- Bemutatkozott a Poco F2 Pro (már megint)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Netfone
Aktív témák
-
[pod]Diablo
őstag
válasz
Kendek #23455 üzenetére
kiegtem: Daz ablakok atlatszosaga mar megvan,csak most valamiert nemtudom atallitani a hatterem.Mikor belepek altalab mindig fekete mert w7es particiorol toltom,be es hogy tudjam hasznalni azoakt,eloszor rakell lepne,meg kell adni az engedelyt hozza,csak miutan ralepek,eltunik automatikusan a fekete hatter,es bejon amit beallitottam,de most atallitani sem tudom.Hamar itt tartok lenne meg 1 olyan kerdesem hogy azt nem lehet valahogy beallitani hogy pl a itt az elejen emlitett particios dolgonal,ne keljen beirnom a rendszergazda jelszot,es engdelyeznem a hasznalatot,hanem automatikusan porogjon a dolog?
Elore megegyszer koszi a segitseget !
-
válasz
Kendek #23455 üzenetére
Affene, de megszívatott ez a cucc. Feltettem kipróbálásra, de nekem egyáltalán nem jött be, hát, természetesen leszedtem. Precíz ember vagyok, apt-get autoremove --purge ...
Erre y, minden rendben. Nézegetem ezt az ablakok elmosását a Compiz beállításánál, az elmosásszűrőt beállítom MIP térképre, lefagy a kép. Természetesen Ctrl+Alt+Backspace. Bejelentkezek, erre bejön egy xterm szerű kis ablak, csak ablakkeret nélkül a fehérség, parancsaimra vár. Persze egyből a Compizra gyanakodtam, elő a tartalék, kísérleti Debian rendszer, mentésből vissza a Compiz beállítása. Egyértelmű, hogy nem ez volt a megoldás. Nyomattam egy gnome-panel parancsot és bejött. Némi szenvedés meg emlékezés után rájöttem, hogy a nautilus csomagot leszedte az előbb automatikusan, de nem lett jó a felrakása után sem. Rájöttem, hogy az indítópult is hiányzik egy az egyben. Nyomattam egy ubuntu-desktop kijelölést telepítésre Synapticban, és rájöttem, hogy a gnome-session is hiányzik, hát felraktam. Láss csodát, jó lett. Illetve majdnem. A Compiz beállításához a /home/kendek/.gconf/apps/compizconfig könyvtárat kellett visszaállítani, mert bejelentkezés után képfagyi várt.
Na mi a tanulság? Ha valami ilyesmi problémába ütközünk, ellenőrizzük le az ubuntu-desktop függőségeit, és rakjuk vissza azt ami hiányzik. Sose feledjük azt sem, hogy mindig legyen biztonsági mentésünk, és, hogy a Compiz beállításának a könyvtára ott van ahol leírtam.
Aktív témák
- Mercedes topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Küszöbön az androidos PC-k
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Építő/felújító topik
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Apple asztali gépek
- Bemutatkozott a Poco F2 Pro (már megint)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Keresem az alábbi PC játékokat! (Teljes lista a leírásban!)
- 0% THM 6 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Delta ADP-65VH D 65W töltő eladó
- BESZÁMÍTÁS! Samsung U28E590DS 60Hz 4K TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Mobiltelefon, konzol és TV felvásárlás gyorsan, biztonságosan!
- Razer Invicta Elite kétoldalas gamer egérpad (RZ02-00860100-R3M1)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest