- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Aktív témák
-
Prego
senior tag
Miért van az hogy minden egyes verziófrissítés után hetekig tart, mire újra használható lesz a redszerem?
Most a 12.04 minden egyes alkalommal Rendszerhibával indul el (aptd), ma a Thunderbird mondta be az unalmast, crash reporttal indult el, amit végül sikerült megoldani egy chmod -R 775 .thunderbird paranccsal.
Legközelebb már én sem fogok frissíteni csak fél év késéssel, sajna pont a munkagépemen van Ubuntu. -
Prego
senior tag
bemászom a psql shelljébe (psql -h IP_cim -d adatbázisnév).
Akkor lehet hogy ez a psql ficsörje?
A fájlba irányítás azért nem jó ötlet, mert macerás ha egy nagyobb lekérdezést kell írnom és folyamatosan csekkolom hogy tényleg a várt eredményt kapom. Sokszor van az hogy a SELECT részt írom meg legutoljára, amikor már tudom hogy a táblák és allekérdezések jól vannak összekapcsolva és a feltételek is megfelelőek. -
Prego
senior tag
Sziasztok!
Ubuntu 11.10 van a munkahelyi gépemen. Ha postgre klienssel terminálból rácsatlakozok az adatbázisra és futtatok egy lekérdezést, aminek az eredménye kifér a terminálra, akkor minden oké, látom az eredményt, alatta pedig várja a következő utasítást.
Ha viszont olyan eredményt kell megjelenítenie, ami mondjuk 80-100 sor, vagy az oszlopok nem férnek ki egészben a képernyőre, akkor nyit egy új "layert", amiben kurzor és HOME END gombokkal tudok navigálni, az ékezetes betűk helyett azok hexa kódja jelenik meg.
Erről a "layerről" Q-val tudok kilépni, és csak akkor láthatom az eredményt ha újra lekérdezem. Ezt a "ficsört" valahol ki lehet kapcsolni, roppant zavaró? -
Prego
senior tag
10.04 ez Ubuntum van és szeretném átállítani az egészet ISO-8859-2-re. Sokadik próbálkozásra egyszer már sikerült az itt leírtak szerint (bár a végén már mindenfélét csináltam ...), az eredménye az lett hogy a proci folyamatosan 100%-on dolgozott ha ment a grafikus felület.
Köszi -
Prego
senior tag
fejlemény: gugliztam, fstab:
/dev/scd0 /media/cdrom0 udf,iso9660 user,noauto,exec,utf8 0 0balazs@balazs-laptop:~$ sudo mount /media/cdrom0
mount: no medium found on /dev/sr0
balazs@balazs-laptop:~$ sudo mount /dev/scd0
balazs@balazs-laptop:~$ sudo mount /dev/scd0 /media/CD
mount: a(z) /dev/sr0 eszköz ismeretlen -
Prego
senior tag
Van egy DVD-m, C# oktatóvideókkal (.wmv) és pdf fájlokkal valamint egy két exe-vel.
Windowson tökéletesen működik, viszont beteszem laposba, az ubuntu nem akarja látni/mountolni/megnyitni:balazs@balazs-laptop:~$ sudo mount /dev/cdrom /media/CD
mount: a(z) /dev/sr0 eszköz ismeretlen
balazs@balazs-laptop:~$ sudo mount /dev/dvd /media/CD
balazs@balazs-laptop:~$ sudo mount /dev/dvdrw /media/CD
balazs@balazs-laptop:~$ sudo mount /dev/dvdrw /media/CD
balazs@balazs-laptop:~$ sudo mount /media/cdrom/ -o unhide
balazs@balazs-laptop:~$ sudo mount /media/cdrom/
mount: no medium found on /dev/sr0 -
Prego
senior tag
Nah sikerült. Most meg akarom nyitni a Windows hálózatok mappát, azt írja: A hely nem csatolható A megosztások listájának lekérése meghiúsult a kiszolgálóról.
Beírtam, hogy smb://192.168.4.102/, erre felsorolta a megosztott mappákat, de csak a Users-be tudok belelépni (végülis doksik megosztásához elegendő), a Filmek és Database mappákba nem. Itt valami Windowsos jogosultságkezelés lesz a gond ezek szerint, Vista kimaradt az életemből, az új MS csodával még ismerkedek.
Bár most látom, hogy látja az összes OTTHONI-PC meghajtót (ami eleve furcsa), és azon belül bármelyiket elérem.
Akkor lényegében probléma megoldva, kössz.
Esetleg visszafelé (szal hogy windowsból lássam a linuxos gépet)? :$ -
-
Prego
senior tag
Feltettem az összes progit, amit az Ubuntu szoftverközpont kidobott a Samba névre való kereséssel. Hol láthatom a Win 7-es megosztásaimat?
-
Prego
senior tag
Sziasztok. Laposon behalt a Win, gondoltam kipróbálom rajta az Ubuntut. Most Live CD fut, netre is tud már menni routeren keresztül. A vinyó ketté van particionálva (C,D), gondoltam a C-ről lementem a doksikat a D-re, de nem engedi mountolni a D meghajtót, felajánl egy terminalos parancsot, de ahhoz root jog kellene, az már bonyolult.
Gondoltam hálózaton keresztül áthúzom a Win 7-es asztali gépre.
Addig látja hogy Windows Megosztás/MCK/OTTHON-PC, de ha meg akarom nyitni kidob egy ablakot hogy username, password (ezeket megadom), viszont tartománynak WORKGROUP-ot ad meg és bármire változtatom (vagy úgy hagyom) nem enged be.
Aktív témák
Hirdetés
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged