pl jobban megoldja a gtk progik integrációját, viszont szegényre pl egy chrome-ot képtelen voltam feltenni komolyabb heggesztés nélkül.
-
-
gyurman
tag
válasz
Kendek #23324 üzenetére
Valóban így elgondolkodva NTFS ami nyerő lenne. Igaz nem tetszik, hogy a linux nem tud rá írni jogosultságokat. De azt lehet méretezni, és még nem is olyan lassú és valóban látja a win. De sajnos olyan paranoid vagyok az NTFS-sel hogy úgy érzem, ha azt használom akkor a szomszéd kissrác is látja a falon keresztül a privát fájljaim. Jön a jó öreg kódolás, de az is talán hasonlóan lassú?
Inkább megpróbálom a JFS és a colinuxot. Azt írják róla gyorsabb mint a vmware. Azt meg úgyis futtatni kell.
A windows az alapból nekem olyan buta, vagy csak sokba kerül? -
ntomka
nagyúr
válasz
Kendek #23268 üzenetére
A vicc az, hogy a karmic tárolójában nincs is benne alapból!
Rákerestem, de semmi. Hozzáadtam ezt a PPA tárolót, és új csomagként egyből megjelent. Leszedtem, tetszik!
Mentettem is hozzá egy könyvjelzőt.(#23270) sislaciii: Telepítsd az smplayert, vagy a vlc playert. Tárolóban mindkettőt megtalálod. Ha csak zenehallgatáshoz kell valami, akkor az audacioust ajánlom, szintén megtalálható a tárolóban.
MSN-hez jó lehet a Pidgin is, csak ahogy írták előttem, a fiók létrehozásánál az msn protokollt válaszd ki. Az utóbbi időben én is emesene használó lettem, valamivel jobb, ha csak msn-hez kell kliens. -
lapa
veterán
válasz
Kendek #23195 üzenetére
azért óvatosan érdemes bánni a hellyel. nekem is elég volt a kevéske hely, amíg fel nem telepítettem az ltsp-t. az kicsit sokat eszik helyileg, mert van egy teljes második fájlrendszered, amiből a klienseket csomagolod. persze otthonra nem feltétlenül kell ltsp, de érdekes alternatíva lehet.
-
kozyadam
tag
válasz
Kendek #23084 üzenetére
nem életbe vágóan fontos kérdés
a link nekem működött. az alap5let az az, hogy mivel 2 virtuális asztalom van, és a noti 1280x800as felbontású, ezért csinálok 1 háttérképet, ami 2560x800px méretű, és amikor görgetek át a billentyűparanccsal az egyik monitorról a másikra, akkor a háttér úgy csúszna, mintha 1 kép lenne, és mintha az előző képnek a folytatása lenne
szerintem elég látványos lenne. 1 több képernyő méretű háttér előtt csúszkálni ide-oda
-
kozyadam
tag
válasz
Kendek #23077 üzenetére
ez a leírás elég hasznos, de nem lehet valahogy megoldani az asztali ikonok megtartásával?
az jutott eszembe, hogy nekem csak 2 asztal van egymás mellet, és ha tolom ide-oda őket, akkor egy ilyesmi háttér csúszna mintha a háttér előtt gördülnének az ikonok
Aktív témák
Hirdetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged