- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Garmin Fenix 8 AMOLED - a csúcshódítás költséges
Aktív témák
-
törölt tag
Helló!
aMSN Plugint hogy kell feltenni? A Plus Plugint szeretném valahogy működésre bírni. -
törölt tag
válasz
body007 #23958 üzenetére
Először is köszi mindenkinek mindent.
Pontosan aMSN programhoz a Plus Plugin-t.
Olvastam máshol, hogy be kell másolni az aMSN mappájába, és utánna programon belül ki tudom keresni. Programon belül megtaláltam, hogy hol kell megkeresni, csak nemtudom, hogy hova másoljam.Vagy ha máshogy kell csinálni akkor üssetek a kezemre
-
törölt tag
Helló!
Ubuntubanhol találok olyasmit mint WinXP-ben a Sajátgép, vagy Vistában a Számítógép?aMSN programhoz szeretnék még plus plugint telepíteni. Hogy csináljam??
-
törölt tag
Helló!
Kezdő vagyok Linux témában és nem tudom, hogy egy full kezdőnek melyik rendzer a legalkalmasabb.
Többen javasolták az Ubuntut, de mondták, hogy lehet jobblenne az UHU.Ha az Ubuntut tartjátok jobbnak, akko mire figyeljek oda telepítéskor?
Win XP mellé kellene feltenni. -
-
törölt tag
válasz
Kendek #19803 üzenetére
Section "Screen"
Identifier "aticonfig-Screen[0]-0"
Device "aticonfig-Device[0]-0"
Monitor "aticonfig-Monitor[0]-0"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 24
Mode "1440x900"
EndSubSection
EndSectionennyi sikerült, de Identifier "aticonfig-Screen[0]-0"
Monitor "aticonfig-Monitor[0]-0" ezeknél nem sikerült a szögletes zárójeleztuán megpróbáltam elindítani NEM recovery módban, és bekérte a login nevem és a jelszavam, de nem a grafikus felületen
ezuán leellenőrizte a verziót, azt hogy van-e telepíthető frissítés és ennyi. -
-
törölt tag
Nekem valaki valamit?
Picit feljebb ott a kérésem/kérdésem. -
törölt tag
Valaki tudna segíteni, hogy hogyan hozzam működésre a Linuxomat?
Aktiváltam a Videokártyám(Ati hd 3870) zárt meghajtóját.
És mostmár nem inndul el a rendszer.
Indítás után a monitor vagy átlép készenléti módba, vagyis nem kap jelet, vagy Out of range üzenet.Azt írták feljebb, hogy a képfrissítési frekvenciát át lehet állítani valahogy. Csak nem tudom hogy hogyan. És nem tudom, hogy most mit csináljak.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Kendek #19758 üzenetére
Amit a gyártó oldalán találok. És windowsban működik rendesen. Gyorsan le is kopogom.
De most a Linux indításakor megint be tudtam lépni képernyő nélkül xD
És a monitor nem ment át készenléti módba, hanem Out of range üzenet, vagyis jel van, csak kiesik a monitor megjeleníthető tartományát. Szóval ha sikerülne átállítani 60 Hz-re, akkor szerintem működne a dolog. Csak ezt Linuxon kívül hogyan? Recovery módban megoldható? -
törölt tag
válasz
Kendek #19756 üzenetére
A Catalyst szerintem nincs fennt.
Nyomtam egy restartot, mostmár nemjön be a grafikus felület.
A monitor átmegy készenléti módba, a Linux indítás hangját hallo, szóval enter, beírom a jelszavam, enter, és a rendszer a hangból ítélve elindul, de a felület nemjön be, szóval a video kimenet környékén lehet valami bibi.Most megint Windows-ból írok.
-
törölt tag
válasz
Kendek #19754 üzenetére
egyébként amit régebben írtam, hogy nem jött be a linux, az most már azért jön be mert ójraraktam, és a szűz oprendszerrel próbáltam megcsinálni azokat a dolgokat amit javasoltál
sudo aticonfig --initial-ra ezt kaptam
Could not find configuration file, so create an empty one
Uninitialised file found, configuring.
Using /etc/X11/xorg.conf
Saved back-up to /etc/X11/xorg.conf.original-0/etc/X11/xorg.conf fájl
Section "ServerLayout"
Identifier "aticonfig Layout"
Screen 0 "aticonfig-Screen[0]-0" 0 0
EndSectionSection "Files"
EndSectionSection "Module"
EndSectionSection "Monitor"
Identifier "aticonfig-Monitor[0]-0"
Option "VendorName" "ATI Proprietary Driver"
Option "ModelName" "Generic Autodetecting Monitor"
Option "DPMS" "true"
EndSectionSection "Device"
Identifier "aticonfig-Device[0]-0"
Driver "fglrx"
BusID "PCI:1:0:0"
EndSectionSection "Screen"
Identifier "aticonfig-Screen[0]-0"
Monitor "aticonfig-Monitor[0]-0"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 24
EndSubSection
EndSection -
törölt tag
Terminálban sikerült megcsinálnom azt amita recovery módban kellett volna. Nyomogattam az entereket
stb.
Újraindítottam
aticonfig --initial-ra semmiHa aktiválnám a zárt ATI meghajtót? most azt írja rá, hogy másik verzió van használatban, de a vizuális effektusok nem működnek.
-
törölt tag
válasz
Kendek #19748 üzenetére
A recovery módban kiválasztottam a root-ot és eddig sikerült.
beírtam a parancsot apt-get autoremove --purge xorg-driver-fglrx
ezután már nemtom mit írt ki a lényeg az volt h nem
és ezután a többi már feleslegesde a cd/media parancsra is az volt a lényeg h nem ismert fel meghajtót
Ja és előre kérdezem, hogy a terminált hol találom?
-
törölt tag
Helló!
Asszem eltoltam.
Engedélyeztem a vidi karihoz a zárt meghajtót, és mostmár el se indul a Linux... Most Windowsból írok.Addig jut el, hogy az Ubuntu logoja fekete-fehéren megjelenik a képernyp közepén, de aztán Power Saving Mode.
Most? Hogyan tovább?
-
törölt tag
válasz
róland #19729 üzenetére
Köszi szépen, megtaláltam, feltelepítettem, de még mindég azt az üzenetet kapom, amikor ki szeretném választani, hogy az asztali effektusok módosítása meghiúsult.
A konfigomnak elég pedig elég erősnek kell lennie.
Lehet, hogy egy zárt meghajtót kell létrehoznom, a videokártyámhoz. Éppen folyamatban van
-
törölt tag
Helló!
Köszönöm mindenkinek a segítséget összejött.
Javasoltátok, hogy próbáljam ki egy másik egérrel, és most jutott eszembe, hogy van egy régebben használt USB-s egerem valahol valamelyik fiókom mélyén. Nos ezt megtaláltam, és egyből működött is a dolog.Most már csak arra lennék kíváncsi, hogy pl beryl, vagy hasonló 3D-s felületeket hogy lehet használni. A vizuális effektusok beállításánal megpróbáltam az Extra-t választani, de "Az asztali effektusok módosítása meghiúsult" üzenetet kaptam.
Most mit csináljak?
-
törölt tag
válasz
upszilon #19709 üzenetére
upszilon: Igen, be van kapcsolva...
róland: Egyébként már nem igazán hiszem, hogy sikerülni fog bárhogyan is, végülis mindegyiknél ugyan az az eredmény. A linux elindul rendesen, csak az a fránya egér. Sikerült kifognom egy olyan alaplapot amihez nem lehet PS/2 egeret kötni, magam sem gondoltam volna, hogy létezik ilyen. Talán azért mert Gamer alaplap, és a Gamer egerek többnyire USB-sek.. ::S
Live CD-ről indítva a telepítőnél sem működik az egér
-
törölt tag
USB-re nem sikerült telepíteni. Addig eljutottam hogy az USB installert feltetem, az bemásolta a fájlokat az USB-re, aztán bemásoltam mellé a Linux iso- fájlját, elindítottam a START-ot, és aztán megakadt. Nem volt türelmem tovább várni.
De megpróbáltam rendesen feltelepíteni a gépre is, de ott sem működik az egér, és nem hiszem, hogy USB-ről indítva működni fog.
Szóval nem a telepítéssel van gondom, hanem azzal, hogy az egér nem megy.
-
törölt tag
Helló!
Már írtam h Ubuntu telepítője nem ismeri fel az USB-s egeret. Nos Windows alól feltelepítettem, de az USB-s egeret még mindég nem ismeri fel.
PS/2-es egeret nem lehet az alaplaphoz csatlakoztatni, másik USB-s egerem pedig nincs.Valakinek ötlet?
-
törölt tag
Helló!
Ki szeretném próbálni az Ubuntu Linuxot, csak az a gondom akadt, h az alaplapomhoz nem lehet [link] PS2-es egeret kötni, és az USB-s egeret a telepítő nem ismeri fel, csak billentyűzettel meg elég nehézkes...Most mit tudok csinálni?
Aktív témák
Hirdetés
- Antivírus szoftverek, VPN
- Gyermek PC játékok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged