Keresés

Aktív témák

• [pod]Diablo

őstag

válasz Kendek #23455 üzenetére

kiegtem: Daz ablakok atlatszosaga mar megvan,csak most valamiert nemtudom atallitani a hatterem.Mikor belepek altalab mindig fekete mert w7es particiorol toltom,be es hogy tudjam hasznalni azoakt,eloszor rakell lepne,meg kell adni az engedelyt hozza,csak miutan ralepek,eltunik automatikusan a fekete hatter,es bejon amit beallitottam,de most atallitani sem tudom.Hamar itt tartok lenne meg 1 olyan kerdesem hogy azt nem lehet valahogy beallitani hogy pl a itt az elejen emlitett particios dolgonal,ne keljen beirnom a rendszergazda jelszot,es engdelyeznem a hasznalatot,hanem automatikusan porogjon a dolog?

Elore megegyszer koszi a segitseget !

• Kendek

MODERÁTOR

válasz Kendek #23455 üzenetére

Affene, de megszívatott ez a cucc. Feltettem kipróbálásra, de nekem egyáltalán nem jött be, hát, természetesen leszedtem. Precíz ember vagyok, apt-get autoremove --purge ...
    Erre y, minden rendben. Nézegetem ezt az ablakok elmosását a Compiz beállításánál, az elmosásszűrőt beállítom MIP térképre, lefagy a kép. Természetesen Ctrl+Alt+Backspace. Bejelentkezek, erre bejön egy xterm szerű kis ablak, csak ablakkeret nélkül a fehérség, parancsaimra vár. Persze egyből a Compizra gyanakodtam, elő a tartalék, kísérleti Debian rendszer, mentésből vissza a Compiz beállítása. Egyértelmű, hogy nem ez volt a megoldás. Nyomattam egy gnome-panel parancsot és bejött. Némi szenvedés meg emlékezés után rájöttem, hogy a nautilus csomagot leszedte az előbb automatikusan, de nem lett jó a felrakása után sem. Rájöttem, hogy az indítópult is hiányzik egy az egyben. Nyomattam egy ubuntu-desktop kijelölést telepítésre Synapticban, és rájöttem, hogy a gnome-session is hiányzik, hát felraktam. Láss csodát, jó lett. Illetve majdnem. A Compiz beállításához a /home/kendek/.gconf/apps/compizconfig könyvtárat kellett visszaállítani, mert bejelentkezés után képfagyi várt.
    Na mi a tanulság? Ha valami ilyesmi problémába ütközünk, ellenőrizzük le az ubuntu-desktop függőségeit, és rakjuk vissza azt ami hiányzik. Sose feledjük azt sem, hogy mindig legyen biztonsági mentésünk, és, hogy a Compiz beállításának a könyvtára ott van ahol leírtam. :D

Aktív témák