Hirdetés
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Milyen okostelefont vegyek?
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- CES 2026: 4. generációs szemkímélő kijelzővel debütált a TCL NXTPaper 70 Pro
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Snapdragon 8 Gen 5-tel jön a Realme Neo8
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Aktív témák
-
válasz
Kendek
üzenetére
Affene, de megszívatott ez a cucc. Feltettem kipróbálásra, de nekem egyáltalán nem jött be, hát, természetesen leszedtem. Precíz ember vagyok, apt-get autoremove --purge ...
Erre y, minden rendben. Nézegetem ezt az ablakok elmosását a Compiz beállításánál, az elmosásszűrőt beállítom MIP térképre, lefagy a kép. Természetesen Ctrl+Alt+Backspace. Bejelentkezek, erre bejön egy xterm szerű kis ablak, csak ablakkeret nélkül a fehérség, parancsaimra vár. Persze egyből a Compizra gyanakodtam, elő a tartalék, kísérleti Debian rendszer, mentésből vissza a Compiz beállítása. Egyértelmű, hogy nem ez volt a megoldás. Nyomattam egy gnome-panel parancsot és bejött. Némi szenvedés meg emlékezés után rájöttem, hogy a nautilus csomagot leszedte az előbb automatikusan, de nem lett jó a felrakása után sem. Rájöttem, hogy az indítópult is hiányzik egy az egyben. Nyomattam egy ubuntu-desktop kijelölést telepítésre Synapticban, és rájöttem, hogy a gnome-session is hiányzik, hát felraktam. Láss csodát, jó lett. Illetve majdnem. A Compiz beállításához a /home/kendek/.gconf/apps/compizconfig könyvtárat kellett visszaállítani, mert bejelentkezés után képfagyi várt.
Na mi a tanulság? Ha valami ilyesmi problémába ütközünk, ellenőrizzük le az ubuntu-desktop függőségeit, és rakjuk vissza azt ami hiányzik. Sose feledjük azt sem, hogy mindig legyen biztonsági mentésünk, és, hogy a Compiz beállításának a könyvtára ott van ahol leírtam.
Aktív témák
- OpenMediaVault
- Mikrotik routerek
- Futás, futópályák
- Vigneau interaktív lokálblogja
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- PlayStation 5
- Lexus, Toyota topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest